Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

ALLAH(C.C.) SONSUZ RAHMETİ.... (1 Kullanıcı)

Hanse

Kayıtlı Kullanıcı
B) Hayatını günahlala doldurmuş biri yağmurlu ve çamurlu günde ağayı kayıp yere duser. Duserken ustu kirlenmesin diye elleriyle yere tutunur ve ayaga kalkar. Bunun uzerine sag eli cok kirlenmistir. Ama bu bedevi ve gorgusuz insan, elini su ile yikayacagina bir yere silmeyi tercih eder. Silecek bir yer bulamadigindan oturu o an yolda oynayan bir cocugun kafasini oksayarak elini temizler ve oradan ayrilir. Bu hareketi cok yanlis olup, cocugun bundan haberi bile olmamistir.

Ve bu adam kisa bir zaman sonra gunahlarina tovbe bile etme firsatini yakalayamadan vefat eder. Gidecegi yer melekler tarafindan gosterilecegi vakit cok korkar cunku hayati gunahlarla doludur. Cehennemi beklerken melekler ona cennet bahcelerinden bir bahce gosterir.Adam cok sasirir ve bu kadar gunahi oldugu halde nasil olur da Allah kendisine cenneti nasip eder? Melekler ise durumu Allah'a bildirirler. Zaten tum olanlari, daha olmadan once bilen Allah c.c. meleklerine soyle nida eder:

O kuluma soyleyin, bir gun eli camurlandiginda, o elini silmek icin bir cocugun basini oksamisti. Yaptigi yanlis birsey de olsa o cocuk yetim idi. Kimse basini oksamamisti. O kulum kotu niyetle de olsa o yetimin basini oksamasi o yetimi o kadar cok sevindirdi ki; ben de o guzel yetim kulumun yuzusuyu hurmetine o gunahkar kulumu da affettim.

(alıntı)

Rabbim bizlerede sonsuz Rahmet ve Merhametiyle muamele etsin inş.
Ve bizleri affetsin
Selam ve dua ile...

sadece_eda

Kayıtlı Kullanıcı
RE: ALLAH(C.C.) SONSUZ RAHMETİ....

ALLAH RAZI OLSUN KARDEŞİM

NE GÜZEL Bİ YAZI BU..
DEMEKKİ NEYMİŞ YAPTIĞIMIZ KÖTÜLÜKLERİN İÇİNDE BİLE İYİLİK OLABİLİRMİŞ

sevval

Kayıtlı Kullanıcı

BİZDE ÖLDÜĞÜMÜZDE ARKAMIZDA GUZEL AMEL BIRAKMIŞ OLACABİLECEKMİYİZ ACABA....ALLAH GÜNAHLARIMZI AFFETSİN....DUALARINIZDA BENİ DEUNUTMAYİN.

Hanse

Kayıtlı Kullanıcı

sadece_eda yazdı:

NE GÜZEL Bİ YAZI BU..
EVET KARDEŞİM HAKLISIN aLLAH RAZI OLSUN ...B)B)

tugba gunes

Kayıtlı Kullanıcı

ALLAH RAZI OLSUN ÇOK GÜZEL BİR YAZI.ALLAH'IN (C.C.) RAHMETİ VE BAĞIŞLAMASI NE BÜYÜK VE NE YÜCE.
ALLAH GÜNAHLARIMIZI BAĞIŞLAYIP, DOĞRU YOLDAKİ KULLARINDAN EYLESİN.(amin)
HAYIRLI GÜNLERB)

umeyye

Kayıtlı Kullanıcı

ALLAHA RAZI OLSUN KARDEŞİM ÇOK GÜZEL. İNŞALLAH (C C) BİZLERİDE MAĞFİRET HİDAYET VE AFFETSİN CÜMLEMİZİ AMİN B)B)B)

Ecrin Hicran

Kayıtlı Kullanıcı

CANIM KARDEŞİM YA..ÇOK ETKİLENDİM..ÇOK SAĞOLASIN...EVET BAZEN ŞER GİBİ GÖRÜNEN BİR ÇOK ŞEYDE HAYIR VARDIR..VE ÖYLE GÜZEL BİR DİNİMİZ VAR Kİ UFACIK BİR ŞEYDE BİLE BİZE CENNETİ KAZANDIRIYOR..RABBİME ŞÜKÜRLER OLSUN..ALLAHIM RAZI OLSUN CANIM...KENDİNE İYİ BAK..DUA İLE

Hanse

Kayıtlı Kullanıcı

haklısın kardeşim unutmayalım müslüman umutsuz olmaz Rabbim inş bizleride afffeder dua ve selam il kardeşim

Ecrin Hicran

Kayıtlı Kullanıcı

Hanse yazdı:
haklısın kardeşim unutmayalım müslüman umutsuz olmaz Rabbim inş bizleride afffeder dua ve selam il kardeşim
B)B)EVET HAKLISIN..HER ZAMAN DEDİĞİMİZ GİBİ:EĞER Kİ BİZ (ELHAMDÜLİLLAH) MÜSLÜMAN İSEK,UMUTTA BİZİM EKMEĞİMİZDİR..BU EKMEĞİ EN GÜZEL VE ZAMANINDA YİYEN BİR MÜSLÜMAN KARNINI AÇIKTIĞI VAKİTTE DOYURUR...SELAM VE DUA İLE

tevbekar

Kayıtlı Kullanıcı

Allah razı olsun kardeşim paylaşımın için... Rabbimin merhameti sınırsız inşallah bizlerde affedilenlerden oluruz...

B)selam ve dua ile... Allah'a emanet olunB)

edaalican

Kayıtlı Kullanıcı

NE GÜZEL Bİ YAZI BU..

Hanse

Kayıtlı Kullanıcı

Ecmain olsun kardeşim sana katılıyorum haklısın Allah a emanet olun B)

omerislam

Kayıtlı Kullanıcı

ALLAHIN RAHMETİ

İnsan, âmeline güvenerek afvolacağını ümit etmemelidir. Ancak, Allahü teâlâ'nın rahmetini, ihsanını düşünerek afvedilebileceğini ümit etmelidir. Çünkü Cenâb-ı Hak, şirkten başka günahları dilerse afvedeceğini, rahmetinden ümit kesilmeme­sini, bağışlama ve merhametinin çok olduğunu bildirmektedir. Allahü teâlâ, yüz rahmetten ancak bir tanesini, insanlara, cinlere ve hayvanlara indirdiğini, bu bir rahmet ile canlıların birbirlerine şefkat gösterdiklerini, rahmetinin doksandokuzu ile de kıyamet günü kullarına rahmet edeceğini, Peygamberimiz bildirmektedir.

Arşın altında (Ben rahmet edicilerin en merhametlisiyim, rahmetim gazabımı aştı) yazılı olduğu ve Cennet ehlinin iki misli kadar insanı Cehennemden çıkarıp afvedeceği bildirilmiştir.

Allahü teâlânın afv ve mağfiretini ümit eden mü'minleri ve kendisinden korkanları Cehennemden çıkaracağı, bir annenin çocuğuna olan şefkatinden çok daha merhametli olduğu hadîs-i şeriflerde bildirilmiştir.

Peygamberimizin şefaati, günahı sevabından çok olan mü' minler içindir. Kıyamet günü Arşın altında bir mü'nâdinin şöyle bağırdığı duyulur:
(Allahü teâlâ kendi hakkını bağışlamıştır. Ancak kul hakları kalmıştır. Siz de birbirinize haklarınızı bağışlayıp Allahın rahmetiyle Cennete girin!)

Kim Allahdan başka ilâh olmadığına, Muhammed aleyhisselâmın Allahın Resulü olduğuna imân ederse. Cehenneme girmeyeceği, falcılık, üfürükçülük yapmayan ve Allahü teâlâya tevekkül eden yetmiş bin kişinin hesapsız Cennete gireceği hadîs-i şerifle bildirilmektedir.

(Hiç kimse benim rahmetimden ümitsiz olmasın) âyet-i keri­mesini düşünerek ümitsiz olmamalıdır.

Her ne kadar günah işlemek insanı imansız etmezse de, günahlar zamanla kalbi karartarak maazallah imansız gitmeğe sebep olur. Bu bakımdan Allahü teâlânın emirlerini yapıp, haramlardan kaçarak rahmetini ümit etmelidir.

Önce itikadı düzeltmelidir. İtikâd düzgün olmayınca iyi zannedilen âmellerin kıymeti olmaz. Hem itikadı bozuk hem de kötü şeyler yapan kimsenin (Benim kalbim temizdir, Allah beni afveder) demesi asla doğru değildir. Çünkü hadîs-i şerifte buyuruldu ki:
(Ahmak o kimseye denir ki, her istediğini yapar ve rahmete kavuşmasını ümit eder.)

Demek ki, önce itikadı düzeltip haramlardan kaçarak Allahü teâlânın emirlerini yapmağa çalıştıktan sonra neticeyi beklemek ümit olur.

Allahü teâlânın gazabından emin olmak öldürücü zehir olduğu gibi, rahmetinden ümitsiz olmak da öldürücü zehirdir. Mü'min daima korku ile ümit arasında yaşamalıdır. Korkunun fazla olması daha iyidir. Böylece kötülüklerden kaçıp iyilik etmeğe koşar. Ölürken ise ümidi korkusundan fazla olmalıdır.
Yâ Rabbi! Bizleri azabından korkan ve rahmetinden ümit eden kullarından eyle!

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt