Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

agla gözlerım agla;ağlamadıgın günlere ağla.. (1 Kullanıcı)

£cir*Ukba

Kayıtlı Kullanıcı
sinek başı kadar ALLAH yolunda gözyaşı dökeni cehennem yakmazmış Öyle diyo Efendimiz aleyhisselam

Tirmizî’nin Sahih ve hasen olarak Ebû Hureyre’den rivayetinde, Resûl-i Ekrem;
“Sağılan süt memeye girmediği gibi, Allah korkusundan ağlayan kimse de cehenneme girmez Allah yolunda çarpışırken meydana gelen tozla, cehennemin dumanı birleşmez” buyurmuştur

Buhâri ile Müslim’in rivayetinde Resûl-i Ekrem, Allah’ın cc azâbını hatırlayarak gözyaşı akıtanları da kıyamette Arş’ın altında gölgelenecek yedi sınıf insanlar arasında saymıştır

Mahşerde o büyük günde meydanda toplanmış ümmeti Muhammed Cehennem solda ateşini kusuyo ümmetin üstüne Peygamber efendimiz sa ümmetim diye diye feryat ediyo koşuşuturuyo sağa sola ateş yakacak ümmetini yoksa Ne yapsa ateş sönmüyo Tam bu sırada cebrail aleyhisselam gelir yanına

Bir bardak su verir
-Al şu bir bardak suyu dök cehennem ateşine der
Bir bardak suyu döker hemen cehennem ateşine Ateş anında söner.Hiç bir bardak suyla sönermi cehennem ateşi merak eder
-Ey Cebrail as bu birdak su neydiki hemen söndürüd ateşi
Şöyle der Cebrail as
-O birdak su varya ümmetinin ALLAH cc korkusundan, ALLAH cc rızası için döktüğü gözyaşlarıdır

Nedemiş bir büyük
-neden ağlıyorsunuz demişler
o mubarekte
-ağlamadan geçirdiğim o günlerime ağlıyorum demiş

Amr bin el-Âs’ın oğlu Abdullah da “Allah cc korkusundan ağlayan gözden gelen bir damla yaş, benim için altın sadaka vermekten daha sevimlidir” derdi

Kabirde sorgu sual çetin geçer Yaptıkları boşa çıkmıştır ve kulun cehennemlik olduğu görülür
bakalım sonra nolmuş

MELEK: Ey melekler bunu götürün cehenneme atın
MEFTAayır durun ne olur,Allah (cc) aşkına götürmeyin beni o cehennem ateşine,durun,ne olur size yalvarıyorum,bir şans daha istiyorum lütfen,lütfen…
KİPRİKLER: Durun,durun,götürmeyin onu
MELEK: Siz ne demek istersiniz ey kirpikler?
KİPRİKLER: Evet ey melek bu kul dünyada iken harama baktı,haram yedi,haram olan yerlere gitti.Ama buna rağmen bir gece Allah(cc)aşkı ile,iman tohumlarının verdiği sevgi ile büyük bir içtenlikle ağlamıştı.Halbuki Allah teala;Benim için bir damla gözyaşı dökene cehennem haramdır buyurmuyor mu?Müjde müjde ya kul yüce Allah cc seni affetti cennetliklerdensin

Ağla ey gözlerim ağla dünyalık şeylere ağladığına ağla
ağlamadan geçen günlerine ağla
namazsız geçen günlerine ağla
Kıymetini bilmediğin boş zamnlarına ağla

ibadetle geçirmediğin gençliğine ağla
ağla gözlerim ağla hiç olmazsa sinek başı kadar bir kaç damla
ağla gözlerim ağla ağladığın filmlere ağla
savaşların ortasındaki zulme uğrayan müslümanlara ağla
komşun açken onun farkında olmadığına ağla

gaflet içinde geçirdiğimiz ve ALLAH 'ı cc anmadan zikretmeden geçirdiğimiz anlara ağla
ağla gözlerim gülerek işlediğimiz günahlarımıza yalanlarımıza ağla
Ağlaki kıyamette O bardak içinde benimde bir damla gözyaşım olsun olsun ki bizi cehennem ateşinden korusunAmin,Amin

-seleme-

Kayıtlı Kullanıcı
:(:( rabbim bize züleyhanın ona olan aşkından nasip etsin:(

Ahmed Muhammed

Kayıtlı Kullanıcı
Allah c.c. güzel paylaşımınızdan dolayı sizden razı ve memnun olsun.

Kur'ana sevdalı

Kayıtlı Kullanıcı
Nedemiş bir büyük
-neden ağlıyorsunuz demişler
o mubarekte
-ağlamadan geçirdiğim o günlerime ağlıyorum demiş

Rabbim razı olsun,çok anlamlı vede ibretli bir söz.

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt