Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Allah C.C. nun Pehlivan'ı olmak.... (1 Kullanıcı)

yakais

Yasaklı Kullanıcı
Allah C.C. 'nun size Pehlivan'ım buyurması size neyi ifade ederdi....?

Galiba işin özü bu...Pehlivan olmak lazım Allah C.C. 'na ama nasıl....Ne yapmak lazım,nasıl hareket etmek lazım...
Bu bize neyi ifade eder yani ...
Allah C.C.bizden ne ister,nasıl olmamızı ister...

Konu belki dar belkide çok geniş ama benim gençlik zamanlarından buyana düşündüğüm araştırdığım bir konu....
Mana çok geniş ama son bulduğum cevap ...
Allah C.C. na Pehlivan olmak ,Allah C.C. nun size Pehlivanım diye hitap etmesi için önce çok ama çok sabreden ,yılmayan,usanmayan,bıkmayan ve Allah C.C. nu arzu eden olmak gerek....
Selamlarımla...

melissa26

Kayıtlı Kullanıcı
Aleykum selam,
Ben pevlivan demiyorum, Yiğit diyorum, ER diyorum ve bunu cinsel olarak değil, Yüreğiyle olanlara diyorum.
Erlik yürekteymiş, cihad kendini bilmekmiş
Bak ayetlere anlasana, yiğit kadın erkek aynı takva sofrasında birdir...
Yüreğim o yüzden hep incinir, kadın diye şeytan görenlere ne denir?
Boş ver , dost Allah kalptekileri bilir, isteyene istediğini bilir.
Ya Rab ne adımı yazdım, ne kaderimi ama verdiğinden, yaşadıklarımdan razı oldum, isyanımı bağışla...
Pevlivana ne gerek, kalp der ise Allah diye işte meydana bu gerek
Arzu, Rahmani olunca hepsi sırası ile gelecek (Rabbim teşekkürler)yani sabır, yani cesaret, yani kor gibi bir yürek
Taşıyabilirmisin garip?
Rabbim gönlüm sendeyse, sen istediysen , taşıyacak yürekde vermişsindir...
Ey yüceler yücesi, koyma beni dar yollara, her çileyi çekerim ama sensizlik kordan kor bana
Rabbim seni özledim (yine dellendin)
Yakais kardeş, ne varsa çıkardınız yürekten, kardeşlerim yanlış anlamaz değil mi???
Bıktım artık , yanlış anlayacaklar diye aşkı yazamamaktan, niye riya olur?? bundan ne umulur???
Şems gibi desem ki:: Veli olsam bundan bana ne? ne faydası olur? asıl güzellik Rabbimi bilmek seyretmek, dayanırmı söyleyin buna yürek??
Garip yeter,( Tamam, Özür dilerim, hep içimi acıtanları döktüm)
Rabbimi çıkarsız sevmek istiyorum ,cenneti de istemem o yüzden ,

Nadas06

Kayıtlı Kullanıcı
Aleykum selam,
Ben pevlivan demiyorum, Yiğit diyorum, ER diyorum ve bunu cinsel olarak değil, Yüreğiyle olanlara diyorum.
Ya Rab ne adımı yazdım, ne kaderimi ama verdiğinden, yaşadıklarımdan razı oldum, isyanımı bağışla...
Arzu, Rahmani olunca hepsi sırası ile gelecek (Rabbim teşekkürler)yani sabır, yani cesaret, yani kor gibi bir yürek
Taşıyabilirmisin garip?
Ey yüceler yücesi, koyma beni dar yollara, her çileyi çekerim ama sensizlik kordan kor bana
Yakais kardeş, ne varsa çıkardınız yürekten, kardeşlerim yanlış anlamaz değil mi???
Bıktım artık , yanlış anlayacaklar diye aşkı yazamamaktan, niye riya olur?? bundan ne umulur???
Şems gibi desem ki:: Veli olsam bundan bana ne? ne faydası olur? asıl güzellik Rabbimi bilmek seyretmek, dayanırmı söyleyin buna yürek??
Melissa ablacım kalemine sağlık :)

yakais

Yasaklı Kullanıcı
Aleykum selam,
Taşıyabilirmisin garip?

Teşekkürler...:
Can alıcı nokta bu olsa gerek ''Sen istediysen''' O isterse Size PEHLİVANIM diye buyurur...ve isterse ...
Alemleri Açarda açar...Selamlar...

Hatice-tül Kübra

Kayıtlı Kullanıcı
Hiçbirimizin öfke girdabına kendini bırakıp bütün olumsuz enerjisini karşısındakilere boşalttıktan sonra “Ne yapayım, öfkeme yenildim." deme gibi bir lüksü yoktur. Öfkesini denetlemek ve kendine hâkim olmak yaşı, cinsiyeti ve konumu ne olursa olsun, herkesin vazifesidir. “Öfke ile kalkan zararla oturur." ise, anne, baba, öğretmen, idareci, esnaf ya da usta, herkes kendisini ve çevresini zarardan korumakla sorumludur.

Peygamber Efendimiz, kendisinden nasihat isteyen bir kişiye “Öfkelenme!" buyurmuş ve bunu üç defa tekrar etmiştir. (Buhârî, Edeb, 76.)

Elbette bir alev topunu andıran öfkeyi yutmak kolay bir iş değildir.

Ama Allah Rasulü’nün ifadesiyle, “Asıl pehlivan güreşte karşıdakini yenen değil, öfke anında kendini kontrol edebilendir!" (Müslim, Birr ve sıla, 106.)
Velhasıl, marifet, güreşmeyi ve ezmeyi değil, öfke ile mücadele edebilmeyi öğrenmektir.
Bu konuda Peygamber Efendimizin hayatında eşsiz örnekler vardır.

Haksızlık karşısında öfkesini göstermekten çekinmeyen Allah Rasulü, bunun dışında gayet sakin, soğukkanlı ve ağırbaşlı dav ranmış, öfkenin insanları esir aldığı bir cahiliye toplumuna hilm, şefkat ve merhamet aşılamıştır.

Sözgelimi, Huneyn Savaşı’nda elde edilen ganimetleri paylaştıran Hz. Peygamber (s.a.s.), gönüllerini İslam’a ısındır mak için çabaladığı bazı kimselere fazla mal vermiş, bunu gören ensardan bir kişi de öfkesine hâkim olamayarak, “Vallahi bu, adaletin gözetildiği ve Allah rızasının hedeflendiği bir paylaştırma değildir!" demişti.

yakais

Yasaklı Kullanıcı
Hiçbirimizin öfke girdabına kendini bırakıp bütün olumsuz enerjisini karşısındakilere boşalttıktan sonra “Ne yapayım, öfkeme yenildim." deme gibi bir lüksü yoktur. Öfkesini denetlemek ve kendine hâkim olmak yaşı, cinsiyeti ve konumu ne olursa olsun, herkesin vazifesidir. “Öfke ile kalkan zararla oturur." ise, anne, baba, öğretmen, idareci, esnaf ya da usta, herkes kendisini ve çevresini zarardan korumakla sorumludur.

Peygamber Efendimiz, kendisinden nasihat isteyen bir kişiye “Öfkelenme!" buyurmuş ve bunu üç defa tekrar etmiştir. (Buhârî, Edeb, 76.)

Elbette bir alev topunu andıran öfkeyi yutmak kolay bir iş değildir.

Ama Allah Rasulü’nün ifadesiyle, “Asıl pehlivan güreşte karşıdakini yenen değil, öfke anında kendini kontrol edebilendir!" (Müslim, Birr ve sıla, 106.)
Velhasıl, marifet, güreşmeyi ve ezmeyi değil, öfke ile mücadele edebilmeyi öğrenmektir.
Bu konuda Peygamber Efendimizin hayatında eşsiz örnekler vardır.

Haksızlık karşısında öfkesini göstermekten çekinmeyen Allah Rasulü, bunun dışında gayet sakin, soğukkanlı ve ağırbaşlı dav ranmış, öfkenin insanları esir aldığı bir cahiliye toplumuna hilm, şefkat ve merhamet aşılamıştır.

Sözgelimi, Huneyn Savaşı’nda elde edilen ganimetleri paylaştıran Hz. Peygamber (s.a.s.), gönüllerini İslam’a ısındır mak için çabaladığı bazı kimselere fazla mal vermiş, bunu gören ensardan bir kişi de öfkesine hâkim olamayarak, “Vallahi bu, adaletin gözetildiği ve Allah rızasının hedeflendiği bir paylaştırma değildir!" demişti.

Doğru diyorsunuz..Öfke istem dışı davranışı tetikler...
Bilgi ilgi ve alaka üstünlüğünü...Başarıyı ve sakin olmayı gerektirir...

Allah C.C. ya yaklaşmak ki biz farkında olmadığımız için yaklaşmak yani fark etmek için sakin ama sevğiyi daima arz eden olmak sığınmak gerek diye düşünüyorum....
Selamlar...

yakais

Yasaklı Kullanıcı
Allah C.C. nun İLMİ 'ne talip olanlar sanki bir pehlivan gibi,daima üstün bir arzu ve istekle arayış içindedir...
Allah C.C. nu çok sevmek ,Onun Habibi Muhammed Mustafa A.S. 'ı çok sevmek ve Kur'an-ı Kerimi okumak ve anlamak için arzu doludurlar.
İsterler ki her şeyi en ince noktasına kadar öğrensinler...
Bu yüzden bilen dediğimiz Alimleri ararlar...Her limana uğrayan bir gemi misali her yola koşarlar...Daima birilerini ararlar doğruyu öğrensinler ve Allah C.C. nu layığı ile sevsinler ve....;Onun sevdiği olsunlar isterler...
Soruları cevaplayacak birini ,bir kitabı ararlar...
Cehennemden kaçma ,Cennete kavuşma ve Ahiret hayatını kurtarma ,dünya nimetlerinden de istifadeyi arzu ederler...
Daima bir Hızır A.S. ararlar...
Buldukları Alimlerin sözlerini dikkatle incelerler ve Kur'an-ı Kerimden teyit edip doğru İNSAN 'ı bulduklarından emin olmak isterler...
Bilirler ki kimden ilim öğrenirlerse öğrensinler SENİ SEVİYORUM diye buyuracak olan Allah C.C. dur...

Bazen buldum diye sevinirler ,ancak ;en küçük bir yanlışlıkta tekrar aramaya devam ederler...
Evet bu denizin dalgalanması gibidir..
Doğruya böyle ulaşılır...Daima uyanık, daima dikkatli ve EDEP li sabırla yollarına devam ederler...
İşte PEHLİVAN olmak böyle bir şey olsa gerek ve İnanın çok ama çok önemli bir kelimedir...

Acizane olarak belirtmek isterim ki bu kelime üzerinde; en az bir, iki yıl araştırma yaptığımı ve bıkmadığı mı ,halen bu kelimenin sırrına vakıf olmayı arzu ettiğimi söylemek isterim.
Siz sayın arkadaşlarımında bu yola başlamalarını ve bıkmadan devam etmelerini ...Bu yolun, bizleri arzumuza kavuşturacağına inandığımı belirtirim..
Baki selamlarımla...

melissa26

Kayıtlı Kullanıcı
Kimden öğrenirsem öğreneyim, sunan Rabbimdir derim ama sebebe teşekkür etmeyi de ihmal etmeyelim,
Yüreğinize sağlık, işte hakkın erleri, güzel tarif olmuş belli ki yanan yürekten çıkmış lezzetli
(böyle mecazi mi anlatsam?, yoksa ne demek istediğim anlaşılmıyor ama gerçek yürekten sevenler art niyetli olmadığımı hemen anlıyor.)
Hakkın erleri, ister pehlivan de, ister serseri onlar attığı adımdan belli ama gizliler ne yazık ki
Bir yazımda , bana yardım edilmediği ama ne zaman darda kalsam, hemen kurtardıklarını yazmıştım
''Niye klavuz olmazsınız??'' sordum, dediler ki:
''Senin imtihanın sen başarmalısın!' Ama yine de destek olmaktan durmazlar.
Önceleri kolaydı, cahilim diye hemen sunarlardı, şimdi sebebe yapış derken , mücadeleyi zora sürdü?? neden??
Aç gözlüyüm de ondan, çok istedim, ''Rabbim Peygamber (s.av.) görür gibi iman ver, sahabi gibi, ilk inananlar gibi iman ver, Ya Rab, seni görmüş gibi iman ver... hep zoruna talip ettiler, az istedim mi yetmez derler niye?
Neyleyim köşkü? neyleyim sarayı? içinde salınan YÂR olmayınca, Rabbimi seyretsem ??

yakais

Yasaklı Kullanıcı
Gerçek yakınlaşmak bu işte bazıları arar döner durur acaba diye...
Bazıları yoka iner ,hiçim der...sunulur ona işte diye...
Yolunuz doğru yolda daim olsun ....
Işığınıza Kur'an -ı Kerim olsun....

yakais

Yasaklı Kullanıcı
Gerçek Pehlivan olmak ...
Kelime-i Tevhidin...Dilden sessizce... Kalpten aşkla tekrarıdır...

''La İlahe İllallah '' ...

Hamd ve Şükür ile...Selamlar...

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt