Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

acil lütfen format atamıyorum hata veriyor (1 Kullanıcı)

mstf23

Kayıtlı Kullanıcı
S.a kardeşler Ben bilgisyarım yavaşladıgı için format atmak istiyorum ama hata veriyor E:/geçerli bir Win32 uygulamsı degil diyor bunu farkıl cdlerde de denedim hepsi aynı hatayı veriyor bunu nasıl çözebilirim.

ismaile

Kayıtlı Kullanıcı
Aleykum Slm hangi harddiske atmaya çalışıyosun

Delete

Kayıtlı Kullanıcı
S.a kardeşler Ben bilgisyarım yavaşladıgı için format atmak istiyorum ama hata veriyor E:/geçerli bir Win32 uygulamsı degil diyor bunu farkıl cdlerde de denedim hepsi aynı hatayı veriyor bunu nasıl çözebilirim.

Ve aleyküm selam kardeşim.
Bu format atmayı Windows ortamından yapıyorsunuz galiba.
Tam bilgi vermemişsiniz, Eğerki sisteminiz Vista ise ve C Hariç diğer sürücüler ve E sürücüsüne rahatlıkla format atabilirsiniz.
Fakat Xp ise sisteminiz, hata alabilirsiniz, E sürücüsüne ve diğer sürücülere Windows ortamında format atarken Xp zaman zaman hata verebiliyor.
Pc yi yeniten başlatın, Xp ya da Vista CD nizle açın ve buradan yönergeleri takip ederek format atmaya çalışın olacaktır İnşaAllah.
Fakat format atarkende dikkatli olun.

mstf23

Kayıtlı Kullanıcı
GDM32.lll bulunmadıgından bu uygluma başlatılamadı diyor

Delete

Kayıtlı Kullanıcı
GDM32.lll bulunmadıgından bu uygluma başlatılamadı diyor

Pc yi yeniten başlatın, Xp ya da Vista CD nizle açın ve buradan yönergeleri takip ederek format atmaya çalışın olacaktır İnşaAllah.
Fakat format atarkende dikkatli olun.

Siz yukarı da yazdığım gibi yapın kardeşim, yani Windows ortamında atmayın, Xp Cd nizi takın ve Cd den başlatarak format atmaya çalışın. En sağlıklısı böyle olacaktır sizin için.

Ayrıca formatta da dikkat edin, yanlış sürücüye format atmıyasınız ve HDD nizin partitionlarını da çökertmiyesiniz. Ya da bir teknik servise götürün isterseniz.

Allah'a emanet olun.

mstf23

Kayıtlı Kullanıcı
bilgisayar başlatılırken yapıyorum hiçbir komut gelmiyor işletim sistemi windows xp c:/klasörüne atmak istiyorum

Delete

Kayıtlı Kullanıcı
bilgisayar başlatılırken yapıyorum hiçbir komut gelmiyor işletim sistemi windows xp c:/klasörüne atmak istiyorum

Pc açılırken Delete tuşuna basın ve Anakartınızın Setup ayarlarına girin ve buradan açılış sırasını birinci olarak Cd daha sonra Hdd ayarlayın kardeşim.
O zaman açılışta Pc niz Cd nizi görecektir.

Anakartınızın modelini bilmiyorum fakat yinede size bilgi vermesi açısından resim ekliyeyim ben netten örnek olarak.

Delete

Kayıtlı Kullanıcı
7110C65854C047E1BC88DED8AEAF32CF.jpg

adszod5.jpg

mstf23

Kayıtlı Kullanıcı
first boot device yi cd rom olarak degiştirdim ama yine yok

Delete

Kayıtlı Kullanıcı
first boot device yi cd rom olarak degiştirdim ama yine yok

Anakartın Setup'ına girme amacımız takacağımız Windows kurulum Cd sinin Boot olmasını sağlamaktır.
Bios Setup menüsüne girdiğimiz de çıkan menülerden Boot yazanı bulun. İçindeki 1.device olan kısmı cd rom olarak + - tuşları ile değiştirin.sonra F10 ve Y' ye basıp ayarları kaydettikten sonra re-start başlasın yani Bios'tan çıkın.
Dediğim gibi Sistemimizi ilk açılış menüsünde del, f2, f10, f12 vs. gibi tuşlardan biri ile açıp biosa girdikten sonra içinden boot menüsünü buluyoruz.

Eğer hala Cd Rom'unuzu göremiyorsanız kardeşim, bu Cd Rom, Hdd Jumper ayarlarınızdan da olabilir.

Delete

Kayıtlı Kullanıcı
Ayrıca kardeşim Pc niz Cd Romu mu görmüyor Cd yimi okumuyor.
Cd Romu görmüyor ise bu ayarlarınızdan kaynaklanıyordur, Bios, Jumper vs.... gibi.

Cd yi okumuyor ise taktığınız Cd Bootable olmayabilir.

Bootable Cd lerin içinde başlangıçta çalışabilmesi için bazı dosyalar vardır. Örneğin XP işletim sistemi içeren Cd lerde vardır. .. Eğer Cd zarar gördüyse veya o belli dosyalar yok ise başlangıçta çalışmayacaktır... Bootable olduğundan emin olduğunuz Cd ler ile deneyin..

mstf23

Kayıtlı Kullanıcı
başka cd takıyorum onları okuyor kardeşim senide yorum ama hakkını hella et biosa girdigimde boot çıkmıyor buldugum beim advenced bios feature ona girdim ilk sırdakini cd rom olarak degiştirdim ama yine olm ulmuyor

mstf23

Kayıtlı Kullanıcı
bilgisayarı yenıden başlatıyorum cd içindeyken şu yazı çıkıyo cdboot:cannot bootfrom cd-code:5 komutta

Delete

Kayıtlı Kullanıcı
başka cd takıyorum onları okuyor kardeşim senide yorum ama hakkını hella et biosa girdigimde boot çıkmıyor buldugum beim advenced bios feature ona girdim ilk sırdakini cd rom olarak degiştirdim ama yine olm ulmuyor

Estağfirullah kardeşim, önemli olan sorununuzun giderilmesi.
Başka Cd leri okuyor ise o zaman Sorun Xp Cd nizde olabilir kardeşim, varsa eğer başka bir Xp Cd si ile deneyin. Yani muhakkak başka Cd leri okuyorsa Xp Cd si ile de açabileceksinizdir.

mstf23

Kayıtlı Kullanıcı
başa xp cd si de takıyorum aynı hatayı veriyor herhalde dll dosyalarından kaynaklanıyor mesela şimdi takımdı cd yi şu an KERNEL72.dll bulunmadıgından bu uygulama başlatılamadı diyor

mstf23

Kayıtlı Kullanıcı
allah(c.c)senden razı olsun benım için yoruldun hakkını helal et

Delete

Kayıtlı Kullanıcı
allah(c.c)senden razı olsun benım için yoruldun hakkını helal et

Sizden de Allah razı olsun kardeşim, Hakkımız yoktur varsa da helal olsun,
Fakat sorununuzu tam çözemedik kardeşim, dışarıda bir teknik serviste de bir baktırın isterseniz kardeşim, fakat diğer Cd leri okuyorsa Pc niz, ya sorun Xp Cd nizde, ya da Hdd nizde daha önce oluşturduğunuz Partitionlarda da olabilir, yani çok büyük boyutta daha önce Hdd bölümlemesi yapıldı ise yani.

Ayrıca Vista Cd si ile denerseniz kesinlikle format atabileceğinizi düşünüyorum.
Selametle kalın kardeşim.
Allah'a emanet olun. :)

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt