Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

AİLE EĞİTİMİ ALMIYORLAR!!!! (1 Kullanıcı)

Aşkâ Mecnun

Kayıtlı Kullanıcı
AHİR ZAMANDANMIDIR BİLMİYORUM AMA ŞİMDİKİ GENÇ ARKADAŞLARIM ÇOK İTATSİZLER eleştirmek zorundayım çünkü ülke benim ülkem toplum benim toplumun türküm konuşma hakkına onlara kadar sahibim ama ne yazıkki otlum olarak gerçekten çöküş içerisindeyiz anne baba sözü artık kulak ardı ediliyor... onlar ne kadarda cahil görünümlü olsalarda yavrusu için neyin doğru olup olmadığına kara verebilme yetkileri vardır.. bazı aileler görüyorum çok okumuş eğitimli aileler oğlu sokaklarda beli düşük pantolan küpeler falan pntol paçaları botun içine sokulmuş acayip acayip dolanıyorlar birşey olmamış gibi ailede eğitimli ya destekliyor onu sonunda o eğitimli aile hüsrana boğuluyor çünkü başı boş serbest her istediğine vurarak kırarak ulaşabilen bir canavar yetişiyor daha sonra hapcısı şusu busu deyip bir kenarda ölüyorlar kimse sahip bile çıkmıyor sonra aile ben nerede yanlış yaptım hayır Allahım o ölemez ben istediklerini verdim aldım neden ben Allahım diyen bilgili kültürlü aileler çok gördük bu biligiyi bu şekilde uygulamak uygarca davaranmak değildir ki bir gencin hayatında kısıtlama bence olmalı çünkü artık o genç önlenemez bir sorun olmaya başlar çok yazık olur emeğe onun içinde eğitim temelden dini eğitimde başka eğitimlerde temelden verilmeli çoçuklar sokağa fazla alışmamalı çünkü yalan girer o eve aldatmaca girer o haneye ne ekersen onu biçersin avrupa sevdası dedik ama temelden olsun demedik biz Türklerin örf ve adet gelenekleri var biz böyle medeniyet olduk adımızı tarihe böyle yazdırdık ataya saygısızlık yaparak değil eğer temelimde avrupa olacaksa olmasın çünkü ben milletimce zaten avrupalıyım gençlik artık atayı bırakın anaya babaya sahip çıkmıyor ki ülkeyede sahip çıksın okul şiddetleri manşet oldu bu ülkede hani eğitim bumu avrupada böylemi yapıyorlar bir eksik var ama ne iman allah korkusu allah sevgisi eğitim temelden oldumu kimse o çoçuğu bozamaz işte ozaman aile öğünsün aslan gibi evlat yetişti vatana millete hayırlı olsun her istediğine ulaştı olmaz o gencin o zaman hayatı söner herşeye ulaşmak parayla saadet almak sadece geçiçi dünyayının geçiçi olduğunu bildiğimiz gibi alınması gereken önlem ailenin koruyuculuk faktörleri kıt kanat nasıl geçinilir bunları bilmeli Allah bizi imtahan ediyor sende evladını imtahana tut yokluğu öğrensin varlık nedir bilsin Allah sevgisi korkusuyla yetişsin işte ozaman notunu ver övün korkuturken Allah yakar değipte değil anladığı dili konuşmaklazım veletlerle zaten şu zamanın çoçukları çok biliyor herşeyi anlıyorlar.....

Işıklar gölge
Gölgelerde karanlık olmasın

Muhammed Kutsal

Ecrin Hicran

Kayıtlı Kullanıcı
RE: AİLE EĞİTİMİ ALMIYORLAR!!!!

selamun aleyküm kardeşim.artık gençliğin çoğu o tarzlarda giyiniyor.tamamen TARZ meselasi deyip kendilerini savunuyorlar.açıkçasını söylemek gerekirse bende tasvip etmiyorum. bir özentidir gidiyor nereye kadar gider bilemiyorum ama çok üzücü.ve gençlerin bu özentisine küçük çocuklarda çok fazla özeniyor..rabbim doğru yoldan ayırmasın.
"Allah bizi imtahan ediyor sende evladını imtahana tut yokluğu öğrensin varlık nedir bilsin Allah sevgisi korkusuyla yetişsin işte ozaman notunu ver övün korkuturken Allah yakar değipte değil anladığı dili konuşmaklazım "bencede kardeşim islam ahlakıyla yetiştirilmeli ve neyin yanlış neyin doğru olduğu en güzel dille anlatılmalı.konu için çok sağoalsın kardeşim..selam ve dua ile..

DUN_SURGUNU_YA

Kayıtlı Kullanıcı

Allah razı olsun kardeşim güzel bir konuya değinmişsiniz.

Kardeşlerim ne yazık ki büyüklerimiz evlat yetiştirmeyi karnını doyurma, maddi imkanlar sunma okutma vs. şeylerden ibaret sayıyorlar ve asıl evlatlarını vakti zamanında İslam terbiye ve ahlakıyla yetiştirmeleri gerekirken ömürleri boyunca, aman evlatlarım ilerde rahat etsin diye çalışıp didinip mal mülk biriktirmenin derdine düşüyorlar. Oysa her şey maddiyat değildir. Mühim olan dinimize topluma, insanlığa yararlı ve faydalı evlatlar yetiştirmektir.
Evet bu gün bir çok genç kardeşlerimiz gaflet içindeler içerisinde bulundukları manevi boşluğu olur olmaz şeylerle doldurmaya çalışıyorlar, huzur ve mutluluğu haram yollarda arıyırlar. Ben sadece bu kardeşlerimize kabahat bulmuyorum, onların öyle olmasına sebep birazda anne ve babalardır.

Ecrin Hicran

Kayıtlı Kullanıcı

DUN_SURGUNU_YA yazdı:
Allah razı olsun kardeşim güzel bir konuya değinmişsiniz.

Kardeşlerim ne yazık ki büyüklerimiz evlat yetiştirmeyi karnını doyurma, maddi imkanlar sunma okutma vs. şeylerden ibaret sayıyorlar ve asıl evlatlarını vakti zamanında İslam terbiye ve ahlakıyla yetiştirmeleri gerekirken ömürleri boyunca, aman evlatlarım ilerde rahat etsin diye çalışıp didinip mal mülk biriktirmenin derdine düşüyorlar. Oysa her şey maddiyat değildir. Mühim olan dinimize topluma, insanlığa yararlı ve faydalı evlatlar yetiştirmektir.
Evet bu gün bir çok genç kardeşlerimiz gaflet içindeler içerisinde bulundukları manevi boşluğu olur olmaz şeylerle doldurmaya çalışıyorlar, huzur ve mutluluğu haram yollarda arıyırlar. Ben sadece bu kardeşlerimize kabahat bulmuyorum, onların öyle olmasına sebep birazda anne ve babalardır.
kardeşim sana katılıyorum..birde çevrede çok önemli etken..selametle..

FATMA_ERGUN

Kayıtlı Kullanıcı

MUHAMMED BEY ZATEN HERŞEYİ EN GÜZEL ŞEKİLDE DİLE GETİRMİŞ MAŞALLAH.BİZEDE SİZE KATILMAK VE DÜŞÜNCELERİNİZİ BU DERECE GÜZEL DİLE GETİRDİGİNİZ İÇİN SİZİ TEBRİK ETMEK KALIYOR.RARRİM BİZLERİ HAYIRLI EVLAT VE İLERİDE DE BİZLERE HAYIRLI EVLATLAR NASİP ETSİN İNŞALLAH

Ravza_Nur

Kayıtlı Kullanıcı

İmam-ı Rabbani’den bir öğüt: Gençlik büyük fırsattır

Ey oğul! İbadete yönelme vakti gençliktir. Akıllı olan bu vakti kaçırmaz, fırsatı ganimet bilir. Zira iş önemlidir. İnsan yaşlılık zamanına kalmayabilir. Kaldığını farz edelim, derlenip toparlanmak nasip olmaz. Böyle bir derlenip toparlanmanın mümkün olduğunu farz edelim, bir amel işlemeye güç yetiremez. Zira o zaman, zaafın ve aczin bastırdığı zamandır. Halbuki şu anda derlenip toparlanma durumu vardır, elde edilmesi kolaydır.
Anne-babanın hayatta olmaları Yüce Hakk’ın nimetlerinden biridir. Senin geçimini onlar üzerine almıştır. İşte bu mevsim fırsat mevsimidir. Güç ve kuvvetinin yettiği mevsimdir. Bugünün işini yarına bırakmak için şu andaki durum nasıl bir özür olabilir? Resulullah (sas) bu manada şöyle buyurmuştur: “İşi erteleyen helak olur.”

Evet, bugün ahirete ait işlerle bir meşguliyet varsa, bu düşük dünyanın işini yarına bırakmak cidden güzel olur, tam bunun aksi ise pek çirkin bir şey olur.

Şu zaman gençlik zamanıdır. Bu zamanda yapılan az amele biçilen itibar, bu vakitlerden başka zamanlarda yapılan amellere biçilmez

mavice

Kayıtlı Kullanıcı

ALLAH RAZI OLSUN HAKİKATEN GÜZEL Bİ KONUYA DEĞİNMİŞİSİNİZ..ÇOCUK YETİŞTİRMEK SADECE İHTİYAÇLARINI GİDERMEK DEĞİLDİR..MANEVİYATINI TAM ANLAMIYLA GELŞTİRMEK HELEKİ GÜNÜMÜZDE ÇOK ÖNEMLİ HELEKİ BEYİN YIKIYICILAR ÇOK FAZLAYKEN...ALLAH CÜMLEMİZİN YAR VE YARDIMCISI OLSUN..İNŞALLAH İSLAMİYETİ TAM ANLAMIYLA BİLEN EVLATLAR YETİŞTİRMEK NASİP OLUR..SELAMETLE

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt