Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Allah Rasulü çirkin isimleri değiştirmiştir (1 Kullanıcı)

-Ammar Bin Yasir-

Kayıtlı Kullanıcı
''Sizler kıyamet günü isimlerinizle ve babalarınızın isimleriyle çagırılacaksınız öyleyse isimlerinizi güzel yapın''
Bu hadisten anlaşıldığına göre Efendimiz'in çocuklara güzel isimler verilmesini tavsiye ettiği ve çirkin isimleri ise istemediği anlaşılıyor.Nebiler Server'inin hayatına baktığımızda çevresinde bulunan ve isimleri güzel olmayan ki,şilerin isimlerini değiştirdiğini görüyoruz.Mesela ''Asiye'(isyan eden) veya savaş ve düşmanlık ifade eden ismleri kaldırıp yerine ''Cemile''(güzel) ismini koymuştur.
Hepimizin ismini çok duydugu meşhur hadis varisi Hz. Ebu hureyre'nin ismi önceleri Abdüşsems'tir.Allah Rasulu ''İnsan ayın, güneşin kulu olamaz; sen Abdurrahman 'sın diyerek Ebu Hureyre'nin adını ''Abdurrahman '' olarak değiştirmiştir.
Peygamber Efendimiz'in güzel manalı olan bazı isimleri daha güzeliylede değiştirdigide olmuştur .Mesela Peygamber efendimiz ''iyi insan kusursuz kimse , günahsız'' anlamına gelen Berre ismini Zeynep ismiyle değiştirmiştir.

Bahar_58

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun Aleyküm

ALLAH Razi Olsun__B)
Emeginize Saglik

islam_güneşi

Kayıtlı Kullanıcı
güzel paylaşım.bilmiyordum.teşekkürler.selamet ile

Nur_u Secde

Kayıtlı Kullanıcı
İŞTE BENİM RAHATSIZ OLDUĞUM KONULARDAN BİRİ.İSMİMİN HİÇBİR ANLAMI YOK.DEĞİŞTİRMEK İSTEDİM AMA ANNEM KULAĞINA OKUNDU OLMAZ DİYOR.E GÜZEL ANAM CANIM ANAM KULAĞIMA EZAN OKUTMAK AKLINA GELDİDE NİYE GÜZEL İSİM KOYMAK AKLINIZA GELMEDİ CANIM ANAM.

mabet_bekcisi

Kayıtlı Kullanıcı
İŞTE BENİM RAHATSIZ OLDUĞUM KONULARDAN BİRİ.İSMİMİN HİÇBİR ANLAMI YOK.DEĞİŞTİRMEK İSTEDİM AMA ANNEM KULAĞINA OKUNDU OLMAZ DİYOR.E GÜZEL ANAM CANIM ANAM KULAĞIMA EZAN OKUTMAK AKLINA GELDİDE NİYE GÜZEL İSİM KOYMAK AKLINIZA GELMEDİ CANIM ANAM.
İÇİN RAHAT DEĞİLSE DEĞİŞTİREBİLİRSİN ANNE TABİ BİRAZ ZAHMETLİ OLUYO MAHKEME KARARI FELAN.AMA İSİMLERİMİZİN ANLAMLI OLMASINA ÇOK DİKKAT ETMEK LAZIM

mabet_bekcisi

Kayıtlı Kullanıcı
Selam Ve Dua Ile Eline Emeğine Sağlik Kardeş Paylaşimin Için
Eğer Bir Ailenin 3 Oğlundan Birine Muhammed Ismi Koymadiysa Bu Aptalliktir
Diye Bir Yazi Okumuştum Ama Inşallah Son Kelimemi Yanliş Hatirlamiyorumdur

su misali

Kayıtlı Kullanıcı
kızımın adı berre babası bu ismi koymamızı çok istedi acaba değiştirmemiz mi lazım

-Ammar Bin Yasir-

Kayıtlı Kullanıcı
olsun ablam hayırlısı olsun inSALLAH

ekremeee

Kayıtlı Kullanıcı
allah razı olsun emeğizine sağlık

safiye

Kayıtlı Kullanıcı
''Sizler kıyamet günü isimlerinizle ve babalarınızın isimleriyle çagırılacaksınız öyleyse isimlerinizi güzel yapın''
Bu hadisten anlaşıldığına göre Efendimiz'in çocuklara güzel isimler verilmesini tavsiye ettiği ve çirkin isimleri ise istemediği anlaşılıyor.Nebiler Server'inin hayatına baktığımızda çevresinde bulunan ve isimleri güzel olmayan ki,şilerin isimlerini değiştirdiğini görüyoruz.Mesela ''Asiye'(isyan eden) veya savaş ve düşmanlık ifade eden ismleri kaldırıp yerine ''Cemile''(güzel) ismini koymuştur.
Hepimizin ismini çok duydugu meşhur hadis varisi Hz. Ebu hureyre'nin ismi önceleri Abdüşsems'tir.Allah Rasulu ''İnsan ayın, güneşin kulu olamaz; sen Abdurrahman 'sın diyerek Ebu Hureyre'nin adını ''Abdurrahman '' olarak değiştirmiştir.
Peygamber Efendimiz'in güzel manalı olan bazı isimleri daha güzeliylede değiştirdigide olmuştur .Mesela Peygamber efendimiz ''iyi insan kusursuz kimse , günahsız'' anlamına gelen Berre ismini Zeynep ismiyle değiştirmiştir.

Daha önce aile büyüklerimden duymuştum ama tam olarak hafızamda değil. yanlış bir bilgiya paylaşmak istemiyorum DALKIMLA ilgili birşeyde ..
her neyse emeğine sağlık konu hakkında bilgisi olmayan arkadaşlarımız sayenizde bilinçleniyor ALLAH RAZI OLSUN

ashab_kiram

Kayıtlı Kullanıcı
ALLAH RAZI OLSUN KARDEŞİM BÖYLE BİŞEY DUYMUŞTUM AMA TAM BİLMİYODUM VERDİĞİN İLGİLER İÇİN ALLAH RAZI OLSUN YARIN ÖBÜRGÜN ALLAH KISMET EDRSE EVLENİRSEM ÇOCUĞUMUN İSMİNE DİKKAT EDİCEM.EFENDİMİZ SEVEBİLİCEĞİNE DÜŞÜNDÜĞÜM İSMLERİ KOYAMAYA ÇALIŞICAM.ALLAHA EMANET OLUN.

-Ammar Bin Yasir-

Kayıtlı Kullanıcı
Daha önce aile büyüklerimden duymuştum ama tam olarak hafızamda değil. yanlış bir bilgiya paylaşmak istemiyorum DALKIMLA ilgili birşeyde ..
her neyse emeğine sağlık konu hakkında bilgisi olmayan arkadaşlarımız sayenizde bilinçleniyor ALLAH RAZI OLSUN
selamun aleyküm Rabbimiz razı olsun hayırlı akşamlar

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt