Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Abdestsiz emzirilen süt (1 Kullanıcı)

_Resul_

Kayıtlı Kullanıcı
Muhammediye kitabının yazarı Yazıcıoğlu Muhammed Efendi, Edirne ve Gelibolu civarında yaşamıştır. Bu muhterem zatın bir de Ahmed-i Bîcan olarak bilinen kardeşi vardır. Ahmed-i Bîcan hazretleri, aynı zamanda Envar-ül Aşıkın kitabını Farsça'dan tercüme eden zattır.

İki kardeşten biri olan Ahmed-i Bîcan, bir gün bir camide vaaz etmekte iken ağabeyi Muhammed Yazıcıoğlu camiden içeriye girer ve küçük kardeşinin sohbetini dinlemeye başlar. Kardeşi ağabeyinin camiye geldiğinin farkındadır. Fakat bir de bakar ki, ağabeyi biraz sonra camiyi gülerek terk eder.

Kürsüde nasihat etmekte olan Ahmed-i Bîcan hazretleri, ağabeyinin bu halinden bir şey anlayamaz ve akşam eve geldiği zaman olayı annesine anlatıp durumu öğrenmesini ister. Anne, büyük oğlu Muhammed eve geldiği zaman, (Oğlum, kardeşin camiden niçin gülerek çıktığını soruyor, bir hata mı işledim diyor. Kardeşinin dersinden niçin gülerek çıktın) diye sorduğunda şöyle cevap verir:

''Anneciğim, ben kardeşimin vaazına gülmedim. Ben bir insanoğlunun sohbetini dinlemeye ne kadar melek gelmiş, oturacak yer bulamıyorlar da birbirlerinin üzerine oturuyorlar, onların hâli çok hoşuma gitti de ona tebessüm ettim. Ben de meleklerden camide oturacak yer kalmadığı için çıkıp gittim.''

Annesi, ağabeyinin bu sözlerini anlattığında Ahmed-i Bîcan çok müteessir olup dedi ki:
''Anneciğim, ağabeyim melekleri görebiliyor da, ben niye göremiyorum. Bunu ondan bir sorar mısın?''

O güzide anne büyük oğluna bunu sorduğunda aldığı cevap şöyle oldu:
''Anneciğim, bu noksanlığı sen kendinde araman lazım, sen benden daha iyi bilirsin.''

O vakit düşünme sırası anneye geldi. Uzun müddet tefekküre daldıktan sonra bunun sebebini şöyle açıkladı:

''Oğlum sana hiç abdestsiz süt emzirmedim. Ahmed'e ise henüz kundakta iken, ben namaza durmuştum, Ahmed de şiddetle ağlamaya başlamıştı. Bu sırada evimizde bir komşu kadın vardı. O, çocuk ağlamasın diye Ahmed'i aldı emzirmeye başladı. Ben hemen namazı kılıp elinden aldım ama, biraz emmişti. Sonra o kadına abdestli olup olmadığını sordum, bana abdestinin olmadığını söylemişti. Onun melekleri görmemesine sebep olsa olsa bu olmalı.''

_Resul_

Kayıtlı Kullanıcı
RE: Abdestsiz emzirilen süt

B)B)B)B)B) Şimdikiler bukadar ince düşünüyorlarmı acaba?B)B)B)B)B)

sadece_eda

Kayıtlı Kullanıcı

harika bir hikaye..
allah razı olsun kardeşim...B)

huzunlu_gurbet

Kayıtlı Kullanıcı

ALLAH RAZI OLSUN KARDESIM NE KADAR IBRET VERICI BIR PAYLASIM NE KADAR FAYDALI BIR PAYLASIM SOYLEYECEK SOZ BULAMIYORUM SELAMETLE B)B)B)

tevbekar

Kayıtlı Kullanıcı

Allah razı olsun... emeğinize sağlık çok güzel bir paylaşım

B)selam ve dua ile... Allah'a emanet olunB)

_Resul_

Kayıtlı Kullanıcı

sadece_eda yazdı:
harika bir hikaye..
allah razı olsun kardeşim...B)

Allah(c.c) sizdende razı olsun....B)B)B)Selamün aleyküm.

_Resul_

Kayıtlı Kullanıcı

huzunlu_gurbet yazdı:
ALLAH RAZI OLSUN KARDESIM NE KADAR IBRET VERICI BIR PAYLASIM NE KADAR FAYDALI BIR PAYLASIM SOYLEYECEK SOZ BULAMIYORUM SELAMETLE B)B)B)

Allah (c.c) sizdende razı olsun...Hayırlı günler...Selamün aleyküm... B)B)B)

_Resul_

Kayıtlı Kullanıcı

tevbekar yazdı:
Allah razı olsun... emeğinize sağlık çok güzel bir paylaşım

B)selam ve dua ile... Allah'a emanet olunB)

Allah(c.c) sizdende razı olsun...Sizde Allaha emanet olun...Selamün aleyküm.. B)B)B)

umeyye

Kayıtlı Kullanıcı

s.a kardeşim çok güzel bir paylaşım emeğine sağlık MEVLA bu şekilde düşünen anna ve babalar da eylesin A.E.O

Nevin_1982

Kayıtlı Kullanıcı

bende bi sohbette bi bayan barmış süt emzirirken yasin okuyomuş.Televizyon falanda izliyomuş.Yani dikkat ediyomuş herşeye.Bu doğcak çocukla biz aynı olabilirmiyiz demişti.Bencede haklı.Aeolun

_Resul_

Kayıtlı Kullanıcı

umeyye yazdı:
s.a kardeşim çok güzel bir paylaşım emeğine sağlık MEVLA bu şekilde düşünen anna ve babalar da eylesin A.E.O

Aleykümselam...Allah razı olsun begendiinize sevindim....Amin inşalllah...Allaha emanet olun selam ve dua ile.... B)B)B)

_Resul_

Kayıtlı Kullanıcı

Nevin_1982 yazdı:
bende bi sohbette bi bayan barmış süt emzirirken yasin okuyomuş.Televizyon falanda izliyomuş.Yani dikkat ediyomuş herşeye.Bu doğcak çocukla biz aynı olabilirmiyiz demişti.Bencede haklı.Aeolun

B)B)B) Hayırlı günler inşallah...Selam ve dua ile... B)

sehadet27

Kayıtlı Kullanıcı

Gerçekten ders alınması gerekli abdestli olmaya dikkat gösterelim kardeşlerim Allah razı olsun kardeşim paylaşım için.....

subat

Kayıtlı Kullanıcı

ALLAH RAZI OLSUN KARDEŞİM ÇOK GÜZEL BİR KISSA BUNU ANNELERİMİZ VE ANNE ADYLARIMIZIN OKUMASINI İSTERİM MÜKEMMEL BİR İNCELİK VAR BURDA.HAYIRLI AKŞAMLAR

_Resul_

Kayıtlı Kullanıcı

asliyener yazdı:
Gerçekten ders alınması gerekli abdestli olmaya dikkat gösterelim kardeşlerim Allah razı olsun kardeşim paylaşım için.....

Allah sizdende razı olsun ...Allaha emanet olun..B)B)

_Resul_

Kayıtlı Kullanıcı

subat yazdı:
ALLAH RAZI OLSUN KARDEŞİM ÇOK GÜZEL BİR KISSA BUNU ANNELERİMİZ VE ANNE ADYLARIMIZIN OKUMASINI İSTERİM MÜKEMMEL BİR İNCELİK VAR BURDA.HAYIRLI AKŞAMLAR

Allah sizdende razı olsun....Sizede hayırlı akşamlar..Allaha emanet olun .. B)

_Resul_

Kayıtlı Kullanıcı

B)B)B)B)

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt