Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Akşamları ne yapıyorsunuz?.. (1 Kullanıcı)

Muhtazaf

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.aydin-aydin.com
[FONT=&quot]AKŞAMLARI NE YAPIYORSUNUZ?.. [/FONT][FONT=&quot][/FONT]
[FONT=&quot]Dümdüz bir soru size: [/FONT][FONT=&quot]
Akşamları evde neyapıyorsunuz?[/FONT]
[FONT=&quot][/FONT]
[FONT=&quot]Koltuğa uzanıp, hiç tanımadığınız Amerikalıdedektiflerle, hiç tanımadığınız Amerikalı haydutları mı kovalıyorsunuz?[/FONT][FONT=&quot][/FONT]
[FONT=&quot]Yoksa yerli dizilere kaptırıp hiç bilmediğiniz konaklarda yaşananhayatları mı seyrediyoruz?[/FONT][FONT=&quot][/FONT]
[FONT=&quot]Dört saat televizyon seyretmenin sekiz saatçalışmak kadar beyni yorduğunu biliyormusunuz?[/FONT][FONT=&quot][/FONT]
[FONT=&quot]İki türlü hayat var: [/FONT][FONT=&quot][/FONT]
[FONT=&quot]1. Yaşanan hayat, [/FONT][FONT=&quot]
2. Seyredilen hayat,[/FONT]
[FONT=&quot][/FONT]
[FONT=&quot]Akşamlarınız televizyona kilitliyse,bilin ki, hayatı sadece seyrediyorsunuz ! Akşamları evde ne yapıyorsunuz?Akşamlarınızı nasıl geçiriyorsunuz? "Pek çoğu gibi biz de çekirdek çıtlatıpsaatlerce televizyon izliyoruz"diyorsanız, durup bir düşünün lütfen; dünyaya birkaç kez daha geleceğinize mi inanıyorsunuz?[/FONT][FONT=&quot]
Böyle bir şey olsaydı, şimdiki hayatımızın bir bölümünü ziyan etmek şimdiki kadar acı sonuçlar doğurmayabilirdi belki.Ne çare ki sadece bir hayatımız var. Bu damaalesef, çok kısa.Ortalama altmış yılın yirmi yılı uykuda geçiyor.Kalan kırk yılın yirmi yılı çocukluk, eğitim,vesaire...Son yirmi yılı da ziyan edersek, bize yaşanacak bir şey kalmaz.Akşamlarınızı sadece televizyona veriyorsanız,sayılı nefeslerinizden bir bölümünü çöpe atıyorsunuz demektir! Çünkü televizyon izleyen kişi hayatta değildir, zira hiçbir şey yapmamakta, hiçbir değer üretmemektedir; bu da bir anlamda yaşamamak sayılır.[/FONT]
[FONT=&quot][/FONT]
[FONT=&quot]Ne mi yapmalı?..[/FONT][FONT=&quot][/FONT]
[FONT=&quot]1. Ailece kitap okuyun, sohbetedin:[/FONT][FONT=&quot]
Nasıl tanıştığınızı, ilk nerede görüştüğünüzü,sıkılıp sıkılmadığınızı, nerede nasıl evlendiğinizi, nikah şahitlerinizi,düğününüzü anlatın çocuklarınıza, onları hem dinleyin, hem de okumaya çalışın.
2. Gezin:Gezmek için ille de bir maksat olmasıgerekmez, en büyük maksat hayatı paylaşmaktır. Yakınsanız deniz kenarına inin, ayaklarınızı denize sokun ve becerebiliyorsanız taş sektirmeyarışına girin. Sonra da güneşin pembe gülücükler saçarak batmasını seyredin. (İnanın televizyon seyretmekten çok daha keyifli vedinlendiricidir) Ormanda hep birlikte yürüyün, ağaçlara isim takın, yolboyu açan çiçekleri sevin ve çocuklarınıza bunlarla sevmeyi öğretin. (Ama bilin ki hayat öğrenmek ve öğretmekten ibaret değildir. Dinlenmek,eğlenmek gibi olgular da hayatın bir parçasıdır) Çocuklarınızla ilişkilerinizde asla öğretmen tavrı takınmayın. Onlarla arkadaşlık etmek dünyanın en keyifli işidir.
3. Akraba ve komşularla ilgi bağıkurun:
Onlara ya gidin, ya da onları size davet edin. Sohbetiniz televizyonsuz olsun ki tadı çıksın. Birbirinizi gerçekten tanımaya çalışın.Bilirsiniz, "Komşu komşunun külüne muhtaçtır."
4. Kültürel ve sanatsal etkinliklere katılın.(Konferans, seminer, sergi, doğru sinema vetiyatro) Hayatınızı biraz olsun renklendirecek başka şeyler de bulabilirsiniz. Yeter ki isteyin.Bir şeyi çok isterseniz, ALLAH sebebini halkeder ve çok istediğiniz şeye ulaşırsınız. "Olmaz ki" diye düşünüp taleplerinizi ertelerseniz,hiçbir yereulaşamazsınız. Aile bağlarının güçlenmesi, paylaşacak şeylerin çokluğuyla mümkündür.Ne kadar çok şey paylaşırsanız aileniz o kadar güçlenecek, o kadar diri duracak ve mutlu olacaktır. Hatıra defterine televizyon dizilerini yazamazsınız. Oraya ancak yaşadıklarınızı yazabilirsiniz. Her gün birşeyler yaşamalı ve bunları deftere geçirerek geleceğe tarih düşürmelisiniz. Bugün öyle bir hayat yaşayın ki, yarınada kalsın. Torunlarınıza filan anlatacaklarınız olsun.Ayrıca unutmayın ki;Hayatı biriktiremezsiniz; ya her anını yaşayacaksınız, ya da ziyan edeceksiniz.[/FONT]
[FONT=&quot][/FONT]
[FONT=&quot]Artık cevap gelsin:[/FONT][FONT=&quot][/FONT]
[FONT=&quot]Akşamları ne yapıyorsunuz?.. [/FONT][FONT=&quot]
[/FONT]
[FONT=&quot]yaşıyor musunuz,yoksa seyrediyor musunuz?[/FONT][FONT=&quot][/FONT]
[FONT=&quot]CANDÜNDAR[/FONT][FONT=&quot][/FONT]

melissa26

Kayıtlı Kullanıcı
Insanlarla zor ama yasamayi tercih edenlerdenim...
Seyretmekten biktim, bu benim yasamim ise Bari Rabbimin isteklerine gore yasamayi becereyim (teslimiyet garip, teslimiyet) ya istek?
En çok istedigim hala beceremedim, kitaplarim, defterim, yalniz odamda tefekkurdeyim,
Ya Rab nasip et...

Y0lcu

Kayıtlı Kullanıcı
Rabbim için yaşamayı umanlardanım ki zaten kendisini Allah'a teslim eden bir kimsenin bir tek namazı değil bütün ibadeti,yaşamı ve ölümü bile yalnız Allah içindir.
Kovulmuş şeytandan Allah'a sığınırım. Rahman ve Rahim olan Allah'ın adıyla.
6/162. De ki: “Şüphesiz benim namazım da, diğer ibadetlerim de, yaşamam da, ölümüm de
âlemlerin Rabbi Allah içindir.”
6/163. “O’nun hiçbir ortağı yoktur. İşte ben bununla emrolundum. Ben müslümanların ilkiyim.”
6/164. De ki: “Her şeyin Rabbi O iken ben başka bir Rab mı arayayım? Herkes günahı yalnız kendi aleyhine
kazanır. Hiçbir günahkâr başka bir günahkârın günah yükünü yüklenmez. Sonra dönüşünüz ancak
Rabbinizedir. O size, ihtilaf etmekte olduğunuz şeyleri haber verecektir.
6/165. O, sizi yeryüzünde halifeler (oraya hâkim kimseler) yapan, size verdiği nimetler konusunda sizi
sınamak için bazınızı bazınıza derece derece üstün kılandır. Şüphesiz Rabbin, cezası çabuk olandır.
Şüphe yok ki O, çok bağışlayandır, çok merhamet edendir.

18/7. İnsanların hangisinin daha güzel amel yaptığını deneyelim diye şüphesiz biz yeryüzündeki şeyleri ona
bir zinet yaptık.
18/8. Biz, elbette yeryüzündeki her şeyi bir kuru toprak hâline getireceğiz.

57/20. Bilin ki, dünya hayatı ancak bir oyun, bir eğlence, bir süs, aranızda karşılıklı bir övünme, çok mal ve
evlat sahibi olma yarışından ibarettir. Tıpkı şöyle: Bir yağmur ki, bitirdiği bitki çiftçilerin hoşuna gider. Sonra kurumaya yüz tutar da sen onu sararmış olarak görürsün. Sonra da çer çöp olur. Ahirette ise çetin bir azap ve(ya) Allah’ın mağfiret ve rızası vardır. Dünya hayatı, aldanış metaından başka bir şey değildir.
57/21. Rabbinizden bir bağışlanmaya ve eni, gökle yerin genişliği kadar olan, Allah’a ve Resûlüne inananlar için hazırlanan cennete yarışırcasına koşun. İşte bu, Allah’ın lütfudur. Onu dilediğine verir. Allah,büyük lütuf sahibidir.

35/36. İnkâr edenler için ise cehennem ateşi vardır. Öldürülmezler ki ölsünler. Kendilerinden cehennem
azabı da hafifletilmez. İşte biz her nankörü böyle cezalandırırız.
35/37. Onlar cehennemde, “Ey Rabbimiz! Bizi buradan çıkar ki dünyada iken işlemekte olduğumuzdan başka
ameller, salih ameller işleyelim” diye bağrışırlar. (Onlara şöyle denilir: ) “Sizi, düşünüp öğüt alacak
kimsenin düşünüp öğüt alabileceği kadar yaşatmadık mı? Size uyarıcı da gelmişti. Öyle ise tadın
azabı. Çünkü zalimler için hiçbir yardımcı yoktur.”

42/47. Allah’tan, geri çevrilmesi imkânsız olan bir gün gelmeden önce, Rabbinizin çağrısına uyun. O gün
sizin için ne sığınacak bir yer vardır, ne de (günahlarınızı) inkâr edebilirsiniz!

3/95. De ki: “Allah, doğru söylemiştir. Öyle ise hakka yönelen İbrahim’in dinine uyun. O, Allah’a ortak
koşanlardan değildi.”

melissa26

Kayıtlı Kullanıcı
Anladim, anladim heryere meal paylasmayin (bu bana ders anladim)

Y0lcu

Kayıtlı Kullanıcı
7/2. Bu, sana, kendisiyle (insanları) uyarman için ve mü’minlere öğüt olarak indirilmiş bir kitaptır. Artık ondan dolayı göğsünde bir sıkıntı olmasın.
7/3. Rabbinizden size indirilene uyun. Onu bırakıp başka dostlara uymayın. Ne kadar da az öğüt alıyorsunuz!

Rabbim bütün bunları size ve ulaştığı kimselere hatırlatmam için bana öğretti, bunlar Rabbinin hikmetinden vahyettikleridir. Allah'ı anmanın yeri ve zamanı olmaz.Malın, evladın, ticaretin ve alışverişin seni Allah'ı anmaktan alıkoymasın. Sana ölüm gelesiye kadar Rabbine kulluk et. Hangi durumda olursan ol, Kur'an'dan ne okursan oku ve hangi işe dalarsan dal Allah üzerinde şahittir. Bunlar bir tek sana veya bana değil bütün alemlere bir öğüttür ve doğru yolda gitmek isteyenler içinde bir yol göstericidir.Kalpler Allah'ı anmakla huzur bulur. Sen bu siteye sırf Allah için girmiyor musun? Şimdi neden Allah'ın ayetlerinden yüz çevirelim ki? Kuran yalnızca namazlarda, camilerde veya ölülerin arkasından değil her yerde her zaman hatırlanmalı. Ben Allah'a neden kulluk etmeyeyim ki? Allah'ın dilediği gibi yaşamalı insan.

25/5. " Yazıp aldığı öncekilere ait efsanelerdir. Bunlar ona sabah akşam okunmaktadır” dediler.
25/6. De ki: “O kitabı göklerin ve yerin sırrını bilen indirmiştir. Şüphesiz O, bağışlayandır,çok merhamet edendir.”
47/27. Melekler, onların yüzlerine ve sırtlarına vurarak canlarını alırken hâlleri nasıl olacak?
47/28. Bu, Allah’ı gazaplandıran şeylere uydukları ve O’nun hoşnut olduğu şeyleri beğenmedikleri içindir.Allah da onların amellerini boşa çıkarmıştır.
39/17. Tâğût’tan, ona kulluk etmekten kaçınan ve içtenlikle Allah’a yönelenler için müjde vardır. O hâlde,kullarımı müjdele!
39/18. Sözü dinleyip de onun en güzeline uyanlar var ya, işte onlar Allah’ın hidayete erdirdiği kimselerdir.İşte onlar akıl sahiplerinin ta kendileridir.
39/33. Dosdoğru Kur’an’ı getiren ile onu tasdik edenler var ya, işte onlar Allah’a karşı gelmekten sakınanlardır.
39/34. Onlar için Rableri katında diledikleri her şey vardır. İşte bu, iyilik yapanların mükâfatıdır.
39/35. Allah, işlediklerinin en kötüsünü örtmek ve onlara yaptıklarının en güzeli ile karşılık vermek için (onları böyle mükâfatlandırdı).
3/95. De ki: “Allah, doğru söylemiştir. Öyle ise hakka yönelen İbrahim’in dinine uyun. O, Allah’a ortak koşanlardan değildi

melissa26

Kayıtlı Kullanıcı
Haklisiniz, bildiginiz gibi devam kime ne demeye hakkim var?
Sadece kendimce bir mucadelem vardi zorlaniyordum, yapamam diye korkuyorum , bunlar bana yapabilirsin, Rabbin yardim edecektir mesaji verdi.. Rabbime sukurler olsun, kalbimdekilere cevap diye aldim siz bilmeseniz de...
Kur-an okuma, meal ayni ayda , diger kitaplar birde fazladan zikirler, tamam ama bunu birde gizli yapabilirsem? niye mi? fazla buluyor yanimdaki cevremdeki insanlar , iste gizli olmasi zor gelen...Gizleme istersen , Rabbim yardim et, basima gelenleri bilirsin sen
Tamam , tamam neyi dert ediyorsam ben? dunyayla ilgilenmiyormusum? çok umurumda... Hayal goruyormusum?
Gercegi gorecekler ama??? Rabbim harikasin .. bu muydu derdin garip? Ozur dilerim Rabbim tamam takmayacagim , ne derlerse desinler
guleyim? kizarlar mi? ne bileyim Hadi basla dersler bekliyor
Rabbim sana sukurler olsun ,...

Y0lcu

Kayıtlı Kullanıcı
Ben sadece her yerde meal paylamayın sözüne üzüldüm, amacım sizi incitmek değildi yanlış anlamayın. İnsanlar her sözü söylerken çekinmiyorlar ben neden Rabbimin sözünü paylaşırken çekineyim ki, sonra Rabbim bana kızmaz mı? Muhakkak ki kızar. haksızlığa karşı asla susmayın gerçeği söylemekten ve yapmaktan çekinmeyin. Allah bizimle birlikte yalnız O'na güvenin. Eğer O bir yardım ederse kimse yenemez. Ama O bir yardımını çekerse daha kim yardım edebilir? inkarcıların hoşuna gitmese de siz Rabbinizin öğrettiği ve ders verdiği şekilde Rabbe has kullardan olun. Onların dediklerine üzülmeyin onların yalanladıkları gerçek ebedi olan gerçektir. Bu yalanlama kendileri için bir pişmanlık olacaktır.Siz peygamberlerinde sabrettiği gibi sabredin ve unutmayın sabır da başarı da Allah iledir. O'na güvenip dayanın ve yalnız O'nun vahyettiğine uyun. Allah sabredenlerle birliktedir.Peygamberlere de hep öyle demişlerdi. Ama onlar Allah'tan bir kanıt üzerindeydiler. Dönüşlü göğe ve yarılan yere andolsun ki Kuran doğruyla yanlışı birbirinden ayıran bir sözdür, boş bir söz değildir.Bizler Kuran'dan sorulacağız. kendinize zorluk çıkartmayın, Allah gereken herşeyi Kuran'da açıklamış açıklamadığından da geçmiştir. Dininizi yalnızca Allah'tan öğrenin.

11/12. Belki de sen, “Ona bir hazine indirilseydi veya beraberinde bir melek gelseydi ya!” demelerinden dolayı sana vahyolunanlardan bir kısmını göz ardı edeceksin ve o yüzden göğsün daralacak. Fakat sen, ancak bir uyarıcısın. Allah ise her şeye vekildir.
2/159. İndirdiğimiz apaçık delilleri ve hidayeti Kitap’ta açıklamamızdan sonra onları gizleyenler var ya, işte onlara hem Allah lânet eder, hem de bütün lânet etme konumunda olanlar lânet eder.
2/160. Ancak tövbe edip durumlarını düzeltenler ve gerçeği açıkça ortaya koyanlar (lânetlenmekten) kurtulmuşlardır. Çünkü ben onların tövbelerini kabul ederim. Zira ben tövbeleri çok kabul edenim,çok merhamet edenim.
2/161. Fakat âyetlerimizi inkâr etmiş ve kâfir olarak ölmüşlere gelince, işte Allah’ın, meleklerin ve bütün insanların lâneti onların üstünedir.
2/162. Onlar ebedî olarak lânet içinde kalırlar. Artık ne kendilerinden azap hafifletilir, ne de yüzlerine bakılır.
40/14. O hâlde, kâfirlerin hoşuna gitmese de, siz dini Allah’a has kılarak O’na ibadet edin.
40/15. O, dereceleri hakkıyla yükseltendir, Arş’ın sahibidir. Buluşma günü hakkında (insanları) uyarmak için, irâdesiyle ilgili vahyi kullarından dilediğine, kendi indirir.
40/16. O gün onlar ortaya çıkarlar. Onların hiçbir şeyi Allah’a gizli kalmaz. Bugün mülk kimindir? Tek olan, her şeyi kudret ve hâkimiyeti altında tutan Allah’ındır
40/17. Bugün herkese kazandığının karşılığı verilir. Bugün asla zulüm yoktur. Şüphesiz Allah, hesabı çabuk görendir.
40/18. Yaklaşmakta olan gün konusunda onları uyar. O gün yürekler gam ve tasa ile dolu, (sanki) gırtlaklara dayanmıştır. Zalimlerin ne sıcak bir dostu, ne de sözü dinlenir bir şefaatçisi vardır.
42/12. Göklerin ve yerin anahtarları O’nundur. Dilediğine rızkı bol verir ve (dilediğine) kısar. Şüphesiz O, her şeyi hakkıyla bilendir.
42/13. “Dini dosdoğru tutun ve onda ayrılığa düşmeyin!” diye Nûh’a emrettiğini, sana vahyettiğini,İbrâhim’e, Mûsâ’ya ve İsâ’ya emrettiğini size de din kıldı. Fakat senin kendilerini çağırdığın şey, Allah’a ortak koşanlara ağır geldi. Allah, ona dilediğini seçer. İçtenlikle kendine yönelenleri de ona ulaştırır.
47/1. İnkâr edenler ve Allah yolundan alıkoyanlar var ya; işte, Allah onların bütün amellerini boşa çıkarmıştır.
47/2. İnanıp salih ameller işleyenlerin ve Muhammed’e indirilene -ki o Rablerinden gelen haktır- inananların ise Allah günahlarını örtmüş ve hâllerini düzeltmiştir.
47/3. Bu, inkâr edenlerin batıla uymaları ve inananların Rablerinden gelen gerçeğe uymalarından dolayıdır. İşte Allah, onların örnek teşkil edecek durumlarını insanlara böyle anlatır.
3/95. De ki: “Allah, doğru söylemiştir. Öyle ise hakka yönelen İbrahim’in dinine uyun. O, Allah’a ortak koşanlardan değildi.”

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt