Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

alevilerin yemeği yenirmi? (1 Kullanıcı)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

cigdem

Kayıtlı Kullanıcı
arkadaşlar ben henüz üye oldum çünki çok merak ettiğim fakat cevabını bulamadığın bir konu var ve beni çok rahatsız ediyo.umarım bu konuda beni aydınlatırsınız.sorum şu şimdi alevilerin evinde yemek yenmez diye gerçekten bir ayet ve ya hadis varmıdır?varsa ne boyutlardadır?bu konuyu öğrenmek gerçekten çok istiyorum.allah rızası için beni aydınlatın.şimdiden hepinizden allah razı olsun.

Nevin_1982

Kayıtlı Kullanıcı
RE: alevilerin yemeği yenirmi?

TAM BİLMİYORUM AMA.BÖLE BİŞEY OLAMAZ.ÇÜNKÜ ALEVİLİK PEYGAMBER DÖNEMİNDE OLAMAZ.ALEVİLER HZ ALİYİ SEVİYOLAR.PEYGAMBER VARKEN HZ ALİYE TABİİ OLMAYA CESARET EDEMEMİŞLERDİR.ONA BAKARSAN MÜSLÜMAN BİRİNİNDE YENMEYEBİLİR.ÇÜNKÜ İKRAM EDİLEN ŞEY HARAMMI HELALLİ ODA BELLİ OLMUYO.BUNUN İÇİNDE GERÇİ KALP GÖZÜMÜZÜN AÇIK OLMASI LAZIM:p

BİZİM VARDI ALEVİ KOMŞULARIMIZ ÇOK İYİLERDİ BİÇOK MÜSLÜMANDAN HEMDE.İÇLERİNDE NAMAZ KILANLARDA VAR BU ARADA.

BUKADAR BİLİYORUM AEOLUN

leyla_serdar

Kayıtlı Kullanıcı

biraz sasirdim,, öyle bir ayet olmasina aslisi varmi ki???

ikram edilen geri cevirilir mi , bizler kardes degilmiyiz, ayni dini paylasmasak bile günluk hayatimizda cesitli farkli ülkelerden, farkli kültürlerden insanlarla cevre ediliyoruz.

Insallah bilgisi olan , bizlere yardimci olur,

Selametle Kardeslerim...B)

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com

selamün aleyküm kardeşim.. sorduğunuz soru hassasiyetlerle dolu... sorunuzu ''SORULARLA İSLAMİYET'' bölümüne yöneltirseniz daha mutmain olacağınız bir yanıta ulaşabilirsiniz.. selametle.

Aşkâ Mecnun

Kayıtlı Kullanıcı

...::"Lütfen sorunuzu "Sorularla islamiyet" bölümüne sormanız önemle rica olunur."::..

Şafiî, Hanefî, Alevî, Sünnî gibi mezheb ve fırkaları ele alıp ihtilâfa vesile olacak şeyleri söylememek daha uygundur. Bu zamanda memleket sükûn ve huzura çok muhtaçtır. Bunun için şu veya bu fırkadan söz etmeden müslüman ile müslüman olmayanı, kısaca beyan edip üzerine terettüp eden hükmü izah edeceğiz. Şöyle ki:

Müslüman başta emir ve nehiyleri olmak üzere İslâm'ın tümünü kabul edip inanan kimsedir. Yani namaz, oruç, zekât, hac, abdest, gusül ve benzeri emirlerle kati, zina, içki, ribâ ve benzeri nehiyleri kabullenip tasdik edendir. Bunlara inanmayan da müslüman değildir. Bunlara inandığı hâlde görevini yerine getirmeyen kimse günahkâr olmakla beraber yine müslümandır. Müslüman olmayan kimse kitabî -yahudi veya hıristiyan- olduğu takdirde istisnasız bütün yemeklerini yememizde sakınca yoktur.

Yalnız Şafiî mezhebine göre bazı şartları vardır.

Hıristiyan ve yahudi olsa o şartları tahakkuk etmedikçe kitabî tarafından kesilen hayvanın eti yenilmez. Ama yağ, peynir, çökelek ve ekmek gibi yemekleri mubahtır. Asrı saadette Şam'dan, Medinei Münevvere'ye peynir götürülürdü. Peynir mayasını küçük olarak kesilen kuzunun midesinden edindikleri gibi, domuzun midesinden de edindikleri hâlde Peygamber (sav) onun durumunu sormadan yedi. Yalnız gayri müslimlerin yemeğini yememek daha iyidir (Tuhfetü’l-Muhtaç .l. 308; Halil Günenç, Günümüz Meselelerine Fetvalar)Yahudi ve Hıristiyanların kestiklerini ve pişirdiklerini yememiz caiz ve helal olduğuna göre bir alevinin kestiğini yemek elbette daha önce caiz ve helal olur. Fakat kendine alevi dediği halde inanmayan (ateist-dinsiz) bir kimsenin kestiği yenilmez.

Aşkâ Mecnun

Kayıtlı Kullanıcı

Fetvaya dayalı sorular kişilerin kaynaksız görüşlerine kapalıdır...

Yönetimce konu kilitlenmiştir.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt