Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Abudhabi Hatırası..... (1 Kullanıcı)

MUDİR

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun Aleyküm kardeşlerim konu başlığım abudhabi hatırası. Gerçi daha buradayım ama sizlerle buralarda ki durumu paylaşmak istedim.
Abu Dhabi Birleşik Aap Emirliklerinin Başkenti. 7 Tane emirlik bulunmakta.
1-Abu dhabi
2-dubai
3-şarjhah
4-um-al kuvayn
5-Rasl-el kawma
6-fucirah
7-ajman

Abu dhabinin nufusu 3 milyon civarında ve bu nufusun yaklaşık 3/2 sini yabancılar oluşturuyor. yaklaşık 50 ülkeden insan ve farklı dinlerin iç içe yaşadığı bir yer. Burada nufusun buyuk çoğunluğunu hintliler/philipinliler/koreliler v sırasıyla diğer hindistana yakın bölgeler, fas, suriye diğer arap ülkeleri izliyor.

Mesela burada cuma namazına gittiğinizde çeşitli deri rengine sahip müslümanı birarada buluyorsunuz.

Burada kıyafet özgürlüğü var ve inanın turkiyede nasıl geziyorsanız burada da aynı şekilde geziyorsunuz.

Buranın hükümet binası daha doğrusu ülke başkanlarının delegelerin kaldığı ve toplantılarını yaptığı 2 milyar dolar harcanarak inşaa edilmiş emirates palace da çalışıyorum. Ülke amerikayla ilişkileri iyi olsa gerek burda bulunduğum surece amerika devlet başkanı eşi ve daha sayamayacağım dünya devlet başkanlarını görme şansım oldu.

otel hakkında kısa bilgi
.................................................................................................

metrekaresinde 60 gram altın kaplama var
1.3 km uzunluğunda sahili var
1 milyon metrekare yürüme alanı
7 adet altın, saten ve ipekten dekore edilmiş palace suit bulunmakta.
otel içerisinde 114 adet kubbesi bulunmakta.
140 asansör
1001 tane kristal avize bulunmakta swarovski(sahte elmas)
müşterilere sunulan butun takımlar gümüş.
otelde 1200 personel çalışmakta/47 milletten
otelin yönetimde 3. adamı turk :)
........................................................................................................

Burada aslında emirliklerde öyle projeler var ki dudak ucurtacak maliyetlerde projeler. çoğu gökdelen ve anormal yapılar.Projeleri gördüğünüzde bu bir rüya mı diyorsunuz. Ülkede 24 saat ışıklar açık ve 24 saat (kesintisiz) klima çalışmakta.

Burada suç oranı neredeyse sıfır. O kadar gezdim dolaştım bıgün birbirleriyle kavga eden birilerini görmedim. Etrafta polis göremiyorsunuz. Arabaları zaten lüks ayda yılda bir trafik kazası olursa anca görebiliyorsunuz. Ana yollar 8 şerit, ara yollar 4 şerit.Eeeee kaza olmaması normal değil mi?.

Şimdilik bu kadar selametle kalın

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
Selamün Aleyküm, emeğinize sağlık..Güzeldi paylaşımınız.. Orada gerçekten farklı bir hayat var. Diğer arap ülkelerine göre de sosyal ve ananevi açıdan değişik bir kültüre sahip..Bunlardan en ilginç olanı da, şarjhah emirliği.. Sınırları içerisinde edebiyat ve şiir programlarının hemen hemen tüm mekanlarda (alışveriş merkezlerinden, havuzbaşlarına kadar :)) çekildiği gerçeğine bakarsak Arap Edebiyatının da gelişmeye ortam bulduğu bir yer..Çetin bir coğrafyada tüm doğal koşulların engelini aşıp, bulunduğu mekandan çok daha özgün bir yapıya kavuşmuş olan bir ülke.. Kendimizi orda hissettik..Rabbimize emanetsiniz. Selam ve dua ile inşallah..

MUDİR

Kayıtlı Kullanıcı
Selamün Aleyküm, emeğinize sağlık..Güzeldi paylaşımınız.. Orada gerçekten farklı bir hayat var. Diğer arap ülkelerine göre de sosyal ve ananevi açıdan değişik bir kültüre sahip..Bunlardan en ilginç olanı da, şarjhah emirliği.. Sınırları içerisinde edebiyat ve şiir programlarının hemen hemen tüm mekanlarda (alışveriş merkezlerinden, havuzbaşlarına kadar :)) çekildiği gerçeğine bakarsak Arap Edebiyatının da gelişmeye ortam bulduğu bir yer..Çetin bir coğrafyada tüm doğal koşulların engelini aşıp, bulunduğu mekandan çok daha özgün bir yapıya kavuşmuş olan bir ülke.. Kendimizi orda hissettik..Rabbimize emanetsiniz. Selam ve dua ile inşallah..

SELAMUN ALEYKÜM KARDEŞİM YORUMLARIN İÇİN TEŞEKKÜRLER YAKLAŞIK 3 GÜNDÜR EXPLORER DE SORUN VARDI NİHATE BUHÜN İNAT ETTİM VE ÇÖZDÜM ŞİMDİ BURDAYIM VE BİR DÜNYA KONU AÇILMIŞ. HAYIRLI AKŞAMLAR

MUDİR

Kayıtlı Kullanıcı
Aceleden Kelimeleri Bile Yalniş Yazmişim :)

Im_muslim

Kayıtlı Kullanıcı
Aleykümselam kardeşim. yanlış anlamadıysam şu an ordasınız ve orda çalışıyorsunuz. ne kadar şanslısınız. ama tabi siz farklı düşünüyor olabilirsiniz...Birleşik Arap Emirlikleri hakkında fazla bir bilgim yoktu ALLAH sizden razı olsun...Hakkten anlattığınız gibiyse görülmeye değer bir yer...

Bu arada sorunun ortadan kalkmasına memnun oldum ki burdasınız. ALLAHa emanet olunuz...

talipamca

Kayıtlı Kullanıcı
Emeğinize Sağlik..

Emeğinize Sağlik..

EsSelamuAleyküm Kardeşim..
Sizi gurbette böyle bir duruma düşürmeye ne hakları var(!) değil mi ? hem memleket özlemi..hem de buranın..neyse tekrar kavuştuk ya mühim olan bu..Güzel bir yerde yaşıyor olmanız bile hasreti dindirmiyor..işte bu manayla bize gösterilen dünya güzellikleri(!) de asıl yurdun özlemini hiç dindirmemeli inşaAllah..
Vesile olup oraların izlerini bir rehber gibi bizlere taşımışsınız elinize-emeğinize sağlık kardeşim..
Selam ve baki dualar ile Allah(CC)'a emanet olunuz..

MUDİR

Kayıtlı Kullanıcı
Aleykümselam kardeşim. yanlış anlamadıysam şu an ordasınız ve orda çalışıyorsunuz. ne kadar şanslısınız. ama tabi siz farklı düşünüyor olabilirsiniz...Birleşik Arap Emirlikleri hakkında fazla bir bilgim yoktu ALLAH sizden razı olsun...Hakkten anlattığınız gibiyse görülmeye değer bir yer...

Bu arada sorunun ortadan kalkmasına memnun oldum ki burdasınız. ALLAHa emanet olunuz...

MERHABA KADEŞİM HERZMAN Kİ GİBİ BURADSINIZ VE ÇOK SEVİNDİM. ALLAH RAZI OLSUN EVET BURDAYIM VE 23 GÜN SONRA YURDA DÖNÜYORUM. AMA ÇOK ÜZÜCÜ BİR ŞEY VAR BURADA ALTLARINDA FERRARİ, LOMBHARGİNİ VE HAMMERLAR( HER SOKAKTA GÖREBİLİRSİNİZ BU ARABALARI DEĞERLERİ 100 BİNLERCE DOLAR) OLAN BİR MÜSLÜMAN KENTİN MÜSLÜMAN İNSANLARI DİPLERİNDE MERMİLERİN GÖLGESİNDE SİYONİZME KURBAN GİDEN KARDEŞLERİNİ GÖREMİYORLAR ÇOK YAZIK :)

MUDİR

Kayıtlı Kullanıcı
EsSelamuAleyküm Kardeşim..
Sizi gurbette böyle bir duruma düşürmeye ne hakları var(!) değil mi ? hem memleket özlemi..hem de buranın..neyse tekrar kavuştuk ya mühim olan bu..Güzel bir yerde yaşıyor olmanız bile hasreti dindirmiyor..işte bu manayla bize gösterilen dünya güzellikleri(!) de asıl yurdun özlemini hiç dindirmemeli inşaAllah..
Vesile olup oraların izlerini bir rehber gibi bizlere taşımışsınız elinize-emeğinize sağlık kardeşim..
Selam ve baki dualar ile Allah(CC)'a emanet olunuz..

ALEYKÜM SELAM TALİP AMCAM ALLAH RAZI OLSUN DÖNECEĞİM KISMETSE ÇOK ÖZLEDİM :) BİZİM İNSANIMIZ BAŞKA AMCAM BURADA YAŞANMAZ.

Im_muslim

Kayıtlı Kullanıcı
MERHABA KADEŞİM HERZMAN Kİ GİBİ BURADSINIZ VE ÇOK SEVİNDİM. ALLAH RAZI OLSUN EVET BURDAYIM VE 23 GÜN SONRA YURDA DÖNÜYORUM. AMA ÇOK ÜZÜCÜ BİR ŞEY VAR BURADA ALTLARINDA FERRARİ, LOMBHARGİNİ VE HAMMERLAR( HER SOKAKTA GÖREBİLİRSİNİZ BU ARABALARI DEĞERLERİ 100 BİNLERCE DOLAR) OLAN BİR MÜSLÜMAN KENTİN MÜSLÜMAN İNSANLARI DİPLERİNDE MERMİLERİN GÖLGESİNDE SİYONİZME KURBAN GİDEN KARDEŞLERİNİ GÖREMİYORLAR ÇOK YAZIK :)

ALLAHın izni ile buradan ayrılmaya niyetim yok. ne güzel yurda dönüyorsunuz...çok sevindim.
Hım demek kendilerine müslümanlar. bu kötü işte...ALLAHım hidayet buyursun onlara ve bizlere...

ALLAHa emanet olunuz...

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt