Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

***ALLAH(C.C.)'YU NE KADAR TANIYORUZ???*** (1 Kullanıcı)

CENNET GULU

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
9 Mar 2007
Mesajlar
1,388
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
28
Konum
Adres:Değer Bilmezler Mahallesi, Satılık Kalpler C
KARDEŞLERİM;
SİZE BİR SORUM OLACAK...

B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)

SİZCE ALLAH(C.C.)'YU NE KADAR TANIYORUZ??????
NE KADAR BİLGİMİZ VAR???

B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)

LÜTFEN BU BİLGİLERİMİZİ PAYLAŞALIMM....;);););););););)
ALLAH AZZE VE CELLE; BİZDEN İHSANINI ESİRGEMESİNNN...
 

Kalb-i selim

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
29 Ağu 2006
Mesajlar
822
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
36
RE: ***ALLAH(C.C.)'YU NE KADAR TANIYORUZ???***

Selamun Aleykum
CENNET_GULU Çok harika bir fikir ilk olarak Teşekkür ediyorum.. Bende Allah( c.c.) Hakkında bir yazı yazayım inş. Bu çorbada bizimde tuzumuz olsun ;)


>> Tek İlah Allah'tır (UNutmayalım)

...Onlar Allah'ı unuttular. O da onları unuttu... (Tevbe Suresi, 67)
Bilinen bir mantıktır; insan sahilde kumdan yapılmış bir kale görse mutlaka bunu yapan birinin olduğunu düşünür. Bu kalenin, dalgaların ve rüzgarların etkisiyle rastlantılar sonucunda oluştuğunu ise ancak akli yetersizlik içinde olan biri savunabilir. Evrende var olan herşeyde de açıkça görülebilen bir tasarım vardır. Üstelik bu tasarım sahildeki kumdan yapılmış kale ile karşılaştırılamayacak kadar mükemmel, üstün ve detaylıdır. O halde karşımıza çıkan gerçek apaçıktır: Evrenin üstün bir Yaratıcısı vardır. Bu Yaratıcı, Alemlerin Rabbi olan Allah'tır.

Tüm kainatta kusursuz bir düzenin var olduğu göz ardı edilemeyecek, apaçık bir gerçektir. Üzerinde yaşadığımız dünya da en elverişli koşulların biraraya gelmesi ile oluşmuştur. Yerçekiminin oranı, Dünya'nın Güneş'e uzaklığı, atmosferdeki oksijen oranı ve daha yüzlerce hassas dengeden hiçbiri kendiliğinden ya da tesadüfler sonucu oluşmamıştır. Kuşkusuz bu, en küçük mikroorganizmadan Güneş Sistemi'nin dev kütleli gezegenlerine kadar herşeyin kontrolü altında tutan Allah'ın yaratmasıdır. Allah, evreni sonsuz bir akıl ve güçle yaratmış ve Dünya'yı da yaşamamız için özel olarak dizayn etmiştir. Çünkü Allah yaratıp düzene koyandır. Bir ayette şöyle buyrulmaktadır:

(Allah) Geceyi gündüze bağlayıp-katar, gündüzü de geceye bağlayıp-katar; güneşi ve ayı emre amade kılmıştır, her biri adı konulmuş bir süreye kadar akıp gitmektedir. İşte bunları (yaratıp düzene koyan) Allah sizin Rabbinizdir; mülk O'nundur. O'ndan başka taptıklarınız ise, 'bir çekirdeğin incecik zarına' bile malik olamazlar. (Fatır Suresi, 13)


B)
 

baba431

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
27 Eki 2006
Mesajlar
304
Tepki puanı
0
Puanları
0
RE: ***ALLAH(C.C.)'YU NE KADAR TANIYORUZ???***

ALLAH izin verdiği kadar onu tanırız.

Doğada Gördüğümüz herşeyde aslında o vardır ama biz göremiyoruz.
Dilerim yüce Rabbim bizleri de Hidayete eriştirdiği kullarından eyler .
 

CENNET GULU

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
9 Mar 2007
Mesajlar
1,388
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
28
Konum
Adres:Değer Bilmezler Mahallesi, Satılık Kalpler C
RE: ***ALLAH(C.C.)'YU NE KADAR TANIYORUZ???***

ARKADAŞLAR BEN DE SİZİNLE BİR KAÇ BİLGİMİ PAYLAŞAYIM....
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
KARDEŞLERİM;
ALLAH(C.C.) HERŞEYİ GÖRÜR, BİLİR VE DUYAR...
ONUN GÜCÜ SONSUZDUR.
EVREN; TESADÜF SONUCU OLUŞMAMIŞTIR.ŞU EN KÜÇÜK BİR KAR TANESİNİN BİLE YERE DÜŞMESİNİN SEBEBİ VARKEN;
''EVREN; TESADÜF SONUCU OLUŞMUŞTUR, YA DA EVREN KENDİ KENDİNE OLUŞMUŞTUR...''DEMEK ANCAK VE SADECE KENDİNİ BİLMEYENLERİN VERECEKLERİ CEVAPLARDIR.
KENDİNİ BİLMEYENLERİN VE CAHİLLERİN...


<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<

ALLAH'IN ZÂTİ (ÖZEL) SIFATLARI:

Kod:
B)VÜCUD:VAR OLMAKTIR.ALLAH HER ZAMAN, 
HER YERDEDİR...
Kod:
B)KIDEM:VARLIĞIN BAŞLANGICININ OLMAMASI.
ALLAH'IN BAŞLANGICI YOKTUR, EZELİDİR.DOĞMAMIŞTIR.
Kod:
B)BEKÂ:VARLIĞININ SONUNUN OLMAMASI.
ALLAH'IN SONU YOKTUR, EBEDÎDİR.ÖLÜMSÜZDÜR.
Kod:
B)VAHDANİYET:BİR OLMAK DEMEKTİR.ALLAH (C.C.)
BİRDİR, EŞİ VE BENZERİ YOKTUR.
Kod:
B)MUÂLEFETÜN LİL HAVÂDİS:SONRADAN GELENLERE 
BENZEMEMEK.ALLAH HİÇBİR VARLIĞA BENZEMEZ.
Kod:
B)KIYAM Bİ NEFSİHİ:ALLAH-U TEALÂ'NIN VARLIĞI 
KENDİNDENDİR.O MUHTAÇ DEĞİLDİR.
HER ŞEY O'NA MUHTAÇTIR.

ARKADAŞLAR ŞİMDİLİK BU KADAR...
SELAM VE DUA İLE...
 

nurusevda

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
20 Mar 2007
Mesajlar
17
Tepki puanı
0
Puanları
0
RE: ***ALLAH(C.C.)'YU NE KADAR TANIYORUZ???***




Müslüman olarak acaba Allah’ı nasıl tanıyoruz, ne kadar tanıyoruz? Bizi ve kâinatı hiç yoktan yaratan kâinatın Halıkını, Kur’ân’ın, Resûlullah’ın tanıttığı şekilde mi tanıyoruz; yoksa gelenek yoluyla, duyduğumuz yarım-yamalak bilgilerle mi?

Onun varlığı mutlaktır; diğer yaratıkları hakkında düşünülebilir, ama Onun yokluğu asla düşünülemez. Ezelde var olan, yani varlığının bir başlangıcı olmayandır. Varlık ve büyüklüğünü aklımıza sığıştıramıyoruz. Elbette sığdıramayız. Çünkü, bir deniz nasıl bardağa, şişeye sığdırılamıyor. Tıpkı onun gibi, bu sınırlı akıl, göz ile, Onun sonsuz varlığının mahiyetini kavrayamayız. Yani, gözün görmesi sınırlı, kulağın işitmesi sınırlı, aklın da görüş ufku sınırlıdır. Şu halde, sadece anlamak gerekir. Allah’ın zâtı, mahiyeti elbette sınırlı bir ölçüyle ölçülemez!

Ancak, denizin varlığını, bir bardak su kullanarak anladığımız; fakat onu bardağa sığdırmaya çalışmamamız gibi; Allah’ın varlığını da bir bardak kadar olan aklımıza sığıştırmaya yeltenmemeliyiz. Sadece, isim, sıfat ve tecellîlerinden Onun azamet ve sonsuzluğunu anlamaya çalışmalıyız.

Hiç şüphesiz sonlu, sınırlı, basit, fâni olan insan; sonsuz isim ve sıfatlar sahibi Cenâb-ı Hakkı ihata edemez. Lâkin, Onu, isim ve sıfatlarının tecellisiyle tanıyabilir. Allah’ı bu dünya ölçüleriyle gerçekten tanımak ve Ona hakiki imân, ancak “Esmâ-i Hüsnâ” pespektifiyle mümkün.

Elbette tanımakta ve bilmekte derece ve farklılıklar vardır. Meselâ, bir ilim adamını, bir mobilya ustasını, bir idâreciyi isim, sıfat, sanat, fiil ve icraatları ile tanırız. Onları öğrendiğimiz nispette, saygı, bağlılık veya takdirimiz artar. Bir müzeyi veya kitap fuarını gezen okuma yazma bilmeyen birisi ile, bir ilköğretim öğrencisi, lise-üniversite talebesi ve ilim fikir adamının aldığı lezzet, duyduğu sevinç, hissettiği duygular farklı farklıdır.

Allah’ı da, şu kâinat müzesinde ve insan kitabında tecellî eden/yansıyan, görünen binbir isim ve sıfatları ile; bilgimiz, araştırmamız, incelememiz nispetinde tanırız. Allah’ın sonsuz isim ve sıfatları var. Bir âlemde 4 bin ismi, bir başka âlemde 100 bin ismi, trilyonlarca yıldız âlemleri ve kümelerinde sayısız isim ve sıfatları yansımaktadır! Çünkü O, Ezelî ve Ebedî olan Rabbü’l-Âlemîn’dir. Esmâsı da öyle olması gerekir.

Esmâ-i Hüsnâ’yı ve sâir isimleri, kâinattaki tecellîlerinden, görüntü ve gölgelerinden anlamaktayız. Tıpkı, sanatkârları eserlerinden, mimarları yapılarından tanımamız gibi. İsim, sıfat, fiil ve icraatlarıyla tanımamız nispetinde de, azâmeti zihnimize yerleşir ve ona göre sever, sayar, ibâdet eder, emirlerini dinler, nehiylerinden sakınırız.

Kâinatta geniş, devamlı, muntazam, enteresan, dehşetli değişme, yenilenme, doğma, büyüme, olgunlaşma faaliyetleri görüyoruz. Bunlar, bir Rabbin terbiyesi ve dolayısıyla bir Uluhiyetin varlığını göstermektedir. Her filin arkasında bir fail, her ilmin arkasında bir âlim, her terbiyenin arkasında bir mürebbî, her kitabın arkasında bir kâtip, her sanatın arkasında bir sanatçının bulunması aklın zarûriyatındandır. Failsiz bir fiil, müsemmasız bir isim mümkün olmadığı gibi, mevsufsuz bir sıfat ve sanatkârsız bir sanat mümkün değildir.1

İşte kâinattaki bütün bu fiiller, faaliyetler, güzellikler, nakışlar, sanatlar, sıfatlar, Esmâ-i Hüsnâ sahibi birisini göstermektedir. Kur’ân bu hususta şöyle ferman eder:

“En güzel isimler, el-esmâü’l-hüsnâ, Allah’ındır. O halde Ona o güzel isimlerle duâ edin. Onun isimleri hakkında eğri yola gidenleri bırakın. Onlar yapmakta olduklarının cezasına çarptırılacaklardır.”2


Dipnotlar:

1- Şuâlar, s. 133. 2- A’raf, 180.


ALINTIDIR
 

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt