Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

__Hz MEVLANA`nin isik Tutan Sözleri__ (1 Kullanıcı)

Bahar_58

Kayıtlı Kullanıcı
f_mevlevi20sem_0201abc.gif

Mevlana'nın söylediği ve günümüze kadar insanlığa ışık tutan sözlerinden bazıları:

· Sevgide güneş gibi ol, dostluk ve kardeşlikte akarsu gibi ol, hataları örtmede gece gibi
ol, tevazuda toprak gibi ol, öfkede ölü gibi ol, her ne olursan ol, ya olduğun gibi görün, ya göründüğün gibi ol.

· Şu dünyada yüzlerce ahmak, etek dolusu altın verir de, şeytandan dert satın alır.

. Vazifesini tam yerine getirmemiş olanın vicdan yarasına ne mazaretin devası ne ilacın şifası deva getirmiş..

. Aşk altın değildir, saklanmaz. Aşıkın bütün sırları meydandadır..

. Yeşillerden, çiçeklerden meydana gelen bahçe geçici, fakat akıllardan meydana gelen gül bahçesi hep yeşil ve güzeldir..

· Nice insanlar gördüm, üzerinde elbisesi yok. Nice elbiseler gördüm, içinde insan yok.

. Aşk, davaya benzer, cefa çekmek de şahide: Şahidin yoksa davayı kazanamazsın ki..

· Sen diri oldukça ölü yıkayıcı seni yıkar mı hiç?

· İsa'nın eşeğinden şeker esirgenmez ama eşek yaratılışı bakımından otu beğenir.

· Dert, insanı yokluğa götüren rahvan attır.

· Ehil olmayanlara sabretmek ehil olanları parlatır.

· Leş, bize göre rezildir ama, domuza, köpeğe şekerdir,helvadır.

· Kuzgun, bağda kuzgunca bağırır. Ama bülbül, kuzgun bağırıyor diye güzelim sesini keser mi hiç?

· Pisler, pisliklerini yapar ama sular da temizlemeye çalışır.

· Dikenden gül bitiren, kışı da bahar haline döndürür. Selviyi hür bir halde yücelten, kederi de sevinç haline sokabilir.

· Nasıl olur da deniz, köpeğin ağzından pislenir, nasıl olur da güneş üflemekle söner?

· Akıl padişahı kafesi kırdı mı, kuşların her biri bir yöne uçar

· Tövbe bineği, şaşılacak bir binektir. Bir solukta aşağılık dünyadan göğe sıçrayıverir.

· Genişlik, sabırdan doğar.

· Korkunç bir kurban bayramı olan kıyamet günü, inananlara bayram günüdür, öküzlere ölüm günü.

· Kim daha güzelse kıskançlığı daha fazla olur. Kıskançlık ateşten meydana gelir.

· Dünya tuzaktır. Yemi de istek. İstek tuzaklarından kaçının.

· Irmak suyunu tümden içmenin imkanı yok ama susuzluğu giderecek kadar içmemenin de imkanı yok.

· Gürzü kendine vur. Benliğini, varlığımı kır gitsin. Çünkü bu ten gözü, kulağa tıkanmış pamuğa benzer.

· Ey altın sırmalarla süslü elbiseler giymeye, kemer takmaya alışmış kişi. Sonunda sana da dikişsiz elbiseyi giydirecekler.

· Eşeğe, katır boncuğuyla inci birdir. Zaten o eşek, inciyle denizin varlığından da şüphe eder.

· Birisi güzel bir söz söylüyorsa bu, dinleyenin dinlemesinden, anlamasından ileri gelir.

· Oruç tutmak güçtür, çetindir ama Allah'ın kulu kendisinden uzaklaştırmasından, bir derde uğratmasından daha iyidir.

· Ayın, geceye sabretmesi, onu apaydın eder. Gülün, dikene sabretmesi, güle güzel bir koku verir. Arslanın, sabredip pislik içinde beklemesi, onu deve yavrusu ile doyurur.

· Zahidin kıblesi, lütuf, kerem sahibi Allah'tır. Tamahkarın kıblesi ise altın torbası.

. Allah ile olduktan sonra ölüm de, ömür de hoştur..

· Sarhoş, cinayeti yapar da sonra "özrüm vardı, kendimde değildim"der. Kendinde olmayış,kendiliğinden gelmedi sana,onu sen çağırdın.

· İnsan gözdür, görüştür, gerisi ettir. İnsanın gözü neyi görüyorsa, değeri o kadardır.

· Birinin başına toprak saçsan başı yarılmaz. Suyu başına döksen, başı kırılmaz. Toprakla, suyla baş yarmak istiyorsan, toprağı suya karıştırıp ker**** yapman gerek.

· Yoldaki bir tepecik seni bunaltmış,oysa önünde yüzlerce dağ var

· Kabuğu kırılan sedef üzüntü vermesin sana, içinde inci vardır.

· Adalet nedir? Her şeyi yerine koymak. Zulüm nedir? Bir şeyi yerine koymamak,başka yere koymak.

· Hiçbir kafire hor gözle bakmayın. Müslüman olarak ölmesi umulur çünkü.

· Şu deredeki su,kaç kere değişti,yıldızların akisleri hep yerinde.

· Yol kesenler olmadıkça ,lanetlenmiş şeytan bulunmadıkça,sabırlılar ,gerçek erler,yoksulları doyuranlar nasıl belirir,anlaşılır?

[marq]__Alinti__[/marq]

mustafa_xtar

Kayıtlı Kullanıcı
RE: __Hz MEVLANA`nin isik Tutan Sözleri__

· Nice insanlar gördüm, üzerinde elbisesi yok. Nice elbiseler gördüm, içinde insan yok.

Allah razı olsun B)

Bahar_58

Kayıtlı Kullanıcı

mustafa_xtar yazdı:

Allah razı olsun B)​

Amin Cümlemizden.. Ne kadar Güzel düsündüren, anlamli sözler degilmi... anlayana..

· Birisi güzel bir söz söylüyorsa bu, dinleyenin dinlemesinden, anlamasından ileri gelir.

ruzgar_17

Kayıtlı Kullanıcı

;););):):):)

seherce

Kayıtlı Kullanıcı
emegine saglik fevkaladeydi.ALLAH ile olduktan sonra ölümde ömürde hostur. aeo dua ile

tevhiteri

Kayıtlı Kullanıcı
çok güzel fevkalade emegine saglık . hep bunları tebrizli şemsten ögrenmiş acaba şems neler söylüyordu

tevhiteri

Kayıtlı Kullanıcı
S.A Şemsin agzına saglık ne güzel söylemiş.selametle

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
~*~

Selamün Aleyküm güzel kardeşim. Mevlana Hazretlerinin bu güzel sözlerini paylaştığın için Rahman c.c razı olsun, sevabını yazsın inşallah..Farklı lezzet alarak, beğeniyle okumuş oldum bir kez daha..Emeğine, gönlüne sağlık olsun..Rabbimize emanetimsin inşallah.Selam ve Dua ile.B)

~*~

''levent''

Kayıtlı Kullanıcı
hiç bir kafire hor gözle bakmayın.müslüman olarak ölmesi umulur çünkü.arkadaslar burda bize düeşn bişiler olabilir karşı taraf hakkında yorum yaparken çerçeveyi aşmamalıyız tebiki tepkimesiz olmayalım ama ince ayarı iyi yapmak gerek.forum için allah razı olsun.kandilimiz mevalana,ufkumuz islam olsun inşallah

kravcenko

Kayıtlı Kullanıcı
çok güzel yüreğine sağlık ders verici kelamlar.SÜPER:G

Bahar_58

Kayıtlı Kullanıcı
~*~

Selamün Aleyküm güzel kardeşim. Mevlana Hazretlerinin bu güzel sözlerini paylaştığın için Rahman c.c razı olsun, sevabını yazsın inşallah..Farklı lezzet alarak, beğeniyle okumuş oldum bir kez daha..Emeğine, gönlüne sağlık olsun..Rabbimize emanetimsin inşallah.Selam ve Dua ile.B)

~*~

VE ALEYKÜM SELAM CANIM KARDESIM :H

Sendende insALLAH_ Amin Güzel Yorumun icin Tesekkür Ederim

ALLAH´a Emanet ol B)

Bahar_58

Kayıtlı Kullanıcı
hiç bir kafire hor gözle bakmayın.müslüman olarak ölmesi umulur çünkü.arkadaslar burda bize düeşn bişiler olabilir karşı taraf hakkında yorum yaparken çerçeveyi aşmamalıyız tebiki tepkimesiz olmayalım ama ince ayarı iyi yapmak gerek.forum için allah razı olsun.kandilimiz mevalana,ufkumuz islam olsun inşallah

:evet
Sizdende insaALLAH
zamaninizi Ayirip okudugunuz ve yorumunuz icin Tesekkürler

Amin insALLAH

fevzisultansu

Kayıtlı Kullanıcı
.Bütün cihanı araştırdım
iyi huydan daha iyi bir liyakat görmedim

Allah için ateşe atılmak vardır,
Lakin ateşe atılmadan önce kendinde İbrahimlik olup olmadığını araştır.
Çünkü ateş İbrahimleri tanır ve yakmaz

Eğer dostun yoksa niçin aramıyorsun.
eğer dost buldunsa niçin sevinmiyorsun

Aşksız olma ki, ölü olmayasın
Aşk ile öl ki, diri kalasın...

Dünya alimin kıymetsiz oyuncağı,
delinin de değerli salıncağıdır.

Komşularından av kapmak aslanlara ayıptır,
köpeklere değil.

Hayatta muvaffak olmak için üç sey lazımdır:
Dikkat, intizam, çalışma.

Ne kadar bilirsen bilirsen bil
söylediklerin karşındakinin anlayabildiği kadardır.

2.Bir mum diğer bir mumu tutuşturmakla ışıgından birşey kaybetmez.

Hiç bir el, gönülden gizli bir iş yapamaz.

Bir şeyi bulunmadığı yerde aramak,
Onu aramamak demektir.

Kusursuz dost arayan, dostsuz kalır.

Nefis üç köşeli dikendir, ne türlü koysan batar.

Ecel verileni almadan önce,
verilmesi gereken herşeyi vermek gerekir.

Putlarin anası, nefsinizin putudur.

Tatlı suyun başı kalabalık olur.

Keskin dişli kaplana acımak,
zavallı koyunlara haksızlıktır.

3.İçteki kiri su değil,
ancak gözyaşı temizler.

Madem ki sen bensin, ben de senim, niceye şu senlik benlik...

Ölümümüzden sonra mezarımızı yerde aramayınız
Bizim mezarımız ariflerin gönüllerindedir

Gerçek aşkta ne vefa vardır ne cefa

Aşkı aşktan başka birşey söndüremez

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt