Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

ABDÜLKADİR GEYLÂNİ HAZRETLERİ'NDEN ÖĞÜTLER (1 Kullanıcı)

Betul37

Kayıtlı Kullanıcı
Yazık sana! Cehennemlik işleri yaparken cenneti umuyorsun. Geçici şeylerle avunuyor onları seviyor ve senin sanıyorsun. Ama yakında elinden alacaklar.

Yaratan hayatı sana emanet olarak verdi, O’nun rızası yolunda yaşamanı emretti. Sen ise kendi isteğin, heveslerinin peşinde hayatını tükettin. Sana verilen zenginlik, makam, sıhhat birer emanettir. Bütün bunları YARATICININ rızasına uygun yolda kullan
.

***​

ALLAH’tan (C.C) başka ilah yoktur,” dediğinde bir “DAVA” peşine düştün demektir. Her davada şahit isterler, şahidi olmayan davasını kaybeder. Ayrıca bu uğurda gelecek her türlü sıkıntıya göğüs gerip, sabır göstermek de birer şahid sayılır. Bunları yaparken İHLAS’lı olmak gerekir.

***​

Hiçbir söz amelsiz ve ihlassız kabul edilmez. Kainatın Efendisinin (S.A.V) yolu İHLAS’tan ibarettir.

***​

Ey evlad, önce nefsine öğüt ver, onu yola getir, sonra da başkalarını... Senin henüz ıslaha muhtaç hallerin var, bunu sen de biliyorsun. Bunu bildiğin halde başkalarının islâhı ile uğraşma yolunda nasıl başarılı olabilirsin? Gözlerin bir adım öteyi görmüyorken körleri neyle yola getirme sevdasındasın?

***​

Kabir kapısı açık ve ahiret sana doğru gelmekte. En kısa zamanda aklını başına topla, yalnız dünya azığı toplamaktan vazgeç de ahiret azığını toplamakta acele et...

***​

Başkasında bulunan bir hatayı defetmek istersen nefsinle yapma, imanınla yap. Kötülükleri ancak İMAN yıkar. Bu durumda RABB’in sana işlerinde yardımcı olur. O kötülüğü yok etmek için arkadaş olur, O kötülüğü ezer ortadan kaldırır. Eğer bir kötülüğü nefsin için, halkın seni tanıması için ortadan kaldırmaya niyet edersen rezil olursun. Her işte HAKK’ın rızası aranmalıdır.

***​

Yaşadığın günü ömrünün son günü bil, işlerini ona göre ayarla. Bu duygu sana yeter.

ALLAH (CC) BIZLERI INSALLAH BU NASIHATLARA UYMAYI NASIP EDER
[marq]AMIN[/marq]

[marq]B)B)[/marq]

CEVDET-71

Kayıtlı Kullanıcı
RE: ABDÜLKADİR GEYLÂNİ HAZRETLERİ'NDEN ÖĞÜTLER

Yaşadığın günü ömrünün son günü bil, işlerini ona göre ayarla. Bu duygu sana yeter.

S.A. KARDEŞİM ELİNE SAĞLIK A.E.O.B)B)B)B)

Betul37

Kayıtlı Kullanıcı

CEVDET-71 yazdı:

S.A. KARDEŞİM ELİNE SAĞLIK A.E.O.B)B)B)B)

BEYENDINIZE SEVINDIM
A.E.O

ipeknur

Kayıtlı Kullanıcı

s.a canım kardeşim ne güzel söylemiş pirimiz abdülkadir geylani sende bize hatırlatmışsın saol allah razı olsun . sevgili din kardeşim geylaniden derslimisin merak ettim inş derslisinizdir kardeşi oluruz ahiretde tanışırız burda bile tanışmak isterim bana yaz tanışmak istersen

Betul37

Kayıtlı Kullanıcı

ipeknur yazdı:
s.a canım kardeşim ne güzel söylemiş pirimiz abdülkadir geylani sende bize hatırlatmışsın saol allah razı olsun . sevgili din kardeşim geylaniden derslimisin merak ettim inş derslisinizdir kardeşi oluruz ahiretde tanışırız burda bile tanışmak isterim bana yaz tanışmak istersen

VE ALEYKUM SELAM KARDESIM
BEGENDINE COK SEVINDIM
BEN ABDULKADIR GEYALNI HAZRETLERINDEN DERSLI DEGILIM
BIR SITEDE GORDUYDUM VE HOSUMA GITTI VE SIZLERLE PAYLASMAK ISTEDIM
BEN BASKA BIR YERDEN DERSLIMIYIM..
ALLAH'A EMANET OL

Betul37

Kayıtlı Kullanıcı

B)B)B)

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt