Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

alevi Bir Kiz ile Evlenmek (1 Kullanıcı)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

keremaslan

Kayıtlı Kullanıcı
Ben Alevi bir kızı kalben seviyorum mükemmel bir insan. Kendisi Allah-u Teala, Hz. Muhammed in Peygamberimiz olduğuna ve Kurân'a inanıyor. Bizlerden farklı olarak gusl ve orucu farklı zamanlarda tutuyor. Ama bunları yapabileceğini ve bilgisi olmadığı için yapmadığını söylüyor. Kız kardeşim ve annem kızı gibi seviyor. Evlenmemizi çok istiyorlar. Ama 5 vakit namaz kılan hacı babam ASLA ben Alevi bir kız almam diyor. Ya biz Ya onlar!!! Kapını ASLA çalmam diyor. Allah-u Teala huzurunda bu olay babaya İSYAN mı giriyor? Babalık hakkını helal etmediği için cehennemlik mi oluyorum?

Benim bildiğim herkes günahından sevabından kendisi sorumlu. Şu anki yaşanan Müslümanlığın, Hz. Muhammed zamanında yaşanan Müslümanlık, hoşgörü, birbirine saygı sevgi, paylaşım, yardımlaşma ile yakından bir alakası yok bence. Peygamberimizin yaşadığı zamanda kendisine gelen Müslüman olmayan insanları bile hoşgörüyle yaklaştığını NİHAT HATİPOĞLU programında geçen gün anlattı. Müslümanların kardeş olduğunu, ASLA ayrım yapılmaması gerektiğini, herkesin eksiklerinin olduğunu, evlilikte sevenlere yardım edilmesi gerektiğini vurguladı. Biz Sunni olarak kendimizi diğerlerinden üstün hissediyoruz benim babamdan çevresinden anladığım kadarıyla. Ben de namazımı elimden geldiğince kılıyorum, orucumu tutuyorum vs. ama bunu ben Allah Teala için yapıyorum. Ben Alevi lerle tanıştım, peygamberimizi seviyorlar, inkâr etmiyorlar, çoğu insan abartıyor. insana insan gibi değer veriyorlar, birbirlerini çok tutuyorlar. Kimseyi inciltmemeye çalışıyorlar. Ya ALLAH Ya MUHAMMED Ya ALİ diyorlar. Keşke toplum olarak bu kadar Sunni-Alevi ayrımcılık yerine birleştirici, yapıcı, her iki tarafta bir adım atsa... İnsan yapmacık, işin içine girince daha iyi anlıyor, maskeler düşüyor. 5 vakit namaz kılan Hacı babam bile yeri geliyor dışlıyor ailesini... Babamın tehditlerine küfürlerine rağmen, her zaman arkamda olan Annem... Allah onun yerini cennet yapsın...

"Ey iman edenler, size Müslüman olduğunu bildirene, dünya hayatının geçici nimetlerine göz dikerek, 'sen Mü'min değilsin' demeyin!"

"Ey müminler, kendilerine açık deliller ve ayetler geldikten sonra parçalanıp ayrılağa düşen Hristiyan ve Yahudiler gibi olmayın. İşte onlar için büyük bir azap vardır!" (Al-i İmrân Suresi)

nihal yildiz

Kayıtlı Kullanıcı
RE: alevi bir kiz ile evlenmek

keremaslan yazdı:
Selam arkadaslar...
Ben Alevi bir kız kalben seviyorum mükemmel bir insan. Bizlerden farklı olarak gusl ve oruç var. Kendisinin de müslüman olduğunu Hz. Muhammed in Peygamberimiz olduğuna ve Kurân'a inanıyor. Bunları yerine getireceğini kalben söylüyor. Ama babam ASLA ben Alevi kız almam diyor. Ya biz Ya onlar ;) Kapını ASLA çalmam diyor. Eğer ben bu kiz ile evlenirsem, babama İSYAN edip, baba hakkı yiyip, cehennemlik mi oluyorum.
Bir yandan bakıyorum, çok sevdiğim insan eğer onunla evlenirsem kendisi kazanmış olacağız ve mutlu olacağım. Diğer yandan isyan eden bir BABA ????

"Ey iman edenler, size Müslüman olduğunu bildirene, dünya hayatının geçici nimetlerine göz dikerek, 'sen Mü'min değilsin' demeyin!"

"Ey müminler, kendilerine açık deliller ve ayetler geldikten sonra parçalanıp ayrılağa
düşen Hristiyan ve Yahudiler gibi olmayın. İşte onlar için büyük bir azap vardır!" (Al-i İmrân Suresi)

s.a kardesim durumun gercekten cok ciddi bir yanda sevdigin bir yanda da ailen bu cok zor olmali Allah yardimcin olsun suan seninde dedigin gibi belki o kizin kurtulusu olacak insallahda olur ne kadar dogru bilemem ama sevenleri ayirmanin günah oldugunu duymustum babanda umarim seni anlar ve hayirlisi olur bol bol dua et kardesim dualar tüm kapilari acar ve namaz tabii senin icin dua edecegim insallah allaha emanet ol saglicaklaB)B)B)

ALANUR

Yasaklı Kullanıcı
RE: S.A.

RE: S.A.

İİDE GÜZELİM İNSAN SONUNU DÜŞÜNMEDEN NEDEN BİR ADIM ATAR BEN BUNA ANLAM VEREMİYORUM, SİZLER AİLENİZİN YAPISINI BİLİYORSANIZ EĞER EN BAŞINDAN BU YOLA GİRMEYECEKTİN, YOK BEN BAŞEDERİM DİYORSAN DA ALLAH BABANIN BEYNİNDEKİ FİLİRLERİ SAĞLIKLI HALE GETİRSİN...KOLAY GELSİN AMA AÇIKCASI BİZİM AİLEDE 2 ALEVİ GELİN VAR;SİVAS VE MALATYA, SİVASLI DÖNMENİN AKSİNE İİCE ALEVİLEŞTİ DİĞERİDE KAPANDI AMA HERŞEY KAPANMAK OLSAAA.........SEN BENCE EN SAĞLIKLI KARARI KENDİN VERİCEKSİN

nuray_16

Kayıtlı Kullanıcı

a.s kardeşim bu konuda şunu söylemek istiyorum benim yengem bir ingiliz ve islam dinini yaşamayan bi ingilizdi ama dayımla evlendi ve müslüman oldu bizde onu bağrımıza bastık büyün yengelerimden daha çok seviyorum onu çünkü çok dürüst bir insan belki sevgilin için de sen bir kurtuluş kapısısındır sen babanın fikirlerini değiştirmesi için ALLAH a du et dua herşeyin çözümüdür

abdullahazzam

Kayıtlı Kullanıcı

İtaat (saygı): Çocukların ana-babalarına karşı en önemli görevleri onlara itaat etmek, yapılması haram olmayan isteklerini yerine getirmektir. Cenâb-ı Allah şöyle buyurur: "Biz insana, ana-babasına iyilik yapmasını tavsiye ettik. Bununla beraber, hakkında bilgi sahibi olmadığın (ilah tanımadığın) bir şeyi bana ortak koşman için sana emrederlerse, artık onlara bu hususta itaat etme." (el- Ankebût, 29/8) Bu ayet ashabtan Sa'd b. Ebi Vakkâs hakkında nazil olmuştur. Hz. Sa'd olayı şöyle anlatmaktadır: "Ben anneme hürmet ve itaat eden bir çocuktum, müslüman olunca annem bana:

-Sa'd! bu yaptığın nedir? Ya sen bu yeni dinini bırakırsın, yahut da ben yemem içmem ve sonunda ölürüm. Sen de benim yüzümden; "anasının katili!" diye ayıplanırsın, dedi. Ben; "Anneciğim böyle yapma. İyi bil ki, ben bu dini bırakmam!" dedim. Ve iki gün iki gece bekledim. Kadın ne yedi, ne içti. Bunun üzerine:

"-Vallahi anne, iyi bil ki, senin yüz canın olsa da bunlar birer birer çıksa, ben bu dinimi yine bırakmam. Artık ister ye, ister yeme" dedim. Bu azmimi görünce annem bu direnmesinden vazgeçti. Bunun üzerine yukarıdaki ayet-i kerîme nazil oldu. (Tecrîd-i Sarîh Tercümesi, XII, 121 ) .

ayrıca:

Ebu Hureyre Nebi (s.a.v.)'den şu hadisi rivayet etmektedir:

"Kadın, dört şeyi için nikâhlanır: Malı, nesebi, güzelliği ve dini için. Sen, dindar olanı tercih et ki ellerin toprağa değsin (fakirlikten kurtulasın)"

(neseb):İlahi hikmet kadının doğum ve hamilelik mahalli olmasını gerektirmiştir.

aliimran_33

Kayıtlı Kullanıcı
RE: alevi Bir Kiz ile Evlenmek

ALLAH AZZE VE CELLE

elzem

Kayıtlı Kullanıcı

s.a keremaslan bizim iki komşu aleviylen evliler onları eletişrende yok ama alevirin bir çoğu alevilerin yaptığını yapmıyo mesala ramazanda oruç tutmazlar ama bunlar tutuyolar.RABBİM herkesi sevdiğine kavuştursun ama büyük sözü de dinlemek lazım yine de kader bu belli olmaz A. E O

keremaslan

Kayıtlı Kullanıcı

keşke biraz hoşgörülü olabilsek ...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt