Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Acıya Sabreder, Nimete Şükreder, Ne Güzeldir Müminler (1 Kullanıcı)

Seyren

Kayıtlı Kullanıcı
4683478226_1ec1a77835.jpg
“Artık bol kahkahalı çok şükürleri bıraktım” diyordu şair. Derdi gamı bilmeyen insanların, elleri havada, yürekleri masivada olur çoğu kez. Dualar semada asılı kalır. Bazen yanıbaşımızda inim inim inleyenlerin farkında olamayız. İnsanoğlunun acımasız bir yanıda vardır. İllede zulüm için kan dökmek gerekmez ya, umursamazlık da bir zulümdür mesela…​
Kimi, nimetler içinde semirmiş ve şımarmış, kimi acıları ekmeğine katık etmiştir. Nice zülf-ü yare, ne sızılar düşmüştür bilmediğimiz yerlerde. Ne gariptir dünya, nankörlüğü zirve yapmış nicelerine inat, imtihanın sırrına ermiş, sabrı göğüslemiş müminler vardır. Rabbi Rahim bir çok ayetle desteklemiştir onları:​
“Sizi korku, açlık, mallardan, canlardan ve ürünlerden biraz eksiltmekle elbette deneriz. Sabredenleri müjdele!” (Bakara sûresi, 155)​
İnsan her an sancılara gebe. Bir an sonrasına garantisi yok. Bir adım sonrasını göremeyecek kadar aciz, acizliğini farkedemeyecek kadar gafil ve cahil…​
Acıları uzaktan seyretmeyi pek severiz. Bize dokunur korkusudur belki, yakınlaşamayışımız. Ama birgün mutlaka dokunur bizede. Sağlığa dokunur, huzura dokunur, mala, cana dokunur. “İnsanoğlunun dünyada başına gelecek en kötü şey ölümdür…” Buyurur Efendimiz (s.a.v)”Ölümde Kendisinden sonra gelecekler içinde en hafif olanı.” Varın halimizi siz düşünün.​
Karamsarlık etmek değil benimkisi, unuttuklarımızı hatırlatmak, hatırlamak… Diğergamlılığımız diri kalsın istiyorum. Unutmayalım birbirimizi. Refah içinde dua etmek zordur bilirim. Şükürler sönük ve yetersiz kalır çoğu zaman. Dünyaya ait isyankâr hayallerimizi büyütmeyelim. Yukardakilere ulaşmaya çalışırken, ayaklarımızın altında ezilenleri farkedelim istiyorum. Temiz ağızlardan dökülecek dualara ihtiyacı var çoklarının. Hatırlayalım istiyorum…​
*********************​
Bazı izleyicilerimin ailevi sorunlarını anlattıkları mailler bu haftaya damgasını vurdu. Sonra çocuklarıyla imtihan olanlar. Namazlarına tutunamayanlar… Bu hafta kimler dua istemiş bakalım:​
Çok özel, adını veremeyeceğim bir kardeşim neredeyse boşanma aşamasına gelmiş. Aldatan, haram lokmaya tevessül eden bir koca, bu duruma içi yanan hayatı çilelerle geçmiş bir hanım…Biri 21, biri 19 yaşlarında engelli kızları olan NURİYE hanım … 2 yaşındaki kızı, lizensefali hastası olan ve bunun yanında kızının birçok farklı hastalığı daha olan HALİME kardeşimiz…Huzurlu bir yuva ve ibadet aşkıyla dolmak isteyen, eşiyle sorunları olan HAMUS kardeşimiz…Artan boyun ağrılarından muzdarip olan ve henüz 30lu yaşların başında fizik tedaviye ihtiyaç duyan REYYAN….Yeni doğan ve şu anda bazı problemlerden dolayı bebeği yoğun bakımda olan kardeşimiz HİLAL
Ve kulağının arkasındaki sebebi bulunamayan bir şişlik sebebiyle, aylardır çok şiddetli ağrılara düçar olan MELEK kardeşimiz için de dua edelim lütfen…
Hamd alemlerin Rabbi olan Allah’a, Salat ve selam Nebiler Nebisi Efendimiz, Muhammed Mustafa (s.a.v) nın üzerine olsun.
Allah’ım bir kez daha bütün acizliğimizle kapına geldik. Sana ziyadesiyle muhtaç olan, çaresiz kullarına yardım eyle Rabbim. Aile geçimsizliği olan, huzurunu yitirmiş kardeşlerimizin yuvalarına huzur, dirlik, düzenlik ver, eşler arasında ki muhabbeti artır. Tertemiz eşlerini aldatanları hayırla islah eyle. Aldatmaya vesile olan nice şeytanlaşmış kadını ve erkeği müminlerin yuvalarından uzak eyle. Yuvalarımızı içinde sükun bulacağımız mekanlar eyle…
Ey göklerin ve yerlerin Rabbi! Senin her şekilde yaratmaya gücün yeter. Sağlıklı yarattığın müminleri her türlü hastalık, sakatlık ve beladan koru. Marazlı yarattığın müminlere ise şifa ver. Eğer bu marazlar dünyada kalıcı bir imtihansa onlara ve ailelerine sabır ver. Evlatları engelli olan annelerimize dayanma gücü ver. Onları isyan etmekten koru Rabbim…
Ya Şafi! Küçük veya büyük çeşitli rahatsızlıklara hastalıklara düçar olmuş kardeşlerimize tez zamanda şifa ver. Ağrılarını, sancılarını cümle günahlarına kefaret eyle Rabbim…
Bizleri namazlarımızın şuurunda kıl ve namazlarımızı daim eyle. Şeytanın vesveselerinden, sorumluluktan kaçan inanç ucuzluğundan koru bizleri. Doğrusu biz senden gelecek her hayra muhtacız. Acı bizlere, mağfiret eyle. İman-ı kâmile eriştir. Affedicisin, affı seversin. O halde bizi de affet. Yürekten edilmiş hayırlı dualarımızı bizden kabul buyur. Amiiiiin, Amin, Amin…
Ve Efendimizden bir kaç nefis dua
“Allah’ım, Sen benim Rabbimsin, Senden başka ilah yoktur. Beni Sen yarattın, Ben, Senin kulunum, gücüm yettiğince Senin ahdin ve vaadin üzereyim; işlediklerimin şerrinden Sana sığınır, üzerimdeki nimetlerini Sana ikram eder, günahımı da itiraf ederim, bundan ötürü beni mağfiret eyle. Senden gayrı kimsecikler günahları bağışlayamaz.” (Buharî)

“Allah’ım! dünyada ve ahirette Senden esenlik isterim; Allah’ım, dinim, dünyam, ailem ve malım konusunda Senden af ve esenlik isterim. Allah’ım, ayıplarımı ört. Korkularımdan beni emin eyle. Önümde, ardımda, sağımda, solumda, üstümde olanlardan beni koru. Altımdakilerden de Senin azametine sığınırım.” (Ebû Davud)

CAHİDE SULTAN
http://cahidejibek.wordpress.com/

melissa26

Kayıtlı Kullanıcı
Allah razı olsun.
Rabbim imtihanları başarmayı sabırla , kazanmayı nasip etsin.
Acılar çoktur, evlat acısı, mal kaybı, ayrılık acısı, Ya Rabbimden ayrı olmanın acısı onu farketmeyenler ???ahirette ne eder???çok acı, çok
bunu düşünmeye bile takat yok bende...
Rabbim bizi sensiz bırakma! herşeyi verin ..bir düşünün zaten eş sizin değil, evlar sizin değil mal sizin değil, mezara gelmeyecekler!!!
Ya Rab??? O değil mi herşeyi veren ??? O'na sığınınca hiçbirşeyin anlamı yok, O'nu düşününce dert, üzüntü diye birşey yok!
Rabbim bizi unutma (unutmazsın) hep hatırla, hatırlat bize seni unutturma...
Bu neyle olur??? en sevdiklerinle , Rabbim canım yanıyor, olsun seni anıyorum ya, hemde candan, yak, Rabbim Yak
Aşkın yakıcı olsada, ...isteyene lezzetli

Muhtazaf

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.aydin-aydin.com
Ebud-Derda ra diyorki: Rasulullah'ın Hadisi Kudsi'sinde şöyle buyurduğunu işittim :
Allah Tealabuyurduki:
- Ya İsa! Ben senden sonra bir ümmet göndereceğim(burda zikredilen ümmet "Muhammed sav ümmetidir) Sevdikleri bir şeyle karşılaşırlarsa, Allah'a hamd ederler, sevmedikleri bir şeyle karşılaştıklarında bilgileri ve dayanma güçleri olmadığı halde ecir ve sevabını Ben'den bekleyerek dayanır, sabrederlerİsa as :
- Ya Rab! bu nasıl olur? dediAllah-ü Teala da :
- Ben onlara hilmimden veilmimden veririm Buyurdu
Hakim rivayet etmişBuhari'nin şartına göre sahih demiştir

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt