Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

acma kete.. (1 Kullanıcı)

nurukübra

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
3 Haz 2008
Mesajlar
233
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
36
5 su b. un
yarım p. yaşmaya
1 tatlı k. tuz
1 çorba k. toz şeker
1 su b. süt
yarım çay b. sıvıyağ
alabildiği kadar su
İç harcı için:

2 çorba k. tereyağı
1,5 su b. un
sıvıyağ
İç harcı için:

yumurta sarısı

Hazırlanışı :
5 su b. un karıştırma kabına alınır. Ortası havuz şeklinde açılarak içerisine maya, sıvıyağ ve süt alınır. Toz şeker unun kenarlarına serpilir. ilk olarak havuzun içi karıştırılmak üzere hamur yoğrulur. Hazırlanan hamur bir süre dinlendirilir. Bu arada iç harç hazırlanır. Bunun için tavaya sıvıyağ alınır. Üzerine un ve tereyağı eklenir. Un helvası yapar gibi karıştırılarak iyice kavrulur.

Dinlendirilen hamur 7 bezeye ayrılır. Bezelerin her biri servis tabağı büyüklüğünde açılarak içerisine hazırlanan kavrulmuş un konularak rolu yapılır. Daha sonra gül böreği gibi sarılarak yağlanmış tepsiye alınır. Üzerine yumurta sarısı sürülerek fırında pişirilir.

afiyet olsun
 

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt