Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

ALLAH HER İNSANIN DUASINI KABUL EDER (1 Kullanıcı)

n_kurtulmaz

Kayıtlı Kullanıcı
"İNSAN HAYRA DUA ETTİĞİ GİBİ ŞERRE DE DUA ETMEKDEDİR. İNSAN PEK ACELECİDİR" İSRA SURESİ 11

İNSANIN HER DUASI KENDİSİ İÇİN HAYIRLI OLMAYABİLİR ALLAH BUNU BİLİR KULUNUN DUASINA KENDİ DÜŞÜNDÜĞÜ GİBİ DEĞİL EN HAYIRLI OLACAK ŞEKİLDE İCABET EDER ALLAH KULUNU İŞİTİR AMA DUASINDA ONUN İÇİN BİR HAYIR GÖRMÜYORSA ONUN İÇİN EN HAYIRLI OLANI YARATIR..

ALLAH İNSANA ŞAH DAMARINDAN DAHA YAKINDIR...

YÜCE RABBİM HEPİNİZE EN HAYIRLISINI VERSİN İNŞALLAH...

leyla_serdar

Kayıtlı Kullanıcı
RE: ALLAH HER İNSANIN DUASINI KABUL EDER

B)B)B) AMIN AMIN AMIN,

asli88

Kayıtlı Kullanıcı

AMİN İNŞALLAH KARDEŞİM AEO
B)B)B)

FATMA-ZEHRA

Kayıtlı Kullanıcı

S.A...
BU ONUYLA İLGİLİ ABDUL KADİR GEYLANİ KUDDİSE SIRRUH HAZRETLERİNİN FUTUHUL GAYB(GİZLİDEN SESLER) ESERİNDE GENİŞ AÇIKLAMASI VARDIR...
OKUMANIZI TAVSİYE EDERİM.....

hazan_gulu

Kayıtlı Kullanıcı

B)B)B)B)ALLAH İNSANA ŞAH DAMARINDAN DAHA YAKINDIR...

AMİN....AMİN...

@ebruli

Kayıtlı Kullanıcı
ALLAH razi olsun.yuce rabbim herseyin hayirlisini versin biz kullarina.(amin)yuce kendinden uzaklastirmasin gonullerimizi insaallah.

GUNAY9328

Kayıtlı Kullanıcı
"İNSAN HAYRA DUA ETTİĞİ GİBİ ŞERRE DE DUA ETMEKDEDİR. İNSAN PEK ACELECİDİR" İSRA SURESİ 11

İNSANIN HER DUASI KENDİSİ İÇİN HAYIRLI OLMAYABİLİR ALLAH BUNU BİLİR KULUNUN DUASINA KENDİ DÜŞÜNDÜĞÜ GİBİ DEĞİL EN HAYIRLI OLACAK ŞEKİLDE İCABET EDER ALLAH KULUNU İŞİTİR AMA DUASINDA ONUN İÇİN BİR HAYIR GÖRMÜYORSA ONUN İÇİN EN HAYIRLI OLANI YARATIR..

ALLAH İNSANA ŞAH DAMARINDAN DAHA YAKINDIR...

SA
amiin
Allahim bizi dogru yoldan,hayirlisindan ayirmasin...B)

Eygi

Kayıtlı Kullanıcı
S.A. kardesim:) Yüce Rabbim hepimizin dualarini kabul eylesin. Hakkimizda en hayirlisini versin. ALLAH´im (c.c.) yar ve yardimcimiz olsun. Allaha (c.c.) emanet....

BOCALIYORUM

Kayıtlı Kullanıcı
Her dua kabul edilmiyor. Mesela benim 3 sene önce büyük bir arzuyla istediğim bir-iki şey vardı. Birbiriyle paralel şeylerdi. (Ne olduğunu söyleyemem) Uzun bir zaman istedim durdum. Ne oldu? Hiç. Demek ki dualarda kabul olmuyormuş. Aslında bir tanesi kabul edilmişti. Fakat onunda artık zamanı geçmişti, kabul oldu ama artık benim için bir anlam ifade etmiyordu. Yani aslında o da kabul edilmemişti.

Bir daha böyle büyük sözler söyleyip insanları sevindirmeyin. Çünkü umutları boşa çıkarmanın ne kötü şey olduğunu, dört gözle gelecek güzellikleri beklerken elinizin boş çevirilmesinin ne kadar kötü bir şey olduğunu çok iyi bilirim :(

tevbeYA-HAK

Kayıtlı Kullanıcı
bir karınca düşünelim diyelim masanın tam kenar kısmında yürüyor..biz bu karıncayı aldık düşmesin diye masanın ortalarına doğru yürütmeye çalıştık.bilinmezki belki de karınca kızar bize.yolumdan çevirdi diye....oysaki bizim onu o yoldan onun için çevirdiğimğizi bilmez.işte RABB'imizde bizim için böyle bizi bazen gitmek istediğimiz yoldan çevirir.biz onun bizim kendimiz için hayırlı olduğunu düşünürüz.fakat yüce yaradan bizim için hayırlı olanı daha iyi bilir.biz kabul olunmayan dualarımıza illaki olsun diye ısrar ederiz.bunda da bir hayır vardır demeyi öğrenmemiz gerek bence....RABBİm kulunukendisinden daha çok sever ve düşünür inşallahu teala...selamün aleyküm..

BOCALIYORUM

Kayıtlı Kullanıcı
Neyin hayır neyin şer olduğunu bi anlayabilsem, bütün sorularıma cevapta bulacağım sanırım. Sizin dediğinize göre o zaman ben şunu çıkartırım; bu dünya tamamıyla "hayır" üzerine kuruludur. Madem Allah insanı insandan daha çok seviyor -ki Rahman ismi gereği böyle olması gerek- o halde dua neden ediyoruz ? Allah zaten bizim için en iyisini istiyor.

laves

Kayıtlı Kullanıcı
amin kardeşim Allah razı olsun Rabbime emanet ol

nigdeli

Kayıtlı Kullanıcı
Her dua kabul edilmiyor. Mesela benim 3 sene önce büyük bir arzuyla istediğim bir-iki şey vardı. Birbiriyle paralel şeylerdi. (Ne olduğunu söyleyemem) Uzun bir zaman istedim durdum. Ne oldu? Hiç. Demek ki dualarda kabul olmuyormuş. Aslında bir tanesi kabul edilmişti. Fakat onunda artık zamanı geçmişti, kabul oldu ama artık benim için bir anlam ifade etmiyordu. Yani aslında o da kabul edilmemişti.

Bir daha böyle büyük sözler söyleyip insanları sevindirmeyin. Çünkü umutları boşa çıkarmanın ne kötü şey olduğunu, dört gözle gelecek güzellikleri beklerken elinizin boş çevirilmesinin ne kadar kötü bir şey olduğunu çok iyi bilirim :(

Kabûl edileceğine inanarak duâ etmelidir.

Allahü teâlâ, Kur'ân-ı kerîmde “Duâ edin, kabûl edeyim” buyuruyor. Bunun için duânın kabûl edileceğinden şüphe etmemelidir. Şartlarına riâyet edilip edilmediğinden şüphe etmelidir.

Peygamber efendimiz (SAV.) buyurdu ki:“Allahü teâlâya, kabûl edileceğine tam inanarak duâ ediniz! Biliniz ki, Allahü teâlâ gâfil bir kalb ile yapılan duâyı kabûl etmez.”

“Duâ ettim kabul edilmedi demedikçe, duâ kabul edilir”

“Allahü teâlâ, duânızı kabûl eder. Duâ ettim, hâlâ duâm kabûl olmadı diye acele etmeyiniz! Allah'tan çok isteyiniz! Çünkü kerem sahibinden istiyorsunuz.”

“Duâ eden, üç şeyden hâli değildir: Ya günahı affolur veya hemen hayırlı karşılığını görür, Yahut âhırette mükâfatını bulur.”

“Rabbiniz, şüphesiz hayâ ve kerem sahibidir. Kulları ellerini kaldırıp kendisinden birşey istedikleri zaman, onların ellerini boş çevirmekten hayâ eder.”

“Duâda acele edilmezse, duâ kabûl olur.”

Duâda acelenin nasıl olduğu sorulunca Peygamber Efendimiz “Duâ ettim de kabûl edilmedi demektir” buyurdu.

Duânın kabûlü için acele etmemelidir. Duâya devam etmeli, usanmamalıdır. Allahü teâlâ, duâ etmeyi ve duâ edeni sever. Kabûl etdiği hâlde, istenileni vermeği gecikdirerek, duânın ve sevabının çok olmasını ister. Duâyı, hiç olmazsa, yedi kerre tekrar etmelidir. Duâ edip de duâsı dünyada kabul edilmeyenlere, Kıyamet günü Allahü teâlâ, “Bu senin falan zamanda ettiğin duâdır. O duânın yerine sana şu sevabları veriyorum” buyuracak, o kadar çok sevab verecek ki, o kimse, “Keşke dünyada hiçbir duâm kabul olmasaydı da, bugün onların karşılıklarını görseydim” diyecektir.

BOCALIYORUM

Kayıtlı Kullanıcı
“Allahü teâlâya, kabûl edileceğine tam inanarak duâ ediniz!" İşte bütün problemde burda başlıyor. Yüzde yüz inandığım için sarsıldım, mahvoldum. Psikolojik açıdan çöktüm hasta oldum, çünkü annenden daha merhametli birinden istiyorsun dediler. Düşün bi annenden hatta peygamberinden daha merhametli bir kapının önündesin sadece zaman dediler. “Duâda acele edilmezse, duâ kabûl olur.” Acelede etmedim. Son anına kadar. Fakat bitti. Artık geride kaldı. Allah zamanı geri çevirmez. İnsan annesine güvenmezse kafayı yer. Ötesini düşünmek bile istemiyorum :(

koskun

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleyküm ,

“Allahü teâlâya, kabûl edileceğine tam inanarak duâ ediniz!" İşte bütün problemde burda başlıyor. Yüzde yüz inandığım için sarsıldım, mahvoldum. Psikolojik açıdan çöktüm hasta oldum, çünkü annenden daha merhametli birinden istiyorsun dediler. Düşün bi annenden hatta peygamberinden daha merhametli bir kapının önündesin sadece zaman dediler. “Duâda acele edilmezse, duâ kabûl olur.” Acelede etmedim. Son anına kadar. Fakat bitti. Artık geride kaldı. Allah zamanı geri çevirmez. İnsan annesine güvenmezse kafayı yer. Ötesini düşünmek bile istemiyorum :(

sevgili arkadaşım şurayı bidaha oku ;

Duâ edip de duâsı dünyada kabul edilmeyenlere, Kıyamet günü Allahü teâlâ, “Bu senin falan zamanda ettiğin duâdır. O duânın yerine sana şu sevabları veriyorum” buyuracak, o kadar çok sevab verecek ki, o kimse, “Keşke dünyada hiçbir duâm kabul olmasaydı da, bugün onların karşılıklarını görseydim” diyecektir.

allaha emanet ol ...

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt