Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Allah bir kulunu severse... (1 Kullanıcı)

Ahmed Muhammed

Kayıtlı Kullanıcı
''Allah Teala bir kulunu severse, o kulun yalvarmasını işitmek için, kendisini ibtilaya maruz bırakır. ''

Ravi: Hz. Ebû Hüreyre (r.a.)

İBTİLÂ: Belaya uğramak, musibete düşmek, kötü şeye düşkünlük.

''Bu hadisten yola çıkarsak; başımıza gelen felaketlerden ve musibetlerden dolayı isyan etmek yerine,Allahü Tealaya şükürler olsun ki bizleri seviyormuş deyip,O'ndan yardım istemek en efdalidir...''

_AYDIN_

Kayıtlı Kullanıcı
emeğinize sağlık kardeşim...
belki bana düşmez bunu size söylemek ama hadis bölümüne açsaydınız daha iyi olurdu konuları...
selam ve dua'ile...
ALLAH'a emanet olunuz...

arzu74

Kayıtlı Kullanıcı
emeğinize sağlık.
''Bu hadisten yola çıkarsak; başımıza gelen felaketlerden ve musibetlerden dolayı isyan etmek yerine,Allahü Tealaya şükürler olsun ki bizleri seviyormuş deyip,O'ndan yardım istemek en efdalidir...''
ancak benim bir çalışma arkadaşım (eşimin bir sorunu vardı mahkemeyle ilgili) iyi kalpli insanların başına öyle şeyler gelmez,kaplari kötü olanlara allah böyle şeyler verir,demişti.ne düşünmem lazım acaba selamlar:)

Ahmed Muhammed

Kayıtlı Kullanıcı
emeğinize sağlık.
ancak benim bir çalışma arkadaşım (eşimin bir sorunu vardı mahkemeyle ilgili) iyi kalpli insanların başına öyle şeyler gelmez,kaplari kötü olanlara allah böyle şeyler verir,demişti.ne düşünmem lazım acaba selamlar:)

Peygamber efendimizin (s.a.v) ve ashabının başına gelenleri düşünmeniz yeterli olacaktır.

Değerli yorumlarınız için teşekkür ederim.

Selam ve Dua İle...

Gülfidan

Kayıtlı Kullanıcı
Allah bir kulunu severse...

bela musubet ondan hic eksik olmaz.

bu nasıl sevgi anlamadım ben.

sevdiğine iyi davranması gerekmez mi?

yavuz1966

Kayıtlı Kullanıcı
S.A kardeslerim,
Sen ol ben olayim fark ermez,Nefsimizi okadar cok
seviyoruz ki hic birzaman ari SIKNYI cekmek
istemez.Ve bu rahatlik icinde kul ister istemez
Allaha sukuru azaltir ve gerekirse birakir.
Bundan dolayidir ki ALLAH C.C kullarinin
bir kismini kendine musubetlerle yalvardiyor.
Ammaaaa bazi takdir edlilecek kullarinida,
bu yolda ecirlerini artiriyor.

Saygilarimla yavuz

Ahmed Muhammed

Kayıtlı Kullanıcı
Allah bir kulunu severse...

bela musubet ondan hic eksik olmaz.

bu nasıl sevgi anlamadım ben.

sevdiğine iyi davranması gerekmez mi?

Bu öyle bir sevgi ki ; bunu insan aklı idrak edemez.Ancak kalben inanırsa,bu güzelliği hissederse idrak edebilir.İnsan aklı sevgiyi hep ; iyiliklerde arar.Karşısındaki ona iyilik edince,tamam bu beni seviyor der.Ama bilmez ki şer gibi gözükende hayır,hayır gibi gözükendede şer olabileceğini,anlamaz çünkü bunu düşünmez.

Rabbimizin merhameti ve rahmeti o kadar sonsuz ki ; Kul günah işleyince,bu günahı silmek için hemen bir bahane arar.En ufak bir iyiliğinde koskoca günahları bağışlar.''Kulumu affettim'' der.Ve üstüne birde o günahın 2 misli ecir verir.O merhametlilerin en merhametlisidir.O güzellerin en güzelidir.

Şimdi gelelim sualınıze :

Değerli kardeşim.İnsan o kadar nankördür ki ; iyi halde iken,derdi,tasası yokken Allahü Tealaya ellerini açıp ''Şükür etmez'','O'nu hatırlamaz.Çünkü onun derdi tasası,bir ihtiyacı yoktur.Ama başı sıkışınca önce bunu kendi başına halletmeye çalışır.Baktı olmadı bir bilene danışır.Buda olmadı birinden yardım ister.Buda olmayınca Allahü Tealaya dua eder.İşte bundan dolayıdır ki ; Allahü Teala kullarının O'na dua etmesi,O'na yalvarmasını işitmek için kullarını ibtilaya maruz bırakır.

Bir arkadaşınızı tahayyül edin.Zora düştüğünde gelsin.Sizi arasın sorsun ve yardım istesin.Ama hali düzelince hiç aramasın,sormasın.Bu arkadaşınız hakkında ne düşünürsünüz ?

Bu düpedüz nankörlüktür.İşte bizler de böyleyiz.İyi haldeyken hatırlamayıp,zora düştüğümüzde yardım isteriz.

Ama çok büyük bir fark var ki,böyle yapan arkadaşımıza bizler kızarız,küseriz,birdaha konuşmayız.Ama Yüce Rabbimiz o kadar merhametli ki ; kulunun bu davranışını sürdürmemesi,cehennem azabına maruz kalmaması için ona bela ve musibet gönderir.Gönderir ki başına gelen musibetten dolayı Rabbine dua etsin,O'nu hatırlasın,yanlış yoldan dönsün diye.

Bu dışarıdan bakıldığında şer gibi gözüken ama aslında hayırlı olan bir durum.

Allahü Teala kullarını sınava tabi tutar.Tutar ki iyi,kötü ayırt edilsin.Gerçek müslüman ve sözde müslüman ayrılsın.Buda böyledir.Mesele ''iman ettim'' demekle bitmez.

Çoğu kişi sözde ''iman ettim'' der.Ama başına bela gelince,sınava tabi tutulunca gerçekten iman edip,etmediği ortaya çıkar,çıkarılır.

''(Bu münafıklar) müminlerle karşılaştıkları vakit "(Biz de) iman ettik" derler. (Kendilerini saptıran) şeytanları ile başbaşa kaldıklarında ise: Biz sizinle beraberiz, biz onlarla (müminlerle) sadece alay ediyoruz, derler.'' (BAKARA suresi 14. ayet)

Bedir savaşını kazanan müslümanlar,Uhud savaşında güç kaybedince ''Bu nedir'' demişlerdir.Buna karşılık ayet-i kerime de:

''Eğer size (Uhud savaşında) bir yara değmişse, (Bedir harbinde) o topluma da benzeri bir yara dokunmuştu. O günler ki, biz onları insanlar arasında döndürür dururuz. (Bu da) Allah'ın sizden iman edenleri ayırt etmesi ve sizden şahitler edinmesi içindir. Allah zalimleri sevmez.'' (3:140)

''Bir de bu, Allah'ın iman edenleri tertemiz seçip, kâfirleri yok etmesi içindir.'' (3:141)

''Yoksa siz, Allah içinizden cihad edenleri belli etmeden, sabredenleri ortaya çıkarmadan cennete girivereceğinizi mi sandınız?'' (3:142 )

''(Bedir'de düşmanı) iki katına uğrattığınız bir musibet (Uhud'da) size çarpınca mı: "Bu nereden" dediniz? De ki: "Bu başınıza gelen kendinizdendir". Şüphesiz Allah her şeye kâdirdir.'' (3:165 )

''İki topluluğun karşılaştığı günde başınıza gelen musibet de Allah'ın izniyledir. Bu da müminleri belirlemesi ve hem de münafıklık yapanları ayırt etmesi içindir. Ve onlara: "Geliniz, Allah yolunda savaşınız veya (hiç olmazsa) savunmaya geçiniz." denilmişti. Onlar ise: "Biz savaşmasını (veya savaş olacağını) bilseydik arkanızdan gelirdik." demişlerdi. Onlar, o gün, imandan çok küfre yakındılar. kalblerinde olmayanı ağızlarıyla söylüyorlardı. Allah neyi gizlediklerini daha iyi bilendir.'' (3:166 )

İşte bu Uhud savaşıda gerçek müslüman ile sözde müslümanın ortaya çıkması için bir sınavdı.Bu dünya,sınav Dünyası.Hak tealadan gelene razı olan ve tevekkül eden elbetteki mükafatlandırılacaktır.Ama Haktan gelene razı olmayan,haline şükür etmeyen,isyan eden de elbette cezalandırılacaktır.Allahü Teala Adl'dir (“Her hak sahibine hakkını veren ve haksızları cezalandıran.” )

Yazımı bir hadisle bitireyim:

Allah Tebareke ve Teala buyurur: "Kullarimdan birine, bedeninde veya evladinda veya malinda bir musibet tevcih ettigimde, o da onu sabri cemille karsiladiginda, kiyamet gunu haya ederim, onun icin ne defter acarim, ne de mizan dikerim."
(Hz. Enes (r.a.))

Umarım anlatabilmişimdir.Bu ince noktayı anlamayı Allahü Teala Size Nasip etsin.(amin)

Selam ve Dua ile...

Ayrıca:

* Peygamber efendimizin s.a.v bela ve musibet ile ilgili hadis-i şeriflerine bakınız:

http://forum.islamiyet.gen.tr/hadis...ldiginde-bu-hadis-i-serifleri-hatirlayin.html

* ''yavuz1966 kardeşime de açıklaması için teşekkürler.''

elifeslem

Kayıtlı Kullanıcı
Selamün Aleyküm ve Rahmetullah ve Berekatüh

Kardeşim,emeğinize sağlık çok güzel açıklamışsınız.Bu konuda benimde bir sorum var.Evet her musibete sabır gösteriyor ve rabbime sarılıyorum ama ibadetlerimde veya dualarımda eksiklik olduğu zaman(güç yettiremediğim zaman)veya farzlarda değil ama yapmak isteyip de yapamadığım şeyler olduğunda hep başıma birşey gelecek endişesine kapılıyorum.Buda beni hasta ediyor.Gerçekten hasta ediyor.Şimdi herşeyden endişe eder,korkar oldum.Artık gülmek bile istemiyorum.Gülersem arkasından birşey olacak gibi geliyor.Elhamdülillah şikayet etmiyorum yanlış anlamayın,sadece bu sorunumu gidermek için yol arıyorum.Sizin yardımcı olacağınızı düşündüğüm için yazıyorum.Yinede RABBİM'DEN gelen başım üstüne.
Saygılarımla,selamette ve duayla kalın

Ahmed Muhammed

Kayıtlı Kullanıcı
Selamün Aleyküm ve Rahmetullah ve Berekatüh

Kardeşim,emeğinize sağlık çok güzel açıklamışsınız.Bu konuda benimde bir sorum var.Evet her musibete sabır gösteriyor ve rabbime sarılıyorum ama ibadetlerimde veya dualarımda eksiklik olduğu zaman(güç yettiremediğim zaman)veya farzlarda değil ama yapmak isteyip de yapamadığım şeyler olduğunda hep başıma birşey gelecek endişesine kapılıyorum.Buda beni hasta ediyor.Gerçekten hasta ediyor.Şimdi herşeyden endişe eder,korkar oldum.Artık gülmek bile istemiyorum.Gülersem arkasından birşey olacak gibi geliyor.Elhamdülillah şikayet etmiyorum yanlış anlamayın,sadece bu sorunumu gidermek için yol arıyorum.Sizin yardımcı olacağınızı düşündüğüm için yazıyorum.Yinede RABBİM'DEN gelen başım üstüne.
Saygılarımla,selamette ve duayla kalın

Ve Aleyküm selam ve rahmetullahi ve berekatühü.

Bu korkularınız şeytandandır.O melunun vesvesesidir.

Size önerim:
İbadetlerinizi bırakmayın,dualarınızı yapın ve tevekkül edin.Çünkü kaderde ne varsa,ne yazılıysa o gelir.Siz isteseniz de gelir,istemeseniz de.Bunu bilin.Ve bunlardan korkmayın.Bir tek herşeyin yaratıcısı olan Allahü Teala dan korkun.

''İşte bu şeytan, ancak kendi dostlarını korkutur. Siz onlardan korkmayın, eğer mü’minlerseniz, Ben’den korkun.'' (Al-i İmran Suresi, 175)

(Korku hali vasıl olunca bu ayet-i kerimeyi hatırlayın.)

Korku ve Beladan korunmak için Dua'lar.

İmam-ı Rabbani hazretleri, talebeleri ile, uzak bir yere giderken, gece, bir handa kaldılar. (Bu gece bir bela zuhur edecektir. [Besmele ile] (Bismillâhillezi lâ yedurru ma’asmihi şey’ün fil erdı ve lâ fissemâi ve hüves-semi’ul alim) duasını üç defa okuyun) buyurdu. Gece büyük yangın oldu. Her odada eşyalar yandı. Duayı okuyanlara bir şey olmadı. (Dert, bela, fitne, hastalık, nazar, sihir ve zalimlerin şerrinden korunmak için, sabah akşam, imam-ı Rabbani hazretlerinin bildirdiğini hatırlayarak, 3 defa okumalıdır.)

(Bismillâhillezi lâ yedurru ma’asmihi şey’ün fil erdi ve lâ fissemâi ve hüves-semi’ul alim duasını sabah 3 kere okuyana, akşama kadar, akşam okuyana da, sabaha kadar hiç bela gelmez.) [İbni Mace]

Korkulu yerde ve düşman karşısında, emin ve rahat olmak için Li ilafi’yi [Kureyş suresini] okumalıdır. Tecrübe edilmiştir. Gece ve gündüz, hiç olmazsa, 11 defa okumalıdır! Hadis-i şeriflerde buyuruldu ki:
(“Euzü bikelimâtillahittammâti min şerri mâ halekaduasını okuyana, o yerden kalkıncaya kadar, hiçbir şey zarar veremez.) [Müslim]

(Hasbiyallahü ve ni’mel vekil sözü her korku için bir emniyettir.) [Deylemi]

Korkulu şeyden kurtulmak ve bir dileğe kavuşmak için Taha suresinin 37. âyetinden [velekaddan] 39. âyetin sonuna [ala ayniye] kadar olan kısım, su geçirmez bir şeye 7 defa sarıp veya içi görünmeyecek şekilde PVC yaptırıp yanında taşımalıdır. Faydası çok görülmüştür.

İmam-ı Rabbani hazretleri cinden korunmak için ve korkulu zamanlarda, (Lâ havle velâ kuvvete illa billah-il-aliyyilazim) okunmasını emrederdi.

Muhammed Masum hazretleri buyuruyor ki:
Dertlerden kurtulmak ve murada kavuşmak için 500 kere Lâ havle velâ kuvvete illâ billah demeli, okumaya başlarken ve okuduktan sonra yüzer kere salevât-ı şerife okuyup dua etmelidir.

Dertlerin, belaların gitmesi için, istiğfar okumak da çok faydalıdır, çok tecrübe edilmiştir. Hadis-i şerifte, (İstiğfara devam edeni, çok okuyanı, Allahü teâlâ, dertlerden, sıkıntılardan kurtarır. Onu, hiç ummadığı yerden rızıklandırır) buyuruldu. İstiğfar, insanı her murada kavuşturur. Tevbe etmeli, istiğfarı çok okumalı. Bütün dertlere, sıkıntılara karşı faydalıdır. Allahü teâlâ, (İstiğfar okuyun; imdadınıza yetişirim) buyurdu. (Hud 52)

(Bir kimse, “Estağfirullahelazim ellezi la ilahe illa hüverrahmanürrahim el-hayy-ül-kayyumüllezi la-yemutü ve etubü ileyh Rabbigfir li25 kere okursa, odasında, ailesinde, evinde ve şehrinde hiç kaza, bela olmaz.)

Bunu ayrıca her sabah ve akşam da üç kere okumalıdır. [Günde 25 kere okunmalı, ayrıca sabah ve akşam üçer kere okunmalı]. Âlimlerin çoğu, talebe ve evlatlarına bunu okumalarını tavsiye etmişler, çok faydasını görmüşlerdir.

Tehlikeyi önleme duası:

Şeyh Şihâbüddin Sühreverdi hazretleri buyurdu ki:

Her sabah üç defa bu duayı okuyanı Hak teâlâ yanmaktan, boğulmaktan ve ani ölümden emin kılar:

''Bismillâhi mâ şâallah lâ kuvvete illâ billâh. Bismillâhi mâ şâallah lâ yesűkul hayre illallah. Bismillâhi mâ şâallah lâ yekşifüssűe illallah. Bismillâhi mâ şâallah küllü ni’metin minallah. Bismillâhi mâ şâallah el hayrü küllühü biyedillah. Bismillâhi mâ şâallah lâ yasrifüssűe illallah. Bismillâhi mâ şâallah mâ kâne min ni’metin fe minallah.''

Bu duaları okuyup tevekkül etmek gerekli.Herşeyin Yaratıcısı Olan Allahü Tealadan korkmalı.O'nun dışında korku hali vasıl olunca ; bunun şeytandan olduğunu bilmeli ve yukarıda verdiğimiz duaları okumalı.Bu duaları içtenlikle okumalı ve Allahü Tealaya sığınmalıdır.O zaman biiznillahi teala bu korkulardan kurtulunur.

Allah'ım bizlere eman ver.(amin) (Ayrıca dua'larınızda bu duayıda eksik etmeyin.)

selam ve dua ile...

elifeslem

Kayıtlı Kullanıcı
ALLAH yarattığı kum taneleri adedince razı olsun.

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt