Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

ALLAH 'ın meleklerden çok sevdiği kulları (1 Kullanıcı)

garipkalp

Kayıtlı Kullanıcı
Zikrin faziletine ve Allah katindaki kiymetine dair Hz. Muaviye'nin Peygamber (sav) Efendimiz'den naklettigi Hadisi serif'te söyle bahsedilmektedir:

“Bir gün Peygamberimizin zevcesi Ümmi Habibenin evine geldim. Allah'in Resulü de geldi. Biraz sohbetten sonra, alnindan piril piril nur tanesi indi, benzi sarardi, beyazlasti. Ondan sonra gözünü açti. Kiz kardesim Ümmi Habibe terlerini sildi. Terini kurutmak için atese götürdü. Ates ne terini kuruttu, ne de mendilini yakti. Odanin içi Miski Amber gibi kokuyordu. Acele yürüdü. Ben de arkasindan yürüdüm. Içlerinde Selman-i Farisi'nin (ra) de bulundugu Ashab-i Suffe'nin oldugu yere geldi. Dört yüz kisi kadar vardi. “Illallah Illallah” diye tesbih ediyor, zikrediyorlardi.

Rasulullah (sav) Hz.leri söyle buyurdular:

- Allah için size and veririm, yemin ederim, ne yapiyorsunuz?”

Onlar da:

“Allah'i (cc) zikrediyoruz. “Ilahi Ente Maksudi ve Rizake Matlubi Ya Hz. Allah” diyoruz.

Ya Rasulullah! Maksadimiz O'nun rizasidir. Bizi karadaki, denizdeki mahluklar gibi degil; en güzel sekilde “Ahseni Takvim” olarak yaratti. Habibine ümmet eyledigi için biz onu tesbih ediyoruz” dediler.

Rasulullah (sav) Efendimiz:

- Size, zikrullahin degerini anlayin diye yemin vererek söyledim. Simdi Cebrail kardesim geldi. Cenabi Allah (cc) meleklere söyle hitap ediyor:

(Ey meleklerim!) Görüyor musunuz bu kullarimi? Onlar katimda sizden çok sevimlidir.) Melekler cevaben:

“Ya Rabbi! Biz sana hakkiyla zikredici sükredici degil miyiz?” der.

Allah-ü Teâlâ Hz.leri;

“Evet! Sizler bana sükredicilersiniz. Fakat onlarin zikri bana daha hos geliyor. Onlarin kalbine nefis verdim, mal sevgisi, makam sevgisi, evlat sevgisi, her türlü sevgiyi verdigim halde; kalplerindeki sevgileri tevhid nuruyla attilar. Masiva kalmadi kalplerinde. Nazargahim kalpleri oldu.

Yere göge sigmam, mümin kullarimin kalbine sigarim.

Onlar benden rizami istiyorlar. Onun için sizden çok üstündür.” buyurdu.

O halde devam ediniz. Ben üzerinize rahmetin indigini gördüm ve size ortak olmak istedim.” buyurdular. (Taberani)

dolunayhilal

Kayıtlı Kullanıcı
Allah-ü Teâlâ Hz.leri;

“Evet! Sizler bana sükredicilersiniz. Fakat onlarin zikri bana daha hos geliyor. Onlarin kalbine nefis verdim, mal sevgisi, makam sevgisi, evlat sevgisi, her türlü sevgiyi verdigim halde; kalplerindeki sevgileri tevhid nuruyla attilar. Masiva kalmadi kalplerinde. Nazargahim kalpleri oldu. BİZEDE BÖYLE DEDİĞİ KULLARINDAN EYLEŞİN İNŞ

erciyes1984

Kayıtlı Kullanıcı
Selamunaleykum Allah razı olsun emeğinize saglık Allah bizleri kendine layık kul habibine (saV) layık ummet eylesin amin hayırlı cumalar

Im_muslim

Kayıtlı Kullanıcı
Allah-ü Teâlâ Hz.leri;

“Evet! Sizler bana sükredicilersiniz. Fakat onlarin zikri bana daha hos geliyor. Onlarin kalbine nefis verdim, mal sevgisi, makam sevgisi, evlat sevgisi, her türlü sevgiyi verdigim halde; kalplerindeki sevgileri tevhid nuruyla attilar. Masiva kalmadi kalplerinde. Nazargahim kalpleri oldu.

Yere göge sigmam, mümin kullarimin kalbine sigarim.

Onlar benden rizami istiyorlar. Onun için sizden çok üstündür.” buyurdu.

kardeşim paylaşımızız için ALLAH razı olsun...ALLAHım bizleride bu kulların arasına al...

SMEHMET

Kayıtlı Kullanıcı
Arkadaşim konu harika ama bula bula muaviye dinsizinden mi bi hadis nakli yapmişsin üstelik başinada hz koymuşsun

1 muaviye ve babasi ebu süfyan asla islam olmamişlardir
2 sadece kralliklarini feodal hükümranliklarini hz muhammed döneminde kaybettikleri için ve islam dimdik sapasaglam oldugu için dilde islam olmuş ama içten içe islama büyük hainlik yapmişlardir
3 hz muhammed ebu süfyanla savaşmiş muaviyeyi vahiy katipliğinden kovmuş(ki ebu süfyan islamda ne olup bittiğini kontrol için muaviyeyi vahiy katipi yaptirmiş o dönemde okur yazar azdi)ama muaviye cinsi bozuk oldugundan aslina çektiğinden hz resul onu kovmuştur
4 islam köleliği saltanati kaldirmiş ve seçimle iş başina geçilmesini buyurmuştur ebu süfyan sülalesi bunu asla hazmedemeyip allahin buyruguna ve tüm islam aleminin hakkina zorla hileyle kiliçla sahip olmuştur
5 hatta bedirde hz alinin hind in babasini ve kardeşi velidi öldürmesini kan davasina dönüştürmüş ve bu kan hz muhammedin torunlarini katletmek pahasina devam etmiştir
6 siz bir aile düşünün ki ebu süfyan hz muhammedle savaşmiş muaviye hz aliyle savaşmiş ve ebu süfyanin torunu yezid hz muhammedin cennetle müjdelediği hz hüseyini kerbelada şehid etmiştir bu nasil bir kindir
7 hz hüseyin şehidse ebu süfyan ve muviye gibilerinin isimlerinin başina hz koymayin siz düşününki islam oldugumuzu söylüyecegiz allah birdir diyecegiz hz muhammedin onun resulu oldugunu söyleyecegiz sonrada onun sagliginda cennetle müjdelenen evlatlariyla bu ümmeyye ogullari arasindaki savaşta taraf olmayip muviyeye hz diyecegiz bu kabul edilemez
8 allahin insanlara getirdiği islam dinini korumak fetih süresindeki gibi agac altinda ellerini hz muhammedin ellerinin üstüne koyup allaha biat edenler hz hüseyin allahin emrine karşi gelen yezite başkaldirmak için şehid olmuştur
9 ama ebu süfyan ailesi islam dinini tipki cahiliye dönemi öncesinde oldugu gibi seçimle değil saltanat haline getirmiştir bugün suudi arabistani bir kralin yönetmesi işte muaviyeye zamaninda karşi çikmayan korkan sinen pusan kendini islam zanneden toplumlarin sadece islami dillerinde kabul etmeleridir islamin dille ikrari oldugu gibi bedir savaşindaki gibi yeri geldiğinde canlada korunmasi gerekir
10 hz kelimesini allahin ismiyle aniyoruz muhammedin ismiyle aniyoruz

rica ediyorum bari hak düşmanlarinin isimlerinin başina koymayin

eger bir dinde allahin kitabindan çok ayetlerinden çok hadisler okunuyorsa o din allahin dini olmaktan çikar o zamanin siyasetini güdenlerin kanunlarini tekrardan başka bir şeye yaramaz islam 4 4 lük uygulandigi zaman islamdir
bu zamanda sadece asri saadet 4 halife zamaninda olmuştur 4 halifeden sonra eger bir islam varsa bu dini ayetlerle anlamaliyiz sadece ayetlerde sölenenler gibi yaşasak bile dünyadaki şimdiki islam çok değişir

allah bizi dininden ayirmasin

gökten yere kadar allahin emirlerini uygulayan melekler allahin şefafatiyle bizi korur inşallah

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt