Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Allah(c.c) diyeni Allah zayi etmez (1 Kullanıcı)

Nur_u Secde

Kayıtlı Kullanıcı
Allah(c.c) diyeni Allah zayi etmez.ona teslim olan selamet bulur.Allah'a güvenen özel yardım görür,yalnız bırakılmaz.Alemlerin rabbinden daha güzel dost kim vardır?...Allah bir kulunu sevince,ona meleklerini,hayvanları ve daha nice varlıkları hizmet ettirir... Allah için hayırlı bir işe ve hizmete çıkanlar,ilahi himaye altında olur.kul ilahi emre uyunca emniyette olur.itaat eden asla zillete düşmez.Hz. İbrahim (a.s.)ve Hacer annemiz sadece emre uydular,her ne denirse teslim oldular;sonuçta dünya ve ahiretin şerefini buldular.bu her zaman her kul için böyledir. Kalp alemlerin yüce Rabbi yüce Allah'ı tanıyınca öyle bir kuvvet kazanır ve emniyet içinde olur ki;hiçbir şeyden korkmaz.Çünkü Hakk'a aşık mümin her nereye yönelse orada Rabbini müşahede eder.tek başına bir çölün ortasında kalsa,ümidini yitirmez,"Ne olacak benim halim?" demez.Kendinin yabancı bir ülkede değil,yüce dostunun mülkünde yaşadığını bilir,hep O'nun nazarında olduğuna inanır,kudretiyle korunduğunu görür,rahmetiyle sarıldığını hisseder,melekleriyle şenlendiğini farkeder,terafındaki eşyayla tanışır,kaynaşır,onların tesbihine katılır.'Sübhanallah,Allahu Ekber' der.böylece kalbindeki yalnızlık korkusu kaybolur,endişesi gider.her zorluğa Allah'a olan imanı,tevekkülü ve sevgisi ile aşar. Günümüz insanı,huzuru eşyada,emniyeti parada,şerefi insanlarda arıyor.yanılıyor,yanılıyoruz.çünkü;ölümlü varlığa bel bağlayan onun ölümüyle ortada kalır.ölmeyecek tek sevgili Cenab ı Allah'tır.o'nu seveni ölüm ona kavuşturur.ölüm mümin için feryat değil;vuslat sebebi olur. Allah Teala buyurur ki: "Kim Allah'a güvenirse o ona yeter.şüphesiz Allah her işini yerine getirendir.Allah herşey için bir ölçü koymuştur." Talak suresi 65/3

Ahmed Muhammed

Kayıtlı Kullanıcı
Allahu teala müminlere kâfidir.

(Sana ve sana tâbi olan müminlere Allah kâfidir.) [Enfâl 64]

([Ey resulüm, senden] yüz çevirirlerse, “Hasbiyallahü lâ ilâhe illa hüve aleyhi tevekkeltü ve hüve rabbül arşil azîm” de! = Allah bana kâfidir, Ondan başka ilâh yoktur, ben sadece Ona güvenir, Ona dayanırım. O büyük Arşın sahibidir.) [Tevbe 129]

Paylaşımınız için teşekkürler.

Nur_u Secde

Kayıtlı Kullanıcı
Allahu teala müminlere kâfidir.

(Sana ve sana tâbi olan müminlere Allah kâfidir.) [Enfâl 64]

([Ey resulüm, senden] yüz çevirirlerse, “Hasbiyallahü lâ ilâhe illa hüve aleyhi tevekkeltü ve hüve rabbül arşil azîm” de! = Allah bana kâfidir, Ondan başka ilâh yoktur, ben sadece Ona güvenir, Ona dayanırım. O büyük Arşın sahibidir.) [Tevbe 129]

Paylaşımınız için teşekkürler.

“Hasbiyallahü lâ ilâhe illa hüve aleyhi tevekkeltü ve hüve rabbül arşil azîm” de! = Allah bana kâfidir, Ondan başka ilâh yoktur, ben sadece Ona güvenir, Ona dayanırım. O büyük Arşın sahibidir.) [Tevbe 129]
özelikle bu duayı evden çıkmadan 3 kere okumanın yararını çok gördüm...kardeşlerimizede tavsiye edip hatırlatmış olalım...

Allaha emanet olunuz.

H

hado77

selamun aleykum ve rahmetullahi ve berakatuhu

ALLAH teala kulunu zayi etmez. ziya bir kayıp halidir ve ALLAH tealada bu husus bulunmaz ancak kul ziyana düşerse işte o zaman ALLAH tealaya nispet edilen ziyanın değişik halleri görülmeye başlar. kulun ALLAH teala nazarındaki yeri ile ALLAH tealanın o kula bakışının ortaklaştığı noktada artık kulun kazanç dönemleri başlar. o celle şanuhu bir konuda ne demiş kul o konuda aynı kanaati belirtmiş mi? işte bu anda artık ziyana dair hel halden bir dönüş ve kul nazarında her türlü hayrın açılışı husule gelir.

ALLAH teala bizlerden razı olsun .

Kaim

Yasaklı Kullanıcı
Allah amallerimizi boşa cıkarmasın.

konu için sağolun

_AYDIN_

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleyküm...
emeğine sağlık kardeşim...
selametle kalın inşaALLAH...

Nur_u Secde

Kayıtlı Kullanıcı