Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Allah Görüyor (1 Kullanıcı)

_YUSUF_

Yönetici
Hepimiz de biliyoruz ki Allah Teâlâ’nın “basar” sıfatı vardır. “Her şeyi görür.” “ilim” sıfatı vardır, “her şeyi bilir”. Bizi ve amellerimizi görür ve bilir. Ödül ya da ceza buna göredir.

Bunu bilmeyen Müslüman var mı?

Bunu böyle bilmeyen Allah Teâlâ’ya hakkıyla iman etmiş sayılmaz.

Ama önemli olan bunu bilmek değil, bunu kalbinde bulmak, etine kemiğine sindirmek, beynine, bilincine yedirmek, canlı bir şuur haline getirmek…

Yani “İman”ı “ihsan”a erdirmek.

Neydi “ihsan”?

Sevgili Peygamberimiz (s.a.v)in dediği gibi ihsan, “senin Allah Teâlâ’yı görür gibi ona kulluk etmendir. Her ne kadar sen onu görmesen de hiç şüphesiz o seni görüyordur.”

Bunda bir şüphe var mı?

Yok!

Peki biz hep böyle miyiz?

!...

Birisinin yanında ayıp ve günah olacak bir işi yapmayız. Sıradan bir insan bile olsa, bizi bilmeyen, tanımayan birisi de olsa, “hele o gitsin” diye bekleriz. Tenha yerleri seçer, ya da kapıları üstümüze örteriz.

Hele babamızın, hocamızın yanında oturuş ve kalkışımıza son derece dikkat eder, sözlerimizi tartarak konuşuruz. Huzurlarında edebe aykırı bir şey yapmamak için son derece dikkatli oluruz.

Neden?

Bizi görüyorlar da ondan.

İyi güzel elbette.

Ya Allah Teâlâ?

Ya onun görmesi?

Onu da böyle hesaba katıyor muyuz?

O görüyor diye ayıp niyetten vazgeçiyor, kötülük yapmaktan haya ediyor muyuz?

“Evet” ise aferin.

Sevgili Peygamberimiz (s.a.v)in “İmanın en faziletlisi, nerde olursan ol, Allah Teâlâ’nın seninle olduğunu bilmendir” sözü ile sana müjdeler olsun.

İman, ihsan ve ihlasını tebrik ederiz.

Ya “hayır” ise?

Bunun adı ne?

Allah Teâlâ’nın gördüğünü bile bile kötülüğe devam ha!

Sıradan bir insandan utan da, Allah Teâlâ’dan utanma.

Bu ne manaya gelir? Allah Teâlâ’nın -haşa- o adamdan daha değersiz olduğuna mı?

Bunu mu demek istiyoruz?

Değilse ne?

Bunun cevabı var mı?

Varsa ne?

Offf! Of!

Bir sahabi peygamber efendimize geldi. Bazı günahlarını itiraf etti. Tevbeyi öğrendi ve gitti. Gidiyorken aklına geldi, birden geri döndü ve sordu:

* Ya Resulüllah (sav) ben bu günahları işlerken Allah beni görüyor muydu?

* Evet.

Sahabi efendimiz, havfından ve hayasından olduğu yere yığıldı. Ölmüştü…

Evet, gaflet bir yere kadar gerek, yoksa böyle ölürüz, ama aşırısı da çirkin işte. “Kullar görüyor” de, ama Allah Teâlâ’nın görmesini umursama… Olacak şey mi?

Cenâb-ı Hak bir âyet-i kerîmede şöyle buyurur:

“İşte O Allah’tır ki her bir dişinin neye gebe olduğunu, karnında ne taşıdığını ve rahimlerin neleri eksiltip neleri artırdığını bilir. Doğrusu O’nun katında her şey bir ölçü iledir. Gayb ve şehâdet âlemini (görünmeyen ve görünen bilinmeyen ve bilinen âlemleri) de bilen, büyük ve yüce olan O’dur. Sizden sözünü gizleyenle, açıkça söyleyen, geceleyin gizlenenle gündüzün meydanda gezen O’nun bilmesi bakımından hep aynı durumdadır.”(Ra‛d, 8-10)

Rasûlullah -sallâllâhu aleyhi ve sellem- bir hadîs-i şerîflerinde şöyle buyurmuşlardır:

“Sadaka, Rabb’ın öfkesini söndürür ve kişiyi kötü ölümden uzaklaştırır.”(Tirmizî, Zekât, 28/664)

Ehlullahtan Cüneyd-i-Bağdadî -kuddise sirruh- anlatıyor:

Bir Mecusînin, karlı bir günde kuşlara yem verdiğini gördüm:

“–İman olmayınca ve İslam’a girmeyince bu yaptığının faydasını göremezsin. Allah, bu yaptığın iyiliği, ancak iman ile kabul eder” dedim.

Mecusî bana:

“–Belki kabul etmez ama bu yaptığımı görmez, bilmez mi?” dedi.

“–Elbette görür ve bilir” cevabını verdim.

“–Öyle ise, bu da bana kâfidir” dedi.

Yıllar sonra bir hac mevsiminde Beytullah’ı arzu ettim ve Mekke-i-Mükerreme’ye gittim. Kâbe-i-Muazzama’yı tavaf ederken bir zatın:

“Ey bu kâinatın sâhibi! Ey bu beytin Rabbi! Her şeyi gören, işiten, bilen sensin!” diye gözlerinden yaşlar dökerek Beytullah’ı derin bir aşk ve vecd içinde tavaf ettiğini fark ettim. Yüzünde iman nuru parlıyordu.

Dikkat edince, bu nur yüzlü zatın, birkaç sene önce karlı bir günde kuşlara yem veren ateşperest olduğunu hatırladım. Tavaftan sonra, kendisine yetiştim ve usulca kolundan tuttum. Bana:

“–İşte, Allah gördü ve bildi” dedi. Hayretle yüzüme bakarak:

“–Allahu ehad, Rasûluhû Ahmed» diye bir sayha kopardı ve ruhunu teslim eyledi.

O ânda bana hitap olundu ki:

“–Ey Cüneyd! Sen beytimi arzu ettin, geldin beytimi buldun. O, bana geldi, beni buldu.”

Evet, her şey Allah Teâlâ’nın gördüğü bilgisinin bilince dönüşmesiyle başlar ve biter.

Bilgi başka, bilinç başka. İş, o şuuru kazanmakta.

Çok şükür ki yolu yordamı belli, yöntemi açık seçik, herkese o imkan ve fırsat verilmiş.

Ne mutlu kabiliyetlerini kazanca dönüştürebilenlere…

Cemal Nar

Y

YAGMURBEY

Sevgili Peygamberimiz (s.a.v)in “İmanın en faziletlisi, nerde olursan ol, Allah Teâlâ’nın seninle olduğunu bilmendir” sözü ile sana müjdeler olsun.

güzel bir paylaşım eline sağlık YUSUF kardeş..

ALLAH a emanet kal..

_YUSUF_

Yönetici

güzel bir paylaşım eline sağlık YUSUF kardeş..

ALLAH a emanet kal..

Amin
Sizde Mevlaya emanet olun

Erzurumli

Kayıtlı Kullanıcı

“–Ey Cüneyd! Sen beytimi arzu ettin, geldin beytimi buldun. O, bana geldi, beni buldu.”

Esselamu aleykum,

Bu güzel paylaşımın için HAK TEALA senden razı olsun ihvanım ...
HAK TEALA bizlere hakikat yolunda yürümeyi nasip buyursun dualarımla...

ferahhfeza

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
ferahhfeza.blogcu.com

Bunu mu demek istiyoruz?

Değilse ne?

Bunun cevabı var mı?

Varsa ne?

selamun aleykum ..
güzel paylaşım ,
ALLAH razı olsun kardeşim ..

_YUSUF_

Yönetici

Bunu mu demek istiyoruz?

Değilse ne?

Bunun cevabı var mı?

Varsa ne?

selamun aleykum ..
güzel paylaşım ,
ALLAH razı olsun kardeşim ..

Ve Aleyküm Selam
Cülemizden razı olsun kardeşim
Selam ve dua ile

_YUSUF_

Yönetici

Esselamu aleykum,

Bu güzel paylaşımın için HAK TEALA senden razı olsun ihvanım ...
HAK TEALA bizlere hakikat yolunda yürümeyi nasip buyursun dualarımla...

Ve Aleyküm Selam ve Rahmetullahi
Allah'u teala cümlemizden razı olsun.
Değerli abim bir kaç hususta görüşünüzü alış verişi
yamak istiyorum mümkünse?

Erzurumli

Kayıtlı Kullanıcı
Ve Aleyküm Selam ve Rahmetullahi
Allah'u teala cümlemizden razı olsun.
Değerli abim bir kaç hususta görüşünüzü alış verişi
yamak istiyorum mümkünse?

Esselamu aleykum,

YUSUF um buyur kardeşim her ne konuda istersen konuşabiliriz...

Kur'ana sevdalı

Kayıtlı Kullanıcı
Rabbım razı olsun kardeşim,ne kadar güzel bir paylaşım.
Rabbım İhsan içerisinde yaşayarak huzura varmayı nasip eylesin inşaallah.

Cihat-82

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun aleyküm. Benim için çok değerli bir paylaşımdı. Emeğinize sağlık, Allah razı olsun. Selam ve dua ile.

bir_umut

Kayıtlı Kullanıcı

çok teşekkürler ...

böyle bir yaşamla dünya ne güzel olurdu..Rabbim bu bilinçle yaşayan kullarından eylesin bizleri

_AYDIN_

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleyküm kardeşim...
emeğine sağlık gerçekten çok güzel bi konu.RABBİM celle celalühü razı olsun...
selam ve dua'ile...
selametle kalın inşaALLAH...

ayşe.a

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleyküm yusuf abicim emeğine sağlık çok değerli bir paylaşımdı RAbbim razı olsun, selam ve dua ile :a03:

KÖRDÜĞÜM

Kayıtlı Kullanıcı
çoooook güzeldi.sahabelerin ALLAH cc kendisi gördüdğü zman canınından olması falan.bizlerde neden o bilinç yok ki :( hata üstüne hata günah üstüne günah nefisimizin bizi şaşırtmak istediğini biliyoruz ama bide uyuyoruz.ben bu konuda çok yarımım sanki öyle hissediyorum hatta yarım bile değiliim.çok eksiiğim var bu konuda keşke ALLAH cc hakkıyla görür gibi yaşasak.
bi yüzük alıp içine yazdırmk istiyorum bunu tam manasıyla ifade eden arapça sözcük hangisidir biliyormusunuz.

Sevgili Peygamberimiz (s.a.v)in “İmanın en faziletlisi, nerde olursan ol, Allah Teâlâ’nın seninle olduğunu bilmendir” bu sözü ifade eden arapça bi sözcük varmıdır.bu cümle yüzüğe sığmaz sanırım

H

hado77

selamün aleyküm ve rahmetullahi ve berakatühü

ALLAH(cc) ün basar sıfatı onun bizi görmesi ile alakalı olduğu kadar yapılan işin arz edildiği mekandaki ALLAH(cc) ün tecellisiyle de alakalı. yani bir mekanda alenen günah işlenebiliyorsa BASAR(cc) ün o mekana olan gadri yakındır ve o sıfatı ile kaim olmayan kullar peyda eder de yapılan işler insana görse de el uzatıp düzeltemeyeceği işler gibi gözükür.

cesaret veya çeviklik değil ismin hakkını ifa ile yanlışları görme ve düzeltme duygusu kazanılır. ALLAH(cc) kuluna yumuşak bir fıtrat ihsan buyuyrur da onun sözü inciten olmaz. namazsızlığın kol gezdiği bir alemde ALLAH(cc) BASAR(cc) olma sıfatıyla nasıl tecelli eder?

subhanallah demek ne demek? bir yanlış var ve bunu itiraf edemeyecek kadar kör olmak ne demek?

ALLAH(cc) tecelli ettiği alemde ne kadar güzele dair şey olursa olsun emrine riayetsizliğin olduğu yerde artık kulları kördür. en başta namaz emri gelir ki bu husus talep ederken ki yumuşaklığı açıklar. talep hacet namazı olur talep tevbe namazı olur talep duha olur .... eğer bu inceliği yakalamamışsa o kimse ki ALLAH(cc) emrine riayetsiz bir toplulukla içiçe kalınca o da hassalarının körleşmesine uğrar. öz olan orda bulunmasını murat edenin ne istediğini bilmektir.

ALLAH(cc) tevbe namazını emr buyurması BASAR(cc) olması ile alakalı. bilinç şuur ve diğer hassaları bir de sana verilenin başkasında olmadığı hali ile düşün ve gör demektir geçici körlük hali. yani ALLAH(cc) o beldeyi gazaba uğratmadan önce onlar arasında iyilerin seçilmesi için tevbe et ve buna davet et. bunu da edeple iste ki gördüğün şey sana zulüm olmasın.

asıl özür hallerinden bir olan namazsızlık hali kardeşi için tevbeyi iktiza eder. ve bakışlar RAHMAN(cc) ün BASAR(cc) olmasına tebdil eden bir aleme çevrilir. orda gören göz artık alemlerin rabbi olan ALLAH azle ve celledir.

ALLAH(cc) bizlerden razı olsun.

_SeNaToR_

Yasaklı Kullanıcı
Allah razı olsun kardeşler.Malesef bazı sapıklar Allah'ın bazı sıfatlarını mahlukata veriyor.Benim şeyhim herşeyi görüyor ben bir günah işlersem şeyhim beni azarlar diyerek şeyhinin hışmınından korkuyor.Allah'ı aradan çıkarmış zaten.Şeyhine vereceği hesabı düşünüyor.Oysaki her şeyin hesabını Allah(c.c.)'a verecek..Amellerimizi O' na has kılarak yapmayı Rabbimiz bize nasip etsin.Şirke girmekten O' na sığınırız.

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt