Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Allah Rizasi Için! (1 Kullanıcı)

HANIM K

Kayıtlı Kullanıcı
S.A.ARKADAŞLAR SİZDEN BİŞEY RİCA EDİCEM;KUTLU DOĞUM HAFTASI BOYUNCA HEPİMİZ EFENDİMİZ'İ ANLATALIM BİRİLERİNE.KOMŞUMUZA,ESNAFA,AİLEMİZE,TANIDIK TANIMADIK HERKESE......DİĞER İNSANLAR BAZI GÜNLERİNİ NASIL DOYA DOYA KUTLUYOSA,BİZ DE KUTLAYALIM.ÖYLE Bİ KUTLAYALIM Kİ,EFENDİMİZ'İ ÖYLE Bİ ANLATALIM Kİ,İNSANLAR EFENDİMİZ'İ ÖĞRENSİN,MERAK EDİP,ARAŞTIRSIN,O'NU TANISIN,TANIDIKÇA SEVSİN....EFENDİMİZ HERŞEYİN EN GÜZELİNİ HAKEDİYO,ZATEN BU SİTEDE ALLAH RAZI OLSUN,DOLU DOLU YAŞANIYO SİZLERİN SAYESİNDE AMA TEK SİTEYLE SINIRLI KALINMASIN...SEVDİĞİMİZ BİRİNİN DOĞUM GÜNÜNDE NELER HAZIRLIYORUZ ONU MEMNUN ETMEK İÇİN,ŞİMDİ DE EFENDİMİZ'İN DOĞUM GÜNÜ,ONUN İÇİN DAHA ÇOK ŞEYLER YAPMALIYIZ,DİYE DÜŞÜNÜYORUM.HADİ ARKADAŞLAR,Bİ SEFERBERLİK YAPALIM,ÖNCE EN YAKINLARIMIZDAN BAŞLAYALIM O'NU ANLATMAYA....ALLAH RAZI OLSUN CÜMLENİZDEN,HAKKINIZI HELAL EDİN

gülagacı

Yasaklı Kullanıcı
aleyküm selam kardeşim kesinlikle size katılıyorum bende yeni üye sayılırım bir kaç hafta önce peygamberimizi anlatalım diye bir forum açtım malesef pek rabet görmedi nedense, dikkat ediyorum yeni üyelerin forumları pek ragbet görmüyo inşa ALLAH bu foruma katkıda bulunmak ve bu forumdan faydalanmak isterim selametle kelın:H

HANIM K

Kayıtlı Kullanıcı
ALLAH RAZI OLSUN KARDEŞİM,CEVAP YAZMASALAR DA OLUR.YETER Kİ OKUSUNLAR UYGULASINLAR.AEOL

gülagacı

Yasaklı Kullanıcı
Peygamber Efendimiz'i anlatan dünyanın ilk müzesi Dubai'de kuruluyor

Son peygamber Hazret-i Muhammed'i (s.a.s) tanıtan dünyanın ilk müzesi, Birleşik Arap Emirlikleri'nin ticari merkezi Dubai'de kuruluyor. BAE başbakan ve başkan yardımcısı ve Dubai Emiri Muhammed Bin Raşid'in direktifiyle kurulacak müzede özellikle Hac ile İslam'ın diğer temel esaslarını anlatan bir bölüm olacak. Yetkililer, bu projeyle müze ziyaretçilerinin İslam'ın özünde bulunan kardeşlik, barış ve tolerans gibi değerlerin gerçek manasını anlamasına imkan verileceğini belirtti.

Resmi haber ajansı WAM'a göre bu müzeyle, getirdiği ilahi mesaj ile insanlığı karanlık ve cahiliyetten kurtarıp en üstün medeniyetle tanıştıran Peygamber Efendimiz'in hayatını, şahsiyetini ve yaşadığı zamanı tüm insanlığa tanıtmak hedefleniyor.

Geçtiğimiz günlerde resmen kurulan Dubai Kültür ve Sanat Otoritesi'nin idaresinde olacak müze, üç merhalede inşa edilecek. İlk iki merhalede kronolojik olarak Peygamber Efendimiz'in doğumundan önceki zaman, dünyaya teşrifi ve kendi hayatındaki önemli hadiseler anlatılacak. Daha sonra ihtiyaca göre üçüncü merhaleyle müze genişletilecek.
Yetkililer, son olarak Dubai'nin sadece doğu ile batı arasında değil İslam dünyası ile tüm diğer ülkeler arasında bir köprü görevi üstlendiğini de ifade ediyor.

gülagacı

Yasaklı Kullanıcı
[B]GÜNÜMÜZDE HZ. PEYGAMBERİ NASIL ANLATMALIYIZ[/B]?

Prof. Dr. Mustafa Çağrıcı
İstanbul Müftüsü

İslâm dünyasının geçtiğimiz 200-300 yıl içinde çok ciddi gerileme süreci yaşadığını ve hâlâ bunu aşamadığını biliyoruz. Bu büyük sorunu ortaya çıkaran yüzlerce sebep sıralanabilirse de, kanımca bunların en önemlisi ve diğerlerini de besleyen bir ana sebep, İslâm dünyasının bir dönemden itibaren, kendi dininin ve peygamberinin mesajlarıyla insanların yaşadığı gerçekler arasındaki bağı koparması, bu mesajların yaşanan hayat için ne anlam ifade ettiğini değil de, geçmiş nesillerin gerçekleriyle ilişkisini dikkate alan bir anlamlandırma tarzını yüzyıllar boyunca tekrarlayıp durmalarıdır. Hayat kendi mecrasında, kendi gerçekleriyle değişerek ve farklılaşarak akıp giderken, İslâm âlimleri dinin yüzyıllar öncesine ait yorumlarına, anlama şekillerine dair bilgileri tekrar edip durmuşlardır.

Oysa, gayet tabii olarak insanlar kendileriyle alakalı olana, kendi gerçekleriyle bir şekilde bağlantısı bulunana ilgi gösterirler. Bu sebeple günümüz insanına Peygamber efendimizi doğru ve etkili anlatmanın ve tanıtmanın belki de birinci şartı, onun mesajını modern insanın ve insanlığın yaşadığı, çok büyük bir kısmı manevî ve ahlâkî içerik taşıyan sorunlarla buluşturmaktır. Mesajının günümüz insanlığının yaşadığı sorunlar bakımından ne anlam taşıdığını, ne tür çözümler içerdiğini, yaşanan gerçeklerle Peygamberimizin getirdiği çözümlerin ne ölçüde örtüştüğünü açık seçik ortaya koymaktır.

Bu yöntem din ile hayat arasında, tıpkı İslâm’ın başlangıcında ve sonraki parlak dönemlerde olduğu gibi dinamik bir ilişki kuracaktır. Nitekim birçok bakımdan ele alınabilecek olan bu ilişkiyi, meselâ yaklaşık 23 yıllık peygamberlik döneminde inen âyetlerle, yaşanan olaylar arasındaki irtibatta açıkça görmekteyiz. Hatta bu konuda bir de “esbâb-ı nüzûl” denilen bilgi alanı oluşmuştur. Keza, âyet ve hadislerde Hz. Peygamber ve Kur’an için kullanılan, bir şekilde onları tanımlayıcı mahiyette olan kavramlara da bakmamız gerekir. Bu kavramlarda Kur’an’ın ve Peygamber’in birey ve toplumun varlığını ve hayatını geliştiren, zenginleştiren, ahlâkîleştiren yönü dikkatleri çeker. Bu anlamda insana hayat veren (Enfâl 8/24) kaynaklar olduğuna işaret eden, işlev ve özelliklerinin ifade edildiğini görürüz. Meselâ Kur’an hikmet yüklü bir kitaptır. Kendisine inanıp yönelenler için şifa ve rahmettir, kurtarıcıdır. Onları en düzgün ve en güvenilir hedefe doğru götürür. Müjdeler ve uyarır (bkz., Bakara 185; En‘âm 6/157; İsrâ 17/9, 82; Yâsîn 36/2).

Aynı şekilde Peygamber de, insanlara şâhiddir. (onları doğru yoldan haberdar etmek ve yapıp ettiklerini izleyip düzelme çabası göstertmekten sorumludur.); hem Kur’an âyetlerini tebliğ etmesi hem de onları açıklayan beyanlarıyla müjdeleyici ve uyarıcıdır; Allah’ın verdiği izin ve yetkiye dayalı olarak O’nun yolunun davetçisidir. Peygamber, beşer bilgisinin yetersiz kaldığı iman, ibadetler, helaller ve haramlar ile en yüksek erdemler ve nihaî kurtuluşun en güvenilir çarelerini gösterir; her türlü saptırıcı şeytanî ve nefsanî kışkırtmalar ile bunları alt etmenin yollarını açıklar. O insanın kendi insanî özünü bulmasını ve geliştirmesini sağlayan ilâhî kaynaklı bilgilerle, insanlık için bir yol gösterici, ışık saçan bir kandildir (Ahzâb 33/45-47). Bu bakımdan Allah’ın ve Peygamber’in sözlerini içeren bilgiler, insan ve insanlık için anlamlı ve kullanılabilir bilgilerdir; hayatta uygulama alanı bulunan, sorunlara çözüm iddiası taşıyan, yalnız ve çaresiz durumlarda insanın elinden tutup esenlik ve mutluluğa götüren kurtarıcı değerlerdir.

Bu açıdan baktığımızda Kur’an ve Peygamber dar anlamda soyut dinî bilgi kaynağı değil, bilakis insanlar için birer hayat rehberi, vazgeçilmez rahmet ve kurtuluş vasıtalarıdır. Aslında ilâhî inayet dinamiktir. Hz. Peygamber’in bu inayetten nasıl pay aldığını gösteren birçok âyetler vardır. Peygamberliğin ilk zamanlarında, muhtemelen ilk günlerinde inen Duhâ sûresindeki şu ifadeler bunun güzel bir örneğidir:

“Allah seni yetim bulup da himaye etmedi mi? Ve sana henüz ne yapacağını bilmez iken yol göstermedi mi? Ve seni fakir bulup zenginleştirmedi mi? Öyleyse sakın yetimi ezme. Yardım isteyeni azarlama. Ve Rabbinin nimetini minnet ve şükranla an.”

Bu âyetlerdeki “yetim” ve “yardım isteyen” örneklerinden açıkça anlaşılmaktadır ki, ilâhî rahmet ve inâyetin Peygamber’e yönelik bu tecellisi, Peygamber’den de başka insanlara, kimsesizlere, çaresizlere rahmet, şefkat, rehberlik ve erdem modeli olarak taşmalıdır, taşmıştır da…

Hz. Peygamber’in Hira’da gelen ilk vahyin büyük dehşetini ve sarsıntısını yaşadığı sırada sevgili eşi Hz. Hatice’nin onu teselli ederken söylediği aşağıdaki duygulu ifadeler, Allah Resûlü’nün, -Kur’an’da da belirtildiği gibi (Kalem 68/4)- üstün ahlâkının, ulaşabildiği herkes için rahmet ve şefkat kaynağı olduğunu anlatmaktadır:

"Korkma ey Muhammed, Allah sana zarar vermez. Çünkü sen dürüst bir insansın. Sözün doğrusunu söylersin. Emanete hıyanet etmezsin. Yakınlarınla ilgilenirsin. Güzel ahlâklısın... Korkma! Allah seni asla utandırmaz, üzmez. Çünkü sen akrabana yardım edersin. Çaresizlerin, güçsüzlerin yükünü taşırsın. Yoksullara kimsenin vermediğini verir, herkesten daha çok iyilik edersin. Misafir ağırlar, felakete uğrayanlara yardım edersin.”

Bu sözler, herkesi yakından ilgilendiren, insanoğlunun insan olma özelliğini, sorumluluğunu ve onurunu kaybetmeden var olmaya devam edebilmesi için her çağda muhtaç bulunduğu temel erdemlerin Peygamber’deki örneğidir. Bunlar, Peygamber’in Kur’an’da “üstün ahlâk sahibi”, “âlemlere rahmet” ve “güzel örnek” olarak nitelenen yüce kişiliğinin her çağa hitap eden boyutudur. Herhalde günümüz müslümanlarının yaşadığı onca sorunun temelinde de şu üzücü gerçek bulunmaktadır: Bugünün Müslümanları bilgi, ahlâk ve yaşayış bakımından peygamberlerinin uzağında kaldıkları için, onu doğru anlayamıyor, anlatamıyor ve temsil edemiyorlar.

Biçimi ve tezahürü farklı da olsa, özü itibariyle inkâr, şirk ve bunlarla çok yakın ilgisi bulunan ahlâkî sapmalar her devirde görülmüştür. Bugün de az çok yeni şekiller alarak devam etmekte, üstelik çağın şartları gereğince küresel insanlık sorunları doğurmaktadır.

Açıkça ve büyük bir üzüntüyle görüyoruz ki, insanoğlunun maddî, biyolojik, cinsel, siyasal vb. tutkularını dizginleyip düzene sokan dinî ve ahlâkî sınırların zayıflamasıyla, bugün aşırı tüketim ve israf, cinsel sapkınlık ve cinsel istismar, savaş ve şiddet gibi çok ağır problemleri doğurmuştur. Takdir edersiniz ki bunların her biri artık doğal dengeleri bozacak, binlerce yıllık insanlığın birikimleri olan kültürel zenginlikleri yok edecek düzeyde büyük tehlikeler içeren sorunlardır. Bu aşamada insanlığın elinden tutup, küresel sorunlara o boyutta çareler gösteren tek kaynak ancak “evrensel rahmet” olabilir (“rahmeten li’l-âlemîn” anlamı tam da budur). Hz. Muhammed de, “âlemlere rahmet” olarak gönderilmiştir. Tarihsel tecrübe gösteriyor ki, insanoğlu gönlünü, zihnini, iradesini, hayatını o rahmete açmış, onu anlama, yaşama ve yaşatma çabasını içtenlikle göstermiştir. Kendi insanlığının, topyekun varlığın ve hayatın anlamını ve amacını kavramıştır. Sınırlı ömrünü, boş hevesler için tüketmek yerine hayır ve bereketi ebediyetlere ulaşan “salih ameller”e (Kehf 18/46; Meryem 19/76) yöneltmeyi ve böylece yaşamını “güzel hayat” (Nah16/97) haline dönüştürmeyi başarmıştır.

Oysa günümüzdeki küresel sorunları çözmek için ihtiyaç duyulan global etik arayışı, o rahmet peygamberini dışarıda bıraktığı sürece başarı şansı olmayacaktır. Bu bakımdan aşağıdaki anekdot, Allah Resûlü’nün, ağır insanî ve ahlâkî sorunlar yaşayan günümüz dünyası için de kurtarıcı ve rahmet olan kişiliğini yansıtan çok ilgi çekici belge değeri taşımaktadır:

Mekke’de müşriklerin müslümanlar üzerindeki baskısı dayanılmaz boyutlara ulaşınca bir kısım müslümanlar, Allah Resulünün izniyle Habeşistan'a sığındılar. Fakat Mekke müşriklerinin gönderdiği heyet Habeşistan hükümdarından sığınanları iade etmesini istedi. Hükümdar önce tarafları dinlemeyi uygun gördü. Müslümanların sözcüsü Cafer b. Ebu Talib'in yaptığı konuşmada şu çarpıcı ifadeler yer alıyordu:

"Biz vaktiyle Câhiliye halkı olarak putlara tapar, ölü eti yerdik. Daha birçok çirkin işler yapardık. Yakınlarımıza ilgisiz kalır, komşularımıza kötülük ederdik. Güçlü olanlarımız zayıfları ezerdi. İşte Allah bize Peygamberimizi göndermezden önceki halimiz bu idi... O Peygamber bize doğruluğu öğretti. Emanete sadık kalmayı, akrabamıza ilgi göstermeyi, komşularımıza iyi davranmayı, insanların haklarına ve hayatlarına saygılı olmayı emretti. Çirkin davranışları, yalancı şahitliği, yetim malı yemeyi, namuslu kadınlara iftira atmaya yasakladı."

Sonuç olarak biz müslümanlar bugün kendi insanımızın ve insanlık âleminin yaşadığı küresel sorunları doğru anlar ve doğru anlatırsak, aynı şekilde bu Peygamber’i doğru tanır ve tanıtırsak, emin olmalıyız ki, yüce Allah da engin sevgisi ve rahmetiyle bize umulmadık kapılar açacaktır. (Talâk 65/3) Bu sayede Rahmet Peygamberi’nin tarihte gerçekleştirdiği büyük dönüşümü yeniden gerçekleştirebilir; bireysel, toplumsal ve küresel planda yeni bir inşa projesi üreterek insanlığa sunabiliriz.

fatmana

Kayıtlı Kullanıcı
S.A.ARKADAŞLAR SİZDEN BİŞEY RİCA EDİCEM;KUTLU DOĞUM HAFTASI BOYUNCA HEPİMİZ EFENDİMİZ'İ ANLATALIM BİRİLERİNE.KOMŞUMUZA,ESNAFA,AİLEMİZE,TANIDIK TANIMADIK HERKESE......DİĞER İNSANLAR BAZI GÜNLERİNİ NASIL DOYA DOYA KUTLUYOSA,BİZ DE KUTLAYALIM.ÖYLE Bİ KUTLAYALIM Kİ,EFENDİMİZ'İ ÖYLE Bİ ANLATALIM Kİ,İNSANLAR EFENDİMİZ'İ ÖĞRENSİN,MERAK EDİP,ARAŞTIRSIN,O'NU TANISIN,TANIDIKÇA SEVSİN....EFENDİMİZ HERŞEYİN EN GÜZELİNİ HAKEDİYO,ZATEN BU SİTEDE ALLAH RAZI OLSUN,DOLU DOLU YAŞANIYO SİZLERİN SAYESİNDE AMA TEK SİTEYLE SINIRLI KALINMASIN...SEVDİĞİMİZ BİRİNİN DOĞUM GÜNÜNDE NELER HAZIRLIYORUZ ONU MEMNUN ETMEK İÇİN,ŞİMDİ DE EFENDİMİZ'İN DOĞUM GÜNÜ,ONUN İÇİN DAHA ÇOK ŞEYLER YAPMALIYIZ,DİYE DÜŞÜNÜYORUM.HADİ ARKADAŞLAR,Bİ SEFERBERLİK YAPALIM,ÖNCE EN YAKINLARIMIZDAN BAŞLAYALIM O'NU ANLATMAYA....ALLAH RAZI OLSUN CÜMLENİZDEN,HAKKINIZI HELAL EDİN

ALEYKÜM KARDEŞİM...OKADAR GÜZEL ANLATMIŞSINKİ...AZ ÖNCE OKUDUM SİZE BİŞEYLER YAZARKEN KAPI ÇALDI ÇIKTIM....BENDE ELİMDEN GELDİĞİNCE ARKADAŞLARIMLA SOHBETTEYKEN KONUYU EFENDİMİZE GETİRYORUM...MSNDEFALAN FALAN HERERDE EFENDİMİZLE İLGİLİ SÖYLER YAZIYORUM....SON GÜNLERDE HADİ ARKADAŞLAR SİZLERDE SALAVT GEİTİRİN DİYORUM...YADA EFENDİMİZİ ANLATAN Bİ İLAHİ OLDUMU HEMEN ONLARA PASLIYORUM.....BEN KENDİ DOĞUM GÜNLERİMDE YADA SEVDİKLERİMİN DOĞUMGÜNLERİNDE KURAN OKURUM VE ÇOCUKLARA BİŞEYLER DAĞITIRIM ANNEM ÖYLE ALIŞTIRDI...MEVLİD KANDİLİNDEDE AYNISINI YAPTIM ....ALLAH SİZDEN RAZI OLSUN ÇOK YERİNDE Bİ PAYLAŞIMDI....RABBİME EMANET OLUN..HAYIRLI GÜNLER...
RABBİM EFENDİMİZE LAYIK ÜMMETLER OLMAYI NASİP ETSİN...

gülagacı

Yasaklı Kullanıcı
bakıyorum 23 nisanın geldigni anlamamk mümkün degil nereye gitseniz trampetler ,bandolar okullar provada
ya kutlu dogum onun geldigni anlatan, herkese onu hatırlatan ne yapılıyor bir çok yerde malesef hiç bir şey gelin bizde onu hatırlatalım hediyeleşelim onun rızası ve sünneti için,yazılar yazıp asalım direklere kayıp aranıyor diye :A
biz seni kaybettik sen bizi kaybetme ya rasulALLAH..
:A:A

HANIM K

Kayıtlı Kullanıcı

ALEYKÜM KARDEŞİM...OKADAR GÜZEL ANLATMIŞSINKİ...AZ ÖNCE OKUDUM SİZE BİŞEYLER YAZARKEN KAPI ÇALDI ÇIKTIM....BENDE ELİMDEN GELDİĞİNCE ARKADAŞLARIMLA SOHBETTEYKEN KONUYU EFENDİMİZE GETİRYORUM...MSNDEFALAN FALAN HERERDE EFENDİMİZLE İLGİLİ SÖYLER YAZIYORUM....SON GÜNLERDE HADİ ARKADAŞLAR SİZLERDE SALAVT GEİTİRİN DİYORUM...YADA EFENDİMİZİ ANLATAN Bİ İLAHİ OLDUMU HEMEN ONLARA PASLIYORUM.....BEN KENDİ DOĞUM GÜNLERİMDE YADA SEVDİKLERİMİN DOĞUMGÜNLERİNDE KURAN OKURUM VE ÇOCUKLARA BİŞEYLER DAĞITIRIM ANNEM ÖYLE ALIŞTIRDI...MEVLİD KANDİLİNDEDE AYNISINI YAPTIM ....ALLAH SİZDEN RAZI OLSUN ÇOK YERİNDE Bİ PAYLAŞIMDI....RABBİME EMANET OLUN..HAYIRLI GÜNLER...
RABBİM EFENDİMİZE LAYIK ÜMMETLER OLMAYI NASİP ETSİN...

sizden de ALLAH razı olsun,ne kadar çok anlatıldı o kadar güzel olur.selametle

HANIM K

Kayıtlı Kullanıcı
bakıyorum 23 nisanın geldigni anlamamk mümkün degil nereye gitseniz trampetler ,bandolar okullar provada
ya kutlu dogum onun geldigni anlatan, herkese onu hatırlatan ne yapılıyor bir çok yerde malesef hiç bir şey gelin bizde onu hatırlatalım hediyeleşelim onun rızası ve sünneti için,yazılar yazıp asalım direklere kayıp aranıyor diye :A
:A:A

öle kardeşim ama inş ben inanıyorum eğer uğraşırsak bu kutlu doğum çok farklı olacak

gülagacı

Yasaklı Kullanıcı

gecekondu

Kayıtlı Kullanıcı
selamun Aleyküm Allah(c.c.) razı olsun Kardeşim Emeğine Sağlık iyi düşünmüşsün .. bende Şahsen Arkadaşlarıma msn de olsun Görüşmelerimizde Olsun peygamber efendimizden bahsediyorum .. Bu zamanda Müslümanım deyip tanımayanlar bile var .. :( Allah'a emanet olun selam ve dua ile .

HANIM K

Kayıtlı Kullanıcı
selamun Aleyküm Allah(c.c.) razı olsun Kardeşim Emeğine Sağlık iyi düşünmüşsün .. bende Şahsen Arkadaşlarıma msn de olsun Görüşmelerimizde Olsun peygamber efendimizden bahsediyorum .. Bu zamanda Müslümanım deyip tanımayanlar bile var .. :( Allah'a emanet olun selam ve dua ile .

a.slm.kardeşim,o tanımayanlara biz tanıtmaya çalışalım inş.siz de Aeolun

FATIMAA

Kayıtlı Kullanıcı
S.a Kardeşim...
Inşallah Müslümanlik Görevlerimizden Biri Olarak Elimizden Gelini Yapmaya çalişiyoruz Mevla Daha Güzel Ve Kalpten Gelerek Yapmayi Nasip Etsin Hepimize.... Selamele Mevla Her Daim Yar Ve Yardimciniz Olsun....

HANIM K

Kayıtlı Kullanıcı
S.a Kardeşim...
Inşallah Müslümanlik Görevlerimizden Biri Olarak Elimizden Gelini Yapmaya çalişiyoruz Mevla Daha Güzel Ve Kalpten Gelerek Yapmayi Nasip Etsin Hepimize.... Selamele Mevla Her Daim Yar Ve Yardimciniz Olsun....

Allah razı olsun,siz de Aeolun

berat05

Yönetici
selamün aleyküm
elinize yüreğinize sağlık...
elimizden çok şey gelebilir belki ama sanırım çevremizdeki vurdumduymazlık- isteksizlik -ilgisizlik bizi sadecesöylediklerimizde kalmaya itiyor.
Msn de ALLAH'(c.c.) ı ve Hz.MUHAMMED'(s.a.v.) i hatırlatacak ilahi -yada sözleri yazarak ve normal çevremize konuşarak aşılarsak o kadar iyi olacak

Allah(c.c.) yardımcımız olsun inşallah

_ZÜMRA_

Kayıtlı Kullanıcı
Peygamber Efendimiz'i anlatan dünyanın ilk müzesi Dubai'de kuruluyor

Son peygamber Hazret-i Muhammed'i (s.a.s) tanıtan dünyanın ilk müzesi, Birleşik Arap Emirlikleri'nin ticari merkezi Dubai'de kuruluyor. BAE başbakan ve başkan yardımcısı ve Dubai Emiri Muhammed Bin Raşid'in direktifiyle kurulacak müzede özellikle Hac ile İslam'ın diğer temel esaslarını anlatan bir bölüm olacak. Yetkililer, bu projeyle müze ziyaretçilerinin İslam'ın özünde bulunan kardeşlik, barış ve tolerans gibi değerlerin gerçek manasını anlamasına imkan verileceğini belirtti.

Resmi haber ajansı WAM'a göre bu müzeyle, getirdiği ilahi mesaj ile insanlığı karanlık ve cahiliyetten kurtarıp en üstün medeniyetle tanıştıran Peygamber Efendimiz'in hayatını, şahsiyetini ve yaşadığı zamanı tüm insanlığa tanıtmak hedefleniyor.

Geçtiğimiz günlerde resmen kurulan Dubai Kültür ve Sanat Otoritesi'nin idaresinde olacak müze, üç merhalede inşa edilecek. İlk iki merhalede kronolojik olarak Peygamber Efendimiz'in doğumundan önceki zaman, dünyaya teşrifi ve kendi hayatındaki önemli hadiseler anlatılacak. Daha sonra ihtiyaca göre üçüncü merhaleyle müze genişletilecek.
Yetkililer, son olarak Dubai'nin sadece doğu ile batı arasında değil İslam dünyası ile tüm diğer ülkeler arasında bir köprü görevi üstlendiğini de ifade ediyor.
bilgi için Allah razı olsun kardeşim. düşünceleriniz içinde. hayırlı günler.

HANIM K

Kayıtlı Kullanıcı
selamün aleyküm
elinize yüreğinize sağlık...
elimizden çok şey gelebilir belki ama sanırım çevremizdeki vurdumduymazlık- isteksizlik -ilgisizlik bizi sadecesöylediklerimizde kalmaya itiyor.
Msn de ALLAH'(c.c.) ı ve Hz.MUHAMMED'(s.a.v.) i hatırlatacak ilahi -yada sözleri yazarak ve normal çevremize konuşarak aşılarsak o kadar iyi olacak

Allah(c.c.) yardımcımız olsun inşallah

a.slm.herkes istediği kadar vurdumduymaz olsun,biz elimizden geleni yapalım.Allah anlatabilmeyi nasip etsin.selametle

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt