Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Adamlar Lazim (1 Kullanıcı)

hafize

Kayıtlı Kullanıcı
ADAMLAR LAZIM !...
SAGLAM KARAKTERLİ,ÜLKESİNİ VE MİLLETİNİ SEVEN,
İNANCI YOLUNDA ÖLMESİNİ BİLEN,
ÇANAKKALE,YEMEN VE SAKARYADA ŞEHİT DÜŞEN,
ALLAHÜEKBER DAĞLARINDA DONARAK ÖLEN,
ADAMLAR GİBİ ADAMLAR LAZIM…

VERDİĞİ SÖZÜ NAMUS BORCU BİLEN,
ÖLÜME DÜĞÜNE GİDER GİBİ GİDEN,
DÜŞMAN KALABALIKLARINA ALDIRIŞ ETMEDEN GÜLEN;
NAMUSLU VE MERT ADAMLAR LAZIM…
ADAMLAR LAZIM DEDİM YA..
ADAM GİBİ ADAMLAR,
ALPEREN,SERDENGEÇTİ KAHRAMANLAR,
ULU HAKANLAR,GENÇOSMANLAR,
KARAYILANLAR,ULUBATLI HASANLAR…
TIPKI ONLAR GİBİ ADAMLAR LAZIM!...

YARININI UNUTMAYAN, ENGİN KAVRAYIŞLI,
DOSTUNA DOST,DÜŞMANINA DÜŞMAN TAVIRLI,
HÜR,VAKUR VE YOLUNDA KARARLI,
YÜREĞİ,BEYNİ VE BİLEĞİ SAGLAM ADAMLAR LAZIM…

ADAMLAR LAZIM!...
DÜŞMANINA KILIÇ, DOSTUNA KALKAN,
BESMELEYLE UYANIP,DUAYLA YATAN,
DÜNYAYA,İNSANLIGA,SEVDİKLERİNE ŞEFKATLE BAKAN,
YÜREĞİ,İMANLA VE AŞKLA DOLU ADAMLAR LAZIM..
ADAMLAR LAZIM!...
ADAMLAR LAZIM!...

hafize

Kayıtlı Kullanıcı
selamünaleyküm iyi akşamlar

A

Arzu_76

İyi akşamlar hafize annem başlık açtığım konu hakkında beni bilgilendirirmisiniz cinler ve vesvese

Allah (CC) razı olsun

Dua ile

hafize

Kayıtlı Kullanıcı
İyi akşamlar hafize annem başlık açtığım konu hakkında beni bilgilendirirmisiniz cinler ve vesvese

Allah (CC) razı olsun

Dua ile

Cinlerin Insanlarla olan iliskileri
Cinleri insanlara görünmeleri yasaktır. Ancak bazı durumlarda insanlar tarafından görülür, onlarla konuşulur. Onlarla sohbet edilebilir yahut onlardan geçmişe ait bilgiler alınabilir. Ancak Geleceğe ait herhangi bir bilgi veremezler. Cinler insanlarla bağlantıya geçebildikleri gibi insanlarda cinlerle bağlantıya geçebilirler. Bunun için özel dualar ve yöntemler vardır hatta onlardan birkaçını kendi köleniz olarak tutabilirsiniz. Fakat bunu kesinlikle önermiyorum çünkü onlar normalde 700 sene kadar yaşarlar hatta çok daha uzun yaşıyanları mevcuttur. Hatta ve hatta Adem (a.s.)'I gören ve onun selamını Peygamberimiz (s.a.v)'e kadar getiren cinlerin olduğu rivayet ediliyor. O sebeple muhtemelen sizin ölüm anınızda o yaşıyor olacaktır. Hatta sizin zayıf düştüğünüz anı gözlüyor olacaktır , ve eline geçirdiği ilk fırsattada efendisini boğma yoluna gidebilecektir. Ancak onunla karşılıklı menfaatle onu kullanabilirsiniz. Bu da size bazı şeylerde fayda sağlayabilir. Bana sorarsanız ben bunuda tavsiye etmem. Eğer bu işe merak saldıysanız yol yakınken dönmenizi öneririm hala direnip illâda ben onlarla arkadaşlık kuracağım derseniz size formül verebilirim. Cinler insanlarla fazla uğraşmazlar ancak nadirende olsa bazen azgınları insana bulaşabilir. İnsanlarla uğraşabilir, yahut insanlara zarar verebilir.Cinler insanların emrine girebilirler. Eğer bir büyücünün emrine giren cin varsa o büyücünün istekleri ölçüsünde insanlara bulaşabilir.

VESVESE

Fısıltı, hışırtı ve fışırtı gibi gizli ses, fiskos. Kalpte meydana gelen şüphe, tereddüt, vehim, kuruntu, iç üzüntüsü, nefis ve şeytanın meydana getirdiği iç karışıklığı anlamları için kullanır.
Zıddı tereddütsüz, kararlı, emin ve azimli olmak demektir (el-İsfahanî, el-Müfredât, İstanbul,1986, 819, vesvese mad).
Vesvese kelimesi Kur'ân'da dört yerde geçmektedir. Şeytanın Cennette bulunan Âdem (a.s) ve Havva validemize nasıl vesvesede bulunduğu Yüce Allah tarafından şöyle haber verilmiştir:
"Derken Şeytan çirkin yerlerini kendilerine göstermek için onlara fısıldadı (vesvesede bulundu): - Rabbiniz başka bir sebepten dolayı değil, sırf ikiniz de birer melek ya da ebedi kalıcılardan olursunuz diye sizi bu ağaçtan menetti" (el-A'raf, 7/20).
Bu âyette geçen vesvese kelimesi, fısıldama şeklinde anlaşılmakta ve tercüme edilmektedir.
Bir de şeytanın Cennete nasıl girdiği ve Âdem (a.s) ile Havva validemize nasıl vesvesede bulunduğu hususunda, alimlerin farklı yorumları vardır. Bu hususta çeşitli görüşler ileri sürülmüştür (Geniş bilgi için bk. el-Maverdî, en-Nuketü ve'l-Uyun, Beyrut 1992, II, 210).
Kur'ân'ın başka bir yerinde, Tâhâ sûresinin 120. âyetinde de şeytanın Âdem (a.s) ve Havva validemize yaptığı bu vesvese dile getirilmiştir.
Vesvese ile ilgili diğer bir âyetin meali de şöyledir: "Andolsun insanı biz yarattık ve nefsinin ona ne vesvese verdiğini (fısıldadığını) biliriz. (Çünkü) biz ona şah damarından daha yakınız" (Kaf 50/16).

DOĞRUMU ANLADIM ACABA

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt