Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Acaba gerçekten inanıyor muyum ?? (1 Kullanıcı)

e_m_i_n

Kayıtlı Kullanıcı
Arkadaşlar burada sizlerle paylaşmak ve fikrinizi öğrenmek istediğim bir konu var !

Ben bazen, acaba gerçekten inancım tam mı ?? ben hakikaten müslüman mıyım yoksa sadece kendimi mi kandırıyorum ?? diye düşünmeden edemiyorum !
Beni bu düşünceye iten nedenler var tabii,bunlar :

Acaba gerçekten ahrete,ölünce hesap sorulacağına,cennet ve cehennem olayına inansaydım sadece günde 5 vakit namaz kılmak bile bana bu kadar zor gelir miydi ??!! yoksa Ölmeyeceğimi bildiğim sürece ( ki o da Allah'ın emaneti olan canı korumam emrolunduğu için )mümkün olduğu kadar yemek bile yemez,su içmeye bile gitmez ,kimseyle konuşmaz ve gece gündüz kendimi Allah'a mı adardım ??!! evet Acaba tüm kalbimle inansam bunlardan hangisini yapardım ?? Bu soruyu kendime sorduğumda itiraf etmeliyim ki genelde hep sanki yeteri kadar inanmıyormuşum gibi geliyor bana ,Bu durumda acaba ben inanıyorum diye kendimi mi kandırıyorum ?? acaba ben farkında olmadan Münafıklık mı yapıyorum ??

Cehennemin dünyanınkinden kat kat fazla olacak olan ateşine ,sonsuza dek orada kalabilme ihtimaline yada Cennetin yem yeşil güzelliğine ,altından sütten ırmaklar akan yerlerine ...tüm bunlara gerçekten samimiyetimle inansam bırakın yarın ne olacağını? şu işimin bu işimin nasıl olacağını ? acaba 50,60,100, hatta 200 yıl bile olsa ne kadar yaşayacağımı ,nasıl yaşayacağımı ,zengin mi fakir mi olacağımı ? hasta mı sağlıklı mı olacağımı...vs. acaba umursarmıydım ??? Hayır !!! galiba ben samimiyetimle inansam ,bırakın Allahın bana emrettiği ve zaten dünyada mutlu bir yaşam için yapmam gereken azıcık şeyleri yapmaya üşenmeyi ,Bana "illada yapacaksın "denilmemişse bile sabahlara kadar namaz kılar ,Allah beni affetsin ,hatalarımı bağışlasın ,cennetine girmeyi nasip etsin diye aldığıjm her nefesi Allahı anarak ve onu zikrederek geçirirdim ...
Ama ben bunları yapmıyorum ve bu nedenlede acaba ben gerçekten inan biri miyim diye bazen düşünemeden edemiyorum ??

Ve bu işin içinden açıkçası çıka mıyorum !

Selamlar !

desertrose

Kayıtlı Kullanıcı
RE: Acaba gerçekten inanıyor muyum ??

SELAMUN ALEYKUM KARDEŞİM.. BENCE; İNANIYORUZ TABİKİ ELHAMDÜLİLLAH AMA ÇOĞU ZAMAN NEFSİMİZE ZOR GELİYOR MALESEF..:(:( VE ŞEYTAN BİZLERE VESVESE VERİYOR, ACABA İNANIYORMUYUM DEDİRTİP İMANIMIZI ZAYIFLATIYOR. BİZE DÜŞEN KUVVETLİ OLUP İMANIMIZI TAZELEYECEK ŞEYLERLE MEŞGUL OLMAK.. İBADETLERİMİZİ AKSATMADAN, PEYGAMBERİMİZİN SÜNNETLERİNİ MÜMKÜN MERTEBE YERİNE GETİRMEK, ALLAH (C.C.) KELAMI OLAN KUR'AN-I KERİMİ DİLİMİZDEN VE KALBİMİZDEN DÜŞÜRMEMEK..
RABBİM YAR VE YARDIMCIMIZ OLSUN (AMİN)..
SELAMETLEB)

yun_us25

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
cid-be16d7dad725ce0d.spaces.live.com

EMİN KARDEŞ DESETROS KARDEŞDE GÜZELCE AÇIKLAMIŞ ZATEN, Kİ KARDEŞİM BUNUN GİBİ DÜŞÜNCELERİMİZ OLMASAYDI ŞEYTAN NEFİS YARATLMAZDI ZATEN ÖNEMLİ OLAN BUNLARA KARŞI KOYABİLMEK KUR-AN VE SÜNNET ÜZRE YAŞAYABİLMEK..
.........SELAM VE DUA İLE......

ulasozturk

Kayıtlı Kullanıcı

MADDECİLERE BÜYÜK CEVAP TIKLAYIP İZLEYELİM LÜTFEN!!! ARAKADAŞLARINIZLA PAYLAŞALIM!!!
GÖRMEDEN İNANMAYIZ DİYENLERE!!!

MADDECİLERE CEVAP OLARAK BUGÜN BİLİMİN KANITLADIĞI ANCAK GÖZDEN KAÇAN BİR GERÇEĞİ İZLEYELİM!!!

SEVGİLER

BU ÇOK ÖNEMLİ GERÇEGİ ARKADaŞLARINIZLA PAYLAŞINIZ!!!
http://gencislamcilar.azbuz.com/readArticle.jsp?objectID=5000000001116669

imdat kurtar

Kayıtlı Kullanıcı

SA EMİN KARDEŞİM NE GÜZEL KENDİNİ MUHASBE EDİYORSUN,ASLINDA KENDİNİ ELEŞTİRİRKEN ÖZLEMLERİNİDE ANLATMIŞ OLUYORSUN SAMİMİYETLE.DÜŞÜNÜYORSUN,ZATEN KURANDA BİRÇOK YERDE GEÇER "NE KADAR AZ DÜŞÜNÜYORSUNUZ"DER.DEMEK Kİ SEN DOĞRU YOLDASIN.BÜTUN BU EVHAMLAR ŞEYTANIN VESVESESİ,NEFSİN MÜSLÜMAN OLMAYIŞINDAN KAYNAKLANIYOR.YARADANIMIZ BİZE KALDIRAMAYACAĞIMIZ GÜÇ VERMEYECEĞİNDEN ALLAH'IN İZNİYLE HİDAYETE ERERİZ İŞALLAH. GAYRET BİZDEN TAKTİR ALAHTAN.

e_m_i_n

Kayıtlı Kullanıcı

Allah razı olsun arkadaşlar söyledikleriniz rahatlattı biraz,duyrlılığınızdan ötürü teşşekkürler...

Bu arada sayın ulusozturk ;sizde burada bizlerle bir adres paylaşmışsınız ancak bunu yeni bir konu başlığı açarak ana sayfaya taşır ve oradan arkadaşlara ulaştırmayı da denerseniz daha çok kişi ulaşabilir...

selamlar !

hasan huseyin

Kayıtlı Kullanıcı

emin kardeş senin onları düşünmende imandan gelir nefis ve şeytran olmasaydı ilk insan olan hz.adem(as)cennetten çıkarmıydı sen aklına öyle şeyler geldiğinde şahadet getir kelimeyi yevhid getir göreceksinki her şey yoluna girmiş olacak rabbim nefsine ve şeytana galip gelen kullarından eylesin selam ve dua ile

e_m_i_n

Kayıtlı Kullanıcı

hasan huseyin yazdı:
emin kardeş senin onları düşünmende imandan gelir nefis ve şeytran olmasaydı ilk insan olan hz.adem(as)cennetten çıkarmıydı sen aklına öyle şeyler geldiğinde şahadet getir kelimeyi yevhid getir göreceksinki her şey yoluna girmiş olacak rabbim nefsine ve şeytana galip gelen kullarından eylesin selam ve dua ile

Amin kardeş ,Allah razı olsun ...

Selamlar !

mtekik

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
islamiportal.net

s.a. kardeşim,
Izdırabını anlıyorum, ama bu vesveseninde yersiz olduğunu düşünüyorum. Çünkü İnsanoğlu melek değildir, yeryüzü imtihan yeridir, insanda imtihana muhattab olan varlıktır.
Dolayısıyla kardeşim, bizler etten kemşkten yaratılmış, hatalar yapan, tevbe eden, hasta olan, ve sonuçtada ölerek ebedi aleme gidecek olan birer yolcuyuz.
Senin yaptığın nefsini muhasebeye çekerek, islami noktada eksiklerini tespit etmektir, buda kişiyi umutsuzluğa düşürmedikten sonra (Yani şeytan insana birde bu şekilde saldırır, sen nasıl müslümansın?, namaz kıldın ama kabul oldumu bakalım? sen bu sadakayı verdin ama verdiğin kişi buna layıukmıydı acaba? v.s. gibi veseveselerle kişinin yaptığı ibadetlerde şüpheye düşürmeye çalışır) kendisine çeki düzen verme adına çok faydalıdırda.
Ama kardeşim birde şu pencereden bak olaya istersen;
Efendimiz s.a.v. döneminde sahabenin birisi geceleri sabahlara kadar ibadet eder, karısı ile münasebette bulunmaz, hergünü oruçlu geçirir, bunlarıda daha iyi bir müslüman olmak için yapar, sahabenin karısı gelip bu durumu efendimiz s.a.v'e şikayet eder, kocam benimle ilişkisini kesti diye.
Efendimiz o sahabeyi yanına çağırır ve derki,
Ben hem uyurum hem namaz kılarım, evlenirim karılarımla ilişkimi kesmnem, bir gün oruç tutarım bir gün iftar ederim, derr.
Yani o adama vücudunun ve karısınında kendi üzerinde hakkı olduğunu hatırlatır.
Dolayısıyla kardeşim,
Bizler tabii dinimizi en güzel şekilde yaşamalıyız, onu hayatımızın her anında hakim kılmalıyız, ama bunu yaparkende bizi imanımızdan şüpheye düşürecek aşırılıktan kaçınmalıyız. Çünkü kişinin imanından şüpheye düşmesi çok tehlikelidir, kişi bunu telafuz bile etmemelidir.
k.se.o.

e_m_i_n

Kayıtlı Kullanıcı

mtekik yazdı:
s.a. kardeşim,
Izdırabını anlıyorum, ama bu vesveseninde yersiz olduğunu düşünüyorum. Çünkü İnsanoğlu melek değildir, yeryüzü imtihan yeridir, insanda imtihana muhattab olan varlıktır.
Dolayısıyla kardeşim, bizler etten kemşkten yaratılmış, hatalar yapan, tevbe eden, hasta olan, ve sonuçtada ölerek ebedi aleme gidecek olan birer yolcuyuz.
Senin yaptığın nefsini muhasebeye çekerek, islami noktada eksiklerini tespit etmektir, buda kişiyi umutsuzluğa düşürmedikten sonra (Yani şeytan insana birde bu şekilde saldırır, sen nasıl müslümansın?, namaz kıldın ama kabul oldumu bakalım? sen bu sadakayı verdin ama verdiğin kişi buna layıukmıydı acaba? v.s. gibi veseveselerle kişinin yaptığı ibadetlerde şüpheye düşürmeye çalışır) kendisine çeki düzen verme adına çok faydalıdırda.
Efendimiz s.a.v. döneminde sahabenin birisi geceleri sabahlara kadar ibadet eder, karısı ile münasebette bulunmaz, hergünü oruçlu geçirir, bunlarıda daha iyi bir müslüman olmak için yapar, sahabenin karısı gelip bu durumu efendimiz s.a.v'e şikayet eder, kocam benimle ilişkisini kesti diye.
Ben hem uyurum hem namaz kılarım, evlenirim karılarımla ilişkimi kesmnem, bir gün oruç tutarım bir gün iftar ederim, derr.
Dolayısıyla kardeşim,
Bizler tabii dinimizi en güzel şekilde yaşamalıyız, onu hayatımızın her anında hakim kılmalıyız, ama bunu yaparkende bizi imanımızdan şüpheye düşürecek aşırılıktan kaçınmalıyız. Çünkü kişinin imanından şüpheye düşmesi çok tehlikelidir, kişi bunu telafuz bile etmemelidir.
k.se.o.

Ve aleyküm selam ;

Aslında,bende bunları yaparken sizinde dikkatinizi çektiği gibi bir muhasebe yapmakta olduğumun farkındayım ,belki işi biraz abartıyor yada farklı bir ifade ile kendime biraz haksızlık ediyorum bazen..ama sanırım benim bu yazıda yazdığım kadar çok eleştirel olmasada herkes kendine "tamam ben görevlerimi yerine getiriyorum ,benden bu kadar " dememeli ve daha fazla ne yapabilirim diye sormalı ..Aslında bu yazıyı buraya yazmamdaki amaçta hem bu düşüncelerimi sizlerle paylaşmak hemde okuyacak arkadaşlarımızın kendilerine "acaba yapabileceğim herşeyi yapıyor muyum ? "sorusunu sormalarına vesile olmaya çalışlmaktı ...

Yazınızda bahsettiğiniz bazı hususlar çok faydalı oldu,bakış açıma şekil kazandırdı bu bağlamda size teşekkür ederim .Allah raı olsun .
Selamlar !

mtekik

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
islamiportal.net

e_m_i_n yazdı:
mtekik yazdı:
s.a. kardeşim,
Dolayısıyla kardeşim,
k.se.o.

Ve aleyküm selam ;

Aslında,bende bunları yaparken sizinde dikkatinizi çektiği gibi bir muhasebe yapmakta olduğumun farkındayım ,belki işi biraz abartıyor yada farklı bir ifade ile kendime biraz haksızlık ediyorum bazen..ama sanırım benim bu yazıda yazdığım kadar çok eleştirel olmasada herkes kendine "tamam ben görevlerimi yerine getiriyorum ,benden bu kadar " dememeli ve daha fazla ne yapabilirim diye sormalı ..Aslında bu yazıyı buraya yazmamdaki amaçta hem bu düşüncelerimi sizlerle paylaşmak hemde okuyacak arkadaşlarımızın kendilerine "acaba yapabileceğim herşeyi yapıyor muyum ? "sorusunu sormalarına vesile olmaya çalışlmaktı ...

Yazınızda bahsettiğiniz bazı hususlar çok faydalı oldu,bakış açıma şekil kazandırdı bu bağlamda size teşekkür ederim .Allah raı olsun .
Selamlar !

s.a. kardeşim,
İnan burada yazılan yazılar ve cevaplar sadece birbirimize yazılmış yazılar değil, biz şunun farkındayız, bu yazıları bir şekilde okuyan binlerce kişi var , bizde bunları düşünerek genele hitaben yazıyoruz.
Yazımda belki sizin sorunuzla ilgili olmayan bölümlerde olabilir, bunlarıda bu niyetle yazdığımı bilmeni isterim, beğendiğinden dolayıda ayrıca teşekkür ederrim.
İnşallah birbirmize doğruları gösterme ve öğretme noktasıda daha çok konuda yazarız.
k.s.e.o

e_m_i_n

Kayıtlı Kullanıcı

Ve aleyküm selam kardeş;

Gösterdiğiniz duyarlılığın farkındayım...
bu bağlamda size tekrar teşekkür eder ,yazınızda paylaştığınız fikirlerinizin bakış açıma olumlu katkı sağladığı konusunda samimi ve içten duygularımı dle getirdiğimi bilmenizi isterim .
Allah razı olsun !

selamlar ! (hayırlı geceler ! )

mtekik

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
islamiportal.net

e_m_i_n yazdı:
Ve aleyküm selam kardeş;

Gösterdiğiniz duyarlılığın farkındayım...
bu bağlamda size tekrar teşekkür eder ,yazınızda paylaştığınız fikirlerinizin bakış açıma olumlu katkı sağladığı konusunda samimi ve içten duygularımı dle getirdiğimi bilmenizi isterim .
Allah razı olsun !

selamlar ! (hayırlı geceler ! )

s.a.
İnşaallah bizde bu vesile ile kendimizi kontrol ettik kardeşim. Bunu hatırlattığın için ben teşekkür ederim.
k.s.eo.

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt