Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Allah rızası için bi yorum cevap bekliyorum (1 Kullanıcı)

haticeana

Kayıtlı Kullanıcı
lütfen ne yazacağımı bile bilmiyorum.

Gece rüyamda bir odaya bazı tanımadığım erkekler giriyor.bende güya onların imamlığını yapacakışım.onlar bile olurmu öyleşey diye bakıyorllar.sonra ben hazırlanmak için başka yerdeyim ama bitürlü hazırlanamıyorum.işim uzadıkca uzuyor ve birazda cekiniyorum.sonra odada annemin beyaz baş örtüüsünü görüyorum onu başıma alıyorum.odaya giriyorum odada bir adam ablamın kayın validesi ve annemolduğunu düşündüğüm bi bayan daha var.odadaki diyer kişiler gitmiş oluyorlar.geçkaldım siz kıldınızmı ikindi namazınızı diyorum evet diyorlar iyi ozaman akşam namazını kılarız diyorum.ama ne doğru dürüst nazazı kılmayı biliyorum ne duaları hatta bi kitabı acıp baktığımı hatırlıyorum.ama namaz kıldırmadım.
Rüya tabirlerinden baktım imamlık yapan kadın muhakkak ölür yazıyo ve cok kötüyüm lütfen bana bu rüya için yorum yazın ve yardımcı olun ne yapmalıyım.bu beni cok etkiledi.yardım edin nolur.

cemaldurra

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun Aleyküm,

İmamlık yapan kadın muhakkak ölür de imamlık yapmayan ölmez mi? Herkes yeri ve zamanı gelince elbette ölecek... Böyle bir yorum olmaz ki...

Önemli olan bu rüyalara yaklaşım tarzımızdır. Bizler ehl-i sünnet mezhebi mensupları olarak itikadımızda, rüya ve ilham gibi olaylar sahih haber kaynağı değildir. Bu tür sahih olmayan yollardan gelen haberlere itibar edilmez...

Kaldı ki her gördüğümüz rüyanın salih olduğunu da iddia edemeyiz, şeytani rüya da olabilir, insanın bilinç altındaki olaylardan da kaynaklanabilir...

Dolayısıyla bu tür rüya ve rüya yorumlarıyla hayatımızı yönlendirmeye kalkışırsak hata ederiz...

Allah'a emanet olun...

azizislam

Kayıtlı Kullanıcı
Selamün Aleyküm bacı
öncellikle ben şöyle kendimce bir yorum çıkardım
sen galiba namaz kılmayı ve dualarını bilmiyorsun
senin bunları öğrenmeni öğrenmessende geç kalacağını anlatıyor gibi geldi ama

en iyisini Allah bilir.

tuareg

Kayıtlı Kullanıcı
Aman Diyorum Değerli Kardeşim,

Rüya tabirleri kitaplarına sakın itibar etme !

Ben bir ara çok takmıştım, Rüya Tabiri kitapları aldım.Hep onlardan bakıyordum.Ama sonra senin gibi defalarca ölümle ilgili rüya gördüm.Hep şunu görürsen ölürsün vb. yazıyordu.
Uzun yıllar önce hepsini imha ettim.
Ama hala Hamdolsun hayattayım.
Neticede elbette öleceğim.
Şimdi ben o kitapları 5 yıl önce yakmıştım.
5 yıl önce o kitaplarda öleceğime dair rüya yorumları vardı.
Şimdi veya 10 yıl sonra ölsem rüya kitabının yorumu doğrumu çıkacak.
Çok saçma zaten öleceğiz.
Ölümün zamanı üzerine Rüya yorumu olmaz.
Dinende caiz olmadığını düşünüyorum.
Rüyada görülen ölüm hep imanını tazelemesi için ölüm korkusunu yaşayıp dinine dahada
sarılması için verilen mesajlardır.

Ama şimdi ama kırk yıl sonra.Allahtan başka hiçkimse bu bilgiye sahip değil.

Seni belkide çok rahatlatacak bir bilgi vereceğim.
Benim çevremde öleceğini rüyasında görüp, öleceğine kanaat getiren insanlar olmuştur.
Bu insanlar bir şekilde rüyada ve defalarca mesaj alır gibi rüyalar görmüşler, kendileri öleceklerine kanaat getirmişlerdir.Ancak hepside EvelAllah sağ.

Birisine gitsem "sen öleceksin kardeşim" desem ne kadar morali bozulur.Nerden biliyor der vb. Ama doğrusu bu.Hepimiz öleceğiz.
Ölümün zamanını bir tek Allah ( C.C ) bilir.
Yüce Allah ( C.C) hepimize hayırlı ve imanlı bir şekilde ölmeyi nasib etsin.

Sana bu rüyada mesaj verilmiş olabilir.Dinin gereklerini yerine getirmede eksiklik veya bazı dini bilgilerinde noksanlık sözkonusu olabilir.Namaz kılıyorsan, namazını kılma şeklinin doğruluğunu, sure ve dualarını tüm ibadetlerini gözden geçir.
Düzeltmen gereken bazı eksiklikler olduğunu farkedebilirsin.
Bunun yanında çevrende bulunan bazı erkeklerden dahada sakınman gerektiği gibi bir
durumda olabilir.
Yani kısacası İnancın güçlü, birçok şeyden sakınıyorsun ancak bazı düzeltmen gereken veya dikkat etmen gereken noktalar olabilir.

Mesela bana oldu ben namazda okuduğum bir surenin bir kelimesini unutmuşum o şekilde devam etmişim.Sonra Camide Hoca namaz kıldırırken farkına vardım.

Değerli kardeşim bunlar benim yorumum.
Herşeyin en doğrusunu Yüce Allah ( C.C) bilir.
Hata yapmaktan veya İnsanları yanıltmaktan Yüce Allah(C.C)a sığınırım.

Allah ( C.C )hepimizden razı olsun.

nesrin_77

Kayıtlı Kullanıcı
Buhari, Tabir 2, 10; Muslim, Rüya 10; (2266); Muvatta, Rüya 1, (2, 956) 7129 -

Ebu Hureyre radiyallahu anh anlatıyor: "Rasulullah aleyhissalatu vesselam buyurdular ki: "Rü'ya üç kısımdır: Biri Allah'tan bir müjdedir Biri nefsin konuşmasıdır Biri de şeytanın korkutmasıdır Biriniz hoşuna giden bir rü'ya görecek olursa, dilerse onu anlatsın Eğer hoşuna gitmeyen bir şey görürse onu kimseye anlatmasın, kalkıp namaz kılsın.

Ebu Rezîn (Radiyallahu Anh) şöyle dedi:
“Rasulullah (Sallallahu Aleyhi ve Sellem):
‘Rüya yorumlanmadığı sürece bir kuşun ayağı üzerindedir. (yani istikrarsızdır) Yorumlandığı zaman (yorumlandığı şekilde) gerçekleşir. Sen onu (seni) seven ve (rüya tabirini) bilen kimseden başkasına anlatma’ buyurdu.”
Ebu Davud: 5020

Selam aleyküm.
Bu konuda hadisi şeriflerden yardım almanı tavsiye ederim.
Sitemizde hadisi şerifler bölümü mevcuttur.
ALLAH ( cc ) rüyanızı hakkınızda hayırlı kılsın inşallah.
ALLAH' a ( cc ) ısmarladık.

haticeana

Kayıtlı Kullanıcı
hepinizden ALLAH RAZI OLSUN..

gülsengül

Kayıtlı Kullanıcı
selamünaleyküm kardeşim
Benim size tavsiyem gördüğünüz rüyayı kimseye anlatmayın ve daima hayra yorun Rabbimiz en doğrusunu bilendir.Anlatacak olsan herkes başka bir yorum yapacaktır sizinde kafanız karışır, rüya tabirlerine de bakmayın kesinlikle doğru diye bir kaide yoktur..Rüya insanın o anki ruh haliyle çok bağlantılıdır..
Rabbim herşeyin hayırlısını versin ,elbet birgün öleceğiz zamanını kimse bilemez..
selam ve dua ile kalın...

TRHACKER

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleyküm
rüyayı kimseye anlatma anlatcaksanda hayra yorana anlat
zira adam ın biri rüyasında deniz görmüş ve arkadaşına anlatmış arkadaşıda alaycı bi şekilde aman dikkat ette bugün boğulmayasın der
başka bi arkadaşına rüyayı anlatmak için telefon açar ve arkadaşı telefonda değilde yüzyüze konuşmak istediğini söyler
adam arkadaşına giderken susar ve su içerken boğulur

bu kıssa beni çok etkilemişti aman kardeşim rüyalarınızı kimseye anlatmayın kötü bir rüya ise gördüğün uyanınca soluna 3 kere tükür ki belayı def et
selam..dua..muhabbet ile

kaniirfan

Kayıtlı Kullanıcı
lütfen ne yazacağımı bile bilmiyorum.

Gece rüyamda bir odaya bazı tanımadığım erkekler giriyor.bende güya onların imamlığını yapacakışım.onlar bile olurmu öyleşey diye bakıyorllar.sonra ben hazırlanmak için başka yerdeyim ama bitürlü hazırlanamıyorum.işim uzadıkca uzuyor ve birazda cekiniyorum.sonra odada annemin beyaz baş örtüüsünü görüyorum onu başıma alıyorum.odaya giriyorum odada bir adam ablamın kayın validesi ve annemolduğunu düşündüğüm bi bayan daha var.odadaki diyer kişiler gitmiş oluyorlar.geçkaldım siz kıldınızmı ikindi namazınızı diyorum evet diyorlar iyi ozaman akşam namazını kılarız diyorum.ama ne doğru dürüst nazazı kılmayı biliyorum ne duaları hatta bi kitabı acıp baktığımı hatırlıyorum.ama namaz kıldırmadım.
Rüya tabirlerinden baktım imamlık yapan kadın muhakkak ölür yazıyo ve cok kötüyüm lütfen bana bu rüya için yorum yazın ve yardımcı olun ne yapmalıyım.bu beni cok etkiledi.yardım edin nolur.

Senin Rüyanın tabirini araştırdım.Aynen senin dediğin gibi çogu tabırın ortak noktası..
fakat atladıgın bir nokta var....Tabir aynen şöyle ''Bir kadin kendisini erkeklere imam oldugunu gorse vefat eder'' .yani imam olduysa diyor sen namazı zaten kıldıramamışsın ki senin ki imamlık değil arkadaş,bırak imamlıgı sureleri bile unutup namazın vaktini geçirmişsin....ve unutma insan rüya görmedende ANINDA ÖLEBİLİYOR..ölüm dediğin şey rüyayla gelmiyor....korkma yaşayacaksın :)

demetköse

Kayıtlı Kullanıcı
Canım öyle her tabire inanma zaman kötü çıkar uğruna herkes yorum yapıyo baktığın kaynağı söyler misin

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt