Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

ALLAH rızası için yardım edin lütfen (1 Kullanıcı)

Birnur

Kayıtlı Kullanıcı
ben yarın yani arefe günü oruç tutmak istiyorum.. Allah izin verirse... fakat biraz önce bi komşumuz bugün (cuma) oruç tutmadığım için cumartesi(arefe günü) oruç tutmamı söledi. ne yapmam gerekiyor.. B)B)B)

ravzanuru

Kayıtlı Kullanıcı
RE: ALLAH rızası için yardım edin lütfen

SELAMUN ALEYKÜM
CANIM KARDEŞİM HAKKINI HELAL ET BİRAZ GEÇ GÖRDÜM KİMSEDE CEVAPLAMAMIŞ SORUNU AMA YAZDIM OKU İNŞALLAH BUNDAN SONRA ÖĞRENMİŞ OLDUN.

Resûlüllah (S.A.V.) şaban ayında oruç tutardı ve buna rağmen şaban ayının ortasından sonra oruç tutulmasın diye buna dikkat ederdi. Ve emretmiştir “Siz ramazanı oruçla karşılamayın”. Bunun dışında 10 Muharrem günü. Buna aşure günü deniyor. O günde de oruç tutulmaz. Çünkü o gün Yahudiler oruç tutarlardı. Sadece o gün oruç tutulmaz ama bir insan tutmak istiyorsa bundan bir iki gün önce başlayıp tutabilir. Sadece ona mahsus oruç tutulmaz. Çünkü Resûlüllah (S.A.V.) Ramazan farz edilmeden önce aşure günü oruç tutardı. Kendisine rivayet edilmişti. Yahudilere sormuş siz niye o gün oruç tutuyorsunuz. Onlar “Allah-u Teala aşure günü Musayı ve ona inanan İsrailoğullarını Firavunun zulmünden kurtardı, ve Musa 10 Muharrem günü oruç tutulmasını emrettti” dediler. Bunun üzerine Resûlüllah (S.A.V.) “Ben Musaya sizden daha yakınım” deyip o gün oruç tutmaya başladı ama bunu Ramazan farz edilmeden önce yapardı. Ramazan farz edildikten sonra zaten su gelince teyemmümün hükmü kalmaz.

Bunun dışında Cuma günü sadece Cuma günü oruç tutulmaz. Cumadan bir iki gün önce bir iki gün sonra birleştirerek tutulabilir.

SELAM VE DUA İLEB)B)B)

ravzanuru

Kayıtlı Kullanıcı
RE: ALLAH rızası için yardım edin lütfen

Sual: Cuma günü kaza orucu tutmak mekruh mu?
CEVAP
Cuma günü nafile oruç tutmak müstehaptır. Yani mahzuru olmaz. Kaza orucu tutmak da böyledir. Bazı âlimler Cuma günü tek başına nafile oruç tutmak mekruh dediği için, bütün âlimlere uymak gayesiyle yalnız Cuma günü oruç tutmamak daha uygun olur. Bir ihtiyaçtan dolayı tutulursa mekruh olmaz.

SELAM VE DUA İLEB)B)B)

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt