Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Adalet bu mu? (1 Kullanıcı)

leyla-1

Altın Üye
Öyle bir ahir zamanda yaşıyoruz ki Allah hepimizin sonunu hayırlara vesile etsin inşallah kaybedecek birşeyi olmayan insanların şerlerinden kötülüklerinden bizleri koruyup gelmeden esirgesin Rabbim.
AMİN
“Kim zerre kadar hayır işlese onu (karşılığını) görecek. Her kim zere kadar şer işlese onu (karşılığını) görecek.” (Zilzal Sûresi, 7-8)

Nasıl helalleşmeyi düşünüyorsunuz?!
Şeytan sizi “Allah” ile aldatmasın

“Nasıl olsa Allah affeder” anlayışını körükleyip, insanları günaha koşturan mel’un şeytandır. Allah’ın rahmeti elbette geniştir, sonsuzdur; ama kul hakkı müstesnadır. Bakın Rabb’imiz Fatır Sûresi’nde (5-8 ayetler arasında) bunu nasıl izah ediyor:

“Ey insanlar! Allah’ın vaadi gerçektir; sakın dünya hayatı sizi aldatmasın. O çok aldatıcı olan şeytan da sizi Allah ile aldatmasın. Şeytan size düşmandır; siz de onu düşman belleyin. O, kendi taraftarlarını alevli ateşte barınmaya çağırır! İnkâr edenlerin hakkı şiddetli bir azaptır. İman edip güzel işler yapanlar için ise bir bağışlanma ve büyük bir ödül vardır. Kötü işi kendisine süslenip de artık onu güzel bir iş olarak görmeye başlayan kimse de o mü’minler gibi olur mu? Allah dilediğini saptırır, dilediğini doğru yola iletir.”

Allahim seytan serinden sana siginiriz..
Rabbim üzerimiz de kul hakkı bırakmasın inşAllahh.kul hakki çok ônemli dikkat edelim inşAllahh..

Makam ve mevkiye gelen kişiler kendilerini ne sanıyorlar acaba bu dünya kime kalmış acaba kendilerine mi kalacak ne götürecekler acaba? Müslümanlıktan adeletten bahsedenler herkese eşit adelet verdiklerini söyleyerek göz göre göre yalan söyleyenler kimi kandırıyorlar acaba? Ellerine fırsat geçti diye olumsuz yönde kullanalar insanlara zalimlik haksızlık yapanlar daha önce yapıp gidenler Allah kabinize göre mükafatını versin.Herkes ektiğini biçsin kim ne yapar kendine yapar yıllarca emek harcayanların hakkını yiyenler göz göre göre sadece sizleri Allah'a havel ediyorum.Az eş uz eş melun boyunca eş:(

Adalet bu mu?
Selam Aleyküm kardeşim burda kimseyi ön yargıyla yaklaşmaya yada suçlamak gibi bir niyetim yok sadece çok merak ediyorum yıllardır hep süregelen herkes bir yerlere gelince sadece kendini yakınlarını düşünüp en yüksek mevkilere getirip zenginlik lüks içinde yaşarken insanlarımıızın fakirlik aç sefalet içinde yaşayıp evine bir ekmek bile götüremeyen insanlarımızı hiç görüp içleri sızlamıyor mu acaba gece yatarken yatağa nasıl başlarını koyup yatabiliyorlar acaba? ayrıca müslümanlıktan adelletten bahsedenlerler herkese kim olursa olan hak eden herkese eşit davranacakları söyleyenler verdiğiniz sözler nerde acaba kimi kandırıyorsunuz acaba? Ancak hekkes kendini kandırır hak etmedikleri halde insanları bir yerlere getirenler yıllarca emek harcayı gece gündür emek harcayan kardeşlerimiz dururken sizlerin yaptığı vicdana sığıyor mu acaba tabii başka bir çevrçeveden baktıkları için başkaları yapıyorsa aynı şeyleri sen niye tarafsız olmuyorsun hak edene vermeyip hak edenlere veriyorsun diğeri kötü adaletsizlik yapıyorsa sende aynı şeyleri yaptıktan sonra seninde kötüden ne farkın kaldı acaba?Sadece Allah'a havel ediyorum Allah kimsenin emeğini hakkınını kimsede bırakmasın inşallah emek bu yazık yazı gerçekten çok yazık sadece yazıklar olsun demek istiyorum:(
BU NASIL ADALET BU NASIL VİCDAN ACABA?:(
Adalet sadece kendini ve yakınlarını düşünmek makam ve mevki peşinde koşmak bir yerlere gelmek için insaların gözünün içine baka baka yalan söylemek dini suistimal etmek saf temiz insanların duyularından yararlanmak bencil olmak insanları aşağılamak bencil olmak insanlarımız açlık içinde yaşarken kendisi lüks içinde yaşamak kimseyi düşünmemek....:a24:
Müslüman din kardeşlerimiz zülüm altında sefalet içinde canlarından mallarından olurken yoksulluk içinde bir ekmeğe muhtaçken zengiilik içinde bencillik midir yoksa ADALET SİZCE KARDEŞLERİM?:(:a24:
Değişen birye yok maalesef en azından bir işi olan kardeşlerimizin şu anda bir işleri bile yok ne kadar acı:(
Allah yar ve yardımcıları olsun Allah hayırlı bir sebep nasip etsin inşallah.
Rabbim Hz. Ömer adaleti nasip etsin inşallah.
Selam ve dua ile Selametle kalınız..[/B]

Allah'ım, Allah'ım, Allah'ım, Tasadan ve Tembellikten sana sığınırım Cimrilikten ve Korkaklıktan Sana Sığınırım Borcun beni sıkıştırmasından Sana Sığınırım Makam ve Mevkinin Şımarttığı adamların İnsanların Şerrinden Sana Sığnırım YARABBİM"

leyla-1

Altın Üye
HZ.ÖMER ADALETİ
1 Kıssadan 2 hisse (insanlık öldü mü)
Hz. Omer arkadaslariyla sohbet ederken, huzura uc genc girer. Derler ki :
-"Ey halife, bu aramizdaki arkadas bizim babamizi oldurdu.
Ne gerekiyorsa lutfen yerine getirin." Bu soz uzerine Hz.Omer suclanan gence donerek :
- Soyledikleri dogru mu diye sorar , Suclanan genc der ki :
-evet dogru.
Bu soz uzerine Hz Omer anlat bakalim nasil oldu diye sorar:
Bunun uzerine genc anlatmaya baslar, der ki :
-"Ben bulundugum kasabada hali vakti yerinde olan bir insanim ailemle beraber gezmeye ciktik, kader bizi arkadaslarin bulundugu yere getirdi. Afedersiniz hayvanlarimin arasinda bir guzel atim var ki donen bir defa daha bakiyor, hayvana ne yaptiysam bu arkadaslarin bahcesinden meyva koparmasina engel olamadim, arkadaslarin babasi icerden hisimla cikti atima bir tas atti atim oracikta oldu. Nefsime bu durum agir geldi, ben de bir tas attim, babasi oldu. Kacmak istedim fakat arkadaslar beni yakaladi, durum bundan ibaret" dedi. Bu soz uzerine Hz Omer
-"Soyleyecek bir sey yok, bu sucun cezasi idam.Madem sucunu da kabul ettin" dedi.
Bu sozden sonra delikanli soz alarak
-"Efendim bir ozrum var" diyerek konusmaya basladi
- "Ben memleketinde zengin bir insanim, babam rahmetli olmadan bana epey bir altin birakti.Gelirken kardesim kucuk oldugu icin saklamak zorunda kaldim. Simdi siz bu cezayi infaz ederseniz yetimin hakkini zayi ettiginiz icin Allah(cc) indinde sorumlu olursunuz, bana uc gun izin verirseniz ben emaneti kardesime teslim eder gelirim, bu uc gun icinde yerime birini bulurum" der.
Hz. Omer dayanamaz der ki :
-"Bu topluluga yabanci birisin, senin yerine kim kalir ki?!"
Sozun burasinda genc adam ortama bir goz atar, der ki:
- "Bu zat benim yerime kalir." O zat Hz. Peygamber Efendimizin (sav) en iyi arkadaslarindan daha yasarken cennetle mujdelenen Amr Ibni As' dan baskasi degildir. Hz.Omer Amr'a donerek,
- "Ey Amr, delikanliyi duydun" der. O yuce sahabi
-"Evet, ben kefilim" der ve genc adam serbest birakilir.
Ucuncu gunun sonunda vakit dolmak uzere ama gencten bir haber yoktur. Medine'nin ileri gelenleri Hz. Omer'e cikarak genc'in gelmeyecegi, dolayisiyla Amr Ibni As'a verilecek idam yerine maktulun diyetini vermeyi teklif ederler, fakat gencler razi olmaz ve babamizin kani yerde kalsin istemiyoruz derler.
Hz. Omer kendinden beklenen cevabi verir der ki :
"Bu kefil babam olsa farketmez cezayi infaz ederim."
Hz Amr Ibni As ise tam bir teslimiyet icerisinde der ki :
-"Ben de sozumun arkasındayım."
Bu arada kalabalikta bir dalgalanma olur ve insanlarin arasindan genc gorunur. Hz. Omer gence donerek derki evladim gelmeme gibi onemli bir nedenin vardi neden geldin?" Genc vakurla basini kaldirir ve (gunumuz insani icin pek de onemli olmayan)
"AHDE VEFASIZLIK ETTI" demeyesiniz diye geldim der.
Hz.Omer basini bu defa cevirir ve Amr Ibni As'a der ki :
-"Ey Amr, sen bu delikanliyi tanimiyorsun nasil oldu onun yerine kefil oldun".
Amr Ibni As vakurla kanimizi donduracak bir cevap verir,
-"Bu kadar insanin icerisinden beni secti.
"INSANLIK OLDU "dedirtmemek icin kabul ettim" der.
Sira genclere gelir, derler ki :
-"Biz bu davadan vazgeciyoruz."
Bu sozun uzerine Hz Omer :
-"Ne oldu, biraz evvel babamizin kani yerde kalmasin diyordunuz ne oldu da vazgeciyorsunuz?"der.
Genclerin cevabida dehsetlidir :
-"MERHAMETLI INSAN KALMADI" DEMEYESINIZ DIYE ...

ALINTI

gülnisa

Kayıtlı Kullanıcı
selamunaleykum guzel kardeşım
ülkemızde ne yazık kı torpıl denılen olaylar hızlıca olmakta
ben cok kere şahıt oldum
en basıttınden şunu demek ısterım
hıç hak etmeyeıpde makam sahıbı olanlar ve sonrada kendını bışey sananlar
ıznınle paylaşmak ıstıyorum
daha yenı oldu bu
ıkıncı donem 4 ve 5 sınıflar arası en başarılı öğrencıler secılmedı
oysa hep secılırdı
neden dıye sorduğumda ıdareyle takıştık
cunku benım sınıfımdan secılecektı ve dığer şubedekı öğretmen ıdareye yakındı...
ve ıdarecının bana dedığını yazıyorum

bu okulda alınmış bır karar 20 sene de gecse gecerlıdır

artık gerısı sızın yorumlarınıza kalmış

allaha emanet ol
guzel kardeşım

ysmnkaos

Kayıtlı Kullanıcı
selamünaleyküm kardeşim...
maalesef iş dünyasındaki her kademede, olmaması gereken insanların varlığı bilinmekte...
biz buna kısaca "torpil" diyoruz...
işin ehli olup olmamanız gerekmez...
hatta başkalarının hakkına girip, ulaşılan konumda verilen işi yapmakta...
sadece sırtınızı dayadığınız referansınıza güvenin yeter...:a33:
ALLAHA EMANET OLUNUZ

leyla-1

Altın Üye
adalet bu değil ve asla da olmayacak!..

Allah razı olsun kardeşim Rabbim kötü art niyetli insanlar fırsat vermesin inşallah nerde kötü insan varsa Allah'a havel ediyorum Rabbim en güzelini bilir.
Allah hepimizin yar ve yardımcısı olsun hiç birimizi darda sıkıntıda çıkmazda çaresiz bırakmasın kötü art niyetli insanlarada fırsat vermesin inşallah.
Allah hepimizin dualarını kabul etsin hayırlısıyla inşallah selam ve dua ile Allah'a emanet olun.

leyla-1

Altın Üye
selamunaleykum guzel kardeşım
ülkemızde ne yazık kı torpıl denılen olaylar hızlıca olmakta
ben cok kere şahıt oldum
en basıttınden şunu demek ısterım
hıç hak etmeyeıpde makam sahıbı olanlar ve sonrada kendını bışey sananlar
ıznınle paylaşmak ıstıyorum
daha yenı oldu bu
ıkıncı donem 4 ve 5 sınıflar arası en başarılı öğrencıler secılmedı
oysa hep secılırdı
neden dıye sorduğumda ıdareyle takıştık
cunku benım sınıfımdan secılecektı ve dığer şubedekı öğretmen ıdareye yakındı...
ve ıdarecının bana dedığını yazıyorum

bu okulda alınmış bır karar 20 sene de gecse gecerlıdır

artık gerısı sızın yorumlarınıza kalmış

allaha emanet ol
guzel kardeşım

Allah razı olsun kardeşim ne demek istediğinizi anladım ülkemizde farkeden birşey yom maalesef torpil olayı her zaman devam ediyor ve herhalde böyle devam edecek A yada B farketmiyor dini yönden her yönden başta olan herkes vay nefsim diyor kendi tanıdık yakınları için birşey yapıyorlar yapsınlar bakalım nereye kadar mal mülk etiket şan şöhret nereye kadar insanlarımız açlık sefaletinde yaşarken ne sıkıntılı kötü durumda olurken herkes ancak kendi nefsini düşünüyor maalesef:(
Allah hepimizin yar ve yardımcısı olsun kendi kapısından başka kul kapısına muhtaç etmesin kimselerede fırsat vermesin inşallah.
Allah kimseyi kimseye fırsat vermesin kimseyi kimseyede muhtaç etmesin.
Yine bir tanıdığımız vardı öğretmen ayağını kaydırmak için neler yaptılar hatta deli raporu bile Almak istediler o kişi ne yaptı Allah'a güvenip işini Allah'a bıraktı uğraşanlar mevki sahibi insanlardı ne oldu herkes eştikleri kuyuya düştüler kim ne yapar kendine yapar alma mazlumun ahını çıkar aheste aheste burda başa kalkma yada sevinme gibi bir davranışım yok ama Allah kimi insanı bu dünyada yaptıklartının cezanını veriyor Allah kötü insanlara fırsat vermesin bizlerden uzak tutsun inşallah.
Şu anda arkadaşım ve ailesi ne sıkıntılı durumda Allah'a havel ediyorum Rabbim herkesin kalbine göre mukafatını versin.
Bir olay daha anlatayım canım canlı göz önünde olan birşey o kadar üniversite mezunu yüksek tahsilli insanlar işsiz gezerken yine burda insanları yadırgamıyorum küçümsemiyorum öyle birşey haddime düşmemiş ama torpille çaycı olan bir kişi yönetimde en yüksek göreve geldikten sonra gerisini sen düşün canım.
Bende en son ücretli öğretmenlik yapmıştım uzun yıllar evdeyim iki açık öğretim fakültesini bitirdim ne kadar sertifika varsa var kurslardan bazısı çiftt çift ingilizce daktilo bilgisayar santral opr.ama işsizim bende öyle işte.
Lise döneminde sınavlara girdim ama maalesef yok olmadı bir yerde çalışırken belediye sınavına girdim 20 kişi alacaklardı bizler kazanamdık ama arkadaş kazandı ve sınavdan bir gün önce soruları sınava girecek kişileri telefonla arayıp söylemişler banada arkadaş söyledi torpil işte.
Allah yanından özünden versin kimselere fırsat vermeden inşallah Alalh hepimizin dualarını eksiksiz kabul etsin hayırlısıyla inşallah.
SElam ve dua ile Allah'a emanet olun herşey gönlünüzce olsun.

leyla-1

Altın Üye
selamünaleyküm kardeşim...
maalesef iş dünyasındaki her kademede, olmaması gereken insanların varlığı bilinmekte...
biz buna kısaca "torpil" diyoruz...
işin ehli olup olmamanız gerekmez...
hatta başkalarının hakkına girip, ulaşılan konumda verilen işi yapmakta...
sadece sırtınızı dayadığınız referansınıza güvenin yeter...:a33:
ALLAHA EMANET OLUNUZ

Allah razı olsun kardeşim çok haklısınız hiç birşey önemli değil bu zamanda torpiliniz varsa yani halk arasından tabir dayınız varsa beliniz yere gelmez.İnsanlar nereye kadar bakalım böyle haksızlıklar yapacaklar acaba insanların gözlerinin içine bakarak yalan söyleyi insanların haklarını yemek yarın bir gün malın mevkinin zenginliğin etiketin olmadığı zamalarda bakalım o zaman kul haklarını nasıl ödeyecekler sadece ben Allah'a havel ediyorum insanları zor duruma düşürüp sıkıntıya düşürüp yaşamlarını alt üst etikleri için.
Allah hepimizin yar ve yardımcısı olsun hiç birimizi darda sıkıntıda çıkmazda çaresiz bırakmasın kendi kapısından başka kul kapısına kimselere fırsat vermesin Rabbim.
Allah hepimizin yardımcısı olsun Alalh her iki dünyada umduklarımıza nail olmak duaları kabul olunan kullar olmak nasip etsin Rabbim kendi rızası için.Selam ve dua ile Allah'a emanet olun herşey gönlünüzce olsun.

gülnisa

Kayıtlı Kullanıcı
Allah razı olsun kardeşim ne demek istediğinizi anladım ülkemizde farkeden birşey yom maalesef torpil olayı her zaman devam ediyor ve herhalde böyle devam edecek A yada B farketmiyor dini yönden her yönden başta olan herkes vay nefsim diyor kendi tanıdık yakınları için birşey yapıyorlar yapsınlar bakalım nereye kadar mal mülk etiket şan şöhret nereye kadar insanlarımız açlık sefaletinde yaşarken ne sıkıntılı kötü durumda olurken herkes ancak kendi nefsini düşünüyor maalesef:(
Allah hepimizin yar ve yardımcısı olsun kendi kapısından başka kul kapısına muhtaç etmesin kimselerede fırsat vermesin inşallah.
Allah kimseyi kimseye fırsat vermesin kimseyi kimseyede muhtaç etmesin.
Yine bir tanıdığımız vardı öğretmen ayağını kaydırmak için neler yaptılar hatta deli raporu bile Almak istediler o kişi ne yaptı Allah'a güvenip işini Allah'a bıraktı uğraşanlar mevki sahibi insanlardı ne oldu herkes eştikleri kuyuya düştüler kim ne yapar kendine yapar alma mazlumun ahını çıkar aheste aheste burda başa kalkma yada sevinme gibi bir davranışım yok ama Allah kimi insanı bu dünyada yaptıklartının cezanını veriyor Allah kötü insanlara fırsat vermesin bizlerden uzak tutsun inşallah.
Şu anda arkadaşım ve ailesi ne sıkıntılı durumda Allah'a havel ediyorum Rabbim herkesin kalbine göre mukafatını versin.
Bir olay daha anlatayım canım canlı göz önünde olan birşey o kadar üniversite mezunu yüksek tahsilli insanlar işsiz gezerken yine burda insanları yadırgamıyorum küçümsemiyorum öyle birşey haddime düşmemiş ama torpille çaycı olan bir kişi yönetimde en yüksek göreve geldikten sonra gerisini sen düşün canım.
Bende en son ücretli öğretmenlik yapmıştım uzun yıllar evdeyim iki açık öğretim fakültesini bitirdim ne kadar sertifika varsa var kurslardan bazısı çiftt çift ingilizce daktilo bilgisayar santral opr.ama işsizim bende öyle işte.
Lise döneminde sınavlara girdim ama maalesef yok olmadı bir yerde çalışırken belediye sınavına girdim 20 kişi alacaklardı bizler kazanamdık ama arkadaş kazandı ve sınavdan bir gün önce soruları sınava girecek kişileri telefonla arayıp söylemişler banada arkadaş söyledi torpil işte.
Allah yanından özünden versin kimselere fırsat vermeden inşallah Alalh hepimizin dualarını eksiksiz kabul etsin hayırlısıyla inşallah.
SElam ve dua ile Allah'a emanet olun herşey gönlünüzce olsun.

selaumaleykum
leyla kardeşım
o guzel dualarına amın dıyorum
ne yazık kı torpıl
allah bızlerın hakkımızın yenmesını korusun
amın
allah razı olsun guzel kardeşım
allaha emanet ol

leyla-1

Altın Üye
selaumaleykum
leyla kardeşım
o guzel dualarına amın dıyorum
ne yazık kı torpıl
allah bızlerın hakkımızın yenmesını korusun
amın
allah razı olsun guzel kardeşım
allaha emanet ol

Aleyküm Selam kardeşim Allah razı olsun Rbbim hepimizin yar ve yardımcısı olsun hiç birimizi darda sıkıntıda çıkmazda bıarkamsın kötü art niyetli insalara kötü art niyetli insanlara fırsat vermesin Rabbim inşallah.
O kadar konuşulacak çok şey var ama insanlar bakmak istediği çerçeveden etrafına bakıyor maalesef:(
Allah hepimizin duaların gönül muradını kabul etsin hayırlısıyla inşallah.Selam ve dua ile Allah'a emanet olun herşey gönlünüzce olsun dualarım sizlerle.

leyla-1

Altın Üye
Adil olmak

Rahman ve Rahim olan ’ın adıyla
Ayet;
Maide.8 “Ey iman edenler! için adaletle şahitlik edin. Bir topluma karşı duyduğunuz kin ,sizi adaletten saptırmasın,adil davranın, bu ’a karşı sorumluluk bilinci duymaya en yakın davranıştır. Yolunuzu ’ın kitabıyla bulun. Şüphesiz yaptıklarınızdan haberdardır.”

Hadis-i Şerif;
Peygamberimiz (sav) buyuruyorlar ki “Siz muhakemeleşiyorsunuz,davanız oluyor bana geliyorsunuz. Kiminizin çenesi kiminizden güçlü olduğundan,sunduğunuz delillere göre bir karar veriyorum. Eğer ben getirdiğiniz delillere istinaden haksız yere bir şeyi veriyorsam o ateştir. Ondan sonra ister alsın ister almasın” (Buhari, Müslim)

Ayet ve Hadis’in bana verdiği mesajlar;
-Kitabına uydurulmuş her iş kitabına uydurduk diye, ’ın Kitab’ına uymaz. Haksızı haklı kılmaz, zalimi mazlum yapmaz. Yargıcın kararı,alimin fetvası,devletin kanunu eğer ’ın hükmüne uymuyorsa karşısında bir mazeret teşkil etmez.
-Sahte belge,yanıltıcı delille hakimi yanıtmışsanız bu yanılttığınıza zarar vermez. Hakimi kandırabilirsiniz ama ’ı asla. Sonuçta zararlı sizsiniz.
Hileyle davranıp lehimize karar çıkarsak bile.
-Bizim dinden,bizim soydan,bizim partiden,bizim cemaatten,bizim tarikattan
ailemden,hemşehri...vb. kim olursa olsun adaletle şahitlik edip mazlumdan yana,zalime karşı tavır takınmalıyız. ’ın huzurunda savunamayacakla-
rımızı ,dünyada da savunmamalıyız.
ALINTI
[/I]
[/COLOR]

leyla-1

Altın Üye
Allah'ım, Allah'ım, Allah'ım, Tasadan ve Tembellikten sana sığınırım Cimrilikten ve Korkaklıktan Sana Sığınırım Borcun beni sıkıştırmasından Sana Sığınırım Makam ve Mevkinin Şımarttığı adamların İnsanların Şerrinden Sana Sığnırım YARABBİ.

AMİN AMİN AMİN...

mavci

* ZİKİR * FİKİR * ŞÜKÜR *
Yönetici
Ayın En İyi Üyesi
Selamünaleykum...

Selamünaleykum...

Bu ülkede ADALET yok...
Ama...ADALET dağıtan çok....

Ne zaman ki Adalet mülkün(devletin) temeli olursa...
İşte o zaman GÜZEL olur...

leyla-1

Altın Üye
Bu ülkede ADALET yok...
Ama...ADALET dağıtan çok....

Ne zaman ki Adalet mülkün(devletin) temeli olursa...
İşte o zaman GÜZEL olur...

Allah razı olsun kardeşim çok güzel anlattınız insanlar bazı şeyleri eline geçirdikleri zaman bazı şeyleri geleceklerini sonları hiç düşünmüyorlar Allah ıslah hidayete erdirmek nasip etsin onları. Malın mülkün makam mevkinin kime faydası var acaba mal sahbi mülk sahibi hani bulunun ilk sahibi malda yaln mülkte yalanmış...
Allah her zaman Allah korkusu olna vicdanlı adeletli olan insanlarla karşılaştırmak nasip etsin Rabbim.
Allah ülkemize Hz. Ömer Adateti nasip etsin birde insanlarımızın gözünün içine bakaraktan tarafsızlarmış gibi davranıyorşar kim ne yapar kendine yapar kim kimi kandırır yalan söylerse kendine yalan söyler kendini kandırır herkesi Rabbim'in adelatine huzuruna çağırıyorum sadece onları Rabbim'e bırakıyorum.
Allah hepimizin yar ve yardımıcısı olsun hiç birimizi darda sıkıntıda çıkmazda bırakmasın kendi kapısından başka kul kapısına kötü art niyetli insalara kötülere fırsat vermesin Rabbim.
Allah her iki dünyada umduklarımıza nail olmak duaları kabul olunan kullar olmak nasip etsin Rabbim kendi rızası için.Selam ve dua ile Allah'a emanet olun herşey gönlünüzce olsun:)

leyla-1

Altın Üye
… Makam mevki sevgisinden gelen şöhretperestlik ateşiyle ve şan ve şeref perdesi altında insanların sevgisini kazanmak, nazar-ı dikkati kendine celbetmekle enaniyeti okşamak ve nefsine bir makam vermektir ki, en mühim bir ruhi illet olduğu gibi "gizli şirk" tabir edilen riyakârlığa, bencilliğe kapı açar, ihlası zedeler…(bediuzzaman

ferahhfeza

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
ferahhfeza.blogcu.com
______selamun aleykum
bu dumUları yaşaYAN ÇOK İNSAN VAR RABBİM YARDIMCILARI OLSUN SABIR VERSİN İNŞAALLAH
selam ve dua ile_____

deniz hışır

Kayıtlı Kullanıcı
kuvvetsiz adalet acizdir, adaletsiz kuvvet zalimdir................:a24:

leyla-1

Altın Üye
______selamun aleykum
bu dumUları yaşaYAN ÇOK İNSAN VAR RABBİM YARDIMCILARI OLSUN SABIR VERSİN İNŞAALLAH
selam ve dua ile_____

Amin Amin Amin,
Allah razı olsun kardeşim Rabbim kötü art niyetli insanlar fırsat vermesin inşallah nerde kötü insan varsa Allah'a havel ediyorum Rabbim en güzelini bilir.
Allah hepimizin yar ve yardımcısı olsun hiç birimizi darda sıkıntıda çıkmazda çaresiz bırakmasın kötü art niyetli insanlarada fırsat vermesin inşallah.
Allah hepimizin dualarını kabul etsin hayırlısıyla inşallah selam ve dua ile Allah'a emanet olun.

leyla-1

Altın Üye
kuvvetsiz adalet acizdir, adaletsiz kuvvet zalimdir................:a24:

Allah razı olsun kardeşim hiç birşey önemli değil bu zamanda torpiliniz varsa yani halk arasından tabir dayınız varsa beliniz yere gelmez.İnsanlar nereye kadar bakalım böyle haksızlıklar yapacaklar acaba insanların gözlerinin içine bakarak yalan söyleyip insanların haklarını yemek yarın bir gün malın mevkinin zenginliğin etiketin olmadığı zamalarda bakalım o zaman kul haklarını nasıl ödeyecekler sadece ben Allah'a havel ediyorum insanları zor duruma düşürüp sıkıntıya düşürüp yaşamlarını alt üst etikleri için.
Allah hepimizin yar ve yardımcısı olsun hiç birimizi darda sıkıntıda çıkmazda çaresiz bırakmasın kendi kapısından başka kul kapısına kimselere fırsat vermesin Rabbim.
Allah hepimizin yardımcısı olsun Alalh her iki dünyada umduklarımıza nail olmak duaları kabul olunan kullar olmak nasip etsin Rabbim kendi rızası için.Selam ve dua ile Allah'a emanet olun herşey gönlünüzce olsun.

leyla-1

Altın Üye
Allah'ım, Allah'ım, Allah'ım, Tasadan ve Tembellikten sana sığınırım Cimrilikten ve Korkaklıktan Sana Sığınırım Borcun beni sıkıştırmasından Sana Sığınırım Makam ve Mevkinin Şımarttığı adamların İnsanların Şerrinden Sana Sığınırım YARABBİM.

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt