turkislam54
Kayıtlı Kullanıcı
SELAMUN ALEYKÜM kardeslerim ben çanakkalede üniversite ögrencisiyim geçenlerde hocamızla sınıfta bir konuyu tartıstım. ve sordum tatile cok meraklı oldugumdan degil sadece adaletsiz olarak gördüğüm için sordum örnegin antalyada bir turist günlük bütün ihtiyaçları içinde 10 dolara kalırken bir türk aynı imkanlar dahilinde günlük 120 ytl ödemesi gerekiyor. yani kendi vatanımızda dışlanıyoruz.Bunun neresi adalet ülkemize yabancı para girsin diyerek kendi vatandaşımızı hor görüyoruz burda anlattıgım sadece bir örnek TÜRKİYE de herzaman yabancılar bizden daha fazla deger görüyor desem yeri bazı yerleri ayrı tutmakta fayda var kimsenin vebalini almak istemem ama birçogu böyle oteller seyahat acenteleri sonra devlet nezdinde bile bir yabancının sözleri T.C. vatandasından daha fazla önem arz ediyor. Bizim ülkemizde böyle şeyler yasanması gerçekten zoruma gidiyor. bunu hocaya bu sekilde belirttim. Aldıgım cvp ise hiçte açıklayıcı bir cvp degildi yani kısacası adaletsiz yasamamıza o çok özgürlüğü savunan demokrasiyi savunun üniversiteler ses çıkarmıyor. Örnegin dünyanın hiçbir ülkesinde liklik diye bir kavram yok bu sadece bizde var papa nın hristiyan dünyası üstündeki etkisini anlatmama gerek yok . Ancak bizde durum cok degişik önceden din adamlarının fikirlerine ALLAH (c.c.) dostlarının fikirlerine önem verilirmiş şimdi ise böyle bir şeye kalkısılsa irticacı diye mimlenirsiniz. Laiklik din ve devlet işlerinin birbirinden ayrılması. Evet tanımı bu biraz daha açalım daha iyi anlasılması için dinin devlet işlerinde devletinde din işlerinde bagımsız olmaları. buraya kadar laiklik güzel ancak din devlet işlerine karışmıyorda devlet niye din işlerine karışıyor .Baş örtüsü mesela bırakın bu işi bilirkişileri kimse onlar bir araya gelip ortak düşüncelerini sunsunlar bilirkişiler(diyanet işleri başkanı,ilahiyat profesörleri vs.) ama öyle degil dedim ya adaletsizlik var laiklik ilkesini kendi içinde çatıştırıyolar. ben ilkeye kanun gereği saygılıyım ancak hiçbir kanun dine müdahale edemez. herşeyimizde özgürüz dinimize gelince aman efendim gericilik bırakın ilerimi gerimi işin alimleri söylesinler onlarda söylüyolar ama ne fayda basta konu baslıgında söyledigim gibi her konuda adaletsiz yönetiliyoruz yabancılara ayrıcalıklar islamiyeti özgürlüğün dısında bırakma dini devletin tekelinde tutma bunlar hepsi bu milletin zararına bakınız belçikada eger bir konu tam olarak açıklıga kavuşmuyosa olabilcek seçenekleri hazırlayıp halk oylamasına sunuluyor made demokratik bir ülkeyiz kendi kendimizi yönetiyoruz bırakın halk oylaması açıklasın herşeyi ama biliyolar halkın ne istedigini çıkarlarına zarar gelir diye her yolu deniyolar. ALLAH (C.C.) umarım bu adaletsizlik girdabından umarım hepimizi kısa zamanda çıkarır.
selametle
selametle