Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

adı Muhammed'i sevda (1 Kullanıcı)

salih cingöz

Kayıtlı Kullanıcı
"Muhammed'i inkar et diyorum sana"!

"Ehad, Ehad"

"İnkar et Bilal!"

"Ehad, Ehad"

Müşrik lider Ümeyye b. Halef ile köle Bilal'in iman-küfür mücadelesiydi bu. Bir yanda bütün güç olanaklarını elinde bulunduran zalim Ümeyye, diğer tarafta Muhammed (sav)'e dost olmaktan başka hiçbir hakka sahip olmayan köle Bilal. Bir destan yazılıyordu o gün. Adı; Direniş. Bir milad düşülüyordu o an. Adı; Muhammedî sevda. Ve her bir Ehad'da zalim tükenirken Mü'min zafer makamında. Müstekbir yine aciz, yalınayaklılar karşısında.
O gün bugündür, destan olup gönüllere kazındı bu sevda. O gün bugündür devam etmekte bu kavga. Zalimler yine Muhammed (sav)'e saldırmakta, kin kusup salyalar akıtmakta.
Saklanma, köşeye çekilme, 'Zarardan etkilenmeyeyim' deme zamanı çoktan gelip geçti. Düşman ar damarını çatlatıp hakaret mevzisine geçti. Artık ashab gibi Muhammed (sav)'e sahip çıkma vaktidir. Artık kabukları kırıp haykırma anıdır. -u Teala'nın buyruğunu yerine getirme zamanıdır. Yüce (cc) buyuruyor: "Onlar sizinle toptan savaştıkları gibi siz de müşriklerle toptan savaşın ve bilin ki, mutlaka (azabından) korunanlarla beraberdir."
Gelip çatmışsa zaman, koyuluyoruz yola ashabla beraber. Görevimizi öğreniyoruz onlardan. Sıkıntıların doruk noktaya ulaştığı bir zamanda, Akabe Beyatı'ndayız. Elimiz Resulullah (sav)'ın elinde. Kalbimiz Resulullah (sav)'ın sevgisinde. Esad b. Zürare'nin dediklerini tekrarlıyoruz:
"Yâ Rasûlallah! Her davetin, yumuşak veya sert, bir yolu ve usulü vardır. Bugün senin yaptığın davet, insanların yüzünü ekşitecek, kendilerine ağır gelecek bir davettir: Sen bizi öteden beri üzerinde bulunduğumuz dinimizi bırakmaya ve kendi dinine tâbi olmaya davet ettin ki, bu çok zor ve ağır birşey olduğu halde, biz senin bu teklifini kabul ettik! Sen bizi insanlarla aramızdaki yakın, uzak bütün akrabalık ve komşuluk ilişkilerini kesmeye davet ettin! Bu da çok zor ve ağır birşey olduğu halde, biz senin bu teklifini de kabul ettik!
..
Bizim kanlarımız senin kanınla, ellerimiz senin elinledir! Biz, kendilerimizi, oğullarımızı ve kadınlarımızı savunduğumuz ve koruduğumuz şeylerden, seni de savunacak ve koruyacağız! Eğer biz bu ahdimizi bozarsak, 'ın ahdini bozmuş bedbaht, yaramaz kimseler olmuş olalım! Yâ Rasûlallah! Bu, sana karşı, bizim sadâkat yeminimizdir!
(Evet Ya Resulellah (sav), bu sana bizim de sadakat yeminimizdir.)
Senin, "Yüce Rabbim için şartım; sizden istediğim, O'na hiçbir şeyi eş-ortak koşmaksızın ibadet etmenizdir. Kendim için şartıma, isteğime gelince: Kendimi ve ashabımı barındırmanız, bana ve ashabıma yardımcı olmanız. Kadınlarınızı ve çocuklarınızı savunup koruduğunuz şeylerden beni de savunup koruyacağınız hakkında, sizinle bey'at yapayım!" buyruğuna 'Lebbeyk!' diyoruz.
Söz sadakat ister. Söz ameli icab ettirir. An olur söz uğrunda ölmeyi gerektirir. Bunun musaddıkı tarihtir. Bunun şahidi yaşananlardır. Bunun tanığı İslam'ın ve asr-ı saadetin ta kendisidir. Bunun adı Muhammed'i sevdadır...Onlar İslam'ın, elleri-ayakları öpülesi kahramanlarıdır.

ZaRiNa/MeDiNe

Kayıtlı Kullanıcı
Selamün Aleyküm...paylaşımınız çok güzeldi,Allah c.c razı olsun..
selam ve dua ile kalın herdaim..B)

DuaLar

Kayıtlı Kullanıcı
Muhammed'i inkar et diyorum sana"!

"Ehad, Ehad"

"İnkar et Bilal!"

"Ehad, Ehad"

Müşrik lider Ümeyye b. Halef ile köle Bilal'in iman-küfür mücadelesiydi bu

onlar bu kadar zor şartlarda bile küfre dönmemişlerdir
ya bizler bunca rahataımıza karşılık kimbilir günde bilmeden kaç kere küfre giriyorum ALLAH
bizlere merhamet etsin inşALLAH..
Allah razı olsun kardeşim bu paylaşımın için...

salih cingöz

Kayıtlı Kullanıcı
Muhammed'i inkar et diyorum sana"!

"Ehad, Ehad"

"İnkar et Bilal!"

"Ehad, Ehad"

Müşrik lider Ümeyye b. Halef ile köle Bilal'in iman-küfür mücadelesiydi bu

onlar bu kadar zor şartlarda bile küfre dönmemişlerdir
ya bizler bunca rahataımıza karşılık kimbilir günde bilmeden kaç kere küfre giriyorum ALLAH
bizlere merhamet etsin inşALLAH..
Allah razı olsun kardeşim bu paylaşımın için...

acaba onların karşılaştığı zorluklarla biz karşılaşsak ne kadar mücadele edebiliriz diye soruyorum hep kendime RABBİM sizdende razı olsun ablacım selam ve dua ile kalın

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt