ebrar_reyyan
Kayıtlı Kullanıcı
Allah razı olsun güzel bir paylaşımdı...
sizdende ...sağolun
Allah razı olsun güzel bir paylaşımdı...
ne kadar güzelmiş ya sağol paylaşım için..ben de şu an hasta olduğum için hoşuma gitti
Allah razı olsun çok güzel bir paylaşım.
Dualar üzerinize olsun.
Hastalar varsa açil sifalar dilerim RAHMAN cc dan...
elcağızlarına sağlık ,hasta ziyareti hemde hasta olana çok büyük moral oluyor,kendim yattığım dönemlerden biliyorum 1 yıl kadar hasta yattım birileri gelsin diye kapıyı kolluyor insan...hasta ziyareti sünnetdir...
muberra kardeşim ALLAh şifa versin arkadaşınıza da tüm hastalarada
Amin Allah razı olsun o da yakınlarda hastaneden taburcu olacak inşaallah. Allah razı olsun duanız için. Dua ediyorum hastalığı ilerlemesin diye,hastalığının 8,yılı şu an,9, yıldan sonra kanser riski var diye okudum bir sitede, sizde dua edin olurmu kardeşim. Allah razı olsun duanızdan dolayı ve Rabbim sizin de güzel niyet ve dualarınızı kabul etsin. Amin.
ben inanıyorum onun Allah'ın izniyle iyileşeceğine,ümidimi kesmiyorum inşaallah Rabbim yardım edecek bize.
Allah tum hastalarımızıa sıfa versın
Meşguliyetlerin artması, hayatın yoğunlaşması gibi sebepler hasta ziyaretlerini aksatmanın mazereti olmamalı. Efendimiz s.a.v.'in hayatını ve onca yoğunluğu arasında sürekli ziyaretlerde bulunduğunu hatırlamamız bize güç verecektir.
Hasta ziyareti mi yapıyorsun, yoksa normal bir ziyaret mi?
Birisi size böyle bir soru sorsa eminim şaşırırsınız. Ziyaret ziyarettir, hasta ziyareti ile normal ziyaret arasında ne fark var; diye düşünürsünüz. Ama bu soruyu Hz. Ali r.a. soruyorsa, fikrinizi değiştirirsiniz sanırım.
Peygamber Efendimiz s.a.v.in torunu Hz. Hasan r.a. hastalanmıştı. Babası Hz. Ali r.a Ebu Fahite isminde bir ahbabını elinden tutarak:
- Gel Hasana gidelim, hastadır, ziyaret edelim, dedi. Hz. Hasanın yanına vardıklarında, sahabilerden Ebu Musa r.a.ı da orada buldular. Hz. Ali, Ebu Musa'ya bu soruyu sordu:
- Hasta ziyareti mi yapıyorsun, yoksa normal bir ziyaret mi?
Ebu Musa r.a. cevap verdi:
- Tabii ki hasta ziyareti yapıyorum.
Bunun üzerine Hz. Ali r.a. Resul-i Ekrem s.a.v. Efendimizin şu mübarek sözünü nakletti:
- Bir müslümanı hasta olduğu için sabah vaktinde ziyaret eden hiç bir müslüman olmaz ki, akşama kadar yetmiş bin melek ona dua edip, affını dilemesin. Yine hastayı akşamleyin ziyaret eden hiç bir müslüman olmaz ki, sabaha kadar yetmiş bin melek ona dua edip, affını dilemesin. Ayrıca onun cennette bir meyveliği de olur (Tirmizî, Ebu Davud)