Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Allah Hepimizin Yardimcisi Olsun(namaz) (1 Kullanıcı)

-Yalancı_Dünya-

Kayıtlı Kullanıcı
ALLAH HEPİMİZİN YARDIMCISI OLSUN.(AMİN)...

-"Mazeretsiz ve kasden namaz kılmayanın adını ALLAH C.C. cehenneme gireceklerden biri olarak cehennemin kapısına yazar"
Hadis'i Şerif (Ebû Nuaym)

-Kul namaza durduğunda, bütün günahları getirilir.Başı ve omuzları üzerine konulur. Rüku ve secdeye gittikçe dökülür,
o insandan ayrılır.
Hadis-i Şerif (Taberani).

-Kişinin mescidin boyunu ve enini dolaşıp da içinde namaz kılmaması kıyamet alametlerindendir.
Hadis-i Şerif (Taberani).

-Kul namaza durduğunda rükua gidinceye kadar hayır onun başı üzerine saçılır. Rükuda iken secdeye varıncaya kadar, Allah’ın rahmeti onu kaplar. Secde ettiğinde ise, Allah’a manen yaklaşır.
Ve onun rahmet nazarını kendine çevirir.
Hadis-i Şerif (Said bin Masur).

-"ALLAH'ı namaz dışında da daima hatırlayın ki mutluluğa erişebilesiniz."
(Cuma: 62/10)

-Namazın dindeki yeri, başın vücuttaki yeri gibidir.
[Taberani]

-Kıyamette kulun ilk sorguya çekileceği ibadet, namazdır. Namazı düzgün ise, diğer amelleri kabul edilir. Namazı düzgün değilse, hiçbir ameli kabul edilmez.
[Taberani]

-Namazı doğru kılanın, ağaçtan yaprakların döküldüğü gibi günahları dökülür.
[İ.Ahmed]

-Allah buyuruyor ki, "söz veriyorum ki, namazlarını vaktinde, doğru olarak kılana azap etmem, onu sorgu-suale çekmeden Cennete koyarım."
[Hakim]

-Her peygamberin ümmetine son nefeste vasiyeti namazdır. [Gunye]

-Namaz kılmak böyle büyük bir ibadet olduğu için terk edilmesi de çok büyük günahtır. Hanbeli’de namazı terk eden küfre düştüğü için, Şafii ve Maliki’de büyük günah işlediği için ceza olarak katli gerektiği fıkıh kitaplarında yazılıdır.

Rüyam3

Kayıtlı Kullanıcı
Selamün Aleyküm
Allah c.c. razı olsun emeğinize sağlık selametle :H

islam_güneşi

Kayıtlı Kullanıcı
namaza dair güzel bir paylaşım daha.teşekkürler kardeşim.emeğine sağlık.başarılar diliyorum.Allah namazımızdan bizi ayırmasın..

-Yalancı_Dünya-

Kayıtlı Kullanıcı
Selamün Aleyküm
Allah c.c. razı olsun emeğinize sağlık selametle :H

Namaz hakkında bir çok konu var fakat ben bir daha hatırlatmak istedim. Aramızda kılmayan ama kılmak isteyen kardeşlerimiz varsa diye. Okuduğunuz için Allah razı olsun. Hayırlı günler.

-Yalancı_Dünya-

Kayıtlı Kullanıcı
namaza dair güzel bir paylaşım daha.teşekkürler kardeşim.emeğine sağlık.başarılar diliyorum.Allah namazımızdan bizi ayırmasın..

Amin inşallah şeytanın vesvesesine kulak vermeden bütün namazlarımızı huşu içinde kılarız. Kılmayan kardeşlerimiz de başlar namaza inşallah. Gününüz hayırlı olsun inşallah.

islam_güneşi

Kayıtlı Kullanıcı
saolasın.Allah razı olsun kardeşim.senin de cuman mübarek olsun.günün hayır olsun inşallah.selametler..

Rüyam3

Kayıtlı Kullanıcı
Amin inşallah şeytanın vesvesesine kulak vermeden bütün namazlarımızı huşu içinde kılarız. Kılmayan kardeşlerimiz de başlar namaza inşallah. Gününüz hayırlı olsun inşallah.

İnşallah Amin diyorum ve şunuda belirtmek isterim ben namaza bu sene ramazan ayında başladım oda bu sitenin ( yani sizlerin) sayesinde oldu Allah c.c. razı olsun herkesten bu siteyi açanlardan vesile olanlardan
Selametle :H

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt