Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Alkiş (1 Kullanıcı)

nakşibendi

Kayıtlı Kullanıcı
Islâm dinine hakaret eden birisini alkışlamanın hükmü nedir?
Öncelikle alkışın her türlüsünün bid'at olduğu bilinmelidir. Alkış yerine Islâm'da "tekbir" vardır. Yani Islâm'da heyecanla yapılan bir hareket bile, yüce bir gerçeği vurgular. Sonra Islâma hakaret eden birisini, bu hakareti sırasında, hakaret olduğunu bile bile alkışlamak küfürdür, tevbe edilmesi gerekir. Başka bir hareketinden dolayı, ya da hakaret olduğunu bilmeksizin hakaretinden dolayı alkışlamak ise gaflettir, bid'attır, uyanmak, dostu dost, düşmanı düşman olarak tanımak ve sünnet olanı yapmak gerekir.
Alkış bir yönüyle de kişiyi yüzüne karşı övmektir. Oysa hadîste: "Kişiyi yüzüne karşı öven meddahların suratlarına toprak saçın" buyrulmuştur.i Bir keresinde Mescid-i Nebi'de Hz. Ebubekir namaz kıldırmış, bilahâre Rasûllüllah (s.a.) gelince mesciddekiler bunu alkışla karşılamışlar, bunun üzerine de böyle yapmamaları konusunda ikaz edilmişlerdir.

Nevin_1982

Kayıtlı Kullanıcı
Öncelikle alkışın her türlüsünün bid'at olduğu bilinmelidir. Alkış yerine Islâm'da "tekbir" vardır. Yani Islâm'da heyecanla yapılan bir hareket bile, yüce bir gerçeği vurgular. Sonra Islâma hakaret eden birisini, bu hakareti sırasında, hakaret olduğunu bile bile alkışlamak küfürdür, tevbe edilmesi gerekir. Başka bir hareketinden dolayı, ya da hakaret olduğunu bilmeksizin hakaretinden dolayı alkışlamak ise gaflettir, bid'attır, uyanmak, dostu dost, düşmanı düşman olarak tanımak ve sünnet olanı yapmak gerekir.
Alkış bir yönüyle de kişiyi yüzüne karşı övmektir. Oysa hadîste: "Kişiyi yüzüne karşı öven meddahların suratlarına toprak saçın" buyrulmuştur.i Bir keresinde Mescid-i Nebi'de Hz. Ebubekir namaz kıldırmış, bilahâre Rasûllüllah (s.a.) gelince mesciddekiler bunu alkışla karşılamışlar, bunun üzerine de böyle yapmamaları konusunda ikaz edilmişlerdir.
SELAMUN ALEYKUM KARDEŞİM.EMEĞİNE SAĞLIK.ŞİMDİLERDE İSE CENAZELERDE,BİRİNİ ANMAK İÇİN ALKIŞ TUTUYOLAR.BU NASIL BİR MANTIKTIR,ANLAYIŞTIR ANLAYABİLENE AŞKOLSUN.SANKİ ALKIŞ ÖLEN KİŞİYE GİDİYOR YADA Bİ FAYDA SAĞLIYORDA....AEOLUNUZ

Kaan Erdem

Yönetici
selamünaleyküm kardeşim.

çok güzel bir hakikati paylaşıma sunmuşsunuz.ALLAH cc razı olsun selam ve dua ile kalın.

نعىمة

Yasaklı Kullanıcı
Sonra Islâma hakaret eden birisini, bu hakareti sırasında, hakaret olduğunu bile bile alkışlamak küfürdür, tevbe edilmesi gerekir. Başka bir hareketinden dolayı, ya da hakaret olduğunu bilmeksizin hakaretinden dolayı alkışlamak ise gaflettir, bid'attır, uyanmak, dostu dost, düşmanı düşman olarak tanımak ve sünnet olanı yapmak gerekir.

özellikle de bu ksımı ,yoksa alkışlamaktan daha da büyük gühanlar var.
apaçık bir zülümü alkışlamak ,onaylamak gibi...ortak olmak gibi

berat05

Yönetici

selamün aleyküm

önemli bir konuyu daha öğrenmenin mutluluğunu ve bilmemenin üzüntüsünü birarada yaşıyorum..Burası olmasa ve sizin gibi bilen kardeşlerim olmasa ben bu kadar kolay ve çabuk öğrenemeyecektim.

Emeğinize sağlık.Bilgilendirdiğiniz için Allah(c.c.) razı olsun...

imported_ebru_

Kayıtlı Kullanıcı
Selamlar. Düzelticek o kadar şey varki. Ne yöne dönsem bişey çıkıyor karşıma. Mayıs ayında kardeşimin lokalde yemekli nişan töreni var. Ne yapayım ben şimdi ?

Rüyam3

Kayıtlı Kullanıcı
Selamün Aleyküm

Değerli kardeşim Allah c.c. razı olsun çok güzel bir konu emeğinize sağlık İnşaAllah dinimize her zaman daha çok önem verir ve sahip çıkarız.

Selam ve dua ile..

نعىمة

Yasaklı Kullanıcı
ilk önce insanın kendisinden başlaması gerekiyo
çevredekileri ancak bu şekilde etkileyebiliriz
alkışlamak da el gürültüsü yapmaktan çok
APAÇIK BİR ZÜLMÜ TAKDİR ETMEK, BATILI TASVİP ETMEKTİR
HELE BUNU BİLE BİLE YAPMAKSA...alkışlama da bunun açık ifadesidir .batılı alkışlamak küstahlıktır.
müzik konusunda olduğu gibi..İmam Gazali demişti ki "müzik aşık için aşktır, fasık için fısktır" ...

her küp içindekini sızıdırır;)

nakşibendi

Kayıtlı Kullanıcı
Selamlar. Düzelticek o kadar şey varki. Ne yöne dönsem bişey çıkıyor karşıma. Mayıs ayında kardeşimin lokalde yemekli nişan töreni var. Ne yapayım ben şimdi ?

Ve Aleyna Aleyküm Selam ve Rahmetullahi ve Berekatuhü Cemaati Muslimin..

Muhterem kardeşimize değinedemeden geçemedim..

"Bizim yolumuz sohbet yoludur, toplulukta da rahmet vardır". Kalpleri bir olan yani kalpleri birbirine uygun olan kimselerin topluluğu Allah ve Resulüne sevgilidir. Allah ve Resulünün sevdiği bir topluluk dünyada da ahirette de sevilir."

ĞÂŞİYE suresi (21-26) O halde (Resûlüm), öğüt ver. Çünkü sen ancak öğüt vericisin. Onların üzerinde bir zorba değilsin. Ancak yüz çevirip inkâr edene gelince, işte öylesini Allah en büyük azap ile cezalandırır. Şüphesiz onların dönüşü sadece bizedir. Sonra onların sorguya çekilmesi de sadece bize aittir.

Abdullah ibn-i Ömer RA’dan.İbn-i Sinnî isimli alim (Rh.A) rivayet etmiş. Peygamber SAS Efendimiz buyuruyor ki:

RE. 440/4 (Men kâne lehû ilmün felyetesaddak min ilmihî, ve men kâne lehû mâlün felyetesaddak min mâlih.)
Men kâne lehû ilmün) “Kimin ilmi varsa, (felyetesaddak min ilmihî) bilgisi varsa, ilminden sadaka versin…” İlminden sadaka vermek ne demek; ilmini anlatmak, bildiğini başkalarına öğretmek demek, ilmini ortaya koymak demek...
İnşaAllahü Teala Kur'anı Kerim ve Hadis'i Şerif ışığında anlatabilmişimdir...
Esselâmü aleyküm ve rahmetullàhi ve berekâtühû!..

nihalim

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.hatim-online.com
Selamünaleyküm...ALLAH c.c. razı olsun...güzel bir konu emeğinize sağlık...
ALLAH c.c. emanet olun...selam ve dua ile...selametle İNŞALLAH...

koylu

Kayıtlı Kullanıcı
Ben olumlu bir şey olduğu zamanda alkış tutmuyorum. Dini bir bilgiye dayandıramıyorum ama alkışlama eylemini sevmiyorum. Yapılan sunumun güzelliğini göstermek için başka yollara gidiyorum. Alkışlamak deyince aklıma hep hanımlar geliyor.Çünkü: Hanımlar kendi aralarında cemaat yapıp namaz kılarlarsa ve hanım imam bir hata yaparsa; cemaatteki hanımlar erkeklerde olduğu gibi "Subhanallah" veya "Allahuekber" demezler. Bunun yerine el çırparlar. Not: Kadınların kendi aralrında cemaatle namaz kılmaları kerahatle caizdir.

Nur_u Secde

Kayıtlı Kullanıcı
selamün aleyküm.bilmediğim birşeyi daha öğrendim.Allah razı olsun.Rabbime emanetsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt