Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Allah Azze Ve Celleyi Seviyormuyuz? (1 Kullanıcı)

Ravza_Nur

Kayıtlı Kullanıcı
Değerli kardeşler konu başlığı garibinize gitmiş olabilir.Kime sorsak Allah'ı cc'i seviyormusun diye hemen şöyle bir cevab verir sevmezmiyim ben ona kurban olurum.Halbuki Allah cc bizden kurban olmamızı değil kulluk etmemizi istiyor.Dünya hayatımıza baktığımızda Allah için onun rızasını elde etmek hangi amelimiz hangi gayretimiz söz konusu,bu forumda kendimizi sorgulayalım istiyorum.Yediklerimiz,içtiklerimiz,giyindiklerimiz,dostluklarımız,sevgilerimiz,aşklarımız
kısaca tüm yaşantımızı sorguladığımızda Allah cc'i hoşnut edecek ona olan sevgimizi kanıtlayacak hangi davranışımız mevcut,yoksa biz sevdiğini iddia eden kullarmıyız?sizlerle birlikte bende kendimi sorgulamak kulluğumu ölçmek istiyorum.Fikirlerinizi ve değerlendirmelerinizi bekliyorum.MEVLAM CÜMLEMİZİ KENDİSİNİ HAKKI İLE SEVEN,VE MEVLAMIZIN SEVDİĞİ KULLAR ZÜMRESİNDE OLANLARDAN EYLESİN.selam ve dua ile acizane kardeşiniz RAVZANUR

Ravza_Nur

Kayıtlı Kullanıcı
Sevmek çok zor ama bir o kadar da şerefli bir duygudur. Zordur; çünkü sevmek, sevilenle seven arasında menfaate dayalı olmayan bir ilgiyi gerektirir. Karşılıklı fedakârlığı, vefayı gerektirir. Cefaya karşı sabrı, sert rüzgârlara karşı dağılmamayı gerektirir. Sevmek, sevileni kırmamayı, ona karşı yanlış yapmamayı, kendi isteklerini sevilenin isteklerine tercih etmemeyi gerektirir.
İsterseniz çocuğunuzu, isterseniz eşinizi, isterseniz bir canlıyı, çevreyi veya başka bir şeyi sevin. Sonuç değişmez. Hayatın zor labirentlerinde bu metaneti yitirmeden yürümeniz şarttır.

Ravza_Nur

Kayıtlı Kullanıcı
Biz bugün farklı bir sevgiden bahsedelim, belki sevginin esası olan sevgiden bahsedelim. Yüce Allah’a karşı hissetmemiz gereken sevgiden…
Şimdi şöyle bir soru sorsam ve desem ki “ Allah’ı seviyor muyuz?” İnanıyorum ki hepimiz “ Elbette Allah’ı seviyoruz” diyeceğiz. “ Allah sevilmez mi, O’na kurban olalım!” deriz. Bu duygumuzda samimiyiz de. Çünkü hiç kimse “ Allah’ı sevmiyorum” demez, diyemez. Hiç inanmayan bile böyle bir cümlenin yüküne talip olamaz, olmamalıdır da.
O zaman ikinci soruyu soralım ve “O zaman sevgi nedir?” diyelim. Veya bizim sevmemiz yeterli mi? O’nu sevmek mi önemli, yoksa O’nun tarafından sevilmek mi?
Ne dersiniz, bütün bu sorulara bir çırpıda makul cevaplar verebilecek miyiz?
Dilerseniz gelir İslâm tarihinin ölümsüz şahikalarından enfes satırlar okuyalım. Bakalım sevgiye nasıl bir anlam yüklemiş büyükler?
Bistamlı Beyazıd sevgi sanılan boş bir kuruntunun, duvarların yüzüne çarparken unutulmaz bir ders verir:
“ Allah’ı seviyorum sanırdım! Ama anladım ki, esas olan O’nun sevmesi imiş. Allah bir kulu severse, onun kalbini kendisi ile meşgul edermiş”
Doğrudur… Bistamlı Beyazıt’ın dediği gibi, sevgi eğer sevilenin sevgisini getirmeyecekse, boş bir kuruntudur. Allah’ı o kadar seveceksin ki, neticede O sizi sevmeye başlayacak. O zaman sizin sevginiz, O’nun sevgisine mahkûm olur. İşte o zaman O’nun gören gözü, işiten kulağı, yürüyen ayağı olursunuz.
Fudayl bin Iyaz’ın, sevgiyi tarif eden dokunaklı sözleri ruh dünyamızda depremler meydana getirecek kadar derindir. Şöyle diyor;
“ Allah’ı seviyormuyuz diye sorarlarsa sus, konuşma. Evet dersen, tavırların evet diyenlerinkine benzemiyor ki! O zaman da münafıklara, sahtekârlara benzersin!”
İşte size Bağdatlı Cüneyd’in cümleleri, Mevlana’nın ufkunu ne kadar da çok hatırlatıyor:
“Şu kalp Allah’a aittir. O’na sakın yabancıyı sokma!”

Ravza_Nur

Kayıtlı Kullanıcı
Sevgide dozu iyi anlamak şarttır. Sevgi teslimiyet ve tam bir tevekkülü gerektirir. Gayrisinden hicret ve fıkrat (ayrılık) gerektirir. Koşmak, koşmak, koşmak ve yine koşmak gerektirir.
Sevginin kapısı hiç kapanmaz zira. Kapıyı kapalı zannediyorsanız, sevgiliyi tanımıyorsunuz demektir. Belki de kapısı kapalı olan sevgili değildir, sevgili olamaz…
Salih Mürri, bir gün vaaz ediyor camide. Ümitsizliği kıracak sözler kullanıyor, ümidin kapılarını açıyor. Ümitsizliğin yakan bir ateş olduğunu anlatıyor. Bunu da şöyle formüle ediyor:
“ Ümitsizliği yenin. Bir insan Yüce Allah’ın kapısını ısrarla çalarsa, kapı mutlaka bir gün açılacaktır!”
Sözler böyleydi ve doğruydu da. Ama cemaatin arkasında bir kadın vardır ve onun dünyasında ayrı, apayrı fırtınalar kopmaktadır. O, Salih’in durduğu yerde değildir. Birden ayağa kalkar ve seslenir:
“ Daha ne zamana kadar böyle demeye devam edeceksin? O kapı hiç kapanmadı ki açılsın!”
Evet; sevgilinin kapısı hiç kapanmaz. Zaten kapısı kapanacak sevgili, sevgili değildir.
Öyle bir sevgili sevin ki, herkesin kapısı kapandığında bile O’nun kapısı açık dursun!

Doç.Dr.Nihat Hatipoğlu (Gönül Dostları)

mabet_bekcisi

Kayıtlı Kullanıcı
SELAMÜN ALEYKÜM RAVZA ABLAM
ALLAH ARZI OLSUN ÇOK GÜZEL PAYLAŞIMLAR ELİNE SAĞLIK.YANLIZ SON İKİ YAZIN ÇOK İNCE HARFLERLE YAZILMIŞ OKUMAKTA GÜÇLÜK ÇEKİYORUM HAKKINI HELAL ET.
ALLAH RIZASI İÇİN NE YAPIYORUZ SORSUNA KARŞIN KENDİİ ACİZ HİSSEDİYORUM ABLAM TABİKİ ELİMİZDEN GELDİĞİ KADAR BİŞEYLER YAPAYA GAYRET EDİYORUZ AMA ASLINDA ELİMİZDENÇOK ŞEY GELEBİLİR GÖRÜNÜŞTE ÇOK ŞEY GİBİ GELEN YAPTIKLARIMIZ ASLINDA HİÇBİŞEY RABBİMİN BİZE SUNDUĞU İMKANARA BAKARSAK..RABBİM BİZE ONA YAKIŞIR KULLAR OLMA SIFATYINI NAİL EYLESİN ABLAM.SİZLER VA OLUN Kİ BİZLERDE SİZİN İZİNİZDEN GİDELİM SELAMETLE

Ravza_Nur

Kayıtlı Kullanıcı
SELAMÜN ALEYKÜM RAVZA ABLAM

ALLAH ARZI OLSUN ÇOK GÜZEL PAYLAŞIMLAR ELİNE SAĞLIK.YANLIZ SON İKİ YAZIN ÇOK İNCE HARFLERLE YAZILMIŞ OKUMAKTA GÜÇLÜK ÇEKİYORUM HAKKINI HELAL ET.

ALLAH RIZASI İÇİN NE YAPIYORUZ SORSUNA KARŞIN KENDİİ ACİZ HİSSEDİYORUM ABLAM TABİKİ ELİMİZDEN GELDİĞİ KADAR BİŞEYLER YAPAYA GAYRET EDİYORUZ AMA ASLINDA ELİMİZDENÇOK ŞEY GELEBİLİR GÖRÜNÜŞTE ÇOK ŞEY GİBİ GELEN YAPTIKLARIMIZ ASLINDA HİÇBİŞEY RABBİMİN BİZE SUNDUĞU İMKANARA BAKARSAK..RABBİM BİZE ONA YAKIŞIR KULLAR OLMA SIFATYINI NAİL EYLESİN ABLAM.SİZLER VA OLUN Kİ BİZLERDE SİZİN İZİNİZDEN GİDELİM SELAMETLE
Aleyküm Selam kardeşim,Rabbim cümlemizden razı olsun.İnanınki kardeşim bizlerde okadar aciz ve günahkarızki Rabbimden tek dileğimiz sizlerle birlikte onun rızasına nail olan kullardan olabilmek.Rabbim doğru ve nurlu yolundan ayırmasın.(Yazıları düzenlemeye çalıştım ama yapamadım kusuruma bakmayın.Hakkınızı helal edin.)

mabet_bekcisi

Kayıtlı Kullanıcı
Aleyküm Selam kardeşim,Rabbim cümlemizden razı olsun.İnanınki kardeşim bizlerde okadar aciz ve günahkarızki Rabbimden tek dileğimiz sizlerle birlikte onun rızasına nail olan kullardan olabilmek.Rabbim doğru ve nurlu yolundan ayırmasın.(Yazıları düzenlemeye çalıştım ama yapamadım kusuruma bakmayın.Hakkınızı helal edin.)
MİN İ AMİN
min güzel abla nşALLAH RABBİMİN o nurlu yollarından geçmeye nail oluruz.RABBİMİN dinini en iyi şekilde ihya etmemiz duasıyla.
hayırlı sabahlarB)B)B
(büyüteçle okurum ben ablasen sıkma canını:D)

Ravza_Nur

Kayıtlı Kullanıcı
özlemekten yorulmuşum, kapında durdur beni .ucu sana dek ulaşan bir zincire vur beni .beni çöllerden sorma ki sonra mecnun yerinir .aşsızlıktan taş kesilmiş şehirlere sor beni. ben leylama gidiyorum çekil önümden leyla .gayrı cennet olsa durmam bak çağırıyor beni.aşk bu olsa gerek
Kardeşim yazmış olduğunuz cümleler gerçekten güzel sözler,aşkı güzel ifade ediyorlar.Benim sizlerden istediğim Allah cc 'i gerçekten sevdiğimizi kanıtlayan hangi davranışımız mevcut.SELAM VE DUA İLE

<DAMLA>

Kayıtlı Kullanıcı
ellerinize saglık kardeşim çok güzel bir konu:T
rabbim razı olsun
rabbimize emanetsinizB)

keltepe

Kayıtlı Kullanıcı
Allah Razi Olsun Kardeşim.....

çok Güzel Bir Paylaşim...

Rabbime Sevgimi Göstermek Için Elimden Ne Geliyosa Yapmaya çalişiyorum....

Rabbim Kabul Eder Inşallah....

Allaha Emanet Ol..dua Ile....

GÖREN GÖZLER

Kayıtlı Kullanıcı
Nasıl sevmeli

Nasıl sevmeli

NE GARİPTİR Kİ AYNI KONUYU ELE ALMIŞIZ. MEVLAM RAHMAN ve RAHİM OLAN ALLAHIM BAHANELER HALK EDERKEN GÜNAHLRIN AFFI İÇİN. BİZDE HALA ŞÜKÜR ve SABIR yoookkk.UNUTMAYALIM Kİ İ M A N I N YARISI SABIR DİĞER YARISI ŞÜKÜR NEYE NEKADAR SABIRLIYIZ NEYE NE KADAR ŞÜKREDİYORUZ. NE YAPMALI İÇİMİZE BİR DÖNÜP NEFS MUHASEBESİNE KARALILIKLA GİRMELİ VE GERÇEKTEN BEN R A B B İ M İ NASIL NEKADAR SEVİYORUM DEMELİ VE CEVEBI KENDİNDE ARAMAMALI evet kendinde ARAMAMALI!!!

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt