Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

___fatma: Kalbi kıyamda___ (1 Kullanıcı)

Aşk-ı Hicab

Kayıtlı Kullanıcı

____FATMA: KALBİ KIYAMDA____

Yürüyebilseydi, bu kadar yakınıma gelebilir miydi? Tutsaydı ayakları, adım atabilseydi meselâ, gönlümüze bu kadar teklifsiz girebilir miydi? Kasları o amansız kıpırtısızlığa doğru eriyor olmasaydı, kaçıp gider miydi yoksa bizim gibi? Çağrıldığı yerden uzakta mı gecelerdi avuçları? Beklendiği köşelerden ıraklara mı düşerdi sesi, nefesi? Kalkabilseydi tekerlekli sandalyesinden, terk eder miydi tercihe en lâyık yerleri?
Köşesinde oturuyor Fatma. Buruk bir şiir gibi. Epeydir eski kapakları arasında mahcup bekleyen sahaf kitabı gibi. Dağ başında bir koyakta unutulmuş bir göze sanki. Dupduru. Zayıf. Ama kaynıyor. Akışıyor. Yolunu ancak garip aşıkların bildiği bir dağ evi gibi. Sadece kuşların bildiği adresinde. Oturuyor. İnsan aklının varlık üzerindeki duruşunu temsil edercesine...

Dini lüzumsuz bilgilere boğan, gereksiz ayrıntılarla bulandıran, kul ile Rabbi arasına çetrefilli cinnetler sokan, Kitab'ın duruluğunu tuhaf tekniklerle bulandırmaya yeltenen "çok bilmiş"gillerin Fatma'nın ümmiliğinden öğrenecekleri çok şey var... Utanmayı unutmamışlarsa, benim gibi yüzlerini yerde saklayacakları kesin. Çok şey bilmenin o metal kabını kırıp kalplerine azıcık nefes aldırabilirlerse, gözyaşlarının gecikmişliğine yanacakları kesin.

İstanbul'u tarif ediyor Fatma... Bin bir zahmetle, sadece bir kerecik geldiği İstanbul'un kalbine ilk görüşte giren o: "Çok sıcaktı. Bir de nem vardı. Sanki terliyordu İstanbul. Tabii ya, içinde Eyyub Sultan yatınca, Fatih'ler yatınca, sen olsan sen de terlersin..."

Tarif edemediğim o ses o sabah çağırınca, Berat (Demirci) hocamın közlenmiş mantarlı kahvaltısını bile gözden çıkarıp köyüne kadar vardık. Annesi karşıladı kapıda. Hiç şaşırmadı. "Biliyordum sürpriz yapacağınızı." dedi. O köşede, kitapları yanı başında, mealiyle okuduğu Kur'ân'ı başucunda karşıladı bizi Fatma. Nasılsa bilemez de ben de araya nasihat sokuştururum diye sorduğum sorulara verdiği karşılıklar, benim ve dostlarımın dilini bir anda felç ediverdi. Sustuk ve ağladık sadece. Konuşmaya mecalim olduğunda, Fatiha'dan açtım bahsi: "-'Din' ne demek Fatma?" "-'Borç' demek hocam." "-'Din günü' peki?" "-Herkesin borçlu olduğu gün... Herkes borç içinde. Her an her şey her şeyden borç istiyor, borç alıyor. Herkes borçla var oluyor. Ödünç yaşıyor." "-Öyleyse 'Mâlik' ne demek söyleyebiliriz artık..." "-Kimseye borcu olmayan. Herkesin borç aldığı. Herkesin varlığını ödünç aldığı... Asıl Sahip." "-Demek ki, kim kime ne veriyorsa hepsi O'ndan alıp da veriyor. Şu 'borç günü'nde hepimiz her teşekkürü O'na borçluyuz. Yani... Elhamdülillah..."

Bütün şarkıları yarım bırakıyor Fatma'nın sesinde saklı o yumuşacık bilgelik. Sözlerin hemen hepsi kuru kalıyor içine doğru kanayarak büyüttüğü hikmet deryasının yanında. O da bildiğimiz gençlerden işte. Tek farkı, yürüyememesi. Sadece 22 yaşında. Onlu yaşlarından bu yana giderek gücünü kaybeden kaslarıyla fiziksel olarak hızla yaşlanmanın dramını yaşamış. Önce ayak uçlarına basa basa da olsa yürümeler. Sonra dizlerinde zorlanmalar. Gençleştikçe ihtiyarlama. Çaresiz oturup kalma. Yaşı ilerledikçe aczin arttığı o ihtiyarlık günlerini gencecik yaşında tamamlamak nasıl bir duygu olsa gerek?

Ayrılırken, tembihledim. "Sana gelen herkese her gün sadece bir ayet bir de hadis anlatacaksın." İtiraz etmedi. Fırsat bulduğumda ben de alıyorum ayet ve hadis haberlerimi Fatma'dan. En son "Bugünkü ayetiniz Kevser Sûresi'nin hepsi olsun..." dedi. Fizik Tedavi seansını bekliyordu. Araya tarif edemeyeceğim tatlılıktaki o gülüşünü kattıktan sonra ekledi: "Benim Kevser'im annem! Ya sizinki?" Durdum sadece. Sustum. Göğsüme doğru iniveren soğuk hançeri bir yerinden yakalamaya çalıştım. Nasıl gafletti bu? Onca yıl oku oku da, bir kere olsun "Sana Kevser'i verdik..." diyen Rabbinin sözünü üzerine alınma... Neydi sahiden Kevser'im benim? Neydi?

Fatma'nın ziyaretine birlikte gittiğimiz sevgili dostum Ahmet Bulut, Hilal TV'deki Namazla Diriliş programında yayına bağlayınca en sık gördüğü rüyayı anlattı Fatma. Program konuklarını da seyircileri de gözyaşlarına boğan rüyayı belki ben hiç göremeyeceğim: "Namaz kılarken kıyama kalktığımı görüyorum hep. Uzun uzun kıyamda duruyorum. Namazı kıyamla kılınca kendini önce rükuda, sonra secdeye doğru küçülttükçe küçültüyorsun.. Öyle güzel oluyor ki... (O tatlı gülüşler giriyor araya yine.) Sanki Rabbim beni sevindirmek için rüyamda hep ayağa kaldırıyor..."

Söz verdim. Ben de kıyamlarımı uzun tutacağım... Hem sadece kalıbımı değil kalbimi kıyama kaldıracağım.

Senai Demirci

Aşk-ı Hicab

Kayıtlı Kullanıcı
8hadis46zi0.jpg

ayşe-rana

Kayıtlı Kullanıcı
En son "Bugünkü ayetiniz Kevser Sûresi'nin hepsi olsun..." dedi. Fizik Tedavi seansını bekliyordu. Araya tarif edemeyeceğim tatlılıktaki o gülüşünü kattıktan sonra ekledi: "Benim Kevser'im annem! Ya sizinki?" Durdum sadece. Sustum. Göğsüme doğru iniveren soğuk hançeri bir yerinden yakalamaya çalıştım. Nasıl gafletti bu? Onca yıl oku oku da, bir kere olsun "Sana Kevser'i verdik..." diyen Rabbinin sözünü üzerine alınma... Neydi sahiden Kevser'im benim? Neydi?

Söz verdim. Ben de kıyamlarımı uzun tutacağım... Hem sadece kalıbımı değil kalbimi kıyama kaldıracağım.

gncl

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.gencallarinsaat.com
selamun aleykum ...

butur ınsanların hayatlarını okuyup veya duydukça kendımden utanıyorum..ben sanırım dınımın hakkını veremıyorum ne kadar da çabalasam gozum harama kayıyor aklım boş işlerle meşkul oluyor namaz kılarken bıle aklımi dızgınleyemıyorum.belkı bana guleceksınız belkıde munafık dıyeceksınız ama okadar oğraşmama rağmen hala kalben nasıl zıkır edılıyor bılmıyorum.. hergun her an şuphedeyım ımanımdan acaba allahı mı kandırıyorum namaz kılarken bu kalp dedıklerışey hakkaten varda ben mı kullanmayı becerfemıyorum. bu tur insanların yaşayışlarını oğrendığım zaman bır kat daha yerın dıbıne gırıyorum NEDEN BEN NEDEN BEN boyle bır yaşantı seergıleyemıyorum neden kalben ıbadet edemıyorum bendemı bı eksıklık var yoksa nefsımdemı fazlalık var her an tovbe etmeme rağmen her anda gunaha bulaşıyorum .daha doğru duzgun bıle rabbıme yalvarmasını oğrenemedım. bazen cemaatla namaz kılmak ıcın camıye gıdıyorum yemınle camıdekı cemaattan utanıyorum aralarına gırıp onların ımanını ve namazlarını zedelerım korkusu var her an içimde ben nasıl doğru yola gırebılırım ben nasıl kalben ıbadet edebılırım . dıye debelenıyorum..........................aklımdan hıc cıkmıyor şu ayet veya hadıs ondanda emın deyılım ...VAH O NAMAZ KILANLARIN HALINE KILDIKLARI NAMAZDAN BI HABERDARDIRLAR..... bu aklıma geldıkce kahroluyorum ne olur dua edın bana allah celle celaluhu bana doğru yolu gostersın bana kalben ıbadet etmeyı nasıp etsın dualarınızı esırgemeyın benden:(:)

aslan5367

Kayıtlı Kullanıcı
ALLAH hepimizin kalbini fatmanın kalbine benzetsin İNŞAALLAH

Im_muslim

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleykum ...

butur ınsanların hayatlarını okuyup veya duydukça kendımden utanıyorum..ben sanırım dınımın hakkını veremıyorum ne kadar da çabalasam gozum harama kayıyor aklım boş işlerle meşkul oluyor namaz kılarken bıle aklımi dızgınleyemıyorum.belkı bana guleceksınız belkıde munafık dıyeceksınız ama okadar oğraşmama rağmen hala kalben nasıl zıkır edılıyor bılmıyorum.. hergun her an şuphedeyım ımanımdan acaba allahı mı kandırıyorum namaz kılarken bu kalp dedıklerışey hakkaten varda ben mı kullanmayı becerfemıyorum. bu tur insanların yaşayışlarını oğrendığım zaman bır kat daha yerın dıbıne gırıyorum NEDEN BEN NEDEN BEN boyle bır yaşantı seergıleyemıyorum neden kalben ıbadet edemıyorum bendemı bı eksıklık var yoksa nefsımdemı fazlalık var her an tovbe etmeme rağmen her anda gunaha bulaşıyorum .daha doğru duzgun bıle rabbıme yalvarmasını oğrenemedım. bazen cemaatla namaz kılmak ıcın camıye gıdıyorum yemınle camıdekı cemaattan utanıyorum aralarına gırıp onların ımanını ve namazlarını zedelerım korkusu var her an içimde ben nasıl doğru yola gırebılırım ben nasıl kalben ıbadet edebılırım . dıye debelenıyorum..........................aklımdan hıc cıkmıyor şu ayet veya hadıs ondanda emın deyılım ...VAH O NAMAZ KILANLARIN HALINE KILDIKLARI NAMAZDAN BI HABERDARDIRLAR..... bu aklıma geldıkce kahroluyorum ne olur dua edın bana allah celle celaluhu bana doğru yolu gostersın bana kalben ıbadet etmeyı nasıp etsın dualarınızı esırgemeyın benden:(:)

ve Aleykümselam Güzel Kardeşim...
ALLAHım beni yanlışlardan uzak eyle...
Bu gibi duyguları yaşaman inşaAllah kalbinde İMAN olduğunu göserir...
Tabiki ibadetlerimizi en güzel ve yanlışsız şekilde yapmaya çalışacağız. Ama yapamıyorum demiyeceğiz. Bu ALLAH Korusun bizi şeytanın vesveselerine iter ve zaten hakkıyla yapamıyorum yapmayım derecesine ulaşır o zamanda ibadetlerden ve zikirden tümüyle ayrılırız...
Şeytanın vesveselerine takılmayınız...
Böyle bir düşünce geldiğinde hemen Euzü Besmeleyi söyleyerek ALLAHın korumasına sığınınız...ALLAHuTEALA namazlarında acaba doğru kılıyor muyum diyerek namazını huşu içinde kılmaya çalışan kimsenin halinden hoşnut olur inşaAllah...
Bu söylediklerimi kitaplardan ya da forumlardan okuduğumu hatırlıyorum ama şu an kaynak isteseniz inanın veremem...
Şeytanın vesveselerinden ALLAHa sığınınız inşaAllah...

ALLAHa emanet olunuz
selam ve dua ile...

Aşk-ı Hicab

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleykum ...

Selamun aleyküm kardeşim.
Rabbim yar ve yardımcınız olsun..

Aşk-ı Hicab

Kayıtlı Kullanıcı
Kalbime En Sevgili’nin aşkını bırak ey Rabbim..
Secdemden dirilt beni.. Secdemde öldür beni..
Secdemde durut beni.. Secdemde doğrult beni..

Aşk-ı Hicab

Kayıtlı Kullanıcı
Söz verdim.. Ben de kıyamlarımı uzun tutacağım...
Hem sadece kalıbımı değil kalbimi kıyama kaldıracağım...

Aşk-ı Hicab

Kayıtlı Kullanıcı
Bağlamak-560x378.jpg

Hem sadece kalıbımı değil kalbimi kıyama kaldıracağım.

elytk

Kayıtlı Kullanıcı
Geçenlerde Ahmet Bulut'un " FATMA DUA 'ENGEL' TANIMAZ" isimli kitabını okudum. Fatma tatlının Senai Demirci ile yaptığı konuşmayı da izlemiştim. Ne kadar kalbi güzel bir insan. Allah bizim de onun gibi namazdan nasiplenmemizi nasip eder inşallah. O günden sonra namaza bakışım bile değişti.Allah ondan razı olsun.

elytk

Kayıtlı Kullanıcı
Hem sadece kalıbımı değil kalbimi kıyama kaldıracağım...

Muhtazaf

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.aydin-aydin.com
Beden kıyamını ruh kıyamı ile birleştirelim ve bu güzel duyguyu kalbimizde hissedelim. O zaman hiç olduğunu anlıyacaksın...

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt