RESULLAH(as) şöyle buyurdu;Münakfıklığın alemeti üçtür!söz verdiğinde tutmayan,her söylediğinde yalan olan,emanete hiyanet eden.1-)Zaman zaman olsada insanlara verdigimiz sözleri tutmuyoruz(Abi söz yarın gelirip deyip gitmemek,vallahi kimseye söylemem deyip sırrı aşikar kılmak gibi)!!!?İlahi yönüde var tabii bu işin;ruhlar alemine Cenab-ı Hak ''ben sizin rabbiniz değilmiyim''diye buyurduğu zaman tüm insanlar''evet''diye karşılık verdi.Ama bugün bizler sözümüzün gerektirdigi şeyleri çoğunlukla yapmıyoruz!namazı terk etmek gıybet etmek zina yapmak yalan söylemek gibi.Ki biz bunları yapmak için söz vermedik sanırım>>2-)babamız arar oğlum-kızım nerdesin der.şimdi okuldan çıktım geliyorum deriz kahvede okey oynarken!Bugün tövbe ederiz yarın günah işleriz vs..3-)ve emanetler,tertemiz bir kalp yeni doğmuş bebeğin gülüşü kadar berrak,Cenab-ı allah'ın kendi bedeninden üflediği bir nurani varlık RUH!Ama biz hep ihanet ettik kara gönüllerle kirlettik ruhumuzu O lütfetti biz kahrettik yani hep ihanet ettik...şimdi ben kendime soruyorum acaba ben münafık mıyım ?çünki ALLAH(cc) tam anlamı ile tanısaydım anlım secceden dilim zikirden gönlüm Hz Allahtan vazgeçmezdi bir ömür...şimdi acaba ben tam anlamı ile müslüman mıyım????B)