Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Açlıktan Öldüren Servet (2 Kullanıcı)

mustafa_xtar

Kayıtlı Kullanıcı
Bir zamanlar Yemende çok şiddetli bir sel ortalığı alt-üst eder. Sular çekildikten sonra eski bir mezarın açıldığı görülür. Ortaya bir kadın cesediyle büyük bir servet çıkar. Kitabedeki yazı okunduğunda görülür ki, bu ceset, Hımyerî hükümdarlarından Zu Şeferin kızı olan Tace adındaki bir kadına aittir.

Yusuf A.S. zamanında yaşadığı anlaşılan Tacenin cesedinin boynunda yedi inci gerdanlık, kollarında yedişer kıymetli altın bilezik, ayaklarında mücevherli yedişer halhal, yani ayak bileziği ve on parmağında da muhteşem mücevher yüzüklerin bulunduğu görülür. Ayrıca baş tarafında çok kıymetli eşya ile doldurulmuş hazine gibi bir tabut parladığı da dikkatlerden kaçmaz.

Bu tabutun ön kısmındaki levhada yazılı olanlar, en az mücevherler kadar ilgi çekicidir:

Ben Zu Şeferin kızı Taceyim. Memleketimizde müthiş bir kıtlık çıktığı için, tahıl getirtmek üzere Mısır Maliye Nazırı olan Yusuf Aleyhisselama adam yolladım. Epey bir zaman geçtiği halde gönderdiğim adam gelmeyince, adamlarımızdan bazı kimselere bir kantar (50 kilo kadar) gümüş verip, herhangi bir yerden bununla bir kantar un alıp getirmelerini istedim. Onlar da bulamadılar. Nihayet bir kantar altın verip tekrar gönderdimse de yine bulamadıkları için inci öğütüp yemekten başka çare bulamadım. Fakat o da beni besleyemediği için büyük bir servet içinde açlıktan ölümle yüz yüze kaldım. Benim bu hikayemi işitenler halime acısınlar! Acaba dünyada benden başka hangi kadın bu kadar muhteşem zinetler içinde açlıktan ölmüştür?

Tarihte altının da, incinin de, mücevheratın da, paranın da beş para etmediği durumlar az değildir. Herhalde insanlık bu gibi olaylardan ibret almalıdır.

İsmail Hami Danişmend, Tarihi Hakikatler

Semerkand Dergisi

elzem

Kayıtlı Kullanıcı
RE: Açlıktan Öldüren Servet

bizi anca kuvvetli iman doyurur diyorum.Dünya malı dünya da kalır biz ahiretimiz için çalışalım.ALLAH sizden razı olsun

yusuf42

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.tevhidyolu.org

allah senden razi olsun mal mülk hepsi bos tek hakikat bu dünyanin yalan oldugudur ALLAH hepimizin yardimcisi olsun

bezmi safa

Kayıtlı Kullanıcı

BEN BU SİTEYE KATILALAI 1 AY OLAMDI AMA HAMDOLSUN RABBİME OKADAR ÇOK BİLGİLER ÖĞRENDİMKİ OKADAR GÜZEL İNSANLAR TANIDIMKİ HAMD ETMESİNİ ŞÜKRETMESİNİ BİLEN TEBESSÜM ETTİĞİNDE KARŞISINDAKİ İNSANI TEBEBSÜM ETTİREN KULLAR TANIDIM HAMD OLSUN.EMEĞİNİZE SAĞLIK

sadece_eda

Kayıtlı Kullanıcı

MAL MAL İNLEYEN SERVET DÜŞKÜNÜ İNSANLARA OKUTMAK LAZIM BUNU
BİZE SAĞLAM İMAN LAZIM KİME KALDIKİ BU DÜNYA YADA BU DÜNYA MALI
HALA GÖZLERİNİ AÇAMAYANLAR VAR
ALLAHIM SEN ŞAŞITMA BİZİ
DÜNYA MALINA TAMAH ETTİRME

takan

Kayıtlı Kullanıcı

ALLAH RAZI OLSUN

tuba07

Kayıtlı Kullanıcı

s.a kardeş emeğine yüreğine sağlık çok güzel bi yazı.......selametle

mustafa_xtar

Kayıtlı Kullanıcı

elzem yazdı:
bizi anca kuvvetli iman doyurur diyorum.Dünya malı dünya da kalır biz ahiretimiz için çalışalım.ALLAH sizden razı olsun

Allah razı olsun. Dünya kadar paran olsa demekki ölmekten kurtulamıyorsun.
Allaha emanet olun

mustafa_xtar

Kayıtlı Kullanıcı

yusuf42 yazdı:
allah senden razi olsun mal mülk hepsi bos tek hakikat bu dünyanin yalan oldugudur ALLAH hepimizin yardimcisi olsun

amin kardeşim ecmain.

İmandan başka herşey boş. Bizim yanımızda ****üreceğimiz imanımız, amelimizdir.

hazan_gulu

Kayıtlı Kullanıcı

s.a. güzel bir paylaşımdı Allah(c.c.) hu senden razı olsun. Rabbim yar ve yardımcın olsun.. selam ve dua ile..

mustafa_xtar

Kayıtlı Kullanıcı

bezmi safa yazdı:
BEN BU SİTEYE KATILALAI 1 AY OLAMDI AMA HAMDOLSUN RABBİME OKADAR ÇOK BİLGİLER ÖĞRENDİMKİ OKADAR GÜZEL İNSANLAR TANIDIMKİ HAMD ETMESİNİ ŞÜKRETMESİNİ BİLEN TEBESSÜM ETTİĞİNDE KARŞISINDAKİ İNSANI TEBEBSÜM ETTİREN KULLAR TANIDIM HAMD OLSUN.EMEĞİNİZE SAĞLIK

Allah razı olsun her zaman söylüyoum insan nasılsa karşısındakinide o şekilde görür. Siz güzellikler içindesiniz ki güzelliklerden bahsediyorsunuz.
Bu arada benimde 2. ayım bitiyor 3 aylık oluyorum yarın :)
Bizde sizlerden güzel şeyler öğrendik Allahıma emanet olun

elzem

Kayıtlı Kullanıcı

mustafa_xtar yazdı:
elzem yazdı:

Allah razı olsun. Dünya kadar paran olsa demekki ölmekten kurtulamıyorsun.
Allaha emanet olun

RABBİM bizi kuvvetli imanla yanına alsın.Bu hayatta gerisi yalan
ALLAH en çokta sizden razı olsun yazdıklarınız süper bilgiler.
RABBİM herşeyi gönlünüzce versin

mustafa_xtar

Kayıtlı Kullanıcı

sadece_eda yazdı:
MAL MAL İNLEYEN SERVET DÜŞKÜNÜ İNSANLARA OKUTMAK LAZIM BUNU
BİZE SAĞLAM İMAN LAZIM KİME KALDIKİ BU DÜNYA YADA BU DÜNYA MALI
HALA GÖZLERİNİ AÇAMAYANLAR VAR
ALLAHIM SEN ŞAŞITMA BİZİ
DÜNYA MALINA TAMAH ETTİRME

Amin kardeşim Sağolun. Dünya bizim olsa, 5 katlı villamız olsa, içinde hizmetçilerimiz olsa, 50 odamız olsa, 10 lavabomuz olsa 5 tane arabamız osa dünya kadar yemeğimiz olsa....

O yemeği yemeye bir midemiz var
yatacağız yatacağız bir odada yatacağız elli odada yatamayacağız
bi tane araba kullana bileceğiz beşine aynı anda binemeyeceğiz
bi yerde yaşayacağız dünyanın her yerinde yaşayamayacağız
tefekkür etmek
Rabbim bize iman zenginliği versin.

bezmi safa

Kayıtlı Kullanıcı

mustafa_xtar yazdı:
bezmi safa yazdı:

Allah razı olsun her zaman söylüyoum insan nasılsa karşısındakinide o şekilde görür. Siz güzellikler içindesiniz ki güzelliklerden bahsediyorsunuz.
Bu arada benimde 2. ayım bitiyor 3 aylık oluyorum yarın :)
Bizde sizlerden güzel şeyler öğrendik Allahıma emanet olun

sağolun kardeşim sizden rabbime emanetiniz

miyase

Kayıtlı Kullanıcı

S.A MUSTAFA BEY EVET HER SORUNU MADDİYATLA ÇÖZEMEYİZ BELKİ ŞUAN HER KAPIYI MADDİYATLA AÇARIZ DESELERDE GÖNÜL VE İMAN ZENGİLİĞİ OLMAZSA,OLMAZ,ALLAH RAZI OLSUN ,RABBİM YAR VE YARDIMCIMIZ OLSUN .

marziye

Kayıtlı Kullanıcı

herşeye çare vardır belki ama ölüme asla yoktur..

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt