Esselamu aleykum GkHnZn rumuzlu kardeşim,
Öncelikle ALLAH TEALA sana böyle bir anlayış ve hissiyat verdiği için kendinle övünmelisin ve sana bu yaşında Rabbini bilmeni öğrettiği için ve İslam dinini yaşama gayreti verdiği içinde yine Rabbimiz olan ALLAH TEALA ya sonsuz hamdler etmelisin.
Sevgili kardeşim şunu iyi bilmelisin ki en büyük musibetler peygamberlere gelmiştir sonra velilere Hazreti Peygamberimiz aleyhissalatu vesselam amcası olan Ebu Cehil,Hazreti İbrahimin babası Âzer,Hazreti Nuh'un oğlu Yafes ve daha nice peygamberler hep en yakınları ile imtihan edilmiştirler.
Hazreti Nuh (a.s) kavmi içinde tam 950 yıl bulundu ve herkese ALLAH TEALA ya olan inancını ve sevgisini anlattıda oğlu Yasef bile Ona (a.s) inanmadı bu konu hakkında Yüce Kur'an da bakınız Mevla Teala ne buyuruyor;
42) O, içindekilerle beraber dağlar gibi dalgalar arasın-dan akıp giderken Nuh, bir kenara çekilmiş olan oğluna seslendi: “Ey oğlum, bizimle birlikte bin ve kâfirlerle birlikte olma.”
43) Dedi ki: “Ben bir dağa sığınacağım, o beni sudan korur.” Dedi ki: “Bugün –rahmet ettiği kimselerden başka- Allah’ın emrinden kurtaracak hiçbir koruyucu yoktur.” Derken ikisinin arasına dalgalar girdi, böylece o da suda boğulanlardan oldu.
44) Denildi ki: “Ey yer, suyunu yut ve ey gök, sen de tut.” Su çekildi, iş bitiriliverdi. Ve Cudi üzerinde dur-du. Zalimler topluluğuna da: “Uzak olsunlar.” denildi.
45) Nuh, Rabbine seslendi. Dedi ki: “Rabbim, şüphesiz benim oğlum ailemdendir ve senin va’din de doğrusu haktır. Sen hakimlerin hakimisin.”
46) Buyurdu ki: “Ey Nuh, kesinlikle o senin ailenden değildir. Çünkü o salih olmayan bir ameldir. Öyleyse hakkında bilgin olmayan şeyi benden isteme. Gerçekten ben cahillerden olmayasın diye sana öğüt veriyorum.”
47) Dedi ki: “Rabbim, bilgim olmayan şeyi senden iste-mekten sana sığınırım. Eğer beni bağışlamaz ve merha-met etmezsen, en büyük zarara uğrayanlardan olu-rum.”
Bakarmısın ne kadar hazinli aslında; Nuh aleyhisselamın en sevdiği oğlu Yafes iman kurtuluşuna eremiyor ve cehennemliklerden oluyor Nuh (a.s) ALLAH TEALA dan oğlunun affını istiyor ama nafile,sen kendini Nuh (a.s) yerine koy senin baban sana inanmıyor annen sana inanmıyor onlara gelen korkunç tufandan bahsediyorsunda seninle mücadele ediyorlar senin ve onların kurtuluşu olan İslam gemisine binmiyorlar hatta senide bindirmek istemiyorlar,ne kadar yazık,vallahi onlar ALLAH TEALA yı bilmiyorlar...
Bilmedikleri içinde sana birşey öğretemiyorlar yaşadıkları bu hayatı yegane hayat olarak görüyorlar ama sen iyi bilmişsin iyi kavramışsın ki bunca var olan şeyler bir yaratıcının eseridir ve bu yaşam bir oyun değildir,ahiret var,hesap var,mizan var...
Sen kardeşim ebeveynlerinden birşey öğrenemediysende dinin adına ALLAH TEALA sana feraset vermiş hem dünya hemde ahiret gözünü açmış sen bu yolda yılma seni bu mübarek yoldan kimsenin döndürmesine müsaade etme sen yılma dinini oku,namazını kıl,orucunu tut bugünler zamanla geçer gün gelir yetişkin bir insan olduğunda sen evlatlarına hatta başkalarının evlatlarına dinleri olan ilsamı yaratanları olan ALLAH TEALA yı ve Gönüller sultanı Hazreti Muhammed aleyhissalatu vesselamı alatırsın,sen sana yapılanı yapmazsın,halbuki bize ne vaad etmişti ilerici olduğunu söyleyenler demillerdiki ''Herkes eşit-herkes özgür'' şimdi diyorlarki ''Sen gericisin-sen örümcek kafalısın''...
Bunca devranı döndüren bütün alemleri bir nizama koyan ALLAH TEALA ya inanmakmı gericilik ? Şaşarım,doğrusu kendileri bir topacı bile 3 tur döndürmeye muktedir değillerken yaratanları olan ALLAH TEALA nın mümin kullarına yobaz diyenlere şaşarım...
Sen yinede yılma bu işden cayma,sabret başına gelen herşeye ama sakın cayma,çünkü bu dünya hayatı bir oyun değildir ve bir tekrarıda asla yoktur,herkes imtihanını olur ahiret yurduna geri döner,sen öğren dinini gizlide olsa öğren şimdi bilmiyorlar ama sen öğren öğrenki sonra sana yobaz diyenlere öğretebilesin,yoksa onların halide Nuh'un (a.s) oğlu Yafes,İbrahim'in (a.s) babası Âzer ve Hazreti Muhammed aleyhissalatu vesselamın amcası Ebu cehil gibi olacak...
Şimdi bırakırsan ne sen kurtulursun nede onlar nede senden sonra gelecek nesiller,birkişiyi bile kurtarmaya vesile olan bütün insanlığı kurtarmış gibi olursun...
Annene babana kin gütmeden ve alttan alarak sen bu nurlu yolda yılmadan devam et,daha önüne çok engeller çıkacak unutma engeller olmasaydı yolun sonu bu kadar tatlı olmazdı...
Sana sonsuz selamlar ve ALLAH TEALA dan yardımlar dilerim din kardeşim...