Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

ailem ateist ne yapmam lazım (1 Kullanıcı)

osmanosman

Kayıtlı Kullanıcı
ailem ateist ancak ben değilim daha doğrusu kendilerine alevi diyorlar ama ne oruc tutuyorllar ne namaz kılıyorlar. Bana da cok kötü örnek oluyorlar onlarda inandığımı bilmiyor. Ancak simdiye kadar ne oruc tuttum ne namaz kıldım 15 yaşındayım . Yardımcı olursanız cok sevinirim

eslem15

Kayıtlı Kullanıcı
RE: ailem ateist ne yapmam lazım

Bak kardesm..Senin durumunda olan bı ınsanın yapması gereken ılk ıs Allaha yonelmektır..Rabbim elbet bir çıkış kapısı aralar sana..İnşallah ailende doğru yolu bulur senın gıbı.Allaha dua et.O hıc kımseyı bos cewrmez..Onun rahmetının sonu yoktur.Allaha sıgın..Rabbim yardm eder.Sen namz kılsan oruc tutsan ailen bundan etkıleneblr.Merak etme Allah(c.c) ınananLarla beraberdr..Allah yardmcn olsn..Dualarımız sen we senın gıbıLerLer..

nakşibendi

Kayıtlı Kullanıcı

Es Selamu Aleykum Ve Rahmatullahi Ve Bereketuhu

Kardeşim Allah sana yardim etsin.Ama Bunu En başta Sen düzene koyarsin ki aynı şeyi ben yaşıyorum..Birincisi.Sana Allah tan daha yakın daha sevgili kimse yoktur.O herşeyden yücedir.Ve övülmeye laik olandır.Senin yapacagın şey ammellerin ile ailene islamiyeti belirtmek.Ki Bunu alıştıra alıştıra.Namazlarını mesela camilerde kılarsın...Aşırılığa kaçmassin başta.Değişimin elbet onlarda bir gün farkına varırlar..Daha sonrasında onlara Sevdirerek anlatirsin ki bunuda bence en güzel Hadis-i Şeriflerle yaparsin... Salavatla Duayla kardeşim.

osmanosman

Kayıtlı Kullanıcı

ancak bu konuda fazlasıyla katılar ve nerde dini biş gorseler bir suru laf ediyorlar bende acıkcası biraz korkuyorum cunku butun sulalem boyle hep bu ortamda buyudum

sekerdjelif

Kayıtlı Kullanıcı

osmanosman yazdı:
ailem ateist ancak ben değilim daha doğrusu kendilerine alevi diyorlar ama ne oruc tutuyorllar ne namaz kılıyorlar. Bana da cok kötü örnek oluyorlar onlarda inandığımı bilmiyor. Ancak simdiye kadar ne oruc tuttum ne namaz kıldım 15 yaşındayım . Yardımcı olursanız cok sevinirim

sen ilk olarak kendinden sorumlusun bu yüzden kendine sahip çık ve dua et kardeşim
ALLAH (c.c) mutlaka bir kapı açar...
sen inancını yitirme yeterki kolay olanı hepimiz yaptık maşallah sen 15 yaşındasın ALLAH ım yanında olur yol gösterir sakın ha inancını kaybetme!
ailene gelince onlara birşeyleri anlatmaya çalışırsan bir anda anlamazlar!
bu siteyi dikkatle takip et burdan ilginç konuları annene ya da babana birer hikaye gibi ara ara anlat!
ve sürekli şey de anne baba
madem siz buna inanıyorsunuz ve diğreleri islam dinine inanıyor öteyandan avrupa ve asya ülkeleri de hızla müslüman olmaya başladı ya onlar doğruyu yapıyorsa ne olacak! bahsi geçen yaratıcı ALLAH (c.c) varsa peki onlar kazanacak ya biz???
ama yoksa haklısınız onlar sadece kendilerini yormuş olacaklar yoksa onlar sorun çekmeyecek ama varsa bize ne olcak de!
ayrıca sünnet in namaz ın oruç un sağlık açısından ispatlanmış faydalarını anlat! araştır burada o tür konular açılıyor!
artı ALLAH demek psikolojik olarak faydalı hayır yapmak yine aynı bunları anlat yavaş yavaş!
önce akıllarını karıştır merak etsinler!
yani sen elinden geleni yap gerisini ALLAH a bırak emin ol yardım eder!
ben de pek bilgili sayılmam bildiklerimi paylaşmaya çalıştım.
ALLAH (c.c) emanet ol kardeşim...

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt