Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Aldatmanın Sonucu Basit mi? (1 Kullanıcı)

davaislam

Kayıtlı Kullanıcı
Bugünlerde tv deki dizilerde yer alan konu : '' Bir insanı aldatma'' ALLAH bizi aldatanlardan ve aldananlardan eylemesin.(amin)

Aldatmak gerçekten bu kadar önemsiz bir şey mi?Yahut aldatan bir günah kazanmıyor mu?Sonuçta yaptığı zalimlik aldattığı kişiye karşı.ALLAH'ın Sevgilisi(sav) ''Aldatan bizden değildir'' buyuruyor.Net bir ifade.Biz kimiz?Biz müslümanız.Peki bizden olmayan nereye gider?Cehenneme...Cehhennemi küçümseyenler veya umursamayanlar olabilir onlara ölüm en ii nasihattir.Çünkü ölüm son değil ebedi hayatın başlangıcıdır.Bu yüzden tvlerde normalmiş gibi gösterilen 'aldatma' aslında sonucu ateşe varabilen bir durumdur.Öyle ki bazılarımız gözüyle bazılarımız eliyle bazılarımız diliyle aldatır insanları.Kalbiyle aldatanlar da vardır mutlaka.Aldatanlar unutmamalı ki aldattığı kişi onu görmese onu bilmese onu işitmese bile ALLAH her zaman görür bilir ve işitir.Ayrıca aldatan insan nasıl ki kendisinin aldatılmasını istemezse başkasını da aldatmaya hakkı yoktur.Ne ekersen onu biçersin ve aynısını sen de görebilirsin.Sana yapılmasını istemediğin durumları sen de yapma.ALLAH gönlümüzü gözümüzü aklımızı dilimizi ve elimizi korusun.

ALLAH'ım bizi aldatanlardan,aldatılanlardan ve aldananlardan eyleme.

ALLAH'ım bizi kötülere bulaştırma.

ALLAH'ım bizi koru ve bizi salihlerden eyle.(amin)
vesselam
davaislam

hatice2

Kayıtlı Kullanıcı
ne kadar da güzel yazmışsınız.ah bunu birde aldatanlar bilse ama onlar farkında değillerki ;aslında kendilerini aldatıyorlar

Erzurumli

Kayıtlı Kullanıcı
Esselamu aleykum,

Kardeşim Allah Teala şöyle der; "iki kişi konuşurken üçüncüsü Allah'tır, üç kişi konuşurken dördüncüsü Allah'tır." Bir insan fısıldasa da Allah onu duyar, yerinden kıpırdasa bile onu görür. Allah kişinin içinden geçen her düşünceyi bilir. O uyurken de, yürürken de, konuşurken de Allah yanındadır. O bütün bunları yaparken Allah'ı yanında göremez, fakat Allah onu görür.

bunu ancak Allah Tealayı tanımak şerefine eren kişiler bilir/idrak eder,sahi bu aldatma olaylarını normalmiş gibi konuşan kişiler günde kaç kere Allah Tealanın onların her dilediğini yaratan olduğunu akıllarına getiriyorlar,öyle ya Allah Teala bütün herşeyi kendisinin yarattığını buyuruyor buda demek oluyorki elimizi kaldırmayı dilememiz ile Allah Tealaya münacaatda bulunuyoruz oda bu dileğimizi yaratarak fiile döküyor,eğer bir seyyie/günahı gerektiren fiil istediysek ''aldatma'' gibi karşılığıda ahiret hanemize bir zarar olarak,eğer istediğimiz fiil bir hasene/güzellik ise onun da yaratılması sonucu karşılığı ahiret hanemize bir güzellik olarak yazılıyor,hal böyle iken bunun farkına ancak Allah tealaya kulcağızlık yapan bilir,eğer şeytana arkadaşlık yapıyorsa mahluk onun için nedirki? bir başkasını aldatmak ve onun hakkında sanki yemek/içmek gibi bir ihtiyaçmışcasına samimi bir dille konuşmak.
Allah Teala (c.c) doğruyu gösterdiği kullarından etsin her daim bizleri,dilerimki ayağımız hiç kaymasın hak yoldan...

hatice2

Kayıtlı Kullanıcı
kardeşimiz ne güzel açıklamış allah razı olsun.konuyla alakalı değil ama erzurumlu kardeşime sormak istiyorum.benim çok kuran okuduğum vakitler öyleki geceli gündüzlü o zamanlar yaşımda 16 civarıydı ben uyurken kardeşim uykudan uyanıyor ve benim başımda bekleyen uzun boylu beyaz elbiseli birini görüyor korkup tekrar gözünü kapatıyor rüya gördüğünü zannedip sonra tekrar gözünü açıp baktığında hala başımda beklediğini görüyor kendisini çimdikliyorki rüyaysa uyanıyım diye ama rüya olmadığını anlayınca korkup gözünü kapatıp uyuyor

Erzurumli

Kayıtlı Kullanıcı
kardeşimiz ne güzel açıklamış allah razı olsun.konuyla alakalı değil ama erzurumlu kardeşime sormak istiyorum.benim çok kuran okuduğum vakitler öyleki geceli gündüzlü o zamanlar yaşımda 16 civarıydı ben uyurken kardeşim uykudan uyanıyor ve benim başımda bekleyen uzun boylu beyaz elbiseli birini görüyor korkup tekrar gözünü kapatıyor rüya gördüğünü zannedip sonra tekrar gözünü açıp baktığında hala başımda beklediğini görüyor kendisini çimdikliyorki rüyaysa uyanıyım diye ama rüya olmadığını anlayınca korkup gözünü kapatıp uyuyor

Esselamu aleykum Hatice kardeşim ben bu halleri tabir edebilecek konumda bir insan değilim,ancak kalbime doğanı söylememde bir sakınca görmüyorum çünkü bazen bizlere bazı şeyleri ilham ederler bunlar;
1- Allah Tealadan kuluna gelen ilhamdır ( Hz.Musanın annesine Musa (a.s) mı nehre atmasını ilham edmiştir.)
2- Meleklerden kullara yapılan ilham ( Sakın şu işi yapma bu kötüdür,Rabbin katında bunun cezası vardır,diyerek vaz geçirirler)
3- Şeytandan gelen ilham ( Şu işi yap,haydi içmeye gidelim gibi günaha sürükleyen kötülüğü emreden işler.)

Allah Teala Rızasını gözeterek amel işleyen kişilere şeytan nasıl ilham vermeye cesaret edebilirki,o zaman bizim kalbimize doğan ise,senin başındaki kişi okuduğun KUR-AN'I AZİMÜŞŞANIN koruyucu suretidir diyebiliyorum,bunu senin değilde kardeşinin görmesi senin buna inanman halinde bir defaya inanmakta zorlanman halinde birkaç defaya mahsus olur,başka zaman böyle birşey görülmez,bu Hak Tealanın senden bu Kur-an'ı Kerimi okumandaki rızasının bir göstergesidir,sanıyorum ki bu hasleti terk etmeden güzelce ömrünün sonuna kadar devam ettireceksin,Hak Teala yardımcımız olsun,sözlerimi bir rivayet gibi algılarda hakkımda birşey düşünmezsen sevinirim...

hatice2

Kayıtlı Kullanıcı
rabbim hepimizin yar ve yardımcisi olsun. allah razı olsun .

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt