Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

70 Bin Meleğin Duasını Almak İster misiniz? (1 Kullanıcı)

ebrar_reyyan

Kayıtlı Kullanıcı
Meşguliyetlerin artması, hayatın yoğunlaşması gibi sebepler hasta ziyaretlerini aksatmanın mazereti olmamalı. Efendimiz s.a.v.'in hayatını ve onca yoğunluğu arasında sürekli ziyaretlerde bulunduğunu hatırlamamız bize güç verecektir.

Hasta ziyareti mi yapıyorsun, yoksa normal bir ziyaret mi?

Birisi size böyle bir soru sorsa eminim şaşırırsınız. Ziyaret ziyarettir, hasta ziyareti ile normal ziyaret arasında ne fark var; diye düşünürsünüz. Ama bu soruyu Hz. Ali r.a. soruyorsa, fikrinizi değiştirirsiniz sanırım.

Peygamber Efendimiz s.a.v.in torunu Hz. Hasan r.a. hastalanmıştı. Babası Hz. Ali r.a Ebu Fahite isminde bir ahbabını elinden tutarak:

- Gel Hasana gidelim, hastadır, ziyaret edelim, dedi. Hz. Hasanın yanına vardıklarında, sahabilerden Ebu Musa r.a.ı da orada buldular. Hz. Ali, Ebu Musa'ya bu soruyu sordu:

- Hasta ziyareti mi yapıyorsun, yoksa normal bir ziyaret mi?

Ebu Musa r.a. cevap verdi:

- Tabii ki hasta ziyareti yapıyorum.

Bunun üzerine Hz. Ali r.a. Resul-i Ekrem s.a.v. Efendimizin şu mübarek sözünü nakletti:

- Bir müslümanı hasta olduğu için sabah vaktinde ziyaret eden hiç bir müslüman olmaz ki, akşama kadar yetmiş bin melek ona dua edip, affını dilemesin. Yine hastayı akşamleyin ziyaret eden hiç bir müslüman olmaz ki, sabaha kadar yetmiş bin melek ona dua edip, affını dilemesin. Ayrıca onun cennette bir meyveliği de olur (Tirmizî, Ebu Davud)

yunbet

Kayıtlı Kullanıcı
allah razı olsun kardeşim güzel paylaşım eskiden insanlık önemliydi dünya işleri degil allah hepimizi affetsin inşallah

yeşil.kubbe

Kayıtlı Kullanıcı
Meşguliyetlerin artması, hayatın yoğunlaşması gibi sebepler hasta ziyaretlerini aksatmanın mazereti olmamalı. Efendimiz s.a.v.'in hayatını ve onca yoğunluğu arasında sürekli ziyaretlerde bulunduğunu hatırlamamız bize güç verecektir.

Hasta ziyareti mi yapıyorsun, yoksa normal bir ziyaret mi?

Birisi size böyle bir soru sorsa eminim şaşırırsınız. Ziyaret ziyarettir, hasta ziyareti ile normal ziyaret arasında ne fark var; diye düşünürsünüz. Ama bu soruyu Hz. Ali r.a. soruyorsa, fikrinizi değiştirirsiniz sanırım.

Peygamber Efendimiz s.a.v.in torunu Hz. Hasan r.a. hastalanmıştı. Babası Hz. Ali r.a Ebu Fahite isminde bir ahbabını elinden tutarak:

- Gel Hasana gidelim, hastadır, ziyaret edelim, dedi. Hz. Hasanın yanına vardıklarında, sahabilerden Ebu Musa r.a.ı da orada buldular. Hz. Ali, Ebu Musa'ya bu soruyu sordu:

- Hasta ziyareti mi yapıyorsun, yoksa normal bir ziyaret mi?

Ebu Musa r.a. cevap verdi:

- Tabii ki hasta ziyareti yapıyorum.

Bunun üzerine Hz. Ali r.a. Resul-i Ekrem s.a.v. Efendimizin şu mübarek sözünü nakletti:

- Bir müslümanı hasta olduğu için sabah vaktinde ziyaret eden hiç bir müslüman olmaz ki, akşama kadar yetmiş bin melek ona dua edip, affını dilemesin. Yine hastayı akşamleyin ziyaret eden hiç bir müslüman olmaz ki, sabaha kadar yetmiş bin melek ona dua edip, affını dilemesin. Ayrıca onun cennette bir meyveliği de olur (Tirmizî, Ebu Davud)

Kardeşim çok anlamlı ve ibret verici bir hikaye mallesef zamanımızda degil hasta ziyareti anne baba ya gitmeyen insanlar var...Rabbim kalplerimize merhamet versin.......

islamoglu

Kayıtlı Kullanıcı
Elcağızlarına sağlık ,hasta ziyareti hemde hasta olana çok büyük moral oluyor,kendim yattığım dönemlerden biliyorum 1 yıl kadar hasta yattım birileri gelsin diye kapıyı kolluyor insan...Hasta ziyareti sünnetdir...

nrydmrl

Kayıtlı Kullanıcı
Allah razi olsun çok güzel bir paylaşim ..

Dualarafukara

Kayıtlı Kullanıcı
Hasta ziyaretinin sevap olduğunu biliyordum ama bu denli olduğunu bilmiyordum.ALLAH razı olsun .

gülsengül

Kayıtlı Kullanıcı
Allah razı olsun kardeşim çok güzel bir konuya değinmişsin
maalesef günümüzde herşey gibi hasta ziyaretleride bitme noktasına geldi..
manevi taplumdan maddi topluma geçtik ,hal hatır sormak gönül almak artık kalmamış...
Allahım sonumuzu hayır eylesin inşaallah..
selam ve dua ile kalın..

ebrar_reyyan

Kayıtlı Kullanıcı
Hasta ziyaretinin sevap olduğunu biliyordum ama bu denli olduğunu bilmiyordum.ALLAH razı olsun .
evet kardeşim bende bu kadar sevap olduğunu bilmiyordum öğrendik şükür
Allah razı olsun kardeşim çok güzel bir konuya değinmişsin
maalesef günümüzde herşey gibi hasta ziyaretleride bitme noktasına geldi..
manevi taplumdan maddi topluma geçtik ,hal hatır sormak gönül almak artık kalmamış...
Allahım sonumuzu hayır eylesin inşaallah..
selam ve dua ile kalın..

evet çok haklısın inşallah daha duyarlı bi hale gelir ve etrafımızda bi selam bi gülümseme bekleyen insanlara umut oluruz...

CANAN25

Kayıtlı Kullanıcı
Bir hasta ziyaretinin mükafatı bu kadar büyükken , bizler sadece kendi menfaatlerimizi düşünüyoruz. Hep işle güçle uğraşıyoruz.Bunu ben kendi adıma söyledim.

ebrar_reyyan

Kayıtlı Kullanıcı
Bir hasta ziyaretinin mükafatı bu kadar büyükken , bizler sadece kendi menfaatlerimizi düşünüyoruz. Hep işle güçle uğraşıyoruz.Bunu ben kendi adıma söyledim.

haklısın kardeşim çok doğru inşallah ziyaretlerimizi dahada sıklaştırırız
insan hasta olunca hep ziyaretci bekler ama durup düşünürmü ki kendi hasta ziyaretine gitti mi???

aktaynilgun

Kayıtlı Kullanıcı
yeniyim

yeniyim

70 bin meleğin hatim esnasında bulunduğunu ve yapılan duaya amin
dediklerini biliyordum.Farklı bir konuyla karşıkarşıyayım.

ebrar_reyyan

Kayıtlı Kullanıcı
70 bin meleğin hatim esnasında bulunduğunu ve yapılan duaya amin
dediklerini biliyordum.Farklı bir konuyla karşıkarşıyayım.

kardeşim çelişki yokki ortada evet o da doğrudur buda Rabbimin merhameti boldur yapılan güzelliklere verdiği sevapların haddi hesabı yoktur elbette

nrydmrl

Kayıtlı Kullanıcı
paylaşım çok güzel emeğine sağlık rabbim razı olsun

nrydmrl

Kayıtlı Kullanıcı
Bir müslümanı hasta olduğu için sabah vaktinde ziyaret eden hiç bir müslüman olmaz ki, akşama kadar yetmiş bin melek ona dua edip, affını dilemesin. Yine hastayı akşamleyin ziyaret eden hiç bir müslüman olmaz ki, sabaha kadar yetmiş bin melek ona dua edip, affını dilemesin. Ayrıca onun cennette bir meyveliği de olur (Tirmizî, Ebu Davud)​

selam ve dua ile...

ebrar_reyyan

Kayıtlı Kullanıcı
Bir müslümanı hasta olduğu için sabah vaktinde ziyaret eden hiç bir müslüman olmaz ki, akşama kadar yetmiş bin melek ona dua edip, affını dilemesin. Yine hastayı akşamleyin ziyaret eden hiç bir müslüman olmaz ki, sabaha kadar yetmiş bin melek ona dua edip, affını dilemesin. Ayrıca onun cennette bir meyveliği de olur (Tirmizî, Ebu Davud)​

selam ve dua ile...

ALLLAH razı olsun güzel arkadaşım dua ile..

bir_umut

Kayıtlı Kullanıcı
ne kadar güzelmiş ya sağol paylaşım için..ben de şu an hasta olduğum için hoşuma gitti

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt