Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Allah Kimlere LANET Etti (1 Kullanıcı)

smyyes

Kayıtlı Kullanıcı
1-Allah “Allah’ın Eli Sıkıdır” Diyen Yahudileri Lanetlemiştir
Ey kendilerine kitap verilenler, gelin o beraberinizdekini doğrulamak üzere indirdiğimiz bu kitaba, biz bir takım yüzleri silip de enselerine çevirmeden veya onları Cumartesi yasağını çiğneyenleri lanetlediğimiz gibi, lanetlemeden önce iman edin! Yoksa Allah'ın emri daima yerine gelmiştir.4/Nisa-47
Sözlerini bozmaları sebebiyle onları lânetledik ve kalplerini katılaştırdık. Onlar kelimelerin yerlerini değiştirirler (kitaplarını tahrif ederler). Kendilerine öğretilen ahkâmın (Tevrat'ın) önemli bir bölümünü de unuttular. İçlerinden pek azı hariç, onlardan daima bir hainlik görürsün. Yine de sen onları affet ve aldırış etme. Şüphesiz Allah iyilik edenleri sever.5/Maide-13
Yahudiler, «Allah'ın eli sıkıdır» dediler; dediklerinden ötürü elleri bağlandı, lanetlendiler. Hayır, O'nun iki eli de açıktır, nasıl dilerse sarfeder. And olsun ki, sana Rabbinden indirilen sözler onların çoğunun azgınlığını ve inkarını artıracaktır. Onların arasına kıyamete kadar sürecek düşmanlık ve kin saldık. Savaş ateşini ne zaman körükleseler Allah onu söndürmüştür. Yeryüzünde bozgunculuğa koşarlar. Allah bozguncuları sevmez.5/Maide-64

2-Allah,Mümini Kasden Öldürene Lanet Eder
Kim bir mümini kasden öldürürse cezası, içinde ebediyen kalacağı cehennemdir. Allah ona gazap etmiş, onu lânetlemiş ve onun için büyük bir azap hazırlamıştır.4/Nisa-93

3-Allah Şeytanı Lanetlemiştir
Allah onu (şeytanı) lânetlemiş; o da: «Yemin ederim ki, kullarından belli bir pay edineceğim» demiştir.4/Nisa-118

4-Allah İnkarlarından Dolayı Lanetlemiştir
«Kalplerimiz perdelidir» dediler, hayır, Allah inkarlarından dolayı onları lanetlemiştir. Onların pek azı inanırlar.2/Bakara-88
Yahudilerden, sözleri yerlerinden değiştirip: «İşittik ve karşı geldik, kulak vermeyerek dinle» ve dillerini eğip bükerek ve dini yererek: «Bizi de dinle» diyenler vardır. Şayet: «İşittik ve itaat ettik, dinle ve bizi gözet» demiş olsalardı, onlar için daha iyi daha doğru olurdu. İşte Allah inkarları yüzünden onlara lanet etmiştir. Onların ancak pek azı inanır.4/Nisa-46

5-Allah Tağuta ve Putlara İnananlara Lanet Eder

Kendilerine Kitap'tan bir pay verilenleri görmedin mi? Onlar cibt ve tağuta inanıyorlar ve inkâr edenlere: «Bunlar inananlardan daha doğru yoldadır» diyorlar. İşte, Allah'ın lanetledikleri onlardır. Allah'ın lanetlediği kişiye asla yardımcı bulamayacaksın.4/Nisa-50-51

6-Allah Münafıklara Lanet Eder
Allah erkek münafıklara da kadın münafıklara da kâfirlere de içinde ebedî kalacakları cehennem ateşini vâdetti. O, onlara yeter. Allah onlara lânet etmiştir! Onlar için devamlı bir azap vardır.9/Tevbe-68

7-Allah,Allah’ı ve Peygamberi İncitenlere Lanet Eder
Allah'ı ve Peygamber'ini incitenlere, Allah dünyada da ahirette de lanet eder; onlara alçaltıcı bir azap hazırlar.33/Ahzab-57

8-Allah,Bozgunculuk Çıkaranlara Lanet Eder
Demek siz iş başına gelecek olursanız yeryüzünde bozgunculuk çıkaracaksınız ve akrabalık bağlarınızı koparacaksınız öyle mi?. İşte, Allah'ın lanetlediği, sağır kıldığı ve gözlerini kör ettiği bunlardır.47/Muhammed-23

9-Allah Müşriklere Lanet Eder
Ve o Allah hakkında kötü zanda bulunan münâfık erkeklere ve münâfık kadınlara, Allah'a ortak koşan erkeklere ve ortak koşan kadınlara azap etmesi içindir. Kötülük onların başlarına gelmiştir. Allah onlara gazap etmiş, lânetlemiş ve cehennemi kendilerine hazırlamıştır. Orası ne kötü bir yerdir!.48/Fetih-6

10-Allah Kafirlere Lanet Eder
Allah erkek münafıklara da kadın münafıklara da kâfirlere de içinde ebedî kalacakları cehennem ateşini vâdetti. O, onlara yeter. Allah onlara lânet etmiştir! Onlar için devamlı bir azap vardır.9/Tevbe-68
Şu muhakkak ki Allah kâfirleri lâ'netlemiş ve onlara bir çılgın ateş hazırlamıştır.33/Ahzab-64

11-Allah,İsyan Eden Ve Aşırı Gidenlere Lanet Eder
İsrailoğullarından o küfredenler, hem Davud'un hem de Meryem'in oğlu İsa'nın dili ile lanetlendiler. Bu, onların isyan etmeleri ve hakkın sınırlarını aşmakta olmaları yüzündendi.5/Maide-78

12-Allah,Kitabta Olanı Gizleyenlere Lanet Eder
İndirdiğimiz açık delilleri ve hidâyet yolunu -kitapta onu insanlara apaçık göstermemizden sonra- gizleyenler yok mu, işte onlara hem Allah hem de bütün lânet ediciler lânet eder.2/Bakara-159

13-Allah;Akrabalık Bağını Kesenlere Lanet Eder
Demek siz iş başına gelecek olursanız yeryüzünde bozgunculuk çıkaracaksınız ve akrabalık bağlarınızı koparacaksınız öyle mi?. İşte, Allah'ın lanetlediği, sağır kıldığı ve gözlerini kör ettiği bunlardır.47/Muhammed-23

14-Allah;Hakkında Kötü Zanda Bulunanlara Lanet Eder.
Ve o Allah hakkında kötü zanda bulunan münâfık erkeklere ve münâfık kadınlara, Allah'a ortak koşan erkeklere ve ortak koşan kadınlara azap etmesi içindir. Kötülük onların başlarına gelmiştir. Allah onlara gazap etmiş, lânetlemiş ve cehennemi kendilerine hazırlamıştır. Orası ne kötü bir yerdir!.48/Fetih-6

15-Allah,Yanlış Yola Sevkeden Lider-Şeyhlere Lanet Eder
Ey Rabbimiz! Biz reislerimize ve büyüklerimize uyduk da onlar bizi yoldan saptırdılar, derler.
Rabbimiz! Onlara iki kat azap ver ve onları büyük bir lânetle rahmetinden kov.33/Ahzab-67-68

16-Allah,İffetli Müslüman Kadına Zina İftirasında Bulunana Lanet Eder
İffetli ve mü'min kadınlara iftira atanlar; dünyada da ahirette de lanetlenmişlerdir. Ve onlar için büyük bir azab vardır.24/Nur-23

17-Allah,Yalancılara Lanet Eder
Sana ilim geldikten sonra, bu hususta seninle kim tartışacak olursa, de ki: «Gelin, oğullarımızı, oğullarınızı, kadınlarımızı, kadınlarınızı, kendimizi ve kendinizi çağıralım, sonra lanetleşelim de, Allah'ın lanetinin yalancılara olmasını dileyelim».3/Ali İmran/61

18-Allah,İmandan Sonra Küfre Sapanlara-Mürtede Lanet Eder
İman etmelerinden, Resûl'ün hak olduğuna şehadet getirmelerinden ve kendilerine apaçık deliller gelmesinden sonra inkârcılığa sapan bir kavme Allah nasıl hidayet nasip eder? Allah zalimler topluluğunu doğru yola iletmez. İşte bunların cezası, Allah'ın, meleklerin, insanların hepsinin lanetine uğramalarıdır.3/Ali İmran/87

19-Allah Zalimlere Lanet Eder
Cennet ehli cehennem ehline: Biz Rabbimizin bize vadettiğini gerçek bulduk, siz de Rabbinizin size vadettiğini gerçek buldunuz mu? diye seslenir. «Evet!» derler. Ve aralarından bir çağrıcı, Allah'ın lâneti zalimlerin üzerine olsun! diye bağırır.7/Araf-44
Üstelik bir yalanı Allah'a iftira edenden daha zalim kim olabilir? Bunlar Rablerinin huzuruna arzolunacaklar, şahitler de şöyle diyecekler: «İşte bunlar Rablerine karşı yalan söyleyenlerdir». İyi bilin ki: Allah'ın laneti zalimlerin üzerinedir.11/Hud-18

20-Allah,Ahdini Bozanlara Lanet Eder
Allah'a verdikleri sözü, onu kesin olarak onayladıktan sonra bozanlar, Allah'ın ulaştırılmasını emrettiği şeyi kesip-koparanlar ve yeryüzünde bozgunculuk çıkaranlar; işte onlar, lanet onlar içindir ve yurdun kötü olanı da onlar içindir.13/Rad-25

Azerbaycan_li

Kayıtlı Kullanıcı
Allah senden razı olsun kardeşim...Allah ın kitabı ne guzel...inşallah okuruz da ibret alırız...

arzu74

Kayıtlı Kullanıcı
Allah senden razı olsun kardeşim...Allah ın kitabı ne guzel...inşallah okuruz da ibret alırız...

ayşe.a

Kayıtlı Kullanıcı
emeğine sağlık canım benim Rabbim razı olsun, selam ve dua ile :a15:

H

hado77

selamün aleyküm ve rahmetullahi ve berakatühü

peki insan kime lanet eder de ALLAH(cc) ile aynı makama oturur. ALLAH(cc) ten başka ilah yoktur demek hali budur. insan nakıstır ve yukarıda sayılan hususlara ya düşmüştür ya düşecektir ya da böyle bir ihtimali bulunabilir.
bu bakımdan ayetleri yaşamak denen hal ALLAH(cc) dediği hallerden uzak kalmayı gerektirdiği gibi ALLAH(cc) ün bu hallere düçar bıraktığı kimseler için yardımı da gerektirir.

bu yardım illa ki dua şeklinde de olacak değildir. yani kafir gibi gözükenin hayrı istenmez ıslahı istenir. ıslah demek esasında açılmış bulunan bir davada bir kısım taleplerin değiştirlmesi demektir. ve ALLAH(cc) nezdinde her talep ıslah olabilir. yani ALLAH(cc) ten o kulun mümkün mertebe yeniden kazanılması talebi bir nevi ıslahtır. ve bu durum dahi illaki lanete gerek duyurmaz.

ALLAH(cc) lanet edici değildir ve esasında öyle olması istenir. ancak kişi lain olmuşsa ALLAH(cc) de o lain hükmüne karşı bir hüküm belirtir. ve gerçekten lanet edilecek kişiler kovulacak kişiler sizin nefsinize sıkıntı verenler değil ALLAH(cc) E DÜŞMANLIK YAPMAYA YELTENENLERDİR DİYE CEVAP VERİR.

lain veya lian kovma uzaklaştırma demek olup kocanın karısını lanetlemesi şeklinde görülür. dünyevi bir tutum olmakla ALLAH(cc) ile olan ilişkilerdeki lanetleme hadisesini açıklamaktan uzaktır.

ALLAH(cc) hayasızlığın esas olarak gösterdiği hal dünyevi zina isnadı iken buna sebep haller bakımından yukarıda zikr edilen hallerin ALLAH(cc) tarafından da hoşlanılmadığının ifadesidir. burdan esas alınacak husus ALLAH(cc) ün bu nevi insanlarla olan muhattabiyeti değil bu nevi insanları muhattab olduğu insanlarala karşılık alışverişlerinin lian hükümlerine tabi olabileceğidir. başta ve açık olarak evlilik gelse de her türlü muamelatta bu neviden kişilerden uzak durulmalıdır.

bu ne kadar mümkün? herkesin başında bir dert ve sıkıntı özünde bir günaha(yalan söylemek iftira atmak haset gıybet hali vs) işaret eder. yani ya kendinden ya da engel olabileceği halde engel olmadığından başına sarılan ve başkasından sadır olan bir günah haline ve insanlar bu hallerle yaşamaya devam ederler. işte burda ALLAH(cc) ün emirleri ile insanların pozisyonları netleşir. ALLAH(cc) lanet etmiş demek ilişki kurmayacaksın değil doğru ve dürüst ilişki kuracaksını açıklar.

bunu anlatmamdaki temel kasıt şuydu. ALLAH(cc) ün teklifi dediğimiz halleri kabul ederken acaba gerçekten ettiğimiz duaların arkasında mıyız? veya kelam bir teklif olmakla ve onu kabulle neyiz altına biat ettiğimizin farkında mıyız?

akabe biyatını gaybi yapan bizler bir elin üstüne el koyunca onun üstündeki elin ALLAH(cc) ün kudret olduğu bilincine sahip olmalı ve ALLAH(cc) ten gelen emre inşaallah sadakatle bağlananlardan oluruz demeliyiz. inşaallaha ALLAH(cc) bu neviden amelleri bizim biriktirdiğimiz olarak önümüze çıkarmaz ve ALLAH(cc) gerçekten lanet ettiği ALLAH(cc) e bana zulmetti iftirası ile henm dem olan kimseler ile karşılaştırmaz.

ALLAH(cc) bizlerden razı olsun.

smyyes

Kayıtlı Kullanıcı
selamün aleyküm ve rahmetullahi ve berakatühü

peki insan kime lanet eder de ALLAH(cc) ile aynı makama oturur. ALLAH(cc) ten başka ilah yoktur demek hali budur. insan nakıstır ve yukarıda sayılan hususlara ya düşmüştür ya düşecektir ya da böyle bir ihtimali bulunabilir.
bu bakımdan ayetleri yaşamak denen hal ALLAH(cc) dediği hallerden uzak kalmayı gerektirdiği gibi ALLAH(cc) ün bu hallere düçar bıraktığı kimseler için yardımı da gerektirir.

bu yardım illa ki dua şeklinde de olacak değildir. yani kafir gibi gözükenin hayrı istenmez ıslahı istenir. ıslah demek esasında açılmış bulunan bir davada bir kısım taleplerin değiştirlmesi demektir. ve ALLAH(cc) nezdinde her talep ıslah olabilir. yani ALLAH(cc) ten o kulun mümkün mertebe yeniden kazanılması talebi bir nevi ıslahtır. ve bu durum dahi illaki lanete gerek duyurmaz.

ALLAH(cc) lanet edici değildir ve esasında öyle olması istenir. ancak kişi lain olmuşsa ALLAH(cc) de o lain hükmüne karşı bir hüküm belirtir. ve gerçekten lanet edilecek kişiler kovulacak kişiler sizin nefsinize sıkıntı verenler değil ALLAH(cc) E DÜŞMANLIK YAPMAYA YELTENENLERDİR DİYE CEVAP VERİR.

lain veya lian kovma uzaklaştırma demek olup kocanın karısını lanetlemesi şeklinde görülür. dünyevi bir tutum olmakla ALLAH(cc) ile olan ilişkilerdeki lanetleme hadisesini açıklamaktan uzaktır.

ALLAH(cc) hayasızlığın esas olarak gösterdiği hal dünyevi zina isnadı iken buna sebep haller bakımından yukarıda zikr edilen hallerin ALLAH(cc) tarafından da hoşlanılmadığının ifadesidir. burdan esas alınacak husus ALLAH(cc) ün bu nevi insanlarla olan muhattabiyeti değil bu nevi insanları muhattab olduğu insanlarala karşılık alışverişlerinin lian hükümlerine tabi olabileceğidir. başta ve açık olarak evlilik gelse de her türlü muamelatta bu neviden kişilerden uzak durulmalıdır.

bu ne kadar mümkün? herkesin başında bir dert ve sıkıntı özünde bir günaha(yalan söylemek iftira atmak haset gıybet hali vs) işaret eder. yani ya kendinden ya da engel olabileceği halde engel olmadığından başına sarılan ve başkasından sadır olan bir günah haline ve insanlar bu hallerle yaşamaya devam ederler. işte burda ALLAH(cc) ün emirleri ile insanların pozisyonları netleşir. ALLAH(cc) lanet etmiş demek ilişki kurmayacaksın değil doğru ve dürüst ilişki kuracaksını açıklar.

bunu anlatmamdaki temel kasıt şuydu. ALLAH(cc) ün teklifi dediğimiz halleri kabul ederken acaba gerçekten ettiğimiz duaların arkasında mıyız? veya kelam bir teklif olmakla ve onu kabulle neyiz altına biat ettiğimizin farkında mıyız?

akabe biyatını gaybi yapan bizler bir elin üstüne el koyunca onun üstündeki elin ALLAH(cc) ün kudret olduğu bilincine sahip olmalı ve ALLAH(cc) ten gelen emre inşaallah sadakatle bağlananlardan oluruz demeliyiz. inşaallaha ALLAH(cc) bu neviden amelleri bizim biriktirdiğimiz olarak önümüze çıkarmaz ve ALLAH(cc) gerçekten lanet ettiği ALLAH(cc) e bana zulmetti iftirası ile henm dem olan kimseler ile karşılaştırmaz.

sağolun kardeşim.
Allah razı olsun paylaştığınız bilgilerden dolayı.
mahsuru yoks birşey sormak istiyordum.
siz hoca falan mısınız acaba

H

hado77

selamün aleyküm

hocalık dediğiniz şayet cami imamlığı ise hayır değilim. herhangibir yerde vaizlik kelam eğitmenliği de yapmıyorum. elinden geldiğince dininin rükünlerini yaşamaya çalışan biriyim desem yeridir.

burdaki yorumlarımız esasını daha önce yaşadığım din anlayışının yanlışlıklarına kimse düşmesin diye kendi eksikliklerimin beyanı olarak yazıyorum. yani eleştirmek değil düştüğüm hatalara kimse düşmesin diye. bu yüzden mümkün oldukça reel hayattan örnek vermeye çalışıyorum.

bu hayat içindeki yalanı dolanı anlayan bir kimse olduğumu düşünüyorum. en nihayetinde karşıma çıkan insanlardaki bana ait kötü amellerin silinmesine çalışıyorum ve ALLAH(cc) ten aldığım bu ikinci şansı iyi bir şekilde kullanmak isteyen biriyim desem yeridir.

meslek olarak avukatlık yapıyorum. mesleğim gereği hak ve hukuka ilişkin dünyevi değerlendirmelere yakınım. bunun kıstası olacak ulvi değerleri de bu site yardımıyla öğrenmeye öğrendiğim şeylerin geçerliliğini test etmeye ve sonuç çıkarmaya çalışıyorum.

smyyes

Kayıtlı Kullanıcı
selamün aleyküm

hocalık dediğiniz şayet cami imamlığı ise hayır değilim. herhangibir yerde vaizlik kelam eğitmenliği de yapmıyorum. elinden geldiğince dininin rükünlerini yaşamaya çalışan biriyim desem yeridir.

burdaki yorumlarımız esasını daha önce yaşadığım din anlayışının yanlışlıklarına kimse düşmesin diye kendi eksikliklerimin beyanı olarak yazıyorum. yani eleştirmek değil düştüğüm hatalara kimse düşmesin diye. bu yüzden mümkün oldukça reel hayattan örnek vermeye çalışıyorum.

bu hayat içindeki yalanı dolanı anlayan bir kimse olduğumu düşünüyorum. en nihayetinde karşıma çıkan insanlardaki bana ait kötü amellerin silinmesine çalışıyorum ve ALLAH(cc) ten aldığım bu ikinci şansı iyi bir şekilde kullanmak isteyen biriyim desem yeridir.

meslek olarak avukatlık yapıyorum. mesleğim gereği hak ve hukuka ilişkin dünyevi değerlendirmelere yakınım. bunun kıstası olacak ulvi değerleri de bu site yardımıyla öğrenmeye öğrendiğim şeylerin geçerliliğini test etmeye ve sonuç çıkarmaya çalışıyorum.

ALLAH(cc) bizlerden razı olsun.[/QUOTE
ve aleyküm selam
kimse bu kadar uzun yorum yapmıyor konulara(siz hariç ).

yorumlarınız eleştirse de eleştirmese de gerçekten kayda değer çok güzel yorumlar.
ve yorumların çoğuda islam kitabından alıntı gibi.kelimeler falan.ben öyle sanıyordum :)ama neyse şimdi öğrenmiş olduk kendi cümleleriniz olduğun.
Allah razı olsun gerçekten.
avukatlık konusuna gelince de sizin hoca olmadığınıza dair aklımda şüphe bile yoktu neredeyse.:)bunu öğrenince çok şaşırdım.
mesleğiniz gerçekten çok zor bir meslek.islam yönünden yani.avukatların çoğu yalncı olurmuş ya.:)tabi siz bu görevi en iyi şekilde yapanlardansınızdır inşallah.bu hak hukuk meseleleri zor.bir kulun hakkına girmemek zor.
Allah sizi bu mesleğin zararlarından günahlarından korusun.
bu mesleği en iyi şekilde yapmayı nasip etsin inşallah.

smyyes

Kayıtlı Kullanıcı
amin kardeşim inşallah.
Rabbim senden de razı olsun.
o kitabı okuyup en güzel şekilde anlamayı ve buna uygun ibadet etmeyi nasip etsin inşallah bizlere

MEVA_İSLAM

Kayıtlı Kullanıcı
Allahın rahmeti merhameti kadar lanetide büyük Rabbim lanete düşürmesin konuya bir birinden güzel yorumlar yapılmış söylenicek bir çok şeyide kardeşlerimiz çok güzel yorumlamış çok güzel ve faydalı bir paylaşımdı emeğine sağlık kardeşim Allah razı olsun Baki selam dua ile...

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt