Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Acaba Yanlismi Yapdim? (1 Kullanıcı)

• Konuyu başlatan ceylin2009
  • Başlangıç tarihi
C

ceylin2009

Arkada$lar sözlerime baslamadan ,hepinize türkcem icin bi özür borcluyum malesef sizler kadar sansli degilim ..Türkiye Topraklarinda büyüme firsatimiz olmadi..Basimdan Gecen Bi Olayi Paylasmak istedim ve ne kadar dogru veya yanlis cevap verdigimi sizlerin yorumlarinlan insallah kendimi elestircem...

Kizim Hastanede Yatiyordu (iyilesdi Allaha Sükür)

hastanenin bahcesine cikdim,bir kenarda oturuyordum yanimdaki banka orta yasli bi alman adam oturdu,o sirada iki tane bas örtülü bayan gecti hava köln gibi yerde 36 derece sicakti (yani baya bi sicakti) adam sesli bi sekilde ,bana dönerek --yaa bu insanlarda akil yokmu ,nasil bu havada bas örtüsü takilirmis dedi..ne kadarda tebesümle cevap vermeye calissam-onlara Allah Ferahlik veriyor diyerek susdum ...biraz bozuldu 3 dakika sonra

-özür dileyerek ben dinlerine dil uzatmadim,sadece merak ettim diyerek ,kücük bi özür diledi kendince,,,

-peyki.dedim size bir soru--burdan bi rahibe gecseydi ayni soruyu sorarmiydiniz kendinize,sizden iki dakika hayata kendinize dogru olmaninizi istiyorum..bi durdu düsündü
-evet haklisin bu soruyu sormazdim dedi..

laf lafi acti bana islami ve diger dinlere olan düsüncemi sordu

islam dininin en son gelen dinin oldugunu dilde anlatilmayacak kadar ince ,anca kurani kerimi okuyarak anlayacagini, diger dinlere gelincede Allahin bizlere gönderdigi tüm Peygamberleri Kuranin emretigi gibi Kabul ettigimi,
Musa (a s )’a : Tevrat,Davut (a s )’a : Zebur ,Isa (a s )’a : Incil
Hz Muhammed (s a v )’e : Kurani Kerim gönderilmiştir
-peyki dedi Kurani Kerime inanmayan insanlara Hangi Gözle Bakiyorsunuz Diye Sordu..

-baskalarinin adina konusamiyacagimi ,bunu kendi sözlerimle Kurana inanmayan insanlarin Sinifda Kalmis Olan Insanlar Olarak Nitelendirdigimi söyledim..

saskin saskin nasil yani ben simdi sinifdami kaldim dedi ..

Malesef öyle,Allahin Peygamberlerimizlen Gönderdigi Her ilahi Kitaba Inaniyorum,Insan 1. veya 2. sinifa verilen kitaplari elbetdeki 5. sinifa okumaz ve okumaya kalksa , ne ögrenebilirki ,o yüzden Kuran-i Kerime inanmayan inanmak istemeyen insanlari Cahil Görüyorum Dedim..

Gülümsedi Evinde Almanca Mealinde Kuranin Oldugunu ve Bu güne kadar hic acip okumadigini ve bana söz vererek ,okuyacagini söyledi...

sözü bana degil kendine ver diyerek konuyu kapattik...

Arkadaslar ne kadar dogru ne kadar yanlis anlattim bilmiyorum ,ellimden geldigi kadar düsünerek konusdum..tabiyki bu konusma baya uzun sürmüsdü burda özetledim sadece(tabiyki herseyi Allah Bilir)

erzsalih

Kayıtlı Kullanıcı
çok ama çok güzel cevap vermişsiniz. O kişinin Kuranı okumasına vesile olmuşsunuz. Bakarsınız Kuranı okuduktan sonra İslam dinini seçer. içiniz rahat olsun gerçekten güzel ve yerinde cevap vermişsiniz. Herkes böyle konuşamaz

selam ve dua ile...

-Judge-

Kayıtlı Kullanıcı
Allah'ü Têalanın Hikmetini Niyet ederek birşeylerden bahsetmek amaç onun güzelliğini ve Kudretini anlatmak İslam Dinimizi en güzel şekilde belirtmek için çaba göstermek pekte yanlış sayılmaz diye düşünüyorum.Allah (CC) Affı Ve Mağfireti geniştir.Hatalarımız varsa Affolur İnşaallah...

YaralıGönül

Kayıtlı Kullanıcı
bence çok güzelde anlatmışsın. zaten niyetinin salih ve temiz olduğunu Allah ta biliyordur muhakkak. ve çok güzel bir olaya vesile olmuşsun inşallah. Allah ecrine sevabını kat kat yazsın inşallah.
selam ve dua ile...

C

ceylin2009

Sagolun icim biraz olsun rahat etti.Bu soru beni kemirip duruyordu cok sagolun..

-Burcu-

Kayıtlı Kullanıcı
bencede cok guzel anlatmıssın kardeşim İnşallah o bey kendine verdiği sözüğ tutup Kuranı Kerimin melaline bakmıstır ve hidayete ermiştir
bu olmadıysa bile enazından senin dediklerin içinde bir şüphe olusturmustur ben eminim buna
cok guzel birşey bu :)

*DuruDiren*

Kayıtlı Kullanıcı
ceylin ablacim diyerek baslamak istiyorum yasinizi bilmiyorum affiniza siginarak.
Bende almanyada yasiyorum bu tarz sorular cok geliyor.
Oructa özellikle nasil dayaniyorsunuz su bile icebilirsiniz neolcak sanki gibi sacma sapan sorular. ama kimseyi kinamiyorum bizim müslümanlarimizin bile cogu bilmedigi icin gayri müslümlerin sorularini gayet iyi anliyabiliyorum suc yine bizim toplumumuzda ögrenmek veya ögretmek istemiyorlar gercekten seni kutluyorum cok güzel yanitlamissin. Cok hayirli bi isede vesile olduguna inaniyorum sahsim adina.

C

ceylin2009

ceylin ablacim diyerek baslamak istiyorum yasinizi bilmiyorum affiniza siginarak.
Bende almanyada yasiyorum bu tarz sorular cok geliyor.
Oructa özellikle nasil dayaniyorsunuz su bile icebilirsiniz neolcak sanki gibi sacma sapan sorular. ama kimseyi kinamiyorum bizim müslümanlarimizin bile cogu bilmedigi icin gayri müslümlerin sorularini gayet iyi anliyabiliyorum suc yine bizim toplumumuzda ögrenmek veya ögretmek istemiyorlar gercekten seni kutluyorum cok güzel yanitlamissin. Cok hayirli bi isede vesile olduguna inaniyorum sahsim adina.

canimsin,sagol.tabiyki abla diyebilirsin..sorular karsisinda yetersiz kaliyoruz ve bunu gelistirmemiz icinde ,islamiyetin ilk emri OKU denilmis..

*DuruDiren*

Kayıtlı Kullanıcı
canimsin,sagol.tabiyki abla diyebilirsin..sorular karsisinda yetersiz kaliyoruz ve bunu gelistirmemiz icinde ,islamiyetin ilk emri OKU denilmis..

Ilmihallerim var tefsirli kurani kerimim var ama seytanin verdigi vesveseden dolayi birtürlü ilerleme gösteremiyorum :a08:

sınan_06

Kayıtlı Kullanıcı
rabbim razı olsun kardeşim sen elinden geleni yapmaya calısmıssın rabbim razı olsun tekrardan..

kimkimdir

Kayıtlı Kullanıcı
Allahcc sizden razı olsun gönüldaş ceylin...
Öyle birşeye vesile olursunuzki haberiniz bile olmaz,Allahcc size cennet bahşeder...
Allahcc mücadelenizde muzafferiyetler nasip eylesin...
Önemli olan en küçük çaplar içinde de olsa hayrı sergilemek...
Allahcc ve resul yolunda yürümek...
Allahcc ecrini mutlaka verecektir inşaALLAH...
ALLAHCC YAR VE YARDIMCINIZ OLSUN KARDEŞİMİZ..
BESMELE...SELAM....DUA..

VaVeyla

Kayıtlı Kullanıcı
aleyküm selam öncelikle aramıza hoşgeldiniz
o kadar güzel bir cvp vermişsiniz ki denilecek söz kalmamış
belki bir insanı islama yönelttiniz (inşallah verdiği sözde durur da gerçekleri görür o kişi)
ağzınıza sağlık allah razı olsun...

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt