Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Ali nazik kebabı (1 Kullanıcı)

abı_hayat

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
15 Eyl 2008
Mesajlar
5,186
Tepki puanı
2
Puanları
0
Yaş
41
Malzemeler

5 Adet patlıcan


500 gr kıyma


2 Çorba kaşığı margarin


1 kg yoğurt


6 Diş sarımsak


Tuz, karabiber, kırmızı pul biber



Hazırlanışı

* Patlıcanları közleyip kabaklarını soyun.
* İnce ince kıydıktan sonra çatalla ezerek püre haline getirin.
* Margarini tencerede eritip kıymayı ilave edin.
* Tuz, karabiber ve kırmızı pul biber ekleyerek kavurun.
* Hazırladığınız patlıcan püresini geniş bir tencereye alıp çok kısık ateşte ısıtın.
* Suyu süzülmüş yoğurt ve dövülmüş sarımsakları ilave edip yavaş yavaş karıştırın.
* Ilınınca servis tabağına alıp kıymalı karışımı üzerine yayın.
* Közlenmiş domates ve sivri biberlerle süsleyip servis yapın.
* NOT : Kıymayı kavururken 4-5 adet sivri biber ve ince kıyılmış 1 adet soğan da ekleyebilirsiniz.
 

Dualarafukara

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
19 Eki 2008
Mesajlar
125
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
52
Patlıcana bayılıyorum onun içine girdiği herşey güzeldir.Elinize sağlık.
 

yarensin

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
22 Eyl 2008
Mesajlar
978
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
42
hadi yap o zaman 1,5 ali nazik akşam yemeğine sendeyimmm...rambo gelmesin ama ...
 

GEVHER

Yönetici
Katılım
9 Eyl 2008
Mesajlar
3,971
Tepki puanı
2,515
Puanları
163
güneydoğu mutfağının vazgeçilmezi Ali Nazik Kebabı..
Tabii patlıcan közlenince BABAHANNUŞ da yapılmazsa olmaz.

Emeğinize sağlık..
 

Rabia-Adeviye

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
24 Ocak 2008
Mesajlar
319
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
54
teşekkürler paylaşım için
bende akşama yapacakktım, çok severiz:)
 

GEVHER

Yönetici
Katılım
9 Eyl 2008
Mesajlar
3,971
Tepki puanı
2,515
Puanları
163
Selamün aleyküm Abı_Hayat...

Babahannuş , Adana bölgesine ait yöresel bir yemektir.

Yapılışı :

patlıcan ve biberleri közleyip soyduktan çok ince bir şekilde doğruyorsunuz. ( yeşil ve kırmızı biber kullanırsanız görünümü daha da güzel olur. )
ince kıyılmış soğanı yağda kavurup , üzerine sarımsağı ilave edip kokusu çıkana kadar çevirin.
küçük olacak şekilde küp küp doğranmış domatesi de ekleyip suyu çıkana kadar pişirin.
üzerine közlenip doğranan patlıcanı, biberi ve isteğe göre de tuz biberi de ilave edip kısık ateşte biraz daha pişirin.
servis tabağına alıp doğranmış maydanoz ile süsleyip servis edin.


Çok lezzetlidir , tavsiye ederim.
 

abı_hayat

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
15 Eyl 2008
Mesajlar
5,186
Tepki puanı
2
Puanları
0
Yaş
41
Selamün aleyküm Abı_Hayat...

Babahannuş , Adana bölgesine ait yöresel bir yemektir.

Yapılışı :

patlıcan ve biberleri közleyip soyduktan çok ince bir şekilde doğruyorsunuz. ( yeşil ve kırmızı biber kullanırsanız görünümü daha da güzel olur. )
ince kıyılmış soğanı yağda kavurup , üzerine sarımsağı ilave edip kokusu çıkana kadar çevirin.
küçük olacak şekilde küp küp doğranmış domatesi de ekleyip suyu çıkana kadar pişirin.
üzerine közlenip doğranan patlıcanı, biberi ve isteğe göre de tuz biberi de ilave edip kısık ateşte biraz daha pişirin.









servis tabağına alıp doğranmış maydanoz ile süsleyip servis edin.

Çok lezzetlidir , tavsiye ederim.


paylaşımınız için teşekkür ederim sizin vasıtanızla babahannuşuda öğrenmiş oldum emeğinize sağlık. Allah a emanet olun...:H:H:H
 

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt