Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Abi helal olsun ya... (1 Kullanıcı)

• Konuyu başlatan tevbekarım
  • Başlangıç tarihi

mürmüdük

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
anadoluhaber.blogcu.com
FURKAN 60. Onlara: Rahmân’a secde edin! denildiği zaman: "Rahmân da neymiş! Bize emrettiğin şeye secde eder miyiz hiç!" derler ve bu emir onların nefretini arttırır.

gurbette

Kayıtlı Kullanıcı
Esselamu aleykum ve rahmetullah

saolasin kardesim
Rabbimiz bizleri tam manasiyla islami yasayan kullarindan eylesin, böyle din düsmanlarinada firsat vermesin. Amin
Furkan suresinde ki 60. ayeti kerime secde ayeti oluyor tilavet secdemizi yapmayi unutmayalim.

Tilâvet secdesi, Kur'ân-ı Kerîm'de on dört yerde geçen secde âyetlerinden birini okumak veya işitmek durumunda yapılan secdeye denir.
"Âdemoğlu secde âyetini okuyup secde edince, şeytan ağlar ve 'Vay benim halime! Âdemoğlu secde etmekle emrolundu ve hemen secde etti; cennet onundur. Ben ise secde etmekle emrolundum, ama secde etmekten kaçındım, bundan dolayı cehennem benimdir' diyerek oradan kaçar" (Müslim, “Îmân”, 35).

Tilâvet secdesi şöyle yapılır: Başta, tilâvet secdesi yapacak kişinin abdestli, üstünün başının temiz ve avret yerlerinin de örtülü olması şarttır. Tilâvet secdesi yapmak niyetiyle abdestli olarak kıbleye dönülür ve eller kaldırılmaksızın "Allâhüekber" diyerek secdeye varılır. Üç kere "Sübhâne rabbiye'l-a‘lâ" denildikten sonra yine Allâhüekber diyerek kalkılır. Bu secdede aslolan, yüzün yere konulması, yani secde edilmesidir. Secdeye giderken ve kalkarken "Allâhü-ekber" ve secde esnasında "Sübhâne rabbiye'l-a‘lâ" denilmesi sünnettir. Aynı şekilde secdenin oturduğu yerden değil de, ayaktan yere inilerek yapılması, secde yapıp oturmak yerine ayağa kalkılması ve secdeden kalkarken " Semina ve etana gufraneke Rabbena ve ileykelmasıyr. (Meali: İşittik ve itaat ettik. Ey Rabbimiz, senin mağfiretini niyaz ederiz. Dönüşümüz de ancak sanadır) der.

Kemahlı_24

Kayıtlı Kullanıcı
es selamın aleyküm

Başlığı görünce korkarak açtım acaba Ben bir hatamı yaptım diye

soNra sayfayı açınca içim ferahladı ve izledim

ALLAH razı olsun KARDEŞ..

Güzel ve anlamlı bir paylaşım olmuş..

ibra

Kayıtlı Kullanıcı
cahil sandı bi ezeyim dedi EZİLDİ :D

Aşk-ı Hicab

Kayıtlı Kullanıcı
FURKAN 60. Onlara: Rahmân’a secde edin! denildiği zaman: "Rahmân da neymiş! Bize emrettiğin şeye secde eder miyiz hiç!" derler ve bu emir onların nefretini arttırır.

T

tevbekarım

7 - Andolsun ki onların çoğunun üzerine azab sözü hak olmuştur. Onlar imana gelmezler.

8 - Çünkü biz onların boyunlarına kelepçeler geçirmişiz. O kelepçeler çenelerine dayanmıştır da burunları yukarı, gözleri aşağı somurtmaktadırlar.

9 - Hem önlerinden bir sed, arkalarından bir sed çekmişiz, kendilerini sarmışızdır. Baksalar da görmezler.

10 - Onları korkutsan da korkutmasan da onlara göre birdir, inanmazlar.

11 - Sen ancak Kur'ân'a tabi olan ve görünmediği halde Rahman olan Allah'tan korkan kimseyi sakındırırsın. İşte onu bir bağışlanma ve çok şerefli bir mükafatla müjdele.
Yasin Suresi

**RaNa**

Kayıtlı Kullanıcı
malesef ablacım ben izliyemiyorum videoları :(
senin açtıgın çogu konuya yorumsuz kalıyorum
hakkını helal et

Allah razı olsun...

T

tevbekarım

Rana'cım video nun özeti şöyle ilköğretimde bir kız çocuğu başörtüsü takmış cnn spikeride bunu babasına soruyor ve kızın babası öyle bi cevaplar veriyor ki spiker ancak lafı ağzında geveliyor :) İnşallah bir ara izleyebilirsin.Estağfirullah helali hoş olsun...Vesselam...

**RaNa**

Kayıtlı Kullanıcı
Rana'cım video nun özeti şöyle ilköğretimde bir kız çocuğu başörtüsü takmış cnn spikeride bunu babasına soruyor ve kızın babası öyle bi cevaplar veriyor ki spiker ancak lafı ağzında geveliyor :) İnşallah bir ara izleyebilirsin.Estağfirullah helali hoş olsun...Vesselam...

Allah razı olsun anlattıgın için :)
mevlam dualarını hep kabul etsin...

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt