Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

alkol içmenin cezasi (1 Kullanıcı)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

blund57

Kayıtlı Kullanıcı
cumleten selamun aleykum,
bu foruma yeni yazildim, ama yazilmadan once ne var ne yok diye baktim ve alkol uzerine fazla konu olmadigini gordum.
cok zamandir sormak istedigim bir soru vardi bu foruma nasip imis.
bir gun camide vaaz dinlerken, hoca soyle bir mevzuda bulundu :
" alkol içen bir insan, bir damla olsa da dahi, 40 gun boyunca hiç bir ibadeti kabul olmaz " demisti !!!!
bu mevzunun asli varmidir cevap verirseniz cok memnun olurum
Allahin rahmeti ve berekti tum muslumanlarin uzerine olsun

blund57

Kayıtlı Kullanıcı
RE: alkol içmenin cezasi

cevap verebilecek kimse yok mu arkadaslar ?

meftun61

Kayıtlı Kullanıcı

Sana şarap ve kumardan soruyorlar. De ki: "Bu ikisinde büyük bir günah ve insanlara bazı yararlar vardır. Ancak günahları yararlarından daha büyüktür." Yine sana neyi başkalarına vereceklerini soruyorlar. De ki: "Sizi sıkmayanını." Allah, düşünesiniz diye, ayetlerini size böylece açıklıyor.BAKARA SURESİ 219.

Ey iman edenler, içki, kumar, putlar ve kısmet çekilen zarlar, hep şeytan işi, murdar bir şeydir. Onun için siz ondan kaçın ki yakayı kurtarasınız. Şeytan, içki ve kumarla sadece aranıza düşmanlık ve kin sokmak ve sizi Allah'ı anmaktan ve namazı kılmaktan alıkoymak ister. Artık vazgeçiyorsunuz değil mi? MAİDE SURESİ 91

Ey iman edenler, içki, kumar, putlar ve kısmet çekilen zarlar, hep şeytan işi, murdar bir şeydir. Onun için siz ondan kaçın ki yakayı kurtarasınızMAİDE SURESİ 90

S.A KARDEŞ UMARIM CEVABI VERMİŞİMDİR.

blund57

Kayıtlı Kullanıcı

elbette iski ve kumar haramdir bundan suphemiz yok, yalinie brnim sorum alkol içenin 40 gun boyunca ibadetlerinin kabul olmayacagi idi

meftun61

Kayıtlı Kullanıcı

EVET ONU BENDE DUYDUM AMA ŞİMDİ SANA KAYNAKSIZ BİŞEY SÖYLEMEK İSTEMİYORUM.İNANDIRICI OLMAZ ÇÜNKÜ.:(:(:(

bedirhan_bedir

Kayıtlı Kullanıcı
RE: s.a

meftun61 yazdı:
Sana şarap ve kumardan soruyorlar. De ki: "Bu ikisinde büyük bir günah ve insanlara bazı yararlar vardır. Ancak günahları yararlarından daha büyüktür." Yine sana neyi başkalarına vereceklerini soruyorlar. De ki: "Sizi sıkmayanını." Allah, düşünesiniz diye, ayetlerini size böylece açıklıyor.BAKARA SURESİ 219.

Ey iman edenler, içki, kumar, putlar ve kısmet çekilen zarlar, hep şeytan işi, murdar bir şeydir. Onun için siz ondan kaçın ki yakayı kurtarasınız. Şeytan, içki ve kumarla sadece aranıza düşmanlık ve kin sokmak ve sizi Allah'ı anmaktan ve namazı kılmaktan alıkoymak ister. Artık vazgeçiyorsunuz değil mi? MAİDE SURESİ 91

Ey iman edenler, içki, kumar, putlar ve kısmet çekilen zarlar, hep şeytan işi, murdar bir şeydir. Onun için siz ondan kaçın ki yakayı kurtarasınızMAİDE SURESİ 90

benim bir sorum var. ben rusyada yaşıyorum. bir gün novosibirsk eyaletinde bir yolculuk yapıyordum kara kışın ortasında aracım dondu ve yolda kaldım. soğuktan neredeyse donmak üzereyken oradan geçen oradan bir rus tan votka alarak içmek zorunda kaldım. yoksa ölümün eşindeyedim. bu gibi mecburiyetler hakkında bana malumat verebilirmisiniz.

selam ve dua ile

ADALETIMAHZA

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.islamiportal.net

bedirhan_bedir yazdı:
meftun61 yazdı:

benim bir sorum var. ben rusyada yaşıyorum. bir gün novosibirsk eyaletinde bir yolculuk yapıyordum kara kışın ortasında aracım dondu ve yolda kaldım. soğuktan neredeyse donmak üzereyken oradan geçen oradan bir rus tan votka alarak içmek zorunda kaldım. yoksa ölümün eşindeyedim. bu gibi mecburiyetler hakkında bana malumat verebilirmisiniz.

selam ve dua ile

S.A.KARDEŞİM BU SORUNU SORULARLA İSLAMİYET BÖLÜMÜNE YA DA DİYANET İN SİTESİNE SORARSAN DAHA İYİ BİR CEVAP ALIRSIN.BU SORUNUN ÇOK YÖNÜ VAR.ÖNCELİKLE TIBBİ OLARAL ALKOL DONMAYI GECİKTİRİYOR MU ONU BİLMEK GEREKİR.BU SORU BİZİ AŞAR.A.E.O

-Esmani-

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
islamtarihim.com

blund57 yazdı:
elbette iski ve kumar haramdir bundan suphemiz yok, yalinie brnim sorum alkol içenin 40 gun boyunca ibadetlerinin kabul olmayacagi idi

S.A

SORUNUZUN CEVABI SORULARLA İSLAMİYET LİNKİNDE...BEN SİZİN İÇİN ALINTI YAPIYORUM...KAYNAK BELİRTİLMEDEN YAPILAN AÇIKLAMALARA İTİBAR ETMEMEK GEREKİYOR..İÇKİ HARAMDIR DOĞRU FAKAT İBADETTE FARZDIR...BİRİNİ YAPMIŞ OLMASI BU KİŞİYİ GÜNAHKAR YAPAR..VE BUNU YAPTIĞI İÇİN İBADETTEN KAÇINMAKTA DAHA BÜYÜK GÜNEHLARA SEBEB OLUR...

Değerli Kardeşimiz;

İçkili iken namaz kılınmaz. Ancak içki içenin kırk gün namaz kılmayacağına dair bir ayet yokur. Ancak bazı hadis-i şeriflerde içki içen ya da diğer günahları işleyen müminlerin namaz gibi ibadetlerinin sevabının azalacağı anlamında ifadeler vardır. Peygamber Efendimiz insanları içki gibi büyük günahlardan sakındırmak için buna benzer tehditler buyurarak onları daha dikkatli olma konusunda uyarmıştır. Yoksa içki içti ya da başka bir günah işledi diye 40 gün namaz kılmamak olmaz. Olsa olsa içki içen bir insanın kıldığı namazın sevabı azalır. İçki içenin ya da başka bir günah işleyen kafir olmaz, günahkar olur. Zaten her gün beş vaktini kılan bir müslüman içki gibi büyük günahları işlemez.

Sarhoşken namaz kılmak ise haramdır. Ancak sarhoşluk hali geçince namazlarını kılması gerekir.

İçki nasıl kaldırıldı:

İslamiyet gelir gelmez, Arap Yarımadası'ndaki insanlardan, uzun senelerden beri dem ve damarlarına yerleşmiş olan alışkanlıklarını birden bire söküp atmak, elbette zor olacaktı. Hele alkollü içkiler gibi, kullanıldıkça adeta insanı kendine esir eden maddelerden vazgeçmek, daha da zordur. Fakat İslamiyet’in getirdiği nur, bütün kötü adetler gibi, alkollü içkileri de o cemiyetten kaldırdı.

Allah’ın bir ismi de Hakîm’ dir. Yani yaptığı her işi, hikmet ve faydalara göre yaratır. Nitekim insanın büyüyüp kemale ermesi, çekirdeğin yeşerip ağaç olması, bir yumurtanın açılıp kuş olması belli bir süreçle gerçekleşmektedir. Allah’ın kâinatta geçerli olan bu kanununu, dinin bazı emirlerinde de görmek mümkündür. İşte yüce Rabbimiz, Hakîm isminin gereği olarak, alkollü içki alışkanlığını o cemiyetten söküp atmak için, tedriç yani yavaş yavaş men etme metodunu irade etmiştir. Diğer taraftan, içki birdenbire haram edilseydi, içkiye müptela olmuş o asrın insanları İslamiyet'i kabulde nazlanabilirlerdi. Alışkanlıklarını bırakmak istemeyebilirlerdi. Bu bakımdan Kur'an-ı Kerim'de içki ile ilgili ayetler, kademe kademe şu sıraya göre nazil olmuştur:

1. “Hurma ağaçlarının meyvesinden ve üzümlerden hem bir içki yapıyor, hem de güzel rızk ediniyorsunuz. Bunda aklı eren kavim için elbette ibret vardır.” (Nahl, 67) Bu ayette içkinin güzel rızk olmadığı açıklanmıştır. Bu ayetin nüzulü ile, içkinin dinen tasvip edilmeyen bir madde olduğu anlaşıldığından, bazı sahabeler içkiyi terk etmişlerdi. Aslında bu ayetin inzali ile, içkinin ileride haram olacağı da anlaşılmıştı.

2. “Sana içkiyi ve kumarı soruyorlar. De ki: Onlarda hem günah, hem insanlar için faydalar vardır. Günahları ise faydalarından daha büyüktür.” (Bakara, 219)

3. “Ey iman edenler! Siz sarhoşken, ne söyleyeceğinizi bilinceye kadar namaza yaklaşmayın.” (Nisa, 43) Bu ayet-i kerime, sarhoşken namaz kılmayı men etmiştir. Bu durumda, beş vakit namazını hiç geçirmeksizin kılan bir sahabenin, gündüz iki namaz arasında içki içmemesi gerekiyordu. Aksi takdirde, yani gündüz iki namaz arasında içki içecek olsa, alkollü içkinin sarhoşluk edici tesiri geçmeyeceği için namazı kılamayacaktı. Belki yatsı namazından sonra içki içebilecekti. Bu durumda büyük bir sahabe kitlesi daha içkiden tamamen vazgeçmişlerdi. Çünkü alkole alışmış olan vücutlar, artık yavaş yavaş ondan uzaklaşıyordu.

4. “Ey iman edenler! İçki, kumar, tapmaya mahsus dikili taşlar, fal okları ancak şeytanın amelinden birer murdardır. Onun için bunlardan kaçının ki, murada eresiniz.” (Maide 90)

5. “Şeytan, içkide ve kumarda aranıza düşmanlık ve kin düşürmek, sizi Allah'ı anmaktan ve namaz kılmaktan alıkoymak ister. Artık siz hepiniz vazgeçtiniz değil mi?” (Maide 91)

Bu son ayet ile alkollü içkiler kesin olarak haram edilmiştir. Sahabelerden Hz. Enes (r.a.) anlatıyor: Biz içki alemindeydik. Ben dağıtıyordum. Bir adam geldi “içki haram edildi” dedi. Arkadaşlar derhal “şu içki kaplarını dök, temizle” emrini verdiler. O haberden sonra kimse ağzına içki almadı.

Selam ve dua ile...

Editör
www.sorularlaislamiyet.com

bedirhan_bedir

Kayıtlı Kullanıcı

votka donmayı geciktiriyor. bu bir gerçek. bu soruya cevap arayacağım bu konuda otorite olan alimlere soracağım. cevabı paylaşırım sizlerle.

meftun61

Kayıtlı Kullanıcı

bedirhan_bedir yazdı:
meftun61 yazdı:

selam ve dua ile

s.a keşke ölseydin daha hayırlı olurdu.

bedirhan_bedir

Kayıtlı Kullanıcı

meftun61 yazdı:
bedirhan_bedir yazdı:
meftun61 yazdı:

selam ve dua ile

sağol kardeş cok zarifsin. bu inceliği neye borçlusun anlayamadım. Aldığın eğitim ve öğretime borçlusun herhalde

ama islam dini ölüm anında eğer ölüme engel olacaksa bir miktar haram lokmayı helal kılmıştır.

meftun61

Kayıtlı Kullanıcı

bedirhan_bedir yazdı:
meftun61 yazdı:
bedirhan_bedir yazdı:
meftun61 yazdı:

selam ve dua ile

sağol kardeş cok zarifsin. bu inceliği neye borçlusun anlayamadım. Aldığın eğitim ve öğretime borçlusun herhalde

ama islam dini ölüm anında eğer ölüme engel olacaksa bir miktar haram lokmayı helal kılmıştır.

S.A ZARİFLİĞİMİ,İNCELİĞİMİ VE HERŞEYİMİ HAMDOLSUN RABBİME BORÇLUYUM.EVET EĞİTİM VE ÖĞRETİMİMDE BANA YALAN SÖYLEMEMEYİ VE NE OLURSA OLSUN DÜRÜST VE İÇİMDEN GELENLERİ SÖYLEMEMİ ÖĞRETTİ.BENDE ÖYLE YAPIYORUM.FARKINDAYSAN SORDUĞUN SORUNUN CEVABINI KENDİN VERİYOSUN MADEM BİLİYOSUN NEDEN BOŞUNA NEFES TÜKETİYOSUN.LÜTFEN DÜRÜST OLALIM ONDAN SONRA BİŞEY ÖĞRENMEYE VE PAYLAŞMAYA ÇALIŞALIM.

-Esmani-

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
islamtarihim.com

meftun61 yazdı:
bedirhan_bedir yazdı:
meftun61 yazdı:
bedirhan_bedir yazdı:
meftun61 yazdı:

selam ve dua ile

S.A ZARİFLİĞİMİ,İNCELİĞİMİ VE HERŞEYİMİ HAMDOLSUN RABBİME BORÇLUYUM.EVET EĞİTİM VE ÖĞRETİMİMDE BANA YALAN SÖYLEMEMEYİ VE NE OLURSA OLSUN DÜRÜST VE İÇİMDEN GELENLERİ SÖYLEMEMİ ÖĞRETTİ.BENDE ÖYLE YAPIYORUM.FARKINDAYSAN SORDUĞUN SORUNUN CEVABINI KENDİN VERİYOSUN MADEM BİLİYOSUN NEDEN BOŞUNA NEFES TÜKETİYOSUN.LÜTFEN DÜRÜST OLALIM ONDAN SONRA BİŞEY ÖĞRENMEYE VE PAYLAŞMAYA ÇALIŞALIM.

A.S

LÜTFEN BU TARTIŞMAYA SON VERİN..
BEDİRHAN KARDEŞİM ŞU AN CEVAP NE OLURSA OLSUN SİZ BU EYLEMİ YAPTINIZ ARTIK..GERİYE DÖNÜŞ YOK...SİZ ŞU AN BUNUN İÇİN TEVBE EDİN VE TAKDİRİ ALLAHA CC BIRAKIN...BENİMDE YETERLİ FİKRİM YOK SORUNUZA CEVAP VEREMEYECEĞİM AMA SUKUNET VE TEVBE TAVSİYE EDEBİLİRİM NAÇİZANE...
O TEVBELERİ KABUL EDENDİR..O KALPTE OLANIDA DİLDE OLANIDA EN İYİ BİLENDİR...
AMA BU DURUMDA KALACAK KİŞİLER İÇİN BİR CEVAP ARANMASI GEREKLİ BİLGİ VE KAYNAĞI OLAN VARSA PAYLAŞSIN...

ABLA BU KADAR SÖZÜN ÜSTÜNE SANADA İKİ ÇİFT SÖZ YAZMAZSAM DURAMAM BİLİRSİN...
ASR SURESİNİN MEALİNİ OKUMANI DERS VERİYORUM SANA..:)

Andolsun zamana ki, insan gerçekten ziyan içindedir.

Ancak, iman edip de sâlih ameller işleyenler, birbirlerine hakkı tavsiye edenler, birbirlerine sabrı tavsiye edenler başka (Onlar ziyanda değillerdir).

DEMEKKİ BİRBİRİMİZE HAKKI VE SABRI TAVSİYE EDECEĞİZ..;););)

İKİNİZİDE KALBİNİZİN SAHİBİNE EMANET EDİYORUM

ADALETIMAHZA

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.islamiportal.net

blund57 yazdı:
cumleten selamun aleykum,
bu foruma yeni yazildim, ama yazilmadan once ne var ne yok diye baktim ve alkol uzerine fazla konu olmadigini gordum.
cok zamandir sormak istedigim bir soru vardi bu foruma nasip imis.
bir gun camide vaaz dinlerken, hoca soyle bir mevzuda bulundu :
" alkol içen bir insan, bir damla olsa da dahi, 40 gun boyunca hiç bir ibadeti kabul olmaz " demisti !!!!
bu mevzunun asli varmidir cevap verirseniz cok memnun olurum
Allahin rahmeti ve berekti tum muslumanlarin uzerine olsun

5. İçki İçmenin Cezası

Sarhoş edici içkilerin içilmesi ayet ve hadislerle yasaklanmıştır. Kur'an-ı Kerim'de altı ayette geçen "hamr" kelimesi üzüm suyundan elde edilen özel içkinin adı olmuştur. Türkçe'de "üzüm şarabı" denilen içki budur. Diğer içki çeşitleri veya; içkinin yapıldığı hammaddeler hadislerde belirlenmiştir. Tedricî yasaklamanın sonunda, kesin içki yasağı bildiren ayette şöyle buyurulur: "Ey iman edenler! İçki, kumar, putlar ve fal okları sadece şeytanın işinden birer pisliktirler. Bu pislikten kaçının ki, kurtuluşa eresiniz. Şüphesiz Şeytan kumar ve içki ile aranıza düşmanlık ve kin sokmayı, sizi Allah'ın zikrinden ve namaz kılmaktan alıkoymayı ister. Artık bunlardan vazgeçtiniz değil mi?" (el-Mâide, 5/90, 91; Diğer ayetler için bk. el-Bakara, 2/219; en-Nisâ ; 4/43; el-A'râf, 7/157; en-Nahl, 16/67).

Hanefilere göre had cezasının uygulanması bakımından içkiler ikiye ayrılır: Şarap içene verilecek ceza, şarap dışındakileri içene verilecek ceza. Şarap içen kimse az içsin, çok içsin sarhoş olsun veya olmasın kendisine had cezası uygulanır. Çünkü Hz. Peygamber; "Şarap içen kimseye değnek vurunuz" (Ebû Dâvud Hudûd, 36; Tirmizî, Hudûd 15; Nesâî, Eşribe, 42; İbn Mâce, Hudûd, 17, 18; Dârimî, Eşribe, 10) buyurmuştur. Bu hadisteki "hamr"da köpük atmış taze üzüm suyu olup, içenin aklını örttüğü için bu ad verilmiştir. Şarap dışındaki içki çeşitlerinde ise, kişi sarhoş olacak kadar içtiği takdirde had cezası uygulanır (el-Kâsânî, a.g.e, VII, 39; İbnü'l-Hümâm, Fethu'l-Kadîr, IV, 178; Zeylaî, Tebyînü'l-Hakâik, III, 195).

Çoğunluk fakihler ise şarapla diğer içki türleri arasında bir ayırım yapmazlar. Çoğu sarhoş eden içkinin azı da haramdır ve hamr (şarap) hükmündedir. Bu yüzden, sarhoş edici olduğu bilinen herhangi bir içkiyi içene had cezası gerekir. Delil şu hadistir: "Her sarhoş edici içki hamr'dır ve her hamr da haramdır" (Müslim, Eşribe, 73; Ebû Dâvud, Eşribe, 5; Tirmizî, Eşribe, l; İbn Mace, Eşribe, 9; Ahmed b. Hanbel, II, 16, 29, 31,105, 134, 137).

Ebû Hanîfe'ye göre haddin uygulanmasını gerektiren sarhoşluğun ölçüsü; sarhoşun konuşulanları anlamaması, mantıklı konuşamaması, erkekle kadını, yerle göğü birbirinden ayırt edememesidir. Çünkü hadlerde şüphenin kalkması için ağır olanı esas almak gerekir. Hz. Peygamber; "Gücünüzün yettiği sürece hadleri şüphelerle kaldırınız" (Ebu Davud, Salat, 114; Tirmizî, Hudûd, 2) buyurmuştur.

Ebû Yûsuf, imam Muhammed ve diğer üç mezhep imamına göre, sarhoşluk ölçüsü; sarhoşun saçma konuşması ve sözleri birbirine karıştırmasıdır. Çünkü insanlar bu durumdaki kişiye "sarhoş" demektedir. Bu kimse kendi elbisesini veya ayakkabılarını başkasınınkinden ayırt edemez.

İçki içene ceza uygulanabilmesi için akıllı, ergin, Müslüman olması, içki zorlama ile veya zarûret sebebiyle içmemiş olması, içtiği şeyin içki olduğunu haram kılınmış bulunduğunu bilmesi gerekir. Ayrıca içtiği içkinin kendi mezhep görüşüne göre haram sayılması da gereklidir.

İçki İçene Verilecek Cezanın Miktarı

Çoğunluk müctehitlere göre, sarhoşluğun cezası seksen değnektir. Delil, Hz. Ali'nin şu sözüdür: "Kişi içki içince sarhoş olur, sarhoş olunca da saçma sözler konuşur; saçma sözler arasında da iftira eder. İftiranın had cezası ise seksen değnektir" (eş-Şevkânî, Neylü'l-Evtâr, VII, 144; Zeylaî, Nasbu'r-Râye, III, 351).

Şâfiîlere göre, şarap veya diğer içkileri içmenin cezası kırk değnektir. Çünkü Hz. Peygamber (s.a.s) bu konuda belirli bir miktar uygulamamıştır. Ebû Hüreyre (r.a), Hz. Peygamber'e getirilen bir sarhoşa uygulanan cezayı şöyle anlatır: "Bizden bir kısmı eliyle, bazıları ayakkabısı ya da elbiseleriyle vurdular. Adam ayrılıp gidince, arkasından; Allah seni rüsvay etsin" dediler. Bunun üzerine Allah Rasûlü şöyle buyurdu: "Böyle söylemeyin, ona karşı şeytana yardım etmeyin" (Buhârî, Hudûd, 4; Müslim, Hudûd 35; Ebu Dâvud, 35, 36; Tirmizî, Hudûd, 14, 15).

ALINTI-İSLAM ANSİKLOPEDİSİ

ADALETIMAHZA

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.islamiportal.net

Düğündeki ikram ve eğlencelerin İslâmî kaidelere uygun olması esastır. Uygun olmayan ziyafet ve merasimlere katılmanın dinî hükmüne gelince: Şayet merasim ve ikramların gayri meşru tarzda olacağı önceden belliyse bu türlü davetlere katılmamak gerekir. Eğer mahiyeti önceden bilinmeden icabet edilip, bilahare gayri meşruluğu ortaya çıkarsa; mümkünse haramlara mani olunur, değilse sabredilip oturulur. Şayet bu durumdaki kişi; söz ve davranışları ölçü kabil edilen örnek ve dinî manada önder bir kişiyse haramları engelleyemediği takdirde bu türlü meclisleri terk eder. Aksi halde onun bu hareketi başkalarına örnek olur, günah işleme ve kötülüğe razı olmaya bir nevi ruhsat kabul edilebilir (Merginânî, el-Hidâye, IV, 80).

Ziyafet sofrasında içki içiliyorsa, kim olursa olsun sofrada oturmaması gerekir. Zira Hz. Peygamber (s.a.s) şöyle buyurmuştur: "Allah ve ahiret gününe iman eden kimse, içki içilen sofraya oturmasın"(Şevkânî, a.g.e., XI, 206).

Günümüzdeki davetlerde genellikle İslâmi prensiplere uyulmamakta, içki, kadınlı erkekli dans v.s gibi dinen yasak olan her türlü davranışlar sergilenmekte, arkasından da Kur'an-ı Kerim ve mevlid okutulmaktadır. Birbirine taban tabana zıt olan bu manzaralar toplumumuzdaki dinî ve millî zaafı açıkça ortaya koymakta, batı taklitçiliği uğruna neleri feda ettiğinizi ve ikili bir şahsiyete daha doğrusu şahsiyetsizliğe büründüğümüzü göstermektedir.

Aile müessesesi kutsaldır ve toplumun temelini teşkil eder. Böyle kutsal bir müessesenin, haramlar üzerine değil, kutsal prensip ve davranışlar üzerine bina edilmesi gerekir. Yanlışlar üzerine doğrular bina edilmez.

Ali Rıza TEMEL
ALINTI,İSLAM ANSİKLOPEDİSİ

blund57

Kayıtlı Kullanıcı

oncelikle sorumun cevabini verdiginiz için sizden Allah razi olsun, ve arkadaslar , bir kardesimiz bir gunah islemis ise, ona hosgoru ile karsilamamiz gerekir, durustluk internet sitelerinde kalp kirma ile olmaz. selamlar

meftun61

Kayıtlı Kullanıcı

-Esmani- yazdı:
meftun61 yazdı:
bedirhan_bedir yazdı:
meftun61 yazdı:
bedirhan_bedir yazdı:
meftun61 yazdı:

selam ve dua ile

A.S

LÜTFEN BU TARTIŞMAYA SON VERİN..
BEDİRHAN KARDEŞİM ŞU AN CEVAP NE OLURSA OLSUN SİZ BU EYLEMİ YAPTINIZ ARTIK..GERİYE DÖNÜŞ YOK...SİZ ŞU AN BUNUN İÇİN TEVBE EDİN VE TAKDİRİ ALLAHA CC BIRAKIN...BENİMDE YETERLİ FİKRİM YOK SORUNUZA CEVAP VEREMEYECEĞİM AMA SUKUNET VE TEVBE TAVSİYE EDEBİLİRİM NAÇİZANE...
O TEVBELERİ KABUL EDENDİR..O KALPTE OLANIDA DİLDE OLANIDA EN İYİ BİLENDİR...
AMA BU DURUMDA KALACAK KİŞİLER İÇİN BİR CEVAP ARANMASI GEREKLİ BİLGİ VE KAYNAĞI OLAN VARSA PAYLAŞSIN...

ABLA BU KADAR SÖZÜN ÜSTÜNE SANADA İKİ ÇİFT SÖZ YAZMAZSAM DURAMAM BİLİRSİN...
ASR SURESİNİN MEALİNİ OKUMANI DERS VERİYORUM SANA..:)

Andolsun zamana ki, insan gerçekten ziyan içindedir.

Ancak, iman edip de sâlih ameller işleyenler, birbirlerine hakkı tavsiye edenler, birbirlerine sabrı tavsiye edenler başka (Onlar ziyanda değillerdir).

DEMEKKİ BİRBİRİMİZE HAKKI VE SABRI TAVSİYE EDECEĞİZ..;););)

İKİNİZİDE KALBİNİZİN SAHİBİNE EMANET EDİYORUM

S.A TAMAM ABİM:(:(

ADALETIMAHZA

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.islamiportal.net

S.A.BENİM TANIDIĞIM MEFTUN KARDEŞİM,BEDİRHAN KARDEŞTEN HELALLİK İSTER,BEDİRHAN KARDEŞİMİZ DE OLGUN BİRİ BUNA İNANIYORUM.KARŞILIKLI HELALLEŞİRLER.AHİRETE BIRAKMAYIN KARDEŞLERİM HESAPLARI.ORASI ÇOK ÇETİN.A.E.O.

evindar

Kayıtlı Kullanıcı

Soru sormak için sitemizin ana sayfasında bulunan sorularla islam bölümüne giriş yaparak, aklınıza takılan, merak ettiğiniz tüm konular hakkında soru sorabilirsiniz.

Konu başlığı kilitlenmiştir.

Selam ve dua ile.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt