Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

AĞIZ KOKUSUNUN SEBEPLERİ (1 Kullanıcı)

Ravza_Nur

Kayıtlı Kullanıcı
1- Kokulu yiyecekler,

2- Diş çürüğü,

3- Diş eti ve kemik dokusu hastalıkları,

4- Devamlı ağız kuruluğu,

5- Sigara kullanma,

6- Ağzın kötü bakımı.

Yediğimiz gıdalar solunumumuzu etkiler, özellikle soğan, sarımsak gibi yiyecekler kan dolaşımımıza geçerler, oradan akciğerlere gelir ve nefesimizle dışarı atılır.

Diş fırçalama, diş ipi kullanımı, ağız gargaraları ve sakız çiğneme gibi çareler, ağız kokusunu sadece geçici olarak maskeler. Diyet yapanlarda, düzensiz yemek yemeğe bağlı olarak fena ağız kokusu olabilir.

Düzenli ağız bakımı olmazsa, gıda artıkları dişler arasında, dilin ve diş etlerinin üstünde birikerek ağızda kalır, belli bir süre sonra kokuya sebep olabilir. Protezlerin de, iyi temizlenememesi fena kokuya sebep olabilir. Diş ve diş eti sağlığının bozulduğunun en önemli habercisi de, fena ağız kokusudur.

serCANist

Kayıtlı Kullanıcı
RE: AĞIZ KOKUSUNUN SEBEPLERİ

S.A.
merhaba arkadaşlar,
diş sağlığı ile ilgili bir sorum olacak.
bir arkadaşımdan duydum. köylerinde bir çeşit ot varmış.. o otlu kaynatıp ya da takıp vs. dumanına ağızlarını tuttuklarında dişteki kurtların yada neyse düştüklerini söylüyordu.
böyle bir bilgisi olan var mı?

KERAY

Kayıtlı Kullanıcı

NE KURDU DİŞTE KURT OLURMU? BAKTERİMİ BEMEK İSTEDİNİZ ?

serCANist

Kayıtlı Kullanıcı

KERAY yazdı:
NE KURDU DİŞTE KURT OLURMU? BAKTERİMİ BEMEK İSTEDİNİZ ?
Valla ben de bilmiyorum.. bana anlattığına göre küçücük kurdlarmış.. ben de onun yalancısıyım.
hani bir de reklamlardaki dişleri yiyyen böcükleri görünce aklıma yatmadı değil.. :):p:D

hafize

Kayıtlı Kullanıcı

Kötü ağız kokusu, çoğu zaman mahcubiyete, sosyo-psikolojik problemlere sebep olur; hatta evlilikleri bile etkileyebilir Ravza nedense bazen dişlerimize önem vermiyoruz çok zormuş gibi fırçalamaya üşeniyoruz ama dişler birer birer gidince ah keşke ihmal etmeseydim diye hayıflanıyoruz bizim bir tanıdık varmış evlendiği gece damat geline baban bu kadar çeyiz yapacağına dişlerine baktırsaydı diye anlatırlardı bütün hastalıklar dişlerden başlıyor
hatırlattığın için Allah razı olsun selametle B)

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt