Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Akşamlari Ne Yapiyorsunuz???? (1 Kullanıcı)

hafize

Kayıtlı Kullanıcı

Dümdüz bir soru size: Akşamları evde ne yapıyorsunuz? Koltuğa uzanıp, hiç tanımadığınız Amerikalı dedektiflerle, hiç tanımadığınız Amerikalı haydutları mı kovalıyorsunuz? Yoksa yerli dizilere kaptırıp hiç bilmediğiniz konaklarda yaşanan hayatları mı seyrediyoruz? Dört saat televizyon seyretmenin sekiz saat çalışmak kadar beyni yorduğunu biliyor musunuz?

İki türlü hayat var:
1. Yaşanan hayat,
2. Seyredilen hayat,

Akşamlarınız televizyona kilitliyse, bilin ki, hayatı sadece seyrediyorsunuz ! Akşamları evde ne yapıyorsunuz? Akşamlarınızı nasıl geçiriyorsunuz? ”Pek çoğu gibi biz de çekirdek çıtlatıp saatlerce televizyon izliyoruz” diyorsanız, durup bir düşünün lütfen; dünyaya birkaç kez daha geleceğinize mi inanıyorsunuz? Böyle bir şey olsaydı, şimdiki hayatımızın bir bölümünü ziyan etmek şimdiki kadar acı sonuçlar doğurmayabilirdi belki. Ne çare ki sadece bir hayatımız var. Bu da maalesef, çok kısa. Ortalama altmış yılın yirmi yılı uykuda geçiyor. Kalan kırk yılın yirmi yılı çocukluk, eğitim, vesaire… Son yirmi yılı da ziyan edersek, bize yaşanacak bir şey kalmaz. Akşamlarınızı sadece televizyona veriyorsanız, sayılı nefeslerinizden bir bölümünü çöpe atıyorsunuz demektir! Çünkü televizyon izleyen kişi hayatta değildir, zira hiçbir şey yapmamakta, hiçbir değer üretmemektedir; bu da bir anlamda yaşamamak sayılır.

Ne mi yapmalı?..

1. Ailece kitap okuyun, sohbet edin: Nasıl tanıştığınızı, ilk nerede görüştüğünüzü, sıkılıp sıkılmadığınızı, nerede nasıl evlendiğinizi, nikah şahitlerinizi, düğününüzü anlatın çocuklarınıza, onları hem dinleyin, hem de okumaya çalışın.

2. Gezin: Gezmek için ille de bir maksat olması gerekmez, en büyük maksat hayatı paylaşmaktır. Yakınsanız deniz kenarına inin, ayaklarınızı denize sokun ve becerebiliyorsanız taş sektirme yarışına girin. Sonra da güneşin pembe gülücükler saçarak batmasını seyredin. (İnanın televizyon seyretmekten çok daha keyifli ve dinlendiricidir) Ormanda hep birlikte yürüyün, ağaçlara isim takın, yol boyu açan çiçekleri sevin ve çocuklarınıza bunlarla sevmeyi öğretin. (Ama bilin ki hayat öğrenmek ve öğretmekten ibaret değildir. Dinlenmek, eğlenmek gibi olgular da hayatın bir parçasıdır) Çocuklarınızla ilişkilerinizde asla öğretmen tavrı takınmayın. Onlarla arkadaşlık etmek dünyanın en keyifliişidir.

3. Akraba ve komşularla ilgi bağı kurun: Onlara ya gidin, ya da onları size davet edin. Sohbetiniz televizyonsuz olsun ki tadı çıksın. Birbirinizi gerçekten tanımaya çalışın. Bilirsiniz, “Komşu komşunun külüne muhtaçtır.”

4. Kültürel ve sanatsal etkinliklere katılın. (Konferans, seminer, sergi, doğru sinema ve tiyatro) Hayatınızı biraz olsun renklendirecek başka şeyler de bulabilirsiniz. Yeter ki isteyin. Bir şeyi çok isterseniz, Allah sebebini halk eder ve çok istediğiniz şeye ulaşırsınız. ”Olmaz ki” diye düşünüp taleplerinizi ertelerseniz,hiçbir yere ulaşamazsınız. Aile bağlarının güçlenmesi, paylaşacak şeylerin çokluğuyla mümkündür. Ne kadar çok şey paylaşırsanız aileniz o kadar güçlenecek, o kadar diri duracak ve mutlu olacaktır. Hatıra defterine televizyon dizilerini yazamazsınız. Oraya ancakyaşadıklarınızı yazabilirsiniz. Her gün bir şeyler yaşamalı ve bunları deftere geçirerek geleceğe tarihdüşürmelisiniz. Bugün öyle bir hayat yaşayın ki, yarına da kalsın. Torunlarınıza filananlatacaklarınız olsun. Ayrıca unutmayın ki ; Hayatı biriktiremezsiniz; ya her anını yaşayacaksınız, ya da ziyan edeceksiniz.
Artık cevap gelsin:
Akşamları ne yapıyorsunuz?..
yaşıyor musunuz, yoksa seyrediyor musunuz?

alıntı_
Islamiyet.gen.tr
misc_03.jpg
Allah’ım ! Sana şükrümde , Seni zikrimde ve Sana en güzel ibadetlerimi yapmamda bana yardım et.

umeyye

Kayıtlı Kullanıcı
Selamün Aleyküm Ablacım...

Eline emeğine yüreğine sağlık RAHMAN razı olsun yine çok güzel ve bizleri uyarıcı bir pormu bizlerlen paylaştın.
Ablacım üzülerek belirteyimki hayatı bizlerde bir kısmını seyrederek geçiriyoruz.Ne yazık ki boş zamanlarımızı değerlendirme konusunda toplum olarak seyretmeyi tercih ediyoruz .MEVLA uyanmayı okuduklarımız ve öğrendiklerimizle iman etmeyi ve yaşamayı nasip eylesin AMİN .

Selam ve Baki Dua ile ALLAH a emanet ol

hafize

Kayıtlı Kullanıcı
Selamünaleyküm Hayirli Akşamlar

DuaLar

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun Aleykum
ne kadar güzel bir paylaşım olmuş severek okudum ALLAH RAZI olsun
İnşALLAH hayatı yaşayanlardan oluruz seyredenlerden degil.
DuaLarLa...

Im_muslim

Kayıtlı Kullanıcı
Selamünaleyküm hafize hanımefendiciğim
İnanın akşamları çoğu zaman fırsat bulupta televzyon izleyemiyorum ama kesinlikle bundan yakınmıyorum çok şükür diyorum. Zaten günümün yarısı okulda geçiyor. akşam eve gel ah bu bekarlık:K yemek yapılacak
Akşam yaklaşıyor tabi sonra yemek ye:) sonra diğer işler ve burdayım
bir bakıyorum bazen çokca oturduğumu farkediyorum ama olsun diyorum. akşam vakitlerimi televizyona kaptırmaktan iyidir diyorum.

Çok haklısınız bir yazı okumuştum yine burada, bir çocuk babasına sorar baba bir saaatte kaç para kazanıyorsun babası biraz sinirlenir ama 20 lira der. çocuk bu sefer babasından biraz para ister tabi adam sinirlenir ama verir parayı. sonra çocuk elinde bir tomar parayla çıkar gelir baba çok sinirlenmiştir bu kadar paran vardı da benden niye para istedin diyerek çocuğuna çıkışır, çocukda al baba 20 lira sana, bana bir saatini ayırır mısın!!!!

ALLAHa emanet olunuz...selam ve dua ile...

hafizkiz

Kayıtlı Kullanıcı
selamün aleyküm annem ben çoğu akşam bu sitede oluyorum bu site bende bağımlılık yaptı ya ha bide bi şey soracaktım daha neden sahabe bulalım sayfasına uğramıyosunuz enson soruyu ben sormuştum hala cvp gelmedi hayırlı akşamlar

hafize

Kayıtlı Kullanıcı
selamün aleyküm annem ben çoğu akşam bu sitede oluyorum bu site bende bağımlılık yaptı ya ha bide bi şey soracaktım daha neden sahabe bulalım sayfasına uğramıyosunuz enson soruyu ben sormuştum hala cvp gelmedi hayırlı akşamlar

ALEYKÜMSELAM UĞRARIM ŞİMDİ BAKAYIM NE SORMUŞSUN :K:H

hafize

Kayıtlı Kullanıcı
Selamünaleyküm hafize hanımefendiciğim
İnanın akşamları çoğu zaman fırsat bulupta televzyon izleyemiyorum ama kesinlikle bundan yakınmıyorum çok şükür diyorum. Zaten günümün yarısı okulda geçiyor. akşam eve gel ah bu bekarlık:K yemek yapılacak
Akşam yaklaşıyor tabi sonra yemek ye:) sonra diğer işler ve burdayım
bir bakıyorum bazen çokca oturduğumu farkediyorum ama olsun diyorum. akşam vakitlerimi televizyona kaptırmaktan iyidir diyorum.

Çok haklısınız bir yazı okumuştum yine burada, bir çocuk babasına sorar baba bir saaatte kaç para kazanıyorsun babası biraz sinirlenir ama 20 lira der. çocuk bu sefer babasından biraz para ister tabi adam sinirlenir ama verir parayı. sonra çocuk elinde bir tomar parayla çıkar gelir baba çok sinirlenmiştir bu kadar paran vardı da benden niye para istedin diyerek çocuğuna çıkışır, çocukda al baba 20 lira sana, bana bir saatini ayırır mısın!!!!

ALLAHa emanet olunuz...selam ve dua ile...

ALEYKÜMSELAM IM MUSLİM BEN DAHA ÖNCE BUNA BENZER OKUMUŞTUM ANNE BABA ÇOCUKLAR BİR EVİN İÇİNDE AMA AYRI YERLERDE CERYANLAR KESİLİYOR HEPSİ SALONA TOPLANIYOR MUM İŞİĞİNDA SOHBETE BAŞLIYORLAR HER CERYAN KESİLDİĞİNDE MEMNUN OLUYORLAR BUNLAR KARAR ALIYORLAR BELLİ BİR SAATTE IŞIĞI KAPATIP BERABER OTURUP SORUNLARINI DERTLERİNİ HEP BERABER PAYLAŞIYORLAR BEN BUNA ÇOK TAKILMIŞTIM KİMİ ZAMAN İNŞ IŞIKLAR KESİLİRDE OĞLUMDA ODASINDAN ÇIKAR BERABER OTURURUZ DİYE GERÇEKTEN TV BAKARKEN BİRKERE SOHBET ORTAMI HİÇ OLMUYOR GEÇTE OLSA BU ORTAMDA MUHABBET ETMEYİ DİNİ KONULARI KONUŞMAYI ÇOK SEVİYORUM HAYIRLI AKŞAMLAR :HA.E.O

kadem_78

Kayıtlı Kullanıcı
s.a akşam ne yapmamız qerktiğini biliyorum

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt