Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

AIDS'in yayılmasının sebebi laiklik! (1 Kullanıcı)

kimkimdir

Kayıtlı Kullanıcı
Tunuslu doktorlar: AIDS'in yayılmasının sebebi laiklik!

Tunuslu doktorlar her geçen yıl yayılan AIDS hastalığının ülkede önlenememesinin sebebinin laiklik olduğunu söylediler.

Tunuslu doktorlar her geçen yıl yayılan AIDS hastalığının ülkede önlenememesinin sebebinin, devletin özellikle de eğitimde dinden uzaklaşması ve laiklik olduğunu iddia etti.

AIDS hastalığıı ile ilgili bir panelde konuşan Tunuslu doktorlar, genel olarak dinden uzaklaşmanın toplumda zinayı artırdığı, namus anlayışını zayıflattığı ve büyük bir sosyal tehlike olan AIDS'ın gençler arasında yaygınlaşmasına sebep olduğunu belirtti.

Panelde konuşan Tunuslu Doktor Faruk Bin Mansur, evlenme yaşının yükselmesi, bedelli veya bedelsiz zina ve uyuşturucu gibi sebeplerin HIV virüsünün yaygınlaşmasını kolaylaştırdığını söyledi.

Resmi rakamlara göre Tunus'ta halen 1009 AIDS hastası bulunuyor. Yıllık ortalama 50 ila 60 kişi HIV virüsü kapıyor. Dünya sağlı örgütü Tunus'ta HIV virüsü taşıyanların sayısının resmi rakamların dört kat daha üstünde olduğunu belirtiyor. 7/4/2009

kimkimdir

Kayıtlı Kullanıcı
1538 yılında Barbaros Hayreddin Paşa'nın Osmanlı mülküne dahil ettiği İslâm’ın Afrika’daki ''akıncı üslerİ''nden biri olan Tunus.. ah Tunus... Meselâ ; Çanakkale Savaşlarında şehid düşenler yalnızca Anadolu çocukları-Mehmedcikler değil... Osmanlı ülkesinin her yanından , bu arada Tunus’dan da gelip cihada katılan diyar-ı İslâm'ın Mehmedcikleri de var bu topraklarda..!
Ya şimdi o güzel vatan toprağı , baykuşlar öter olmuş onun da damlarında..ne kadar benziyoruz birbirimize..; Tunus’da da ; siz başörtülüler , derslere giremezsiniz... Kamuda öğretemezsiniz... Postanede çalışamazsınız... Mühendis olarak hizmet edemezsiniz... Başörtülü polis olamazsınız... Ancak yarım askıyla/örtüyle işlevini , vazifesini göremeyen tarzdaki yani _ev içi örtüsü_ ile otellerde çalışabilir analarınız... Kızlarınız beş yıldızlı otellerde hizmetçiliğe lâyık görülür yalnızca... Başka ülkelerde de sizler , buradaki bazılarının tabiri ile haşa ''yarasalarsınız!''...
Neden acaba ?
Yasak yasak yasak...laiklik laiklik laiklik , İnsan onuruna yapışmış canavar kene !

--------------------

ecthelion

Kayıtlı Kullanıcı
paronychia ya da senkop hastalığının nedeni de postmodernizm mi? ne alaka yahu :)

Luvi

Kayıtlı Kullanıcı
Rahman ve Rahiym olan ALLAH'ın adıyla,
AIDS'in yayılmasının nedeni laiklik ise ülkemizde neden yayılmıyor? Adamlar laikliğin ne olduğunu doğru anlayıp uygulamıyolarsa bunda kavramın ne suçu var. AIDS'in yayılmasının tek nedeni zinadır. O yüzden bence kendilerine kılıf uydurmaya çalışıyorlar.

Selam ve dua ile...

ecthelion

Kayıtlı Kullanıcı
aynı şeyleri bende sölücektim ama zaman bulamamıştım :)

kimkimdir

Kayıtlı Kullanıcı
Rahman ve Rahiym olan ALLAH'ın adıyla,
AIDS'in yayılmasının nedeni laiklik ise ülkemizde neden yayılmıyor? Adamlar laikliğin ne olduğunu doğru anlayıp uygulamıyolarsa bunda kavramın ne suçu var. AIDS'in yayılmasının tek nedeni zinadır. O yüzden bence kendilerine kılıf uydurmaya çalışıyorlar.

Selam ve dua ile...

BESMELE...SELAM VE DUA İLE....Laiklik...Manukyan..AIDS AYNI HİZA TEŞKİL EDERLER...İSLAMIN YOLU BELLİ...KURAN SÜNNET İCMA KIYAS........KÜFRÜN YOLU DİĞERLERİ...LAİKLİK DEMOKRASİ KOMİNİZM DARVİNİZM VS...BU DÜNYADA HERŞEYİN HERŞEYLE ALAKASI VAR..DEĞİLMİKİ MUTLAK KUDRET SAHİBİ ALLAH...Allahcce emanet olasınız...

mürmüdük

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
anadoluhaber.blogcu.com
laikiye.jpg

hasgül

Kayıtlı Kullanıcı
Kula bela gelmez HAK yazmadıkça
HAK bela vermez kul azmadıkça...
HAK kulundan intikamı kul eliyle alır
İlmi HAK'kı bilmeyenler,
Onu kul yaptı sanır.
Cümle eşya HALIK'ındır...
Kul eliyle işlenir
Emri Bari olmadıkça sanma bir çöp deprenir

Başa gelen bellalar, musibetler, yıkımı çok doğa olayları! ve dahası... hepsi YÜCE ALLAH'ın biz aciz ve günahkar kulları için birer ihtar, ikazdır. ''gör ve düşün'' denir kısaca...
''gör ve düşün, düşün ve gözünün önünde olana itaat et''
Rabbim bizleri görenlerden eylesin inşallah

mürmüdük

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
anadoluhaber.blogcu.com
Kula bela gelmez HAK yazmadıkça
HAK bela vermez kul azmadıkça...
HAK kulundan intikamı kul eliyle alır
İlmi HAK'kı bilmeyenler,
Onu kul yaptı sanır.
Cümle eşya HALIK'ındır...
Kul eliyle işlenir
Emri Bari olmadıkça sanma bir çöp deprenir

Başa gelen bellalar, musibetler, yıkımı çok doğa olayları! ve dahası... hepsi YÜCE ALLAH'ın biz aciz ve günahkar kulları için birer ihtar, ikazdır. ''gör ve düşün'' denir kısaca...
''gör ve düşün, düşün ve gözünün önünde olana itaat et''
Rabbim bizleri görenlerden eylesin inşallah
İnşaALLAH GÖNÜLDAŞ...
Yorumunuz için Allahcc razı olsun...
TEK YOL İSLAM...
YA ŞERİAT YA ÖLÜM...
SADECE ŞERİAT HÜKMEDECEK...
ZULÜM BİTECEK..
ALEMLERE NİZAM GELECEK..
ADALET GELECEK...
Allahcc yar ve yardımcınız olsun kardeşimiz...
BESMELE...SELAM...DUA...

tolgabirol

Kayıtlı Kullanıcı
yasakları bilmek lazım

yasakları bilmek lazım

s.a
Allah (cc) neleri haram kıldı neleri helal kıldı ilk önce bunları bilmemiz lazım
zinaya yaklaşmayın
içki içmeyin
kumar oynamayın
faiz alıp vermeyin
gelelim yaşadığımız medeni dediğimiz bu çağa

Allah (cc) zinaya yaklaşmayın : kerhanelere ruhsat veren kimler?
Allah (cc) içki içmeyin : tekel fabrikalarını kuran kimler?
Allah (cc) kumar aynamayın : piyango teşkilatını kuranlar kimler?
Allah (cc) faiz alıp vermeyin : işte ülkenin durumu. Bu hale getiren kimler?
Hayırlı Ümmet olmak için müslüman olan bi ülkede yukarıdaki haramlar işlenirmi?
veya işlettirilmeye zemin hazırlanırmı?
'''''''''Allah (cc) ahirette bizlere hayatımızı Kur'an a göremi yoksa Laikliğe göremi soracak '''''''''''''''' gerçekçi olalım

Bu arada türkiyede AIDS -hıv vürüsü sayısı hiçte azımsanmayacak sayıdadır.
bilmeyen arkadaşlar lütfen araştırsınlar. Kusuruma bakmayın ben araştırdım çünkü çok yakın bir akrabamızı AIDS yüzünden kaybettik. sebeblerini sonuçlarını bilmeden, araştırmadan yazmak hatalı düşüncelere yol açar
AIDS sebeblerinin başlıcası cinsel ilişki yüzündendir yani (ZİNA) kan yolu ile ve cinsel ilişki ile bulaşır. Siz hiç kendi eşinden başkası ile ''birlikte'' olmamış bir insanın AIDS olduğunu duydunuzmu. tırnak içerisine aldığım kelimeyi inceleyin
derin düşünün.
sonuçlarına gelince hastalık insanda 2 şekilde görülür 1.taşıyıcı 2.bulaşmış
1.taşıyıcı uzun yıllar yaşayabilir bu tıbben de kanıtlandı ama sonucu malesef acılı bir ölüm.
2.bulaşmış insanlarda da hastalık 2 türlü oluyor. 1.alt kısım ( bedenin ) 2. üst kısım ( bedenin ) 1.alt kısım genellikle ayaklarda veya bacaklarda kapanmayan yaralar, iltahabik durumlar,halsizlik gibi doktorların yaklaşımı 5 veya 7 sene hayatta kalınabileceğiki yakınım 7 sene yaşadı.ve sonucunda hastanede acılı bir ölüm ( yapılan incelemeler tecrid edilmiş gibi davranışlar denenen ilaçlar ve yan etkileri) 2.üst kısım yani baş ve göğüs hizası (Allah (cc) kötü olandan herkesi muhafaza eylesin) 1 sene veya daha az diyor doktorlar.bu her 2 sonuçtada insan vücudunun savunma mekanizması çöküyor ve insan basit diye tabir ettiği bir grip hastalığından bile ölebiliyor.
araştıralım arkadaşlar bu hastalık ilk nereden geldi. ilgilenenlere söyleyeyim ben araştırdım. Afrikada inceleme yani belgesel için giden bir bilim adamının maymunlar ile cinsi ilişki sonrasında avrupaya oradan da tüm dünyaya yayıldığını gösteren deliller var. ve benim gördüğüm bana ister inanın ister inanmayın ama benim başıma bunlar geldi önceden bir bilgim yoktu ama yakınımın hastanenin morgundan çıkartırken vücudunun bir Allaha sığınarak yazıyorum maymun gibi iki büklüm olduğunu gördüm.
yazdıklarımdan dolayı kırılacak veya üzülecek ler olursa şahsım adına özür dilerim. amacım bilgilendirmek ben bunları yaşadım. sebeplerini sonuçlarını gördüm yaşadığımız ülkede inşaallah düzelme evresine girer vede bizler bu ve bu gibi hastalıkları zinayı,içkiyi,faizi,kumarı unutan bir toplum oluruz

selam ve dua ile
din iyidir ve gereklidir. eger din kötü ve gereksiz olsaydı tüm inanmayanlar dindar olurdu.................

OkanDemir

Kayıtlı Kullanıcı
s.a
Allah (cc) neleri haram kıldı neleri helal kıldı ilk önce bunları bilmemiz lazım
zinaya yaklaşmayın
içki içmeyin
kumar oynamayın
faiz alıp vermeyin

'''''''''Allah (cc) ahirette bizlere hayatımızı Kur'an a göremi yoksa Laikliğe göremi soracak '''''''''''''''' gerçekçi olalım

bilmeyen arkadaşlar lütfen araştırsınlar. Kusuruma bakmayın ben araştırdım çünkü çok yakın bir akrabamızı AIDS yüzünden kaybettik. sebeblerini sonuçlarını bilmeden, araştırmadan yazmak hatalı düşüncelere yol açar
AIDS sebeblerinin başlıcası cinsel ilişki yüzündendir yani (ZİNA) kan yolu ile ve cinsel ilişki ile bulaşır. Siz hiç kendi eşinden başkası ile ''birlikte'' olmamış bir insanın AIDS olduğunu duydunuzmu. tırnak içerisine aldığım kelimeyi inceleyin
derin düşünün.
1.taşıyıcı uzun yıllar yaşayabilir bu tıbben de kanıtlandı ama sonucu malesef acılı bir ölüm.
2.bulaşmış insanlarda da hastalık 2 türlü oluyor. 1.alt kısım ( bedenin ) 2. üst kısım ( bedenin ) 1.alt kısım genellikle ayaklarda veya bacaklarda kapanmayan yaralar, iltahabik durumlar,halsizlik gibi doktorların yaklaşımı 5 veya 7 sene hayatta kalınabileceğiki yakınım 7 sene yaşadı.ve sonucunda hastanede acılı bir ölüm ( yapılan incelemeler tecrid edilmiş gibi davranışlar denenen ilaçlar ve yan etkileri) 2.üst kısım yani baş ve göğüs hizası (Allah (cc) kötü olandan herkesi muhafaza eylesin) 1 sene veya daha az diyor doktorlar.bu her 2 sonuçtada insan vücudunun savunma mekanizması çöküyor ve insan basit diye tabir ettiği bir grip hastalığından bile ölebiliyor.
araştıralım arkadaşlar bu hastalık ilk nereden geldi. ilgilenenlere söyleyeyim ben araştırdım. Afrikada inceleme yani belgesel için giden bir bilim adamının maymunlar ile cinsi ilişki sonrasında avrupaya oradan da tüm dünyaya yayıldığını gösteren deliller var. ve benim gördüğüm bana ister inanın ister inanmayın ama benim başıma bunlar geldi önceden bir bilgim yoktu ama yakınımın hastanenin morgundan çıkartırken vücudunun bir Allaha sığınarak yazıyorum maymun gibi iki büklüm olduğunu gördüm.
yazdıklarımdan dolayı kırılacak veya üzülecek ler olursa şahsım adına özür dilerim. amacım bilgilendirmek ben bunları yaşadım. sebeplerini sonuçlarını gördüm yaşadığımız ülkede inşaallah düzelme evresine girer vede bizler bu ve bu gibi hastalıkları zinayı,içkiyi,faizi,kumarı unutan bir toplum oluruz

selam ve dua ile
din iyidir ve gereklidir. eger din kötü ve gereksiz olsaydı tüm inanmayanlar dindar olurdu.................

inanmayanlar da dindardır.Onlar da kendi fikirlerine bağlılar bir agnostik bir ateist bir deist bazen çoğu müslümandan hristiyandan daha dindar oluyor kendi dininde.

AIDS in sebebi laiklik demek bir tıp doktorunu ne kadar komik duruma düşürür?Afrika ülkelerinin çoğunda laiklik yok ama AIDS in en yoğun olduğu bölgeler orası.Cehalet her zaman insanoğlunun en büyük düşmanı
cahiller ve nefsine uyanlar için buna benzer cezalar var lakin herşeyi de kavramlara sıkıştırıp bırakmasınlar bu ülkede laik düzen varda hepimiz ALLAH ın emirlerinden bihaber miyiz ?Bilmiyor muyuz sanki büyük günah işlersek bunun bedelini ödeyeceğimizi ?

YaEyyühennas

Kayıtlı Kullanıcı
Arkadaşlar verılen mesaj su laiklik adı altında uygulanan uygulamalar insanları aıds e surukluyor karıstırmanın bı anlamı yok bence gayet acık mesaj

Bunlar laıklıgın prensıplerınden eğer bu prensıpler uygulanıyorsa aıds suclusu laıklık demekte pek bır mahsur gormuyorum

Vesselam

tolgabirol

Kayıtlı Kullanıcı
o zaman ateistler ne olur

o zaman ateistler ne olur

inanmayanlar da dindardır.Onlar da kendi fikirlerine bağlılar bir agnostik bir ateist bir deist bazen çoğu müslümandan hristiyandan daha dindar oluyor kendi dininde.

s.a
ianmayanlar ve ateistlerin de dindar olduklarını ( Onlar da kendi fikirlerine bağlılar)
peki rabbimizin inanmayanlar yani ateistler için Kur'an-ı Kerim de neler söylediğini biliyormuyuz.

A'raf Suresi 179.ayeti okuyalım anlayalım.

وَلَقَدْ ذَرَاْنَا لِجَهَنَّمَ كَثٖيرًا مِنَ الْجِنِّ وَالْاِنْسِ لَهُمْ قُلُوبٌ لَا يَفْقَهُونَ بِهَا وَلَهُمْ اَعْيُنٌ لَا يُبْصِرُونَ بِهَا وَلَهُمْ اٰذَانٌ لَا يَسْمَعُونَ بِهَا اُولٰـئِكَ كَالْاَنْعَامِ بَلْ هُمْ اَضَلُّ اُولٰـئِكَ هُمُ الْغَافِلُونَ

Ve le kad zera'na li cehenneme kesiram minel cinni vel insi lehum kulubul la yefkahune biha ve lehum a'yunul la yubsirune biha ve lehum azanul la yesmeune biha, ulaike kel en'ami bel hum edall, ulaike humul ğafilun.

Andolsun biz, cinler ve insanlardan, kalpleri olup da bunlarla anlamayan, gözleri olup da bunlarla görmeyen, kulakları olup da bunlarla işitmeyen birçoklarını cehennem için var ettik. İşte bunlar hayvanlar gibi, hatta daha da aşağıdadırlar. İşte bunlar gafillerin ta kendileridir.

yeni bir konu başlatabiliriz

hayvanlarda şeref olurmu? o zaman Ateistler ne olur?
hayvanlarda namus olurmu? o zaman Ateistler ne olur?
hayvanlarda haysiyet olurmu ? o zaman Ateistler ne olur?
hayvanlarda şahsiyet olurmu ? o zaman Ateistler ne olur?

Ben sadece ALLAH ( cc ) inanırım. HZ.Muhammed ( s.a.v) Sözüne Tasdik ederim.

Selam ve dua ile

hasgül

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun aleyküm,

Kısa ve öz olarak; musibetlere muhatap kalmamak için, afetlerde sakat kalmamak için veyahut da toplu helaklarda can vermemek için
''TEK YOL İSLAM''
İslam'ı hakkı ile yaşayabilenlere selam olsun.

OkanDemir

Kayıtlı Kullanıcı

s.a
ianmayanlar ve ateistlerin de dindar olduklarını ( Onlar da kendi fikirlerine bağlılar)
peki rabbimizin inanmayanlar yani ateistler için Kur'an-ı Kerim de neler söylediğini biliyormuyuz.

A'raf Suresi 179.ayeti okuyalım anlayalım.

وَلَقَدْ ذَرَاْنَا لِجَهَنَّمَ كَثٖيرًا مِنَ الْجِنِّ وَالْاِنْسِ لَهُمْ قُلُوبٌ لَا يَفْقَهُونَ بِهَا وَلَهُمْ اَعْيُنٌ لَا يُبْصِرُونَ بِهَا وَلَهُمْ اٰذَانٌ لَا يَسْمَعُونَ بِهَا اُولٰـئِكَ كَالْاَنْعَامِ بَلْ هُمْ اَضَلُّ اُولٰـئِكَ هُمُ الْغَافِلُونَ

Ve le kad zera'na li cehenneme kesiram minel cinni vel insi lehum kulubul la yefkahune biha ve lehum a'yunul la yubsirune biha ve lehum azanul la yesmeune biha, ulaike kel en'ami bel hum edall, ulaike humul ğafilun.

Andolsun biz, cinler ve insanlardan, kalpleri olup da bunlarla anlamayan, gözleri olup da bunlarla görmeyen, kulakları olup da bunlarla işitmeyen birçoklarını cehennem için var ettik. İşte bunlar hayvanlar gibi, hatta daha da aşağıdadırlar. İşte bunlar gafillerin ta kendileridir.

yeni bir konu başlatabiliriz

hayvanlarda şeref olurmu? o zaman Ateistler ne olur?
hayvanlarda namus olurmu? o zaman Ateistler ne olur?
hayvanlarda haysiyet olurmu ? o zaman Ateistler ne olur?
hayvanlarda şahsiyet olurmu ? o zaman Ateistler ne olur?

Ben sadece ALLAH ( cc ) inanırım. HZ.Muhammed ( s.a.v) Sözüne Tasdik ederim.

Selam ve dua ile

Kimsenin sizin ALLAH a inanıp Resulullah ın sözlerini tasdik etmenize bir sözü yok keşke herkes ALLAH a inanıp Resulullah ın yolundan gidebilse..Lakin cennet ve cehennem in de bir yaratılış gayesi var doğru yolda olanlar cennete sapkın olanlar cehennem e gidecekler zaten bu konu İslam ın temel prensiplerinden biri..

Gelelim anlamadığınızı sandığım konuya Ateist olsun agnostik olsun Müslüman olsun Katolik olsun DİNDAR kavramı bir inancı benimseyip onun gereklerini yerine getiren kişiye denir .Sadec Tevhid inancına sahip olan kimseler e değil ..Siz ALLAH katında tek din İSLAM o yüzden dindar kavramı tek din olan İSLAM ı kabul edenler için kullanılabilir diyebilirsiniz ama eğer karşınızda inanmayan birisi varsa zaten o kişi sizin iman ettiğimiz Kitap ı tümden inkar etmiş ve bunu kendine inanç olarak benimsemiş kimsedir.O yüzden bizim için yeryüzündeki en büyük bağlayıcı güç olan ALLAH ın ayetleri onların zihniyetine göre zaten inkar edilmiş..Onlar kendi DİNDAR lıklarını bunun inkar edilmesi üzerine kurmuşlar ve kendilerine o sapkın yolu tercih ediyorlar.

AIDS in insandan insana bulaşma sebebinin büyük çoğunluğu ZİNa dan.Bunun sebebi laiklik değil insanın kendi Nefsine uymasıdır.İnsan nefsine uyduğu sürece ister laik ister teokratik bir rejim de yaşasın Zina nın kölesi olacaktır.

_SeNaToR_

Yasaklı Kullanıcı
Zinadan bulaşmıyor mu bu hastalık evet...
Şeriat yönetimlerine zina yasak mı evet.
Laik demokrasi yönetimlerinde zina helal mi evet.
Daha ne diye laiklikten kaynaklanmıyor diyorsunuz
Kafir laik düzen zinaya zemin hazırlamıyor mu zinayı helal etmiyormu ediyor hee...
cahil kim oluyor bu durumda.

mürmüdük

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
anadoluhaber.blogcu.com
s.a
zinaya yaklaşmayın
içki içmeyin
kumar oynamayın
faiz alıp vermeyin

derin düşünün.

selam ve dua ile
Allahcc razı olsun...
BESMELE...SELAM...DUA..

OkanDemir

Kayıtlı Kullanıcı
Zinadan bulaşmıyor mu bu hastalık evet...
Şeriat yönetimlerine zina yasak mı evet.
Laik demokrasi yönetimlerinde zina helal mi evet.
Daha ne diye laiklikten kaynaklanmıyor diyorsunuz
Kafir laik düzen zinaya zemin hazırlamıyor mu zinayı helal etmiyormu ediyor hee...
cahil kim oluyor bu durumda.

İfade biraz kaba olacak ama bağışlayın düzen kafir de olsa laik te olsa sizin koynunuza karşı cinsten kimseyi zorla sokmaz .Buna sizi yönlendiren nefsinizdir.Rejimin teokratik olması bunu ÖNLEMEZ.

İran'da Aralık 2008'den bu yana tespit edilen 1000 yeni HIV vakasıyla ülkede HIV virüsüne yakalananların sayısının 19 bin 435'e ulaştığı bildirildi.

ISNA ajansı, sağlık bakanlığı yetkililerinin açıkladığı rakamlara göre HIV virüsü taşıyanlardan bin 875'inin de AIDS'e yakalandığının doğrulandığını duyurdu.

Haberde HIV virüsüne yakalanma oranının yüzde 40,2 ile en çok 35 - 34 yaş arasındakilerde olduğu belirtildi. Kurbanları çoğunun ise erkek ve HIV'li erkek oranının yüzde 93,3 olduğu kaydedildi.

Ayrıca Sağlık Bakanlığı, test imkanları sınırlı olduğu ve AIDS'e yakalananların sağlık kuruluşlarına gelmekte isteksiz olduğu için, toplam HIV'li hasta sayısının tahmin edilenden dört kat daha fazla olduğunu kaydetti. Bakanlığın tahmini rakamının 80 bin olduğu aktarıldı.
Resmi rakamlara göre İran'da AIDS olduktan sonra ölenlerin sayısı 3 bin 236'ya ulaştı.

Herşey yasak la ceza ile halledilmez önemli olan eğitim ile cehaletin önlenmesidir.Hem ilmi hem İslami açıdan eğitim toplumları refaha götürecektir. Anlama kapasitenizi zorlamanız dileğiyle..

mürmüdük

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
anadoluhaber.blogcu.com
BAŞYÜCELİK EMİRLERİ-ZİNA VE FUHUŞ YASAĞI...

· Bugünden itibaren vatan sınırları içinde, zina ve fuhuş, her tezahür şekliyle mutlak olarak yasaktır.
· Zina, erkeklere mukabil cinsiyetin herhangi bir unsuru arasında, meşru olmıyan birleşme; fuhuş da bu hâdisenin meslek ve sanatıdır.
· Ferdî zinayı yasak eden ölçü, onun meslek ve sanat ocağı ve toplu tezahür çerçevesi olan fuhşu tabiatiyle yasak edeceğinden, ferdî zinaya karşı kanunî mânia tedbirinin öne alınması ve müdahale sınırlarının nezaket ve hassasiyetle çizilmesi icap eder. Fuhuş ise, doğrudan doğruya ictimaî plâna aksetmiş ferdî zinacılar topluluğunun nümayişi olduğu için tamamiyle satıhta ve dolayısiyle müdahalesi çok kolay bir plândadır.
· Ferdî zinaya karşı kanunî müdahale imkânı, ancak bu mahrem fiilin ictimaî tezahür plânına sarkışı ve çıkışı nisbetinde olabilir. Yoksa suçunu Allahla kendi arasında bırakan hiçbir ferdin, peşin bir şüpheyle teftiş ve tefahhusuna, murakabe ve tecessüsüne, ALLAH ve Şeriat; ve tâbileri olan insan ve akıl razı değildir. Böyle olunca, zina hakkındaki ölçü şudur; Ferdî zinanın ictimaî tezahür çerçevesine sarkmak ve çıkmak istidat ve teşebbüsünü gösteren her iş ve hareket madde madde gösterileceği veçhile, yasaktır. Bu fiilin, cemiyet ve aleniyet plânını masum tutan mahrem şahıs plânında işlenmemesini müeyyideleştirecek tek vasıta ise, şahsî ve umumî telkin ve terbiyeden başka bir şey olamaz.
· İctimaî ahenk ve ifadeyi alenî sızıntı çizgileriyle bozmadıkça hususî mesken, içinde kimler bulunursa bulunsun ve ne yaparsa yapsın, her türlü cebrî teftiş ve murakabeden masundur. Dâva, zina haddini dört şahidin tam ve kat’i müşahadesi kadar alenî bir tezahür şartına bağlıyan mukaddes Şerîatın zımnındaki mâna ile sabittir. İz göstermiyeni biz arayıp bulmakla mükellef değiliz. Bu hikmet bir tarafta dursun, ayrıca tecessüs etmemekle de mükellefiz. Asırlar boyunca yanlış anlaşılmamış İslâmî ölçünün hakikati budur ve bizde şüphe üzerine ev basmak yoktur.
· Hususî mesken dışında, umumî toplulukların mahremiyet belirten her mekânında, zevc ve zevce olmıyan hiç bir çift, tek başlarına bir araya gelemez. Bu mekânlar, otel, hususî vapur kamaraları ve yataklı tren kompartımanları ve benzerleridir.
· Aile pansiyonları başta olmak üzere bütün topluluk ve her türlü iş müessiseleri, göz önünden gaip mahrem plânlarda, zevc ve zevce olduğunu bilmediği hiçbir çifte, tek başlarına birleşme imkânını veremez.
· Aile efrat ve reisinin, iştigal ve maişet tarzının, şekil ve mânasının malûm ve sabit bulunmadığı hiçbir ev, hususî mesken masuniyeti içinde telâkki olunamaz; ve esasen böyle bir nikap gerisindefena maksatla hiçbir çatının teşekkülüne imkân verilemez.
· Yalnız ana prensipleri canlandıran bu emre bağlı hususî maddelerden anlaşılacağı gibi, dâvaya muhalif hareket eden ve bu muhalefeti kolaylaştıran fertlerin cezaları, takat ve tahammül üstünde ağırdır.
· Resmî ve hususî, fakat hükûmetçe sabit fuhuş müessiseleri, bu emrin intişar tarihinde derhal ve her yerde kapatılacak ve bunların bütün mensupları, lâhika emirde gösterilen kamplarda toplanacaktır. Bu kamplara, aynı zamanda, malûm ve müseccel ne kadar fâhişe varsa sevkedilecektir. Bu kamplarda tatbik olunacak muamele tarzı ve eski fâhişelerin tâbi tutulacakları (rejim) ayrı bir emir mevzuudur.
· Bütün dâva ve gaye şu noktada toplanmaktadır ki, ev, evden başka hiçbir şeye âlet edilemez bir dış murakabeye tâbi tutulur. İç murakabe yalnız onun salâhiyetli şahıslarına ve İslâmî ruhuna terkedilir ve masun bulundurulurken, ferdî zinayı kolaylaştırıcı ve müessiseleştirici imkânolar cemiyetin ve ictimaî tezahür plânlarının kâffesinden silinip kazınacak; fuhuş ise gizli ve açık her şubesiyle ve bir kalemde tasfiye edilip “fâhişe” isimli tipler, ya tam salâh ve hürriyetlerini, yahut tam murakabe ve tavziflerini devlet elinde idrak edeceklerdir. Cemiyetin iç plânını iman ve terbiye ıslâh etmeye bakarken, ona bağlı kanun da, dış plânda, namus ve iffetten başka hiç bir çizgiye zaman ve mekân vermeyecektir.NECİP FAZIL KISAKÜREK...

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt