Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

ALERJİ (1 Kullanıcı)

bezmi safa

Kayıtlı Kullanıcı
Vücudun, bazı madde veya hava şartlarından etkilenmesi yahut psikolojik etkenler sonucu ortaya çıkan bir hastalıktır. Önce, alerjiye neden olan etkenleri bulmak gerekir. alerjinin belirtileri de; şahsa göre değişir. Kiminde kaşıntı, kiminde kurdeşen, kiminde astım görülür. Hasta, eğer bazı maddelerle temasından dolayı alerji oluyorsa, o maddenin uzaklaştırılması ile mesele kendiliğinden çözümlenmiş olur.

baş ağrıları
Baş ağrıları çeşitli nedenlerden kaynaklanır. Bunlar; şöyle sıralanabilir. Aşırı yemekten sonra görülen veya açlıktan kaynaklanan baş ağrıları. Göz, kulak veya burun hastalıklarından kaynaklanan baş ağrıları. Ateşli hastalıkların neden olduğu baş ağrıları. Alkol kullanmanın neden olduğu baş ağrıları. Kafa bölgesinde meydana gelen, kırık, ezik, çatlak veya sarsıntılardan kaynaklanan baş ağrıları. Beyin urlarının neden olduğu baş ağrıları. Kahve tiryakilerinde kahvesizlikten doğan baş ağrıları. Kabızlık çekenlerde görülen baş ağrıları. Saralılarda görülen baş ağrıları. Çikolata, sarımsak, lahana, yeşil biber, kuru yemiş yedikten sonra görülen, alerjik baş ağrıları. Menenjit hastalığının neden olduğu baş ağrıları. Fazla miktarda şekerli yiyecek yemekten doğan baş ağrıları. Diş hastalıklarının neden olduğu baş ağrıları. Fazla çalışma ve ruhi çöküntülerin neden olduğu baş ağrıları. Baş ağrılarının gerçek nedenini bulabilmek için mutlaka doktora başvurulmalıdır.

burun akıntısı
Burun akıntısının nedeni; nezle, saman nezlesi, sinüzit, müzmin nezle, alerjik burun iltihabı veya burna herhangi birşey kaçmış olmasıdır. Ayrıca kızamık başlangıcında da görülür.

egzama
Mayasıl diye bilinen egzama, derinin sulanması ile meydana gelen bir iltihaptır. Tıp dilinde; Erythema pernio denir. Kaşıntı ve kızartı ile ortaya çıkar. nedeni; ruhsal olabileceği gibi alerjik tepkiler veya deriyi tahriş eden maddeler de olabilir. Bazı kimselerde de ırsidir. Vücudun hemen hemen her yerinde görülebilir ve bulundukları yere göre isimlendirilirler. Tedavinin ilk prensibi; üzülmemek ve egzamalı yerleri kaşımamaktır. Ayrıca, su ve sabunlu sudan olduğu kadar uzak kalmak da gerekir. Su yerine permanganatlı su ve rivanollu su kullanılır. Perhiz yapılır. Acılı, baharatlı ve yağlı yenmez.

göz sulanması
Göze toz kaçması, çapaklanma, göz iltihabı, nezle veya bazı alerjik hastalıklar göz yaşının fazlalaşmasına neden olur. Şikayetler soğuk havalarda daha da artar. Doktora başvurmak gerekir.

gözkapağı şişliği
Gözkapakları, çoğunlukla fazla ağlama sonucu şişer. Nezle veya kızamık sırasında da görülür. Bunlardan başka, kalp, böbrek, hastalıkları veya beze iltihaplanmasının da bir işareti olabilir. Bazı kimselerde de alerjiktir.

kurdeşen
Tıp dilinde Ürtiker denilen kurdeşen, bir çeşit alerjidir. Ciltte aniden başlayan ve birkaç saat süren dayanılmaz kaşıntılarla kendini gösterir. Ciltte görülen küçük, kırmızı kabarcıklar, bir süre sonra şişebilir. Bu belirtiler, bazen çok kısa zamanda geçer, bazen de uzun süre devam eder. Nedeni, böcek veya arı sokması, bozuk yiyecekler, bazı yiyecekler, bazı ilaçlar veya aşırı derecede heyecanlamadır.

saman nezlesi
Ot veya bitki tozlarının neden olduğu bir çeşit alerjik hastalıktır. Tıp dilinde pollenosis veya alerjik rinit denir. Daha ziyade, çiçeklerin açtığı aylarda görülür. Hastada şiddetli aksırmalar, burun tıkanıklığı, gözlerde kızarma ve sulanma, fazla miktarda berrak burun akıntısı ve öksürük görülür. Tedavinin ilk şartı, çiçeklerin açtığı sıcak ve rüzgarlı günlerde kırlara gitmemek ve güneş gözlüğü kullanmaktır.

sinüzit
Çene, alın ve şakak kemikleri içinde bulunan ve buruna açılan içleri hava dolu boşlukların, sinüslerin iltihaplanması sonucu ortaya çıkan bir hastalıktır. Had ve müzmin olmak üzere iki çeşidi vardır. Nedeni burun iltihabı, nezle, grip, alerji, burundaki şekil bozuklukları veya buruna kaçan yabancı cisimlerdir. Hastanın yüzünde zonklayıcı bir ağrı, burnunda tıkanma, akıntı ve baş ağrısıyla birlikte gelen ateş görülür.

Nevin_1982

Kayıtlı Kullanıcı
RE: ALERJİ

VERDİĞİN BİLGİLE İÇİN SAĞOL BENDEDE SİNÜZİT VE MANTAR VAR ÇARELERİ VARMIDIR BİLMİYORUM BUNLARLA İLGİLİ Bİ HEKİMEDE BAŞVURMADIM ZATİ:)

bezmi safa

Kayıtlı Kullanıcı

Nevin_1982 yazdı:
VERDİĞİN BİLGİLE İÇİN SAĞOL BENDEDE SİNÜZİT VE MANTAR VAR ÇARELERİ VARMIDIR BİLMİYORUM BUNLARLA İLGİLİ Bİ HEKİMEDE BAŞVURMADIM ZATİ:)

MANTAR ENFEKSİYONLARI ( dermatofit, tinea )
Vücut yüzeyinde dermatofitler denilen, cildin üst tabakası, tırnak ve saç gibi yerlerde üreyen, küf benzeri mantarlarla infeksiyon olmasıdır. Geçiş genelde insandan insana veya hayvandan insana olabilir.

Nedeni
Mantar infeksiyonu her yaşta olabilir. Tinea capitis ( saç mantarı ), tinea cruris ( kasık mantarı ) ve tinea pedis ( ayak mantarı ), tinea barba ( sakal ), tinea unguim ( tırnak ) özel mantar infeksiyonlarıdır.

Şikayetler
Etkilenen bölgede kaşıntı, cilt lezyonları ve kızarıklık, halkasal şekilli lezyonlar, koyu veya açık renkli değişik alanlar gibi belirti ve şikayetlere neden olabilirler.

Tanı ve tedavi
Tanı esas olarak cildin görünümüne göre konur. Bazı mantarlar özel bir mavi ışıkla karanlık odada incelenirse floresan verirler. Kesin tanı mikroskopla alınan parçaların incelenmesi ile konur. Ciltten alınan kazıntı ayrıca laboratuara gönderilerek kültürde üremesi değerlendirilebilir. Tedavide kişisel bakım çok önemlidir. Deri temiz ve kuru tutulmalıdır. Ciddi ve uzun süreli infeksiyonlarda hekime başvurulmalıdır. Hekim sizin için ağızdan kullanılan veya cilde sürülen ilaçlar önerebilecektir. Tedavi edilmediği zaman üzerinde bakterilerin üremesi ile ikincil bakteriyel infeksiyonlar olabilir.

Önlem
Genel olarak iyi temizlik şartları infeksiyonu önlemeye yardımcıdır. Mantarlar bulaşıcı olduğu için elbise, saç fırçası veya kişisel kullanılan gereçler risk grubunda olan veya mantar geçiren insanlarla paylaşılmamalıdır.

CANIM EN YAKIN SÜREDE DOKTORLA MUTLAKA İRTİBATA GEÇ BENCE SAĞLIK HERŞEYDEN ÖNEMLİ ÇÜNKÜ

Nevin_1982

Kayıtlı Kullanıcı

4sene oldu aslında mantarda gitmedim bi türlü sinüzitte 13 yaştan beri var.Bikeresinde devlet hastanesine gitmiştim orda kadının biriyle konuştum.Onun kızıda sinüzitmiş.İltihabı akmış taa ciğerlerine kadar işlemiş.Tabi hemen anlayamamışlar.Neyse benimde elmacık kemiklerim ağrıyo şimdi rüzgara gelemiyorum aeo
tekrar yüreğine sağlık

l@l

Kayıtlı Kullanıcı

B)B)B) S.A. faydalı bi paylaşım olmuş sağolasın, bende de egzama ve mantar var, biraz zor atlatacağım sanırım ALLAH(c.c.) yardımcımız olsun kötü hastalıklardan korusun inş. emeğine sağlık selametle... B)B)B)

bezmi safa

Kayıtlı Kullanıcı

Nevin_1982 yazdı:
4sene oldu aslında mantarda gitmedim bi türlü sinüzitte 13 yaştan beri var.Bikeresinde devlet hastanesine gitmiştim orda kadının biriyle konuştum.Onun kızıda sinüzitmiş.İltihabı akmış taa ciğerlerine kadar işlemiş.Tabi hemen anlayamamışlar.Neyse benimde elmacık kemiklerim ağrıyo şimdi rüzgara gelemiyorum aeo
tekrar yüreğine sağlık

ALLAH RAZI OLSUN KARDEŞİM AMA SAĞLIĞINI İHMAL ETME
OLURMU

bezmi safa

Kayıtlı Kullanıcı

l@l yazdı:
B)B)B) S.A. faydalı bi paylaşım olmuş sağolasın, bende de egzama ve mantar var, biraz zor atlatacağım sanırım ALLAH(c.c.) yardımcımız olsun kötü hastalıklardan korusun inş. emeğine sağlık selametle... B)B)B)

A.S.BİRAZ GEÇ OLDU KUSURABAKMAYIN BİRAZ DOKTORLARDAN FİKİR ALDIM EGZAME VE MANTAR KONUSUNDA BİLGİ VERİCEM

crow88

Kayıtlı Kullanıcı
bır tavsıyede benden
koyun yada kecı sutunu tavsıye ederım bu sut gozdekı alerjıyı asırı hapsırmayı gecırıyor bulamazsanız koyun peynırını deneyım ama mutlaka koyun sutunu deneyınız ben kendım denedım bende saman(bahar)alerjısıı ıle bırlıkte goz nezlesıde vardı ıkısnede cok etkısı oldu

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt