Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Ailemizi Unutmayalım (1 Kullanıcı)

_Resul_

Kayıtlı Kullanıcı
Allah`ın dinini etrafımızdaki insanlara anlatmaya çalışıyoruz.Kuran`dan öğrendiğimiz bilgileri arkadaşlarımıza ve dostlarımıza aktarıyoruz.Bazıları bizi ciddiye alıyor ve dinliyor , bazılarıysa sanki masal anlatıyormuşuz gibi davranıyor.Doğal olarak insan ,sevdiklerinin inanmasını ve ona göre davranmasını bekliyor ama nafile ,inanmayan yine inanmıyor.Peygamberimizde dini anlattığı herkesin inanmasını istemiş,ancak gelen ayettende anladığımız gibi, Allah ;peygamber istese bile, herkesin dine ve Allah`a inanmıyacağını , bunun için üzülmemesi gerektiğini söylüyor.Bizlerde dini anlattığımız kimselerin inanmasını çok istiyoruz ama olmayınca olmuyor.Bu arada kendimden ve etrafımdan da gördüğüm kadarıyla herkese anlattığımız dinimizi ailemize anlatmakta gevşek davranıyoruz.Bunun birkaç nedeni olabilir ki bence de en önemli nedeni bizlerin ailelerin büyükleri tarafından ciddiye alınmama korkusu.
Ne olursa olsun, Kuran`dan öğrendiklerimizi ailelerimizlede paylaşmalıyız.Onlara Kuran ayetlerinden ve dinden bahsetmeliyiz.Sonra çok geç olabilir ve bizler üzülebiliriz.Ayrıca bildiğimiz bir şeyi ailemize anlatmak gibi bir sorumluluğumuzda var.Ahirette bunun hesabını veremeyiz.Onlar bizi dinlemiyor gözükseler bile kendi kendilerini sorgulayabilirler.Benim ailemden birçok kişi ahirete göçtü ve ben onlara dini tam olarak anlatamadım.Benim çektiğim vicdan azabını sizlerde çekmeyesiniz diye bunları yazdım.Ailenize dininizi anlatın,onlar karşı çıksalar bile...

_Resul_

Kayıtlı Kullanıcı
RE: Ailemizi Unutmayalım

B)B)B)B)B)

hurrem34

Kayıtlı Kullanıcı

Haklısın kardeşim ama dediğin gibi ailelerimizin büyükleri tarafından ciddiye alınmama gibi bir durumumuz var.Yaşımızın küçüklüğüne bakarak ciddiye alınmıyoruz.Halbuki bilginin yaşla kesinlikle alakası yok.İnşallah dinimizi hem ailelerimize hemde fazla bilgi sahibi olmayan çevremizdeki insanlara anlatabiliriz.Mesela namazdan başlayabiliriz.Bir çoğu namazda nerelerde hangi dua okunacak ,secdede kıyamda rukuda ne denilecek malesefki bilmiyor ve buda kılınanan namazların sahihlinde şüpheye düşürüyor.Tabi ki ben burdan onların kıldığı namaz kabul olmaz diye bir şey söylemiyorum haddime de değil onu ancak Rabbim bilir.Sadece Tadil-i Erkana uyarak kılmalarının daha iyi olacağını söylemeye çalışıyorum.Rabbim bizleri namazı dosdoğru kılanlardan eylesin.Amin.

_Resul_

Kayıtlı Kullanıcı

Allah razı olsun....B)B)B)

cemile_drn

Kayıtlı Kullanıcı

selamün aleyküm,Allah razı olsun,çok güzel ifade etmişsiniz bu durumu.bir kardeşim şu hikayeyi anlatmışyı bana.komşunun biri dindar ,diğeri değil.dindar olan diğerine dinimizi anlatıyor ama karşısından ciddiye alınmadığını görünce anlatmaktan vazgeçiyor.hesap gününde bu iki komşu hesaplaşıyor ve dindar olmayan diğerine "neden anlatmadın dinimizi biliyordun oysaki"diyor.diğeri "100 kez anlattım ama sen hiç ciddiye almadın "diyor."anlatmaktan vazgeçmeyip 101.de anlatsaydın anlardım"diyor sonra.
vazgeçmeden anlatmak önemli gerçekten de.yani biz anlatmaktan vazgeçmeyip istikrarlı davranabiliriz ama pes ediyoruz çoğu kez.halbu ki bu konudaki sorumluluğumuz ölene kadar ya da bilmeyen kişi anlayana kadar devam eder.Allah bizleri bu yolda son nefese kadar pes etmekten korusun.amin.
Allah'a emanet olun.Allah yar ve yardımcınız olsun...

hafiz mehmet

Kayıtlı Kullanıcı

ALLAH razı olsun kardeşim haklısın biz kendi aşlemiz duruken bildiklerimizi başkalarına anlatmaya çalışoyoruz oysa kardeşlerimiz belkide bizim bildiklerimizden bihaber yaşıyor ve onlarda bizim bilmediğimiz zannederek bizlere bir şey sormuyorlar aydınlattığın için saol selam ve dua ile ALLAH a emanet ol

_Resul_

Kayıtlı Kullanıcı

cemile_drn yazdı:
selamün aleyküm,Allah razı olsun,çok güzel ifade etmişsiniz bu durumu.bir kardeşim şu hikayeyi anlatmışyı bana.komşunun biri dindar ,diğeri değil.dindar olan diğerine dinimizi anlatıyor ama karşısından ciddiye alınmadığını görünce anlatmaktan vazgeçiyor.hesap gününde bu iki komşu hesaplaşıyor ve dindar olmayan diğerine "neden anlatmadın dinimizi biliyordun oysaki"diyor.diğeri "100 kez anlattım ama sen hiç ciddiye almadın "diyor."anlatmaktan vazgeçmeyip 101.de anlatsaydın anlardım"diyor sonra.
vazgeçmeden anlatmak önemli gerçekten de.yani biz anlatmaktan vazgeçmeyip istikrarlı davranabiliriz ama pes ediyoruz çoğu kez.halbu ki bu konudaki sorumluluğumuz ölene kadar ya da bilmeyen kişi anlayana kadar devam eder.Allah bizleri bu yolda son nefese kadar pes etmekten korusun.amin.
Allah'a emanet olun.Allah yar ve yardımcınız olsun...

B)B)B)B)

_Resul_

Kayıtlı Kullanıcı

hafiz 24 yazdı:
ALLAH razı olsun kardeşim haklısın biz kendi aşlemiz duruken bildiklerimizi başkalarına anlatmaya çalışoyoruz oysa kardeşlerimiz belkide bizim bildiklerimizden bihaber yaşıyor ve onlarda bizim bilmediğimiz zannederek bizlere bir şey sormuyorlar aydınlattığın için saol selam ve dua ile ALLAH a emanet ol

Allah sizdende razı olsun...B)B)B)

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt